Derdim aileyi cileden cikaran minik ergen kiz kardesim

Ayrıca kore dizisi izleyen insandan zarar gelmez. Benim kore dizisi izleyen arkadaşlarım hep çalışkan kendi hallerinde kızlardı. Hatta bircoğu kore alfabesini öğrenmeye merak sarmıştı. Ne güzel iste 2.bir dil öğreniyor.

Ben olsam bende tedirgin olurum. Sosyal medya da hersey okadar normal gibi gösteriliyorki ergenlik dönemide tam buna açık bir duygu Durum hali oluyor.
Odaya kapanma ,agresiflik Vs olur elbet ama... Sırf özenti için öyle davranması kötü olmuş ..
Benim kardeşim böyle olsa harçlığni keser ,ihtiyaçlarını karşılamazdim,hatta telini ve ev netini keserdim. Kendine gelmese okulunu değiştireceğimi söylerdim . Yanı ailemde böyle yapardı .
Seni şu konuda eleştireceğim ne olursa olsun soğuk yapilida olsan kardeşine öyle olma hatta en yakın arkadaş olun ..
Şimdi bana yazan olur farklı cinsiyetler de var neden kabul etmiyorsunuz Vs Vs gibi.
Çift cinsiyet diye birşey olduğunu biliyorum ama bu hormon ne yana ağırsa o şekil tedavi olunur. Şimdiler özentilikten hormonlariyla oynatma Vs işlemler yapıp sacma sapan tavır içine giriyorlar. Bu çok küçükten belli olur zaten sonradan çıkmaz.
Kendi fikrime göre Allah uzak eylesin cinsel sapkinlardan ki bu ergen çocuklar kimlik araşinda yalnışà kapilmasinlar..

Ben olsam bende tedirgin olurum. Sosyal medya da hersey okadar normal gibi gösteriliyorki ergenlik dönemide tam buna açık bir duygu Durum hali oluyor.
Odaya kapanma ,agresiflik Vs olur elbet ama... Sırf özenti için öyle davranması kötü olmuş ..
Benim kardeşim böyle olsa harçlığni keser ,ihtiyaçlarını karşılamazdim,hatta telini ve ev netini keserdim. Kendine gelmese okulunu değiştireceğimi söylerdim . Yanı ailemde böyle yapardı .
Seni şu konuda eleştireceğim ne olursa olsun soğuk yapilida olsan kardeşine öyle olma hatta en yakın arkadaş olun ..
Şimdi bana yazan olur farklı cinsiyetler de var neden kabul etmiyorsunuz Vs Vs gibi.
Çift cinsiyet diye birşey olduğunu biliyorum ama bu hormon ne yana ağırsa o şekil tedavi olunur. Şimdiler özentilikten hormonlariyla oynatma Vs işlemler yapıp sacma sapan tavır içine giriyorlar. Bu çok küçükten belli olur zaten sonradan çıkmaz.
Kendi fikrime göre Allah uzak eylesin cinsel sapkinlardan ki bu ergen çocuklar kimlik araşinda yalnışà kapilmasinlar..

Valla kız ergenler daha zor oluyor galiba ..evde erkek ergen hiç görmedim çünkü...biz de de var şuan liseli ergen hatta öyle böyle sigara içtiğini bile artık sineye crkmeye başladık çünkü gerçekten yapacak bişey olmuyor elden bişey gelmiyor çare bulan yazsın takipteyim

İletişim konusuna gelince, sizinle öyle konuşması normal değil. İlk adımı siz atsanız? Eve pek fazla gelemediğiniz farkındayım ama en azından geldiğiniz günlerde sinemaya falan gidebilirsiniz. Birazda "ergen dilinden" anlamanız gerekiyor :) Benimde arkadaşımın kardeşi 15 yaşında ve o da bu davranışları sergiliyor. İlgi alanları önemli mesela, ilgi alanlarından konu açabilirsiniz. Kötü bir abla olduğunuzu düşünmüyorum sadece iletişimde biraz sıkıntı var.

