• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

depresyondaymışım!

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.607
30.278
798
çalışan bir bayanım. koca bir yıl çalıştım tatil dönemini iple çektim. ben 8-17 çalışıyorum. eşim nerdeyse 7/24 bir de çocuğum var. Allah bağışlar inş.
eşimin yoğun çalışması beni de çok yordu. resmen hayatı koşarak yaşıyoruz. işten çık çocuğu al eve geç yemek hazırla eşim yemeği yesin hop tekrar işe gitsin. bazı günler geç gelsin bazı zaman gelmesin falan filan.
bu tatile çok bel bağladım bu yoğunluktan ötürü. ama gel gelelim tatile çıktığımız gün kalp krizi geçiriyorum diye hastaneye gittik bilmediğimiz bir şehirde. bakıldı incelendi bir şey çıkmadı. sakinleştirici verdiler. o bir hafta sürekli acilde sakinleştirici vurularak tatil yaptım.
gelince de hopp psikiyatri de soluğu aldım. panik atak, depresyon teşhisi koydu dr ve tedaviye başladık. atağım ara ara geliyor. evde tek kalmaya korkuyorum. kendime ya da çocuğuma zarar veririm diye :( meğer sağlığım ne büyük nimetmiş kıymetini bilemedim :( bu sıralar ikinci çocuk istiyordum güya!
şimdi tedavimi oluyorum bir de yardımcı hanım başladı evde. ama şu an sağlığım tam gelmiş değil. benimle aynı durumu yaşayıp atlatan var mı?? panik atak ve birine veya kendime zarar veririm korkusu yaşayıp atlatan??

çalışan bir bayanım. koca bir yıl çalıştım tatil dönemini iple çektim. ben 8-17 çalışıyorum. eşim nerdeyse 7/24 bir de çocuğum var. Allah bağışlar inş.
eşimin yoğun çalışması beni de çok yordu. resmen hayatı koşarak yaşıyoruz. işten çık çocuğu al eve geç yemek hazırla eşim yemeği yesin hop tekrar işe gitsin. bazı günler geç gelsin bazı zaman gelmesin falan filan.
bu tatile çok bel bağladım bu yoğunluktan ötürü. ama gel gelelim tatile çıktığımız gün kalp krizi geçiriyorum diye hastaneye gittik bilmediğimiz bir şehirde. bakıldı incelendi bir şey çıkmadı. sakinleştirici verdiler. o bir hafta sürekli acilde sakinleştirici vurularak tatil yaptım.
gelince de hopp psikiyatri de soluğu aldım. panik atak, depresyon teşhisi koydu dr ve tedaviye başladık. atağım ara ara geliyor. evde tek kalmaya korkuyorum. kendime ya da çocuğuma zarar veririm diye :KK43: meğer sağlığım ne büyük nimetmiş kıymetini bilemedim :KK43: bu sıralar ikinci çocuk istiyordum güya!
şimdi tedavimi oluyorum bir de yardımcı hanım başladı evde. ama şu an sağlığım tam gelmiş değil. benimle aynı durumu yaşayıp atlatan var mı?? panik atak ve birine veya kendime zarar veririm korkusu yaşayıp atlatan??

Panik atak hastalarında zarar verme olmaz ki endişe olur korku olur.
Düşünmeyin
Düşündükçe korkularınızı derinleştirmiş olursunuz.
Tedavi olup sonuç almadan bebek düşünme kısmı sıkıntılı çünkü gebelikte kullanamıyorsunuz ilaçları.

Tedavi olun hayatınızda birşeyler değiştirin böyle hayat mı olur insan ne için yaşar

Panik atak hastalarında zarar verme olmaz ki endişe olur korku olur.
Düşünmeyin
Düşündükçe korkularınızı derinleştirmiş olursunuz.
Tedavi olup sonuç almadan bebek düşünme kısmı sıkıntılı çünkü gebelikte kullanamıyorsunuz ilaçları.

panik atağıma o korku da eklendi maalesef. belki de kullandığım ilaçların yan etkisi bilemiyorum. çocuk defteri de şimdilik kapandı tabi ki. sağlıklı bir anne olmam lazım öncelikle

tedavi oluyorum zaten inş olumlu sonuçlanır. maalesef böyle hayatta oluyor.
Varsin üç kuruş az para kazanırım ama sağlıklı olurum
Sağlık gittikten sonra neyleyim ben o parayı kariyeri statüyü

