Derdim ablam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

isikliyoll

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2021
78
44
31
Öncelikle merhaba herkese. Konu biraz uzun olacak okuyacak yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum.
Benden 2 yaş büyük bir ablam var. Ben 29 yaşında çalışan bir bayanım. Şuan ailemin yanında tatildeyim. 2 hafta sonra ise dönecegim. Yalnız bir aydır ablamla kavgaliyiz. Çocukken de oyleydik. Geçen sene de.. aramızda hep bir anlasmazlik kırgınlık oluyor. Ama ben artık konuşmanın anlamsız olduğunu, kullanıldığımi, değersiz oldugumu dusundugum için bu şekilde olmasının daha doğru olduguna kanaat getirdim.
Şimdi ablamdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi iki evlilik yapti. İlk evliliği severek oldu. Annem istememesine rağmen. İlk evliliginden 11 yaşında bir kızı var. İlk evliliği biteli 7 yıl oldu. İkinci evliliğini de 4 sene önce yaptı. İkinci evliliginden de 3 yaşında bir kızı var. İkinci evliliği de bitmek üzere. İlk evliligindeki eşi sıkıntili biriydi biz arkasında olmamıza ragmeb bosanmadi kusdu geldi barıştı gitti annem gitme demesine rağmen.oyle ki biz burdan erzak gotururduk eşi eve bakmiyor diye. Neyse en son eşi bir kız kaçırdı da ablam birakti adamı.
İkinci evliliği de görücü usulu oldu. Ablamın bir kızı adamın da 2 çocuğu vardı. Adam özellikle çocuklu birini istediğini belirtti halinden anlasın diye yigenjmi de kabul etti. Hepimiz çok sevindik. Ablam da kabul etti çocukları. Neyse evlendi gitti. Evlendiği adam kumar oynayan bir adam çıktı. Yigenime ablama çok değer veriyordu fakat bazen kahveye gidip para kaybediyormus. Bu sorunlar olurken ablam ve enistem çocuklar hakkında sorunlar yaşamaya başladı. Eniştemin ilk eşi vefat etmişti. Kızı da 3 yaşında ve babasına çok düşkündu. Birllikte yaşadıkları süre zarfında babasıyla uyumak istiyormuş ve bu bana normal geldi. Annesini kaybedeli bir snee bile olmamıştı. Eniştem kiziyla uyuyunca ablam da kendi kiziyla uyumaya başlamış inat olsun diye. Biz ne kadar da yapma etme desek de anlamadı. Kızını alistirsin dedi durdu ablam. En son böyle sürtüşmeler sebebi ile eniştem kızını teyzesine gönderdi sıkıntı çıkmasın diye. Böyle olunca benim yigenim de gözüne battı. Eniştemin ailesi ablama karşı onu doldurdu. Adam eve gelmemeye başladı geldiğinde de ablam önüne yemek koymadi, hakaret falan ediyormus ablam enişteme, kıyafetlerini dahi yikamiyormus. Böyle böyle adam evden koptu eve gelmedi. Yazın tatile gelince de annemler gitme bosan dediler. Çünkü ablam yazın buraya tatile gelince de eniştem evine dönmüş evde kalmaya başlamıs. Ablami istemediğini düşündük. Şimdi ikincj eşinden de bir kızı var. Bu kadar detaya girmemin sebebi de ablamı biraz anlaminiz