Ayrıca kore dizisi izleyen insandan zarar gelmez. Benim kore dizisi izleyen arkadaşlarım hep çalışkan kendi hallerinde kızlardı. Hatta bircoğu kore alfabesini öğrenmeye merak sarmıştı. Ne güzel iste 2.bir dil öğreniyor.
Ben de Kore dizisi izliyorum. Koreliler bir yaş büyüğe bile saygı ifadesi ile konuşuyor. Saygılı, nazik, temiz, çalışkan insanlar.

Konu sahibi, kardeşimiz Kore dizisi izliyorsa, söyleyin azıcık örnek alsın onları.

Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.

ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.

ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
ergenliği ağır geçiyo.devlet hastanelerinde de var bir ergen psikiyatrisine götürün isterseniz ama benim kardeşimden farklı değil hareketleri.bizi sinir hastası etti ama zamanla azalarak bitiyo bu durumlar sonra da başka sorunlar çıkıyo yaşına bağlı olarak.siz sadece kendinizi dizginlemeyi ve sinirlerinizi yatıştırmayı öğrenin :) ben de bi dönem çok maskülen takılmıştım hristiyanım derdim sağa sola ama cidden çevrede cool görünme etkisi bunlar sfkbhfs sonra makyajı keşfettim saç düzleştirmeleri keşfettim bi dönem de öyle geçti , arada fotoğraflarımı görüp ufak çaplı bir utanç yaşıyorum.Evdeki ergenliklerimden bahsetmiyorum bile.kardeşim çok daha ağır geçirdi, cinsel kimlik bunalımı ihtihar eğilimi vs. ergen psikiyatrisine çok taşındık. Tavsiyem, ipin ucunu iyice kaçırmamak için emir kiplerini yerine getirmeyin, tshirt istiyosa alacaksanız da bunu bana al şeklinde söyleyince almayacağınızı belirtin ve almayın.iletişiminizin şu an iyi olmaması normal , yaş farkınız sizin yetişkin onunsa ergen oluşu bunu etkiliyor.Dedikleri doğru, büyüyünce düzelecek bu.

Ben de Kore dizisi izliyorum. Koreliler bir yaş büyüğe bile saygı ifadesi ile konuşuyor. Saygılı, nazik, temiz, çalışkan insanlar.

Konu sahibi, kardeşimiz Kore dizisi izliyorsa, söyleyin azıcık örnek alsın onları.
Hiç izlemedim bir iki kere denedim ama sıkıldım fazla terbiyeli geliyorlar bana :) Kore dizilerinde hic entrika aksiyon yok öpüşme cinsel içerik yok ne isterler ki bu insanlar. Yok cinsiyetsizlik demisler yok bilmem ne demisler. Sevmiyorum de geç yani neden karalama ihtiyacı duyulmuş anlayamadım. Herkesin zevki bir değil sonuçta

Konu bir tek bana mı tuhaf ve abarti geldi ? Ergen o ayol. Ben kimseye cektirmeden kendi icimde yaşadım ama ben de ergenken ailemden gizli çok agır makyaj yapardım beni kısıtladıkları icin dışarıya çıkar çıkmaz bir yerde kırmızı ruj sürerdim, onlar kısıtladıkça ben gizli gizli giyerdim,sürekli topuklu hatta stiletto giyerdim hevesimi aldım. Kimisi de tam tersine erkek kıyafetlerini giyer saçlarını kısacik kestirir. Simdi ki moda da erkek kıyafetleri giymek. Bırakın istedigi gibi giyinsin ergenligini istedigi gibi yaşasın hevesini alsın ki ileride kimlik bunalımı yaşamasın. Açık giyinse makyaj yapsa bu defa da kardesim açık giyiniyor diyeceksiniz.Kısıtlarsanız karisirsanız daha çok yapar. Ayrıca telefon karıştırmak kardesiniz de özgüvensizliğr yol açar

Sorma bi de tavsiye isteyip yorum yapınca dislike atıyor 😂 bence çocuk buraya başlık açmalı “sabit fikirli ablam lütfen yardım” diye

Adı üstünde ''ERGEN''.Salın şu gençleri,azıcık rahat etsinler artık ya.Tel kontrol etmek ne demek.Anneniz ''aman kızım ne yapıyor'' diye gizli gizli telinizi karıştırsa hoşunuza gider mi ? Belki hoşlandığı çocukla ilgili geyik yapmıştır arkadaşlarıyla,her şeyi de bilmeyin yahu.Güvenin biraz kardeşinize.
Bu zamana kadar yakın değildik demişsiniz,iyi bir fırsat işte sizin için,bunu avantaja çevirin en yakın arkadaşı olun.Size her şeyini gelip anlatır zaten.