Varsin üç kuruş az para kazanırım ama sağlıklı olurum
Sağlık gittikten sonra neyleyim ben o parayı kariyeri statüyü

evet haklısınız öncelik sağlık tabi ki. ama eşim işine aşık. o çok zevk alıyor. sorun da tam burda başlıyor :(

Canım benim eşimdede çıktı panik atak sadece ilaç tedavisi yetmezse terapide alman lazım. Geçmiş olsun çok sık rastlanan bi hastalık gunumuzde.

evet haklısınız öncelik sağlık tabi ki. ama eşim işine aşık. o çok zevk alıyor. sorun da tam burda başlıyor :KK43:

Mesleği ne kendi işi mi

O Nasıl baba olmak ve evlilik

Yemek ye geri işe git olur mu

Oğlum babası yarım saat geç gelse yahut şehir dışına çıksa kapris yapıyor

Haftasonu kursa gideceğim de Nasıl olacak diye düşünüyorum

Eşiniz yanına eleman alsın

Evdeki yardımcı ortalığı toplar yemek yapar da psikolojik destek olamaz sorumluluklarınızı hafifletemez ki

Benim eşimde var, ilaçlarını kullanıyor şu an öyle ataklar gelmiyor.
İlaç kullanımı önemli malesef. Kullanın siz de muhakkak faydasını görürsünüz.

Yıllarca tek başınıza ev, iş, çocuk, mutfak koşturursanız olacağı bu. Eşiniz yoğun çalışıyor doğal olarak her şeye siz koşturuyorsunuz. Çok normal depresyon ve anksiyete..
Eşinizin yanında yardımcı yok mu? İşi ne bu kadar yoğun? Çocukla zaman geçirmiyor mu hiç?

gelince de hopp psikiyatri de soluğu aldım. panik atak, depresyon teşhisi koydu dr ve tedaviye başladık. atağım ara ara geliyor. evde tek kalmaya korkuyorum. kendime ya da çocuğuma zarar veririm diye :KK43: meğer sağlığım ne büyük nimetmiş kıymetini bilemedim :KK43: bu sıralar ikinci çocuk istiyordum güya!
Oncelikle bu gecici bir donem buna emin ol. Inan hepimiz panigiz hepimiz biraz depresyondayiz. Ilaclarini kullan tedavini sakin yarim birakma.
Gecmis olsun gecicek merak etme.

Geçmiş olsun,hemen şifa bulman dileğimle inşallah arkadaşım.
Çok klişe olacak da hemen hepimiz ya depresyondayız ya da eşiğindeyiz maalesef...
Hayat çok moktan!

Canım benim eşimdede çıktı panik atak sadece ilaç tedavisi yetmezse terapide alman lazım. Geçmiş olsun çok sık rastlanan bi hastalık gunumuzde.

Mesleği ne kendi işi mi

O Nasıl baba olmak ve evlilik

Yemek ye geri işe git olur mu

Oğlum babası yarım saat geç gelse yahut şehir dışına çıksa kapris yapıyor

Haftasonu kursa gideceğim de Nasıl olacak diye düşünüyorum

Eşiniz yanına eleman alsın

Evdeki yardımcı ortalığı toplar yemek yapar da psikolojik destek olamaz sorumluluklarınızı hafifletemez ki

yardımcı hanım değil eş lazım size.

Benim eşimde var, ilaçlarını kullanıyor şu an öyle ataklar gelmiyor.
İlaç kullanımı önemli malesef. Kullanın siz de muhakkak faydasını görürsünüz.

Yıllarca tek başınıza ev, iş, çocuk, mutfak koşturursanız olacağı bu. Eşiniz yoğun çalışıyor doğal olarak her şeye siz koşturuyorsunuz. Çok normal depresyon ve anksiyete..
Eşinizin yanında yardımcı yok mu? İşi ne bu kadar yoğun? Çocukla zaman geçirmiyor mu hiç?

Oncelikle bu gecici bir donem buna emin ol. Inan hepimiz panigiz hepimiz biraz depresyondayiz. Ilaclarini kullan tedavini sakin yarim birakma.
Gecmis olsun gecicek merak etme.

saolun arkadaşlar desteğiniz için. inş kurtulurum şu halden. toplu cevap veriyorum kusura bakmayın. eşim polis memuru. geceli , gündüzlü, nöbetli çalışıyor. ama bir de çiftliğimiz var. zevkine gidiyor. hayvanlarla mutlu oluyor. sen işteyken gidiyorum ne zararı var diyor. doğru ama mesela bugün gündüz köyde çiftlikte vakit geçiriyor eve gelip yemek yiyip nöbete gidiyor. nöbetten çıkıp çiftliğe gidiyor sabah akşam gelince koltukta sızıyor. bu konu aramızda büyük problem. benim en büyük hayalimdi çiftlik şimdi kurdum vazgeçmem diyor. ha çiftlik olmadan önce mükemmeldi evimiz, evliliğimiz. evde olduğunda yemek yapar temizlik yapar çocukla ilgilenirdi. şimdi iyi bir eş ama zamanı yok :(