Şimdi bizim durumumuza geleceğim. Ablamla yaklasik 1 aydır konuşmuyoruz. Sebebi de abla sen yatağını neden toplamadin ki demem oldu. Bağırdı çağırdı bana ben size bunu sunu yapiyorum yaranamiyorum dedi. Biz gelmeden evi toplamış onu soyledi. Bir de ben sabah herkesi uyandırirken herkes yatağını toplasın demiştim. Biz sıcak olduğu için balkonda yatiyoruz bu arada. Geçen sene de aynı sorun oldu. Ablam en son uyanmasına rağmen yataklari birakip geliyordu. Evde 25 kişi vardik nerdeyse bütün yatakları ben yapıp ben topluyordum artık belim kopuyordu. Tatilde herkes bir araya gelince de işler daha da çok oluyor. Ablam da kahvaltı hazırlanacagi sıra kızını ayağına alıp sallamaya başlıyor. Hazırlaninca gelip oturup yiyor toplanacağı sıra bahçeye inip oturuyordu. Yani sorun değil bir kaç kişi olsak ama biz geçen sene de küs olduğumuz için babam gelip bana ablana yazık bak gitmiş bahçeye oturmuş yine diyordu. Yaptiklarinj görmededen. Ablamin büyük kızı hem anneme hem bana saygısizlik yapan biri. Anneme sus diye bağırıp üstüne el kaldırmaya çalışan biri. Biz susturuyoruz onu ama ablam kesinlikle bir şey demiyor.Anneme bağırma vs bir şey çıkmıyor ağzından. Bir iki böyle oldu artık anneme de kızdım. Anne sizinle yaşayacaklar snaa bağırıyor 11 yasindaki torunun sustursana dediğimde ablan bir şey der diye bekliyorum diyor. Ama ablam da tık yok. Bir şey dediğimizde gidip ablama şikayet ediyor biizi ki biz asla bosuna bir şey demiyoruz. Ablam yigenime ben sana yanıma gel denedim mi diyor. Onlar senin teyzen dayin haklilar demiyor.
Geçen gün de biz mutfakta yemek yaparken annem ben ve kız kardeşim onlar salonda oturuyordu. Bu 11 yasindaki yigenim gelip su icecekti surahinin yanında bardak da vardı. Yeni bardak aldı bir bardak da kırdı. Annem ve ben, kızım burda bardak vardı dedik. Görmedim deyip yeni bardakla suyunu içti. Her şeyi bana diyorsunuz hep ben suçluyum deyip ağladı durduk yere. Ablam da baktık pat pat vuruyor kıza. Ben snaa bit seye dokunma bir sey yeme icme demedim mi dedi. Biz şok olduk. Sanki biz kıza bir şey yeme içme demişiz gibi. Ki ben bana bu kadar saygısızlık yapmasina ragmen dis için randevusunu alıp babama söyleyip doktora götüren biriyim. İlaçlarına kadar ben alıyordum.( Ablamın 40 bine kadar parası olmasına rağmen). Sonra biz ne dedik de kıza vuruyorsun dedik. Hep kızıma soyleniyorsunuz bugüne kadar bana ne yaptın dedi anneme sen annelik mi yaptin dedi. Babam bunları duyunca şok oldu. Biz şok geçirdik. Babam o kadar değer verir ki anlatamam. Annemi bizi çok üzdü. Nasıl olacak bununla dedi annem. Cunku iş dahi yapmıyor annem 55 yaşında kadın. Kalkıp yemek yapmaya kalkiyor ona ve çocuklarına. Üstüne de laf ısıtıyor. Babam şuan çalışmıyor ben de yeni araba aldım eve para veremiyorum kendisinin o kadar parası var eve bir kuruş vermiyor. Doktor doktor gezdiriyoruz eve alışveriş nasıl oluyor demiyor. Kızının sutu dışında bir şey almiyor eve. Benim geleceğim demiş o para. Ki ablam ben yeni atandgimda sen bu eve para vermek zorundasın diyen biri. Ben bir kağıt havlusunu kopardım diye bitirdin diyen biri. Ben konusunca da annem babam beni susturuyor onun sıkıntilari var diye. Ben anladım ki ona ne yapsam boş. O yüzden asla konuşmayı düşünmüyorum. O kızını dusunmezken doktor doktor gezdirdigimde teşekkür dahi etmeyen burun asmya devam eden biri.
Lütfen akıl verin bana. Benim de hatalarım vardır söyleyip aydinlatirsaniz çok mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden.. Bu arada yanlış yazdığım, karışık yazdığım olmus. Kafam allak bullak kusura bakmayın. Umarım anlatabilmisimdir.
 