E yapı olarak soğuğum diyorsunuz,aranızda yaş da çok. Fazla bir abla kardeş ilişkiniz de yok.
Haliyle uzağa gittiğinizde arama sorma ihtiyacı hissetmemiştir.
Benim ablamla yaşım çok yakın. Hep arkadaş gibiydik küçükken. Bir sene arayla üniye gittik. Hatta birbirimizin şehrine gelir-birlikte başka şehre giderdik.
Ama normal zamanda aramazdık birbirimizi.
Şimdi düşünüyorum da. Ayda bir falan bile aramazdık. Buluşma planı yapmak için arardık sadece. Sizinki gibi bir ilişkim olsaydı onun için de aramaz haliyle hiç konusmazdim.
Normal geldi bu bana...
Onun dışında ergenlik halleri
Odasından cikmamasi da Cook normal.
Hele devamlı eleştiri oklarının ucundaysa ,onu her gördüğünde söylenecek ailesi varsa daha da normal.
Ergenlik,ozentilik... Geçer elbet zamanla.
Kötü arkadaşlar edinmemesine, sigara uyuşturucu kullanmamasina odaklanın bence bu süreçte.
Deistlik meselesi de...neredeyse her insanın aklının karistigi boyle dönemler olabiliyor. Benimkisi üniversite çağına denk gelmişti, kardeşinizin ve çoğu kişinin ergenlik zamanlarına denk geliyor...zamanla fikirleri oturacaktır.
Etrafından duyduklarını doğru zannetmesi çok normal ki. Hangimiz o yaşlardaki fikirlerinize derin düşünceler sonucu sahip olduk? Ben de toplumsal cinsiyet rolleri - her türlü kutsallık atfedilen şeyler hususunda bir fikrim olduğunu düşünürdüm o yaşlarda,ama sadece içinde bulunduğum toplumun küçük bir yansımasiydim.
Ama şimdi çoğu olaya çoook daha farklı cercevelerden bakıyorum. O yaşlardaki fikirler kalıcı değil.
Zamanla geçecektir. Dediğim gibi sizin odaklanmanız gereken bence bağımlılık yapıcı maddeler ve arkadaş cevresi olsun. Çünkü kardesiniz etkilenmeye çok açık. Cool olduğu için sigara esrar içebilir. Asıl zararlı olan bunlar bence. Bol giyinmesinden, odasından cikmamasindansa...
Bence ona bol bol kitap alın. Ama ergenlere yönelik olanlardan. O yaşta ne okuduysa etkilenebilir. Ben de bazen hiç sevmediğim Serra gibi düşünüyorum bazı konularda:) çünkü bilinçaltı... Okumuş etmis kendi ayakları üstünde duran karakterlerin olduğu kitaplar hediye edin...
Madem Kore filmlerine meraklı Korece kursuna gönderin. Küçük bir sehirde yaşadım okurken.Oranın gençlik merkezi mesela Korece eğitimi verirdi talep çokluğundan. En azindan bu hevesi birşeye yarar. Hem Korece aşırı zor da değil. Yani en azından ruscadan daha kolay çünkü aynı dil ailesindeniz- aynı cümle dizilisini kullanıyoruz. Hem kardesiniz Korece bilirse çevresinde zaten popüler olur ve popülerlik için salak salak şeyler yapmayı bırakır. Aynı şekilde onu gaza getirin. Kore okulları için yapılan sınavlar olduğunu - iyi puan alırsa burs alıp gideceğini falan söyleyin. Ki böyle giden çok insan var.
Koreli mektup arkadaşı bulun - ya da paypaldan birileriyle konuşsun.
Belki buyuyene kadar bu hevesi geçer.ama yanına kar kalır öğrendiği dil.
Öyle tutup da 'sen söylesin böylesin neden oylesin' demekle hiçbir ergen kontrol edilmez. Onun da ilgi alanının olduğu bir şekilde yönlendirmek sart

Ayrıca saçı,inancı hepsi onu bağlar.Erkek gibi giyinmeye özeniyor da olabilir,ben de erkek tişörtü giyerdim yaşım biraz daha küçükken,sonuç olarak erkeğe evrilmedim.Bir dönem işte,belki gelecek sene hiç pantolon bile giymez hep etek giyer,ergen yani,bilemezsiniz.

