Depresyonumun Hayatımı Altüst Etmesi

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33

Merhaba herkese. Umarım hissettiklerimi düzgünce anlatabilirim. Anlatamazsam affola.

İstemediğim bölüme gitmem, ardından babamı kaybetmem, istemediğim bölüme zorla devam etmem sonrası depresyon tanısı aldım. İlaç kullandım ama biliyorsunuz ki ilaçlar sadece süreci yumuşatıyor. Daha mantıklı kararlar vermenizi sağlıyor.

Bölümümü bıraktım. Bundan sonra normal bir insanın yapması gereken şey istediği bölüme ulaşmak için hazırlık yapmak ve çaba göstermektir. Tam olarak ben de öyle yapıyorum ama o kadar yavaş oluyor ki bu süreç. Yataktan kalkmak benim için güzel bir başarı mesela. Sürekli uyuyasım geliyor. Uyan, düşün düşün, biraz ağla, felsefe kitapları oku, daha da strese gir, sabahla, uyu. Diye bir döngüm var. Gecem gündüzüm yok. Sabah 6-7ye kadar uyuyamıyorum. Hatta bazen hiç uyumayıp uyumuş numarası yapıyorum normal görünmek için.

Aranızda depresyondan nasıl kurtulduğunu anlatabilecek birileri var mı? Sürekli debelenmekten çok yoruldum çünkü.

İyi bi dr yardımcı olur size. Tek başınıza burdaki tavsiyelerle biraz zor

bende uzunca bi süre kullandım antidepresan tek yolu gün içinde çok yorulmak (bedenen) zihnen çok yüklenmeyin o daha karmaşık hale getiriyor size iyi gelmeyen kitapları okumayın hobilerinizi değiştirin ben hergün bir saat yürürdüm ancak öyle uyurdum şuan bırakalı birkaç hafta oluyor uyuyabiliyorum yavaştan

Ilaclarin yaninda terapi aliyormusunuz. Bende benzer seyler yasadim. Öncelikle yemenizi icmenizi düzene sokmaniz lazim. Sizi strese sokacak bütün sosyal medya kanallarindan, kitaplardan, dizilerden hatta müziklerden uzak durun. Neyi seversiniz mesela ona odaklanin. Ögrenmek icin plan hazirlayin. Her gün yapmak istediklerinizi kücük bölümlere ayirin. Ve aralar da planlayin. Bunu unutmayin: Depresyon dan iyilesmek öyle hop diye olmuyor. Nasil bir gün icinde girmiyorsaniz, bir günde cikamiyorsunuz. Benim iyilesme sürecimde en kritik sürec tedavinin ilk 9 ayi oldu. Iyilesme sürecinde devamli da iyi günleriniz olmayacak. Iyi olmadiginiz günlerde kendinize zaman ayirin ve size iyi gelen seylerle ilgilenim sadece. Ertesi gün tekrar baslarsiniz. Gecmis olsun. Iyilesmeķ zaman aliyor ve her zaman kolay degil ama basarabilirsiniz. Bende erken babami.kaybettim. basiniz sagolsun. Allah babanizin mekanini cennet eylesin insallah.

Birds şunu söyleyebilirim iyiki kullanmışım o süreçte verdiğim kararlarım şuan daha çok mantıklı geliyor. Kaygısız daha berrak oluyorsun çünkü ne kadar zamandır kullanıyorsun bilmiyorum ama ortalama iki iç ay sonra çok enerjik olmaya başlıyorsun pes etme

bende uzunca bi süre kullandım antidepresan tek yolu gün içinde çok yorulmak (bedenen) zihnen çok yüklenmeyin o daha karmaşık hale getiriyor size iyi gelmeyen kitapları okumayın hobilerinizi değiştirin ben hergün bir saat yürürdüm ancak öyle uyurdum şuan bırakalı birkaç hafta oluyor uyuyabiliyorum yavaştan
Haklısınız bedenen yorulmak biraz uyutabiliyor. Ben de ancak o şekilde uyuyabiliyorum
Ilaclarin yaninda terapi aliyormusunuz. Bende benzer seyler yasadim. Öncelikle yemenizi icmenizi düzene sokmaniz lazim. Sizi strese sokacak bütün sosyal medya kanallarindan, kitaplardan, dizilerden hatta müziklerden uzak durun. Neyi seversiniz mesela ona odaklanin. Ögrenmek icin plan hazirlayin. Her gün yapmak istediklerinizi kücük bölümlere ayirin. Ve aralar da planlayin. Bunu unutmayin: Depresyon dan iyilesmek öyle hop diye olmuyor. Nasil bir gün icinde girmiyorsaniz, bir günde cikamiyorsunuz. Benim iyilesme sürecimde en kritik sürec tedavinin ilk 9 ayi oldu. Iyilesme sürecinde devamli da iyi günleriniz olmayacak. Iyi olmadiginiz günlerde kendinize zaman ayirin ve size iyi gelen seylerle ilgilenim sadece. Ertesi gün tekrar baslarsiniz. Gecmis olsun. Iyilesmeķ zaman aliyor ve her zaman kolay degil ama basarabilirsiniz. Bende erken babami.kaybettim. basiniz sagolsun. Allah babanizin mekanini cennet eylesin insallah.
Yemem içmem hiiiiç düzenli değil... dediğiniz gibi strese sokacak şeylerden olabildiğince uzak kalmaya çabalıyorum çok tetikliyor çünkü beni. Amin inşallah çok teşekkürler

Haklısınız bedenen yorulmak biraz uyutabiliyor. Ben de ancak o şekilde uyuyabiliyorum

Yemem içmem hiiiiç düzenli değil... dediğiniz gibi strese sokacak şeylerden olabildiğince uzak kalmaya çabalıyorum çok tetikliyor çünkü beni. Amin inşallah çok teşekkürler

Ordan baslamaniz lazim. Depresyonumun en kötü zamaninda 4-5 gün dogru dürüst yiyip icmeden yattigimi hatirliyorum. Halbuki en basit öz bakimi temizlik ve yemek icmek. O yüzden büyük yemekler yapamiyorsaniz muhakkak saglikli cabuk hazirlayacak birseyler bulundurun.

uyku ilacınız yoksa bir dahaki gorusmenizde doktorunuzdan isteyin. oncelikle bu sorunun cozulmesi gerekiyor. ben 2 yıldır maalesef depresyondan kurtulamadım, benimki de babamı kaybetmemle ilgili ve tedavi görüyorum. o sebeple baska öneri verebileceğimi dusunmuyorum ama uykuyu halledince biraz daha rahatlayacagınızı umuyorum.

Back
X