Siz uzaktasınız ha de ailenizin işi zor.

Siz iletişim kurmayın, belli ki anlamayacak boşuna sinirleriniz bozulmasın.

Bence psikolojik yardım alması gerekiyor ablanızın, yoksa ailenizle de geçinemeyip sonunda kurtuluş(!) için yanlış bir üçüncü evliliğe gidecek gibi duruyor…
 
Siz uzaktasınız ha de ailenizin işi zor.

Siz iletişim kurmayın, belli ki anlamayacak boşuna sinirleriniz bozulmasın.

Bence psikolojik yardım alması gerekiyor ablanızın, yoksa ailenizle de geçinemeyip sonunda kurtuluş(!) için yanlış bir üçüncü evliliğe gidecek gibi duruyor…
Yani hep böyleydi ablam. Çocukken de. Şuan bize karşı dolmuş şekilde. İnanın bir iş yapsa ben yaptım ettim diyor ki kendi çocukları yapıyor ne yapıyorsa. Kızını 1 ay onceden buraya yolladı. İki hafta yanimda kaldı 11 yaşındaki kızı. Kendi kiizm gibi banyosuna kadar ben yaptırdım. Benim sözümü dinleyen yigenim annesi gelince bana sus sen ne karisiyorsun demeye başladı. Kızı kendisine sus dese paralar. Konu biz olunca asla karışmıyor
 
Yani hep böyleydi ablam. Çocukken de. Şuan bize karşı dolmuş şekilde. İnanın bir iş yapsa ben yaptım ettim diyor ki kendi çocukları yapıyor ne yapıyorsa. Kızını 1 ay onceden buraya yolladı. İki hafta yanimda kaldı 11 yaşındaki kızı. Kendi kiizm gibi banyosuna kadar ben yaptırdım. Benim sözümü dinleyen yigenim annesi gelince bana sus sen ne karisiyorsun demeye başladı. Kızı kendisine sus dese paralar. Konu biz olunca asla karışmıyor
Çocukluktan belki de yardım almalıydı, sanırım yaşadıklarının acısını başkalarını suçlayarak çıkartmaya çalışıyor. Çevresindekiler için çok üzücü.

Yeğeniniz konusuna ekstra üzüldüm ancak çocuğun normali bu olmuş demek ki. Annesinin olduğu yerde sizi saymaması, yanlışlarına müdahale etmeyen annesi hep o çocuğun geleceğini olumsuz etkileyecek olan şeyler.

Gördüğüm kadarıyla sizin yapabilecek bir şeyiniz yok.. :/
 
Ablanızın haberi olmadan buraya yazdıklarınızı doğru bulmadım. Kadının hayatıyla, yaşadıklarıyla ilgili bütün ayrıntıları yazmışsınız. izin verdi mi size benim hayatımı herkese açık bir platformda anlatabilirsin diye?

Ablanız evet sorunlu bir kadın. Ama yaşadıkları sonucunda sorunlu olması normal. İkinci evliliği bitmek üzere olan bir kadına daha anlayışlı olabilirsiniz diye düşünüyorum. Psikolojisi dağılmış belli ki.

Yeğeniniz de parçalanmış ailenin ruh sağlığı bozulmuş çocuğu. Çocuk oradan oraya sürükleniyor. Herkesin içtiği bardaktan içmek istemiyor diye bile sorun yaşıyor.

Ablanızın 40 bin lirası evet onun geleceği. Şu an çalışmıyorsa, cebindeki üç kuruşu aile evine harcarsa yarın öbür gün iki çocukla ne yapacak? Belli ki aile evinde çok uzun süre barınamayacak.

Anneniz 55 yaşında gencecik bir kadın. Yemek yapmasında ne sorun var çözemedim.
 