Geçmiş olsun,hemen şifa bulman dileğimle inşallah arkadaşım.
Çok klişe olacak da hemen hepimiz ya depresyondayız ya da eşiğindeyiz maalesef...
Hayat çok moktan!

evet aynen öyle. her şey bomboş sanki hiç hedefim yok gibi! nasıl bu hale geldik bilmiyorum. önceden içtiğim kahveden bile mutlu olabilirdim. şimdi o da yok

saolun arkadaşlar desteğiniz için. inş kurtulurum şu halden. toplu cevap veriyorum kusura bakmayın. eşim polis memuru. geceli , gündüzlü, nöbetli çalışıyor. ama bir de çiftliğimiz var. zevkine gidiyor. hayvanlarla mutlu oluyor. sen işteyken gidiyorum ne zararı var diyor. doğru ama mesela bugün gündüz köyde çiftlikte vakit geçiriyor eve gelip yemek yiyip nöbete gidiyor. nöbetten çıkıp çiftliğe gidiyor sabah akşam gelince koltukta sızıyor. bu konu aramızda büyük problem. benim en büyük hayalimdi çiftlik şimdi kurdum vazgeçmem diyor. ha çiftlik olmadan önce mükemmeldi evimiz, evliliğimiz. evde olduğunda yemek yapar temizlik yapar çocukla ilgilenirdi. şimdi iyi bir eş ama zamanı yok :KK43:

Hadi karısını umursamıyor peki çocuk bu konunun neresinde kalıyor? Önceliklerini sıralarken çocuğu da katıyor mu beyzade? Eşiniz çok çok bencil birisi.

Eşinize benim hastalığımın sebebi sensin dediniz mi hiç? Çocuğun bir babaya ihtiyacı var çiftliğe değil dediniz mi?

saolun arkadaşlar desteğiniz için. inş kurtulurum şu halden. toplu cevap veriyorum kusura bakmayın. eşim polis memuru. geceli , gündüzlü, nöbetli çalışıyor. ama bir de çiftliğimiz var. zevkine gidiyor. hayvanlarla mutlu oluyor. sen işteyken gidiyorum ne zararı var diyor. doğru ama mesela bugün gündüz köyde çiftlikte vakit geçiriyor eve gelip yemek yiyip nöbete gidiyor. nöbetten çıkıp çiftliğe gidiyor sabah akşam gelince koltukta sızıyor. bu konu aramızda büyük problem. benim en büyük hayalimdi çiftlik şimdi kurdum vazgeçmem diyor. ha çiftlik olmadan önce mükemmeldi evimiz, evliliğimiz. evde olduğunda yemek yapar temizlik yapar çocukla ilgilenirdi. şimdi iyi bir eş ama zamanı yok :KK43:

o zaman şöyle sorayım

eşinizin nöbet seçme şansı var mı

yani mesleğinin niteliğini bilmiyorum ama sağlıkçılar vs yapıyor ya

ben hep gece çalışayım sen de gündüz gibi

eşiniz gece işe gidip siz işteyken de çiftlikte mi

evet o öyle mutlu oluyor ama siz boşluğa düşmüşsünüz

ayda ne kadar gece yok mesela

eşiniz ailesine yeterince zaman ayırdığını düşünebilir işte çocuk okuldan eşim işten geliyor birlikte yemek yedik onlar uyuyacakken ben de işe gittim oldu bitti gibi ama öyle verimli ev hayatı olmaz ki

Hadi karısını umursamıyor peki çocuk bu konunun neresinde kalıyor? Önceliklerini sıralarken çocuğu da katıyor mu beyzade? Eşiniz çok çok bencil birisi.

Eşinize benim hastalığımın sebebi sensin dediniz mi hiç? Çocuğun bir babaya ihtiyacı var çiftliğe değil dediniz mi?

çocukla ilgileniyor. yani akşam gelince oyun oynuyor gezdiriyor o konuda sıkıntı yok. ama çocuk uyurken hop o da uyuya kalıyor. ben de bencilce olduğunu düşünüyorum. :(

Çifliğin içine ev kurabilme şansınız yok mu,hani orada yaşasanız?

Back
X