Depresyonu nasıl atlattınız

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Bir yıl oldu depresyondayım tedavi de görüyorum ama geçmedi geçmiyor arada cok fena bastırıyor. İkili ilişkilerden deli gibi korkuyorum hep üzüleceğimi ayrılacagımızı düşünüyorum zaten kafama göre de biri cıkıyor buna cok takıyorum kafamı yasım 24 oldu evde kalacağımı düşünüyorum alt sorun ailede mutsuz olmak. Babamın sorumsuzluğu. Ama kendi hayatıma bakmak istiyorum olmuyor Allahtan suan calısıyorum daha iyi biryer istiyorum ama iş arayacak cesaretim bile yok ağlayasım geliyor. Neden kimseye güvenemiyorum karsıma neden sevdiğim biri cıkmıyor kafana yatan biri yada baskalari gibi anısına bırakamıyorum bilmiyorum hemen hastalanıyorum.. Önceki ayrılıklarımı cok agır atlattım sonucunda depresyona girdim hep. Varmı böle olan bunu aşan :( ben cok mutsuzum

Bir yıl oldu depresyondayım tedavi de görüyorum ama geçmedi geçmiyor arada cok fena bastırıyor. İkili ilişkilerden deli gibi korkuyorum hep üzüleceğimi ayrılacagımızı düşünüyorum zaten kafama göre de biri cıkıyor buna cok takıyorum kafamı yasım 24 oldu evde kalacağımı düşünüyorum alt sorun ailede mutsuz olmak. Babamın sorumsuzluğu. Ama kendi hayatıma bakmak istiyorum olmuyor Allahtan suan calısıyorum daha iyi biryer istiyorum ama iş arayacak cesaretim bile yok ağlayasım geliyor. Neden kimseye güvenemiyorum karsıma neden sevdiğim biri cıkmıyor kafana yatan biri yada baskalari gibi anısına bırakamıyorum bilmiyorum hemen hastalanıyorum.. Önceki ayrılıklarımı cok agır atlattım sonucunda depresyona girdim hep. Varmı böle olan bunu aşan :KK43: ben cok mutsuzum

Aynı yaştayız ben nişan attım bir sene oldu ya canım evde kalmaktan flan korkma daha dun 29 yasındakı komsumuzun kızı evlendi.. hem kendine uğras bul olur mu

Ya 24 yaş ne ki??niye iliskilere endekslisiniz??hayatin anlami degil ki sonucta..

Bi kere ayaklarinin üstünde daha saglam dur..kendini toparla..sonra hayatina birini dahil et..

Niye kizlarimiz kendilerinin degil de iliskinin,nisanin,dügünün derdine düsüyorlar anlamis degilim..

Basliga cevap veriyorum: Bilmiyorum. Gerci ben cok hafif bir depresyon gecirmistim. Ama bildigin ota b.ka aglardim. Suan o zamana bakarak daha iyiyim ama bazen yine bir düsüs anina geciyorum.

Evde huzu
Ya 24 yaş ne ki??niye iliskilere endekslisiniz??hayatin anlami degil ki sonucta..

Bi kere ayaklarinin üstünde daha saglam dur..kendini toparla..sonra hayatina birini dahil et..

Niye kizlarimiz kendilerinin degil de iliskinin,nisanin,dügünün derdine düsüyorlar anlamis degilim..[/QUOTE

Evde huzur yok hep mutsuzluk var calısmalar bir babam var onlara da ilerde bakmak zorundayım annem için en azından bu yüzden mutlu olamıyorum

Aynı yaştayız ben nişan attım bir sene oldu ya canım evde kalmaktan flan korkma daha dun 29 yasındakı komsumuzun kızı evlendi.. hem kendine uğras bul olur mu
Nişan attın depresyona girmedinmi benim zaten en büyük problem babam calısmaması içmesi yıllardır böyle

Bir yıl oldu depresyondayım tedavi de görüyorum ama geçmedi geçmiyor arada cok fena bastırıyor. İkili ilişkilerden deli gibi korkuyorum hep üzüleceğimi ayrılacagımızı düşünüyorum zaten kafama göre de biri cıkıyor buna cok takıyorum kafamı yasım 24 oldu evde kalacağımı düşünüyorum alt sorun ailede mutsuz olmak. Babamın sorumsuzluğu. Ama kendi hayatıma bakmak istiyorum olmuyor Allahtan suan calısıyorum daha iyi biryer istiyorum ama iş arayacak cesaretim bile yok ağlayasım geliyor. Neden kimseye güvenemiyorum karsıma neden sevdiğim biri cıkmıyor kafana yatan biri yada baskalari gibi anısına bırakamıyorum bilmiyorum hemen hastalanıyorum.. Önceki ayrılıklarımı cok agır atlattım sonucunda depresyona girdim hep. Varmı böle olan bunu aşan :KK43: ben cok mutsuzum
öncelikle ben hastayım ben kötüyüm demekten vazgeçeceksin. kendi içinde iyileşmeye çalışacaksın haplar kesin çözüm değil

Bu yazdıkların herkesin başına gelen şeyler depresyondan çıkamıyorum deyip kendini şartlandırma herkes bu şekilde yaşayıp gidiyor abartıyorsun bence

Nasıl mı çıkarsın canım depresyondan ?

Kendini dinleme , baktın bunalıyorsun çık Bi hava al , kendine hobiler bul , dans et spor yap mutluluk hormonların devreye girsin...

Kitap oku yeni şeyler öğren, olumsuzluklar inan herkesin hayatında var , mutlu olmak için evlenilmez erkek arkadaş şartı olmaz canım , bunlar seni daha da bunaltır. Davulun sesi uzaktan hep hoş gelir.