Doktor doktor gezdirmeyin bir daha siz yeğeninizi. Bir iyilik yapıp, derdinizi anlatırken en az 3-4 kere yazmışsınız.
Yeğen dediğimiz yarı evlat.
Bu kadar gözünüze batıyorsa hali tavrı cocuk için bir şeyler yapmaya bakın.
25 kişinin kaldığı yerde geri kalanın eli ayağı yok mu? Neden siz topluyorsunuz her şeyi?

aile ziyaretlerinizi kalabalık olmayan zamanlara ayarlayın. Annenizle-babanızla ayrı vakit geçirmiş ve yorulmamış olursunuz
 
Is basit: Ablaniz mutsuz ve evliligini yönetemiyor, gelip acisini sizden cikartiyor. Esi ve kendisi evlilik terapi alsaydi zamaninda bu duruma gelmezlerdi. Belki hala düzeltme sanslari var. Anneniz onlara neden geri gitme dedi orasini anlamadim. Orasi onlarin da evi. Bir kadin kendi ayaklarinin üzerinde ilk durmaya calismali. Saygisizliga susarsaniz arkasi gelir. Yas 40 olsun 11 olsun fark etmez. Yegeniniz annesinden siddet görse sok olmak yerine tepki gösterin. Sorunlari varsa cocuktan cikartmasin. Kimse cocuklarin ne yasadigini anlamamis daha yazik.
 
Şu hayatta 25 kisinin götünü 2 kisi toplarsa abla kardes birbirine girer ne diyim.

Abla ile ilgili cok özel konulara girilmis ben ablaniz olsam ve kk da denk gelsem kardesimin hakkımd yazdıklarina ömrümce konusmazdim.

Siz bilirsiniz abla sizin.Benim ablam yasasaydı yatagini toplar diğer 24 kisiye cemkirirdim.
 
Ablanızın haberi olmadan buraya yazdıklarınızı doğru bulmadım. Kadının hayatıyla, yaşadıklarıyla ilgili bütün ayrıntıları yazmışsınız. izin verdi mi size benim hayatımı herkese açık bir platformda anlatabilirsin diye.

Ablanız evet sorunlu bir kadın. Ama yaşadıkları sonucunda sorunlu olması normal. İkinci evliliği bitmek üzere olan bir kadına daha anlayışlı olabilirsiniz diye düşünüyorum. Psikolojisi dağılmış belli ki.

Yeğeniniz de parçalanmış ailenin ruh sağlığı bozulmuş çocuğu. Çocuk oradan oraya sürükleniyor. Herkesin içtiği bardaktan içmek istemiyor diye bile sorun yaşıyor.

Ablanızın 40 bin lirası evet onun geleceği. Şu an çalışmıyorsa, cebindeki üç kuruşu aile evine harcarsa yarın öbür gün iki çocukla ne yapacak? Belli ki aile evinde çok uzun süre barınamayacak.

Anneniz 55 yaşında gencecik bir kadın. Yemek yapmasında ne sorun var çözemedim.
Biz ablama yigenime bir şey demiyoruz asla. Aynı kaptan yemek yiyip aynı kaptan bir şey iciyorsak bence hepimiz ortaya bir şeyler koymalıyız. Aynı bardaktan su için diye diğer yigenlerine soyleniyirsa surahinin yabindaki kendi bardagiyla su içmeyen yigenime söylendik diye biz suçlu olmayız. Çünkü kendi bardagiydi. Tekrar belirteyim ablam 20 snee önce de böyleydi şimdi de böyle. Bunu 25 senedir yasiyoruz kişiliği böyle. Kendisi ben artık kendimi ezdirmem deyip bize bileniyor sorun bu. İlk bosanmasinda hep yaninda olduk. O bizimle beraber yaşayacak, babam calismiyor şuan. Şuan bir aile oldular bana sen bu aileye de bakacaksın bakmak zorundasın diyen bir insan benim geleceğimi dusunmezken şuan kendi gelecegini düşünüyor. Kendi çocuklarina babam nereye kadar bakabilir ki? Annem gencecik evet, ama belinde fıtık olan kolundan yeni ameliyat olan biri. Ablam uzanirken annem ayakta mutfakta onlara yemek yapıyorsa kimsenin vicdanina sığmaz bu. Üstüne de sen bana annelik yapmadın desin
 
