Derdim bazı görgü kuralları

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhabalar, hayırlı ramazanlar, aklıma takılan birşey var. Derdim görgü kuralları, yani sanırım. Benim bildiğim, birisi birşey yerken topluluk içindeyse falan (atıyorum ortamda yalnız değilsin, 3-4 kişi daha var tanıdığın) yediğin şeyden ikram etmezsen, yani onların da yemek isteyip istemediğini sormazsan ayıp etmiş olursun. Yanlış mı biliyorum? Yani