Şimdi annesi olsaydınız yazacagimi yazıyorum, ablası olarak çok da sorumlu değilsiniz bana gore. Hele de şehir dışında okuyorsunuz. Sürekliliği olmayan bir şey zaten ise yaramaz.

Çocuğun onune alternatif koymayıp, odasından çıkmıyor diye şikayet etmek çok boş geliyor bana.
Odasına kapanmasını istemiyorsanız, alternatif sunun. O yaşlarda çocuklar enstrüman çalmaya bir niyet eder, genelde gitar falan oluyor.
Gönderin bir kursa. Yada belki drama, tiyatro ilgisini çekiyordur.
Eğer farklı şeyler öğrensin, bilinçli olsun, ezberden bir din seçmesin diyorsanız, oturun akşamları birlikte kitap okuyun.
Dini içerik olmak zorunda değil.
Edebî içerik olsun yeter.kendisi zamanla sevdiklerini bulur.
Kendisi tv izlerken, çocuğu kitap okusun diye ebeveyn ikiyüzlülüğü hic bir şeyde yok..
Anne kız alışverişe çıksınlar. Yada siz gittiğinizde birlikte gidin. Kardeş gibi değil, arkadaş gibi yargılamadan vakit geçirin..
Herkesin ergenliği aynı olmaz, kimi zor geçirir.
Kontrolü elden bırakmayın, biraz da sabırlı olun.

Çocuğun ergenliğinde bir şey yok ki. Gayet normal ve sıradan bir süreçten geçiyor. Ergenlik döneminde vücudumuz değişir, kendimize bakışımız da. Bazılarımız çok süslenerek, bazılarımız bol giyinerek o değişikliği göğüsleriz.

Ayrıca K-pop ve Kore kültürü şu an bütün dünyada çok revaçta olan bir şey. Ne bileyim benim ergenligim de Beyonce, Rihanna tayfasına falan denk geldi, hala o dönemki kliplerini izleyince böyle içim kıpır kıpır olur saçımı başımı boyatıveresim gelir Beyonce sarısına :)

Kardeşim lise son sınıfta, saçlar kısa, kıyafetler bol, odada Korelilerin posterleri asılı falan. Tek fark bana her şeyini anlatır çünkü elimde büyüdü, bilir ki ben ona kızmam, yargılamam. Okulundaki diğer ergenlerden bahsediyor da, kardeşimin alnından öpesim geliyor pırlanta gibi onların yanında. Odadan çıkmaması normal çünkü gerçekten yargılamak için söylemiyorum ama çocuk batıyor resmen size. E ergen olduğu için siz de ona batıyorsunuz. Hormonları değişiyor artık, bu dönemde daha sinirli.

Rahat bırakın. Belli ki zararsız bir çocuk. Dinle alakalı düşüncelerine karışmayın. Bu konuları açmak istediğinde ne söylüyor diye bir dinleyin veya dayanamıyorsanız bu konuları onunla konuşmayın, kapatın. Bırakın kendini bulsun, kendi doğrusunu arasın çocuk. Kore konusunda da, şu an şakır şakır İngilizce konuşmamın ve hayatımı İngilizce ile kazanmamın sebebi ergenlikte ABD müziğine merak salmamdır. Bu dili öyle öğrenmeye başladım ben. Farklı kültürler ve diller tanımak güzeldir.

Bizimki tam bir erkek çocuğu gibi takılırken son bir iki aydır benim ojelerime sardı. Yanına giderken götürüyorum seçip beğenip alıyor içlerinden, rengarenk sürüyor :) Bunlar da geçecek, madde ve sigara kullanımı olmadığı konusunda emin olduktan sonra gerisi hep gelip geçen şeyler. Sakin olun :)

Doğru valla normal olan başkasının hayatını yönetmeye çalısmak galiba
Bence de hayatini zehir etmedikten sonra ne anlamı kaldı ki kardeş olmanın ? Baskı altında yanlış geri dönülmez hatalar yapsın doğrusu bu bence

Back
X