Is basit: Ablaniz mutsuz ve evliligini yönetemiyor, gelip acisini sizden cikartiyor. Esi ve kendisi evlilik terapi alsaydi zamaninda bu duruma gelmezlerdi. Belki hala düzeltme sanslari var. Anneniz onlara neden geri gitme dedi orasini anlamadim. Orasi onlarin da evi. Bir kadin kendi ayaklarinin üzerinde ilk durmaya calismali. Saygisizliga susarsaniz arkasi gelir. Yas 40 olsun 11 olsun fark etmez. Yegeniniz annesinden siddet görse sok olmak yerine tepki gösterin. Sorunlari varsa cocuktan cikartmasin. Kimse cocuklarin ne yasadigini anlamamis daha yazik.
Biz tepki gosterdik vurdu diye. Bize bağırdı o benim kızım vurdugumda karismayin diye
 
Öncelikle merhaba herkese. Konu biraz uzun olacak okuyacak yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum.
Benden 2 yaş büyük bir ablam var. Ben 29 yaşında çalışan bir bayanım. Şuan ailemin yanında tatildeyim. 2 hafta sonra ise dönecegim. Yalnız bir aydır ablamla kavgaliyiz. Çocukken de oyleydik. Geçen sene de.. aramızda hep bir anlasmazlik kırgınlık oluyor. Ama ben artık konuşmanın anlamsız olduğunu, kullanıldığımi, değersiz oldugumu dusundugum için bu şekilde olmasının daha doğru olduguna kanaat getirdim.
Şimdi ablamdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi iki evlilik yapti. İlk evliliği severek oldu. Annem istememesine rağmen. İlk evliliginden 11 yaşında bir kızı var. İlk evliliği biteli 7 yıl oldu. İkinci evliliğini de 4 sene önce yaptı. İkinci evliliginden de 3 yaşında bir kızı var. İkinci evliliği de bitmek üzere. İlk evliligindeki eşi sıkıntili biriydi biz arkasında olmamıza ragmeb bosanmadi kusdu geldi barıştı gitti annem gitme demesine rağmen.oyle ki biz burdan erzak gotururduk eşi eve bakmiyor diye. Neyse en son eşi bir kız kaçırdı da ablam birakti adamı.
İkinci evliliği de görücü usulu oldu. Ablamın bir kızı adamın da 2 çocuğu vardı. Adam özellikle çocuklu birini istediğini belirtti halinden anlasın diye yigenjmi de kabul etti. Hepimiz çok sevindik. Ablam da kabul etti çocukları. Neyse evlendi gitti. Evlendiği adam kumar oynayan bir adam çıktı. Yigenime ablama çok değer veriyordu fakat bazen kahveye gidip para kaybediyormus. Bu sorunlar olurken ablam ve enistem çocuklar hakkında sorunlar yaşamaya başladı. Eniştemin ilk eşi vefat etmişti. Kızı da 3 yaşında ve babasına çok düşkündu. Birllikte yaşadıkları süre zarfında babasıyla uyumak istiyormuş ve bu bana normal geldi. Annesini kaybedeli bir snee bile olmamıştı. Eniştem kiziyla uyuyunca ablam da kendi kiziyla uyumaya başlamış inat olsun diye. Biz ne kadar da yapma etme desek de anlamadı. Kızını alistirsin dedi durdu ablam. En son böyle sürtüşmeler sebebi ile eniştem kızını teyzesine gönderdi sıkıntı çıkmasın diye. Böyle olunca benim yigenim de gözüne battı. Eniştemin ailesi ablama karşı onu doldurdu. Adam eve gelmemeye başladı geldiğinde de ablam önüne yemek koymadi, hakaret falan ediyormus ablam enişteme, kıyafetlerini dahi yikamiyormus. Böyle böyle adam evden koptu eve gelmedi. Yazın tatile gelince de annemler gitme bosan dediler. Çünkü ablam yazın buraya tatile gelince de eniştem evine dönmüş evde kalmaya başlamıs. Ablami istemediğini düşündük. Şimdi ikincj eşinden de bir kızı var. Bu kadar detaya girmemin sebebi de ablamı biraz anlaminiz
