- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.021
- 158
- Konu Sahibi acembuselik
-
Hayal kur biraz, hayal iyi gelir.
aynı beni gördüm şuan canım sende, ben de sürekli bir yerlere başvuruyorum arayacağız deyip bırakıyolar herşey boş geliyor, eşin haklı ama elbet bulacaksın iş ama zamanı değil demek ki.. Sevdiğin bir adamın hayatında olması biraz hafifletir senin durumunu belki..
Amin canım, deneyimli lafından tiksindiğim kadar başka hiçbirseyden tiksinmiyorum. Tuhafiyede neyin deneyimini arıyormuş merak ettim. Ya üniversite mezunu olup bu halde olmak ne acı verici. Üstelik iyi bir bölümden mezunsun sen de ama işler öyle bir yürüyor ki saman altından, hak edenler hicbirseye sahip olamıyor. Lise mezunu arkadaşım torpille belediyeye girdi 2000 tl maaş alıyor, ben muhendisim ama iş bulamıyorum, sabrım sınanıyor belki diyorum. En sonunda iyi bir yerde işe gireceğim diye avutuyorum kendimi. Sen de moralini bozma internetten başvur birçok ilan varallah is arayan herkese yardim etsin. tuhafiye varmis bizim sokakta dun ekmek almaya giderken gozume carpti eleman ariyomus , girdim iceri bayana dedim iste eleman ilani icim geldim diye, deneyimli eleman ariyoruz biz dedi gonderdi. tamam magazada calismadim ama radyo tv mezunuyum haber yazdim bi cok karmasik program kullandim film kurgusuna kadar yaptim satisi da yapardim ama o bile sans vermedi bana.... yikildim resmen
Amin canım, deneyimli lafından tiksindiğim kadar başka hiçbirseyden tiksinmiyorum. Tuhafiyede neyin deneyimini arıyormuş merak ettim. Ya üniversite mezunu olup bu halde olmak ne acı verici. Üstelik iyi bir bölümden mezunsun sen de ama işler öyle bir yürüyor ki saman altından, hak edenler hicbirseye sahip olamıyor. Lise mezunu arkadaşım torpille belediyeye girdi 2000 tl maaş alıyor, ben muhendisim ama iş bulamıyorum, sabrım sınanıyor belki diyorum. En sonunda iyi bir yerde işe gireceğim diye avutuyorum kendimi. Sen de moralini bozma internetten başvur birçok ilan var
Tam uyuyacakken gördüm yazını, yazmadan çıkmak istemedim.
Seni bir yıl depresyonda geçiren ben anlarım sanırım.
İyi bir üniversite, sertifikalar, bi'sürü program bilgisi sonuç sıfırdı. Senin yine iyi beni o bir yıl çağırmıyolardı bile sitelerden habire cv güncelliyodum.
Sonra nolduysa sektörüm dışında bi'yere girdim. Lisedeki bölümümle alakalı...
Baya da isteksiz girdim, mutsuzdum kendi işimi yapmak istiyodum.
Annem gir bi'şu pası at üstünden Allah bi'kapı açar elbet dedi diye her gün besmele çekip, dönüş yolunda ağlayarak iki ay gidip geldim.
İşe girdiğim ilk 15 gün içinde bir yıldır dönmeyen 4 yer beni aradı ben yeni girdim diye çıkamadım.
Sonrasında da kendi işimle ilgili bi'yerden teklif aldım ve istifamı verip, iş değişikliği yaptım.
Şimdi her gün şükrediyorum ve o bir yılı hiiiiç hatırlamak istemiyorum.
Bu arada ben de iletişim fakültesi mezunuyum.
Sana diyeceğim kendini daraltma. Ağlasan da sızlasan da vakti gelmeyince o kapı açılmıyor. İnancını bilmiyorum ama ben hep bu halime de şükür diye diye geçirdim günleri.
İnşallah sana da tez zamanda güzel bi'kapı açılır çok içten diliyorum.
amin! bu aksam bi internet haber sitesi aradi pazartesi cagirdi aslinda ama o kadar cok parami vermeyen yer oldu ki, gene parami vermezler emegim bosa gider diye odum patliyo gidip gorucez bakalim hayirlisi...
Git canım git, denemeden bilemezsin zaten az çok anlamışsındır insanları. Deneyimlisin bu konuda, gir çık yapmak iyidir kendine birşeyler katarsın, inşallah olumlu bir cevap alırsın ama arkadaşın da dediği gibi Allah bir yerden elbet kapı açacak ve bu çektiğin sıkıntıların verimini alacaksın, kendini ümitsizliğe düşürme..internetteki ilanlari artik ezberledim. ben meslek liseliyim uni yi de yarim biraktim ama radyo tv alaninda ozel ders vermisligim bile var o kadar cok program kurgu montaj ne is gelirse yaptim iste... ama yerel gazete dergi bitti hepsine tek tek mail attim eleman ihtiyaciniz var mi diye... kimi aldi iki ay karin tokluguna calistirdi. kimi cesaretinizden ve girisimciliginizden dayi kutlar sizi ileride degerlendircez gibisi zirvalayip gonderdi... artik vazgectim bi gazete gorusmeye cagirdinpazartesi cagrdi ama calisirim gene parami vermez diye odum patliyo
Herkes koca parası yiyip mutlu olamıyor maalesef, konu sahibi de kocasına destek olamadığı için üzülüyor.Amannn dert ettiğin şeye bak ben hiç calışmadım hiçdert etmiyorum valla ohhh mis gibi koca parası yiyorum mecburmusun yani çalışmaya otur evinde evinin işini yap
her şey bir anda olsun istiyorsun Bengü ..Böyle bir hayat yok maalesef ..Daha evleneli üç ay olmuş,bir yandan YGS diyorsun bir yandan iş ,bir yandan ev ..Olmaz ki hepsi ..Yaşın daha çok küçük,emeklemeden koşmak olmaz ..
Üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı bir memlekette üç ayda aldığın cevaplardan yılmışsın ..Böyle hayat yürümez ,kendi tırnaklarınla kazımadan,dimdik durmadan ömür geçmez ..Hele bir evlilik otursun,hele bir üniversiteye gir ..Bitsin bakalım bir ..Eşin polismiş zaten asgari ücretle çalışsaydı sen çoktan atmıştın kendini bir yerden.Silkelen ,kendine gel ...
Ne mutlu sana ki calismak zorunda degilsin ama herkes ne yazik ki senin kadar sansli olamiyor, gunumuz sartlari kari kocanin calismasini gerektiriyor.Amannn dert ettiğin şeye bak ben hiç calışmadım hiçdert etmiyorum valla ohhh mis gibi koca parası yiyorum mecburmusun yani çalışmaya otur evinde evinin işini yap
Ne mutlu sana ki calismak zorunda degilsin ama herkes ne yazik ki senin kadar sansli olamiyor, gunumuz sartlari kari kocanin calismasini gerektiriyor.
Konu sahibi arkadasim ne kadar can sikici oldugunu cok cok iyi anliyorum ben degil ama esim srninle ayni durumda ben calisiyorum ama esim issiz ve bulamiyor muhendis olmasina ragmen, bu da bizim sinavimiz heralde diyorum ama her gecen gun umidim kiriliyorAllah kimseyi acta acikta birakmasin, insallah sana vebutun issiz olup is arayanlara hayirli is kapilari acilsin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?