- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- 298
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Canım arkadaşıma sordum geç oldu ama kusura bakma arkadaşa ulaşamamıştım. O sarılık için gittiklerinde tsh değerlerinin normal olmadığı anlaşılmış özel hastanede doktor tahlillerin normal olmadığını ama sebebini bilmediklerini söyleyip üniversite hastanesine yönlendirmiş. Selçuklu Tıp Fakültesi'nde Prof a göstermişler o koymuş teşhisi. Sentetik hormon ilacına başlanmış 2 haftada bir kontrole gidiyorlar ilaç dozu az yada çok gelirse ayarlanıyormuş. Sabah aç karnına içiriyor ve 3 saat hiçbirşey yedirmiyor malesefcanım o kadar iyi olur ki. insan başına gelince araştırıyor bu işleri...
bizim testte şu değerler çıktı:
SERBEST T3 0.63
SERBEST T4 0.63
TSH 40,95
YA tiroit bezi yok ya yanlış yerde yeterince çalışmıyor olabilrimiş..
merak ettiğim şey şu: sorabilir misiniz
ne zaman tanı konmuş tedaviye nasıl neyle başlanmış bu süreç ....
çok teşekkür ederim Allah razı olsun..
Cnm bnm Rabbim kimseyi evlatla sinamasin Bebeğine safi ismiyle şifa versin inşallah bişey çıkmaz bebeginde mübarek günlerdeyiz bol bol dua et Rabbim duyar sesiniAllah ım çok dardayız....ne yapacağımızı biemiyoruz..
cuma günü alınan 2. topuk kanında da tsh yüksek çıkınca bizi bu sefer damardan kan vermeye yönlendirdiler. öğleden sonraları devletten kan verilmiyor. bekleyemedik .özele gittik test sonucunda TSH 40.. YANİ NORMALİ MAX 10 BUNUN...Allah muhafaza bu rahatsızlığa geç kalındığında Zeka geriliği boy kısalığı vs. gibi geri döndürülemez hasarları var..cuma gününden beri harap oldum.. Rabbim düşmanımın başına vermesin ..bir yandan da sütüm kesilecek diye korkuyorum...
her yerde de bu bölüm yok bize yakın bir ankara da bir kayseri de.- kayseri daha yakın..-http://hastaneler.erciyes.edu.tr/Sayfa/katpilani/3057
ilk 1 ay çok önemliymiş. yarın kayserideki endokronoloji Hastanesine gideceğiz. AMA öğrendik ki o da direkt bakmıyormuş önce çocuk polikiliniğine gideceğiz sonra onlae sevk edecekmiş veeee birkaç gün sonraya atabiliyorlarmış..
NEDENNNNN
ben cuma gününden beri kendi kendimi yiyorum 2 gün boşa bekliyoruz diye...
ne olacak bu tedavi süreci nasıl işleyecek..
aminCnm bnm Rabbim kimseyi evlatla sinamasin Bebeğine safi ismiyle şifa versin inşallah bişey çıkmaz bebeginde mübarek günlerdeyiz bol bol dua et Rabbim duyar sesini
onu aradık aradık bugün cevap veren çıkmadı canım..
3 saat mi??? Bize driş Dr 15-20 dakika sonra yedirebilirsiniz dedi prospektüs de ise en az yarım saat diyor. Onlara niçin öyle denmiş acaba. ost: 46799139 .!.:Canım arkadaşıma sordum geç oldu ama kusura bakma arkadaşa ulaşamamıştım. O sarılık için gittiklerinde tsh değerlerinin normal olmadığı anlaşılmış özel hastanede doktor tahlillerin normal olmadığını ama sebebini bilmediklerini söyleyip üniversite hastanesine yönlendirmiş. Selçuklu Tıp Fakültesi'nde Prof a göstermişler o koymuş teşhisi. Sentetik hormon ilacına başlanmış 2 haftada bir kontrole gidiyorlar ilaç dozu az yada çok gelirse ayarlanıyormuş. Sabah aç karnına içiriyor ve 3 saat hiçbirşey yedirmiyor malesefdoktorun dediğine göre anne karnında bir zarar vermediyse ve doğumdan sonra geç kalınmadığı sürece sorun olmaz demiş. Şu an bebişi çok sağlıklı arada ilacın dozu az geliyormuş ve çok yorgun oluyormuş kuzum onun dışında gayet iyi maşallah. Sen de sıkma canını en azından dermanı var. Rabbim dermansız dert vermesin kimseye bulunduğunuz şehirde tıp fakültesi varsa oraya götürün muhakkak yada yakın bir şehirde... Rabbim bir an önce şifasını versin inşallah...