Saçlarını yap ojelerini sür , kendinle ilgilen istersen depresyondan çıkarsın , yeterli iste...

Bu benim uzmanlık alanıma giriyor:KK22:hep depresif hallerde biri olarak en fazla 1 gün süren depresyonum vardır kendime hep uğrasıcak eğlenicek şeyler bulurum..Bak mesela geçen şok geçirdim bildigin şok geçirdim bi olayda sonra 5 saatlik bi depresyon evresi oldu..Kalktım bi film izledim güldüm,eglendim...Ve akşam dans ediyordum en son:KK30: hayat coook kısa ölm ani..Hayatın keyfini çıkar bak simdi 1 hafta sonra sınavım var fena sitresliyim sınavdan sonra ablama gidicem stres atcaz kopcazz:KK70:

canım herkesin vardır bence öyle dönemleri kiminin çok ağır kimi büyütmez hafif atlatır..bnce ikili ilişkiler konusunda bi süre kendine zaman ver yalnız kalman daha iyi sanki..kendinle ilgilen kendine bak makyaj yap sacını yap tek basına yürüyüşe çık..bi süre sonra kendin de düşünmekten sıkılıp kendine değer vermye yönelceksin eminim..ayrılıklarını ağır atlatmanın nedenini söylüyümmü sana işte kendinden çok karsındakine değer verdiğin için oluyo..o yüzden diyorum aynada kendne bak kendni beğenki ayrıldığında beni mutlu edebilcek çok kişi çıkar karşıma hata onundu diyebilesin..sevdiğin bi işe giirip ona konsantre olunca kafan dağılır hem de ne bilim kendi paran çıkarsın alışverişe..evde kalcagımı düşünüyorum demişssin birinciisi kalsan nolur evlenip pişman olan çok insan var..ikincisi kısmetin er ya da geç seni bulur öyle düşün Allah karsına nolursa olsun kaderinde varsa cıkaracak kacısın yok bol bol dua et:)

1 yildir tedavi goruyorsunuz bu zamana kadar doktorunuz farkinda degil mi depresyonun gecmediginin ? ilaclarin dozunu arttirmasi gerekirdi tabi doktora gidiyorsaniz.en kisa zamanda randevunuzu alip gidin ve durumunuzu anlatin ilaclar yeterli gelmiyor demek ki

Bu benim uzmanlık alanıma giriyor:KK22:hep depresif hallerde biri olarak en fazla 1 gün süren depresyonum vardır kendime hep uğrasıcak eğlenicek şeyler bulurum..Bak mesela geçen şok geçirdim bildigin şok geçirdim bi olayda sonra 5 saatlik bi depresyon evresi oldu..Kalktım bi film izledim güldüm,eglendim...Ve akşam dans ediyordum en son:KK30: hayat coook kısa ölm ani..Hayatın keyfini çıkar bak simdi 1 hafta sonra sınavım var fena sitresliyim sınavdan sonra ablama gidicem stres atcaz kopcazz:KK70:
Ona depresyon demeyelim de bunalim diyelim bence:)
Gercek depresyona oyle bi gunde girip cikamiyosunuz maalesef. Ben 1 ayda 6 kilo vermistim, okulda serviste evde surekli uyuyodum gozumu acamiyodum,ruh gibiydim yani.
6 ay da anca cikabildim o da ilac tedavisiyle:/

♢ Evcil hayvan edinmek
♢ Ihtiyaç sahiplerine yardım etmek
♢ Arkadaş ,aile ve akrabalarla zaman geçirmek
♢ Bir hobi edinmek ( resim, müzik aleti, dans vb.)
♢ Yabancı dil öğrenmek
♢ Spor yapmak
♢ Doğa yürüyüşleri yapmak
♢ Dua etmek
♢ Şukretmek
♢ Mesleği hakkıyla icra etmeye çalışmak

Bunlar benim depresyon için onerilerim. Allah şifa versin

Ona depresyon demeyelim de bunalim diyelim bence:)
Gercek depresyona oyle bi gunde girip cikamiyosunuz maalesef. Ben 1 ayda 6 kilo vermistim, okulda serviste evde surekli uyuyodum gozumu acamiyodum,ruh gibiydim yani.
6 ay da anca cikabildim o da ilac tedavisiyle:/
Bunalım,depresyon bunları atlatmabız kendi elinozde ben hemen cözüm yolu buluyorum haa arada uzun oluyor ama hersey kendi elimizde allaha sığınınca rabbim yardım ediyor zaten

Depresyon muydu değil miydi bilmiyorum ama....üniversiteye hazırlanırken öyle bir döneme girdim ki...hep ders hep ders...bir amerikalıya aşık olmak,sana ümit vermesi ve yalan olduğunu öğrenmen....bir gün bir şarkı dinledim...Alman bir grubun eski bir şarkısı...mavi gökyüzünden falan bahsediyordu..yatağım pencerenin kenarındaydı,yattığım yerden bir baktım gökyüzü gerçektende masmavi...o an içime bir umut doğdu,sanki bir yaşama sevinci geliverdi o an...ondan sonra daha güçlü ve daha mutlu olduğumu hissettim...

Bunalım,depresyon bunları atlatmabız kendi elinozde ben hemen cözüm yolu buluyorum haa arada uzun oluyor ama hersey kendi elimizde allaha sığınınca rabbim yardım ediyor zaten
Meylis haklı bazen elinde olmuyor yani mesela film izlemek olan için öyle bir daralıyor ki bozulacak gibi film filan görmüyor gözün

Back
X