Şimdi bizim durumumuza geleceğim. Ablamla yaklasik 1 aydır konuşmuyoruz. Sebebi de abla sen yatağını neden toplamadin ki demem oldu. Bağırdı çağırdı bana ben size bunu sunu yapiyorum yaranamiyorum dedi. Biz gelmeden evi toplamış onu soyledi. Bir de ben sabah herkesi uyandırirken herkes yatağını toplasın demiştim. Biz sıcak olduğu için balkonda yatiyoruz bu arada. Geçen sene de aynı sorun oldu. Ablam en son uyanmasına rağmen yataklari birakip geliyordu. Evde 25 kişi vardik nerdeyse bütün yatakları ben yapıp ben topluyordum artık belim kopuyordu. Tatilde herkes bir araya gelince de işler daha da çok oluyor. Ablam da kahvaltı hazırlanacagi sıra kızını ayağına alıp sallamaya başlıyor. Hazırlaninca gelip oturup yiyor toplanacağı sıra bahçeye inip oturuyordu. Yani sorun değil bir kaç kişi olsak ama biz geçen sene de küs olduğumuz için babam gelip bana ablana yazık bak gitmiş bahçeye oturmuş yine diyordu. Yaptiklarinj görmededen. Ablamin büyük kızı hem anneme hem bana saygısizlik yapan biri. Anneme sus diye bağırıp üstüne el kaldırmaya çalışan biri. Biz susturuyoruz onu ama ablam kesinlikle bir şey demiyor.Anneme bağırma vs bir şey çıkmıyor ağzından. Bir iki böyle oldu artık anneme de kızdım. Anne sizinle yaşayacaklar snaa bağırıyor 11 yasindaki torunun sustursana dediğimde ablan bir şey der diye bekliyorum diyor. Ama ablam da tık yok. Bir şey dediğimizde gidip ablama şikayet ediyor biizi ki biz asla bosuna bir şey demiyoruz. Ablam yigenime ben sana yanıma gel denedim mi diyor. Onlar senin teyzen dayin haklilar demiyor.
Geçen gün de biz mutfakta yemek yaparken annem ben ve kız kardeşim onlar salonda oturuyordu. Bu 11 yasindaki yigenim gelip su icecekti surahinin yanında bardak da vardı. Yeni bardak aldı bir bardak da kırdı. Annem ve ben, kızım burda bardak vardı dedik. Görmedim deyip yeni bardakla suyunu içti. Her şeyi bana diyorsunuz hep ben suçluyum deyip ağladı durduk yere. Ablam da baktık pat pat vuruyor kıza. Ben snaa bit seye dokunma bir sey yeme icme demedim mi dedi. Biz şok olduk. Sanki biz kıza bir şey yeme içme demişiz gibi. Ki ben bana bu kadar saygısızlık yapmasina ragmen dis için randevusunu alıp babama söyleyip doktora götüren biriyim. İlaçlarına kadar ben alıyordum.( Ablamın 40 bine kadar parası olmasına rağmen). Sonra biz ne dedik de kıza vuruyorsun dedik. Hep kızıma soyleniyorsunuz bugüne kadar bana ne yaptın dedi anneme sen annelik mi yaptin dedi. Babam bunları duyunca şok oldu. Biz şok geçirdik. Babam o kadar değer verir ki anlatamam. Annemi bizi çok üzdü. Nasıl olacak bununla dedi annem. Cunku iş dahi yapmıyor annem 55 yaşında kadın. Kalkıp yemek yapmaya kalkiyor ona ve çocuklarına. Üstüne de laf ısıtıyor. Babam şuan çalışmıyor ben de yeni araba aldım eve para veremiyorum kendisinin o kadar parası var eve bir kuruş vermiyor. Doktor doktor gezdiriyoruz eve alışveriş nasıl oluyor demiyor. Kızının sutu dışında bir şey almiyor eve. Benim geleceğim demiş o para. Ki ablam ben yeni atandgimda sen bu eve para vermek zorundasın diyen biri. Ben bir kağıt havlusunu kopardım diye bitirdin diyen biri. Ben konusunca da annem babam beni susturuyor onun sıkıntilari var diye. Ben anladım ki ona ne yapsam boş. O yüzden asla konuşmayı düşünmüyorum. O kızını dusunmezken doktor doktor gezdirdigimde teşekkür dahi etmeyen burun asmya devam eden biri.
Lütfen akıl verin bana. Benim de hatalarım vardır söyleyip aydinlatirsaniz çok mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden.. Bu arada yanlış yazdığım, karışık yazdığım olmus. Kafam allak bullak kusura bakmayın. Umarım anlatabilmisimdir.
Ablanın psikolojik sorunları var sanırım
Kızının hem böyle anneyle yasaması hem ergenliğe girisinden ötürü yaptıkları normal.
Kıza diyecek bisey yok.
İns ailenizle yasamaz yoksa cekilmez.
Ben encok babasıyla uyuyor diye 3 yasında teyzeye gönderilen cocuga üzüldüm:KK43:
Anne vefat etmis cocuk kime sıgınsın ?Babasına sıgınacak tabi.
Üvey annenin de Allah vicdanlısını versin ne diyim:KK43:
 
