Depresyonu nasıl atlattınız

Depresyon muydu değil miydi bilmiyorum ama....üniversiteye hazırlanırken öyle bir döneme girdim ki...hep ders hep ders...bir amerikalıya aşık olmak,sana ümit vermesi ve yalan olduğunu öğrenmen....bir gün bir şarkı dinledim...Alman bir grubun eski bir şarkısı...mavi gökyüzünden falan bahsediyordu..yatağım pencerenin kenarındaydı,yattığım yerden bir baktım gökyüzü gerçektende masmavi...o an içime bir umut doğdu,sanki bir yaşama sevinci geliverdi o an...ondan sonra daha güçlü ve daha mutlu olduğumu hissettim...

Güzel bir evde oturmak da en büyük hayallerimden zira sanki evimizde gökyüzünü görmeyi bırak dışarısı bile görünmüyor

♢ Evcil hayvan edinmek
♢ Ihtiyaç sahiplerine yardım etmek
♢ Arkadaş ,aile ve akrabalarla zaman geçirmek
♢ Bir hobi edinmek ( resim, müzik aleti, dans vb.)
♢ Yabancı dil öğrenmek
♢ Spor yapmak
♢ Doğa yürüyüşleri yapmak
♢ Dua etmek
♢ Şukretmek
♢ Mesleği hakkıyla icra etmeye çalışmak

Bunlar benim depresyon için onerilerim. Allah şifa versin

spor yapmalıyım biliyorum içimdeki isteksizliği aşıp kayıt olmalıyım

1 yildir tedavi goruyorsunuz bu zamana kadar doktorunuz farkinda degil mi depresyonun gecmediginin ? ilaclarin dozunu arttirmasi gerekirdi tabi doktora gidiyorsaniz.en kisa zamanda randevunuzu alip gidin ve durumunuzu anlatin ilaclar yeterli gelmiyor demek ki

Dozu arttırdık eskisi kadar kötü değilim ama çökünce yine başa sarmış hissi beni üzüyor

canım herkesin vardır bence öyle dönemleri kiminin çok ağır kimi büyütmez hafif atlatır..bnce ikili ilişkiler konusunda bi süre kendine zaman ver yalnız kalman daha iyi sanki..kendinle ilgilen kendine bak makyaj yap sacını yap tek basına yürüyüşe çık..bi süre sonra kendin de düşünmekten sıkılıp kendine değer vermye yönelceksin eminim..ayrılıklarını ağır atlatmanın nedenini söylüyümmü sana işte kendinden çok karsındakine değer verdiğin için oluyo..o yüzden diyorum aynada kendne bak kendni beğenki ayrıldığında beni mutlu edebilcek çok kişi çıkar karşıma hata onundu diyebilesin..sevdiğin bi işe giirip ona konsantre olunca kafan dağılır hem de ne bilim kendi paran çıkarsın alışverişe..evde kalcagımı düşünüyorum demişssin birinciisi kalsan nolur evlenip pişman olan çok insan var..ikincisi kısmetin er ya da geç seni bulur öyle düşün Allah karsına nolursa olsun kaderinde varsa cıkaracak kacısın yok bol bol dua et:)
Haklısın karşımdaki insanın üzülmesini kendimden cok önemsedim sonucunda ben ondan beter depresyona girdim o en fazla 2 ay ağladı ben hala çekiyorum. Aslında kendimi çirkin de bulmuyorum bakımlıyımdır da ama korkuyorum sevgilim olunca üzülmekten diğer yandan arkadaşlarımın var hep haftasonu beraberler sevgilileri ile o yüzden üzülüyorum yalnız hissediyorum ama

Haklısın karşımdaki insanın üzülmesini kendimden cok önemsedim sonucunda ben ondan beter depresyona girdim o en fazla 2 ay ağladı ben hala çekiyorum. Aslında kendimi çirkin de bulmuyorum bakımlıyımdır da ama korkuyorum sevgilim olunca üzülmekten diğer yandan arkadaşlarımın var hep haftasonu beraberler sevgilileri ile o yüzden üzülüyorum yalnız hissediyorum ama
Karsındaki için o kadar fedakarlık yapma önemsememeye çalış bu tüm kızların ortak noktası bence odak noktası haline getirince o kişiyi böyle oluyo..ne bilim kendini geliştirmeye bak dısarı cık kendine yatırım yap yani kendini ön planda tut eminim çirkin değilsindir karsındakiler havalara giriyodur senin gbi güzeli kaptığı için:KK68:

Karsındaki için o kadar fedakarlık yapma önemsememeye çalış bu tüm kızların ortak noktası bence odak noktası haline getirince o kişiyi böyle oluyo..ne bilim kendini geliştirmeye bak dısarı cık kendine yatırım yap yani kendini ön planda tut eminim çirkin değilsindir karsındakiler havalara giriyodur senin gbi güzeli kaptığı için:KK68:
konularına baktım bunlar senin içinde gecerli snde yap lütfen :)

evlenmeye bu kadar odaklanma benzer şeyleri ben de yaşadım, benim de annemle sorunlarım vardı ev üstüme üstüme geliyordu aklım hep annemdeydi.. çok kazıklar yedim... herkesin depresyon tanımı farklıdır toplumda bunalıma depresyon diyren çok senin ki daha ağır bence bu profesyonel izleme gerektiriyor mutlaka bence... sana tavsiyem iyi bir devlet hastanesinde, iyi yaşlı başlı (sakın genç olmasın) bir pisikiyatristle devam etmen, aynı kişiye tedavini aksatmadan git, gerekiyorsa psikoterapi de al.

24 yaş çok genç, 27 den önce sakın evlenme derim zaten canım... hayat ne şekillere giriyor merak etme... kenara para koy baban bilmesin hatta babana asgari ücret aldığını falan söyle ne bileyim mümkün mertebe yem etme yani kalan bütün paranı biriktir tekel için çalışma tatlım elimden gelen bu de gerkeirse ek iş falan yakalanmadan attır birşeyler 3-4 seneye gökyüzünü görebileceğin bir evin peşinatı tamam olur... geçersin evceğizine kalanı da krediye bağlarsın... bir temizlik iki tabak iki bardak kilitle kapını ohhh miss...

evlenmeye bu kadar odaklanma benzer şeyleri ben de yaşadım, benim de annemle sorunlarım vardı ev üstüme üstüme geliyordu aklım hep annemdeydi.. çok kazıklar yedim... herkesin depresyon tanımı farklıdır toplumda bunalıma depresyon diyren çok senin ki daha ağır bence bu profesyonel izleme gerektiriyor mutlaka bence... sana tavsiyem iyi bir devlet hastanesinde, iyi yaşlı başlı (sakın genç olmasın) bir pisikiyatristle devam etmen, aynı kişiye tedavini aksatmadan git, gerekiyorsa psikoterapi de al.

24 yaş çok genç, 27 den önce sakın evlenme derim zaten canım... hayat ne şekillere giriyor merak etme... kenara para koy baban bilmesin hatta babana asgari ücret aldığını falan söyle ne bileyim mümkün mertebe yem etme yani kalan bütün paranı biriktir tekel için çalışma tatlım elimden gelen bu de gerkeirse ek iş falan yakalanmadan attır birşeyler 3-4 seneye gökyüzünü görebileceğin bir evin peşinatı tamam olur... geçersin evceğizine kalanı da krediye bağlarsın... bir temizlik iki tabak iki bardak kilitle kapını ohhh miss...
Canım ayrı eve cıkmama izin vermezler ki :/

Canım ayrı eve cıkmama izin vermezler ki :/
vermezlerse kiranı koy kenara ev al kendine evvvv kimsenin bilmesi gerekmiyor kime ne ruhları duymaz en kötü ihtimal bir posta kutusu kirala devlete bankaya da oranın adresini ver gelen yazışmalar oraya gelsin... babanındünyadan haberi pek yok anladığım kadarıyla salla gitsin sakın çula çaputa para harcama... ne yazmışsın diye baktım öbür konua cvp yazdım orayı da oku :KK66:

Son düzenleme:
Bende psikolojik tedavi gördüm ve diyebilirim ki, bir işe yaramıyor. İlaçlar bağımlılık derecesinde ve uyuşturuyor. Sağlıklı düşünme kavramı elinden gidiyor. Sürekli bir leyla durumları... Aslında daha zor. İnsanın en iyi dostu kendisidir. Kendisinden başka kimseye bu kadar çok güvenmemeli... Sen kendine güven. Yapabileceklerine inan, planlar hazırla, hayal kur, kendini motive et! (sinema, alışveriş, tatil, arkadaşlar, dedikodu :D , komedi filmleri/dizileri vs) Kendi dostun ol. Kendi kendine yet. Emin ol ki o zaman daha mutlu olacaksın. Ölümlü dünya diye düşün... Bunlar elbet bitecek, peki geriye dönüp baktığında 24 yaşında, en güzel çağda bu şekilde oluşunu hatırlamak ister miydin ?

Bende psikolojik tedavi gördüm ve diyebilirim ki, bir işe yaramıyor. İlaçlar bağımlılık derecesinde ve uyuşturuyor. Sağlıklı düşünme kavramı elinden gidiyor. Sürekli bir leyla durumları... Aslında daha zor. İnsanın en iyi dostu kendisidir. Kendisinden başka kimseye bu kadar çok güvenmemeli... Sen kendine güven. Yapabileceklerine inan, planlar hazırla, hayal kur, kendini motive et! (sinema, alışveriş, tatil, arkadaşlar, dedikodu :KK70: , komedi filmleri/dizileri vs) Kendi dostun ol. Kendi kendine yet. Emin ol ki o zaman daha mutlu olacaksın. Ölümlü dünya diye düşün... Bunlar elbet bitecek, peki geriye dönüp baktığında 24 yaşında, en güzel çağda bu şekilde oluşunu hatırlamak ister miydin ?
Ben de istemem en güzel çağlarım böyle geçsin ama şartlar.. İlaç kullanınca en azından düşünmeni engelliyor düşündükçe kötü olunuyor çünkü. Ne bilim detayda gören de var görmeyen de. Sen ne kadar süre kullandın ki? Mesela bir abla da bnm yaşımdayken 3 sene tedavi görmüş o bana düzenli kullan aksatma bn iyileşir dedi

vermezlerse kiranı koy kenara ev al kendine evvvv kimsenin bilmesi gerekmiyor kime ne ruhları duymaz en kötü ihtimal bir posta kutusu kirala devlete bankaya da oranın adresini ver gelen yazışmalar oraya gelsin... babanındünyadan haberi pek yok anladığım kadarıyla salla gitsin sakın çula çaputa para harcama... ne yazmışsın diye baktım öbür konua cvp yazdım orayı da oku :KK66:
Haklısın ama ev almakta kolay mı etim ne budum ne benim memur değilim ki hem pat diye işsiz kalma ihtimalim.yüksek özel.sektörde güveneceğim biri de yok maddi olarak nasıl ev alayım

Atlatan varsa nasılını yazsın.
:)

Ben de istemem en güzel çağlarım böyle geçsin ama şartlar.. İlaç kullanınca en azından düşünmeni engelliyor düşündükçe kötü olunuyor çünkü. Ne bilim detayda gören de var görmeyen de. Sen ne kadar süre kullandın ki? Mesela bir abla da bnm yaşımdayken 3 sene tedavi görmüş o bana düzenli kullan aksatma bn iyileşir dedi

Ben abim vefat ettiği zaman 5 sene kullandım. Farklı doktorlar ama aynı ilaçlar. Sinir hastalığım vardı bir de. Şükür o biraz gitti yine... İlaçlar evet ilk başta düşünmeni engelliyor fakat beynini uyuşturuyor. Sağlıklı düşünemiyorsun. Aslında senin şu an en çok ihtiyacın olan şey pozitif bir şekilde sağlıklı düşünmek. Şu an kendi hayatını oyalıyorsun ilaçlar ile. Bence kendine bu kötülüğü yapma :(

Ben abim vefat ettiği zaman 5 sene kullandım. Farklı doktorlar ama aynı ilaçlar. Sinir hastalığım vardı bir de. Şükür o biraz gitti yine... İlaçlar evet ilk başta düşünmeni engelliyor fakat beynini uyuşturuyor. Sağlıklı düşünemiyorsun. Aslında senin şu an en çok ihtiyacın olan şey pozitif bir şekilde sağlıklı düşünmek. Şu an kendi hayatını oyalıyorsun ilaçlar ile. Bence kendine bu kötülüğü yapma :KK43:
Depresyondaki insan sağlıklı ve pozitif düşünebilse zaten ilaca gerek olmazdı :)

Aslında depresyona sağlıklı bir diyet yapmakta çok iyi geliyor diye düşünüyorum. Özellikle dukan diyeti bi kere yapmıştım, tabi o haldeyken istikrarlı olabiliyorsan ne ala :KK3:

Back
X