Hiç bilmiyorum canım hep öyle kullanıyor 3 saat yedirmiyor.3 saat mi??? Bize dr
EUTHYROX hapını bize de verdiler canım. günde 1 kere sabah 7 ile 9 arası. 50 mgc . 2-5 ml suda şırıngada eritip hepsini içir dedi. haftaya pazrtesi tekrar gidip dozu belirleyeceklermiş. AÇ TOK farkeder mi diye iki sefer sordum YOO FARKETMEZAyni durum benim oglumdada var.topuk kani tsh yuksek cikti.3defa daha aldilar gene yüksek.sonra izmir behçet uz cocuk arastirma hastanesine gittik.koldan kan aldilar.boyundan ultrason yapildi.dogustan tiroid bezi yok.yaratilmamis.eutrox diye bir ilsc verdiler.dozu ayda 1 kan verilen sonuca göre yeniden ayarlaniyor.hic korkmayin tedavisi var ne kadar erken baslarsaniz tedaviye o kadar iyi.biz ilk 28 gunluktu ilaca basladik.gec kalinirsa geri dönüşü yok.Allah korusun zeka ve beden gelisim geriligi olurmus.asla unutma ilaci dedi dr.hergun ac karnina dr ne kadar icir diyorsa havanda toz gibi ezip icine 2 cc enjektorle su karistirip agzina enjektorle verdim bebegimin.simdi 3 yas 4 aylik.şükür rabbime yasitlariyla herseyi ayni.ama kontrollerini ve günlük ilaci asla ihmal etmedim
Not:ilaci icirip yarim saat daha hic bisey verme ac kalacak cocuk.hergun boyle.yemekler ilacin etkisini bozuyormus.
Izmir de doc.dr ceyhun dizdarer
Ankarada doc.dr ergun cetinkaya ya goturdum cocugumu ikiside iyi
KULLANMA TALİMATINDA
Bebeklere doz, günün ilk öğününden en az yarım saat önce tek seferde verilir. Tabletler, verilmeden hemen önce ezilir, biraz su ile karıştırılır ve bir miktar sıvı ile verilir. Karışım her zaman hazırlandıktan hemen sonra kullanılmalıdır.
YAZIYOR. AMA BİZİM ÖĞÜN ANNE SÜTÜ MAMA YOK. ACABA duygu45 MAMA KULLANDIĞIN İÇİN Mİ YARIM SAAAT VERME DEDİ.
canım oncelıkle cok gecmıs olsun. Erkılete mı yonlendırdıler cocuk polıkınlıgı olarak. Bak sana tek tavsıyem sakın fakulteye gıtmeyın. Bırseyı yokken bıle bırseyler cıkarıyorlar.Allah ım çok dardayız....ne yapacağımızı biemiyoruz..
cuma günü alınan 2. topuk kanında da tsh yüksek çıkınca bizi bu sefer damardan kan vermeye yönlendirdiler. öğleden sonraları devletten kan verilmiyor. bekleyemedik .özele gittik test sonucunda TSH 40.. YANİ NORMALİ MAX 10 BUNUN...Allah muhafaza bu rahatsızlığa geç kalındığında Zeka geriliği boy kısalığı vs. gibi geri döndürülemez hasarları var..cuma gününden beri harap oldum.. Rabbim düşmanımın başına vermesin ..bir yandan da sütüm kesilecek diye korkuyorum...
her yerde de bu bölüm yok bize yakın bir ankara da bir kayseri de.- kayseri daha yakın..-http://hastaneler.erciyes.edu.tr/Sayfa/katpilani/3057
ilk 1 ay çok önemliymiş. yarın kayserideki endokronoloji Hastanesine gideceğiz. AMA öğrendik ki o da direkt bakmıyormuş önce çocuk polikiliniğine gideceğiz sonra onlae sevk edecekmiş veeee birkaç gün sonraya atabiliyorlarmış..
NEDENNNNN
ben cuma gününden beri kendi kendimi yiyorum 2 gün boşa bekliyoruz diye...
ne olacak bu tedavi süreci nasıl işleyecek..
Canim bu ilac yetiskinlerdede kullaniliyor.onlarda sabah uyaninca icip yarim saat ac kaliyorlar.benim cocugum hem anne sutu hem aptamil iciyordu.sutum azdı.sabaha karsi 4te emzirirdim.sabah 7de ilacini uyurken agzina enjektorle verirdim.7.30 da uyaninca mama verirdim.ilaci verirken uyanirsa yarim saat sallardim ayagimda oyalardim.benim ailemde tüm kadinlarda hipotiroidi var.ayni ilaci kullaniyorlar.onlarda ac icip bekliyor yarim saat.sizde yarim saat oyalayin bebeginizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?