Son düzenleme:
Biraz anlayışlı olmak gerekmiyor mu ?
Neler yaşamış , kolay mı öyle hemen ?
Ben ablanıza fazlalarım olduğunuzu hissettirdiğinizi düşündüm. Hem kadının 40 bini varsa var. Neden size harcasın ? Belki kendine ayrı bir ev tutar ki inşallah öyle yapar.
 
Şu hayatta 25 kisinin götünü 2 kisi toplarsa abla kardes birbirine girer ne diyim.

Abla ile ilgili cok özel konulara girilmis ben ablaniz olsam ve kk da denk gelsem kardesimin hakkımd yazdıklarina ömrümce konusmazdim.

Siz bilirsiniz abla sizin.Benim ablam yasasaydı yatagini toplar diğer 24 kisiye cemkirirdim.
Diğerleri de ev toplayıp yemek yapıyorlarsa o sıra valla soyleneceginiz ayağında tam da o sıra her gün kızını sallayan ablaniz kaliyor
 
Ablanızın haberi olmadan buraya yazdıklarınızı doğru bulmadım. Kadının hayatıyla, yaşadıklarıyla ilgili bütün ayrıntıları yazmışsınız. izin verdi mi size benim hayatımı herkese açık bir platformda anlatabilirsin diye?

Ablanız evet sorunlu bir kadın. Ama yaşadıkları sonucunda sorunlu olması normal. İkinci evliliği bitmek üzere olan bir kadına daha anlayışlı olabilirsiniz diye düşünüyorum. Psikolojisi dağılmış belli ki.

Yeğeniniz de parçalanmış ailenin ruh sağlığı bozulmuş çocuğu. Çocuk oradan oraya sürükleniyor. Herkesin içtiği bardaktan içmek istemiyor diye bile sorun yaşıyor.

Ablanızın 40 bin lirası evet onun geleceği. Şu an çalışmıyorsa, cebindeki üç kuruşu aile evine harcarsa yarın öbür gün iki çocukla ne yapacak? Belli ki aile evinde çok uzun süre barınamayacak.

Anneniz 55 yaşında gencecik bir kadın. Yemek yapmasında ne sorun var çözemedim.
E bütün bdvde kvde,elti,kayın detaylarıyla anlatılıyor?
Ozman kimse bdvye bisey yazmasın.
Olaylar 2 kisi arasında gectiğindn bir parca herkes ifsa oluyor yani.
Sasırdım bu yoruma.
 
Ablanızın sıkıntıları var bence fazla üzerine gitmeyin 2 evlilik 2 çocuk mutsuzluk gelecek kaygısı birqz daha anlayışlı olun


Bence 40000 tl ile annenize yakın bir ev tutsun eşyasını alsın bir işe girsin çocuklara da biraz anneniz baksın
Hem ablanın da kafası dağılır

Yiğeniniz daha çok küçük kim bilir çocuk içerisinde hangi duyguları besliyor lütfen ona karşı daha anlayışlı olun
Gerekirse psikolojik destek alın🤗
 
Biz ablama yigenime bir şey demiyoruz asla. Aynı kaptan yemek yiyip aynı kaptan bir şey iciyorsak bence hepimiz ortaya bir şeyler koymalıyız. Aynı bardaktan su için diye diğer yigenlerine soyleniyirsa surahinin yabindaki kendi bardagiyla su içmeyen yigenime söylendik diye biz suçlu olmayız. Çünkü kendi bardagiydi. Tekrar belirteyim ablam 20 snee önce de böyleydi şimdi de böyle. Bunu 25 senedir yasiyoruz kişiliği böyle. Kendisi ben artık kendimi ezdirmem deyip bize bileniyor sorun bu. İlk bosanmasinda hep yaninda olduk. O bizimle beraber yaşayacak, babam calismiyor şuan. Şuan bir aile oldular bana sen bu aileye de bakacaksın bakmak zorundasın diyen bir insan benim geleceğimi dusunmezken şuan kendi gelecegini düşünüyor. Kendi çocuklarina babam nereye kadar bakabilir ki? Annem gencecik evet, ama belinde fıtık olan kolundan yeni ameliyat olan biri. Ablam uzanirken annem ayakta mutfakta onlara yemek yapıyorsa kimsenin vicdanina sığmaz bu. Üstüne de sen bana annelik yapmadın desin
Siz ablanızdan nefret ediyorsunuz onu anladık. Ablanız da sorunlu bir kadın onu da anladık.

Ama kadının hayatını ulu orta sermeniz beni son derece rahatsız etti ve bu yüzden siz karşı antipati hissediyorum. Olumlu yorum yapamayacağım.
 
Biz tepki gosterdik vurdu diye. Bize bağırdı o benim kızım vurdugumda karismayin diye

"Vurma" demek yetiyor mu? Genelde anneler öyle cocuklarina siddet uygulasa temel sorun cocukta degil annededir. Kimse kenara cekmiyor mu kiz kendi cocuguna niye siddet uyguluyorsun o senin canin cigerin diye? Belki de gercekten cok söyleniyorsunuz cocuga kadinda kendini fazlalik gibi hissediyor o evde. Bence ablanizin sorunlari var ama kimse dinlemiyor ve gömüyor aslinda
 
Biraz anlayışlı olmak gerekmiyor mu ?
Neler yaşamış , kolay mı öyle hemen ?
Ben ablanıza fazlalarım olduğunuzu hissettirdiğinizi düşündüm. Hem kadının 40 bini varsa var. Neden size harcasın ? Belki kendine ayrı bir ev tutar ki inşallah öyle yapar.
Tutsun hayatini yaşasın çok isterim. Ama babam izin vermez buna. Ayrıca bana harcamasin ben gidiyorum zaten. O 4 yıl once burdayken ben bakıyordum aileye. Ben onlara neden harcıyorum demedim.7 yıldır sadece bi aydir aileme para veremiyorum. Şuan 5 kişi oldular. Bize harcamasin kendi çocuklarina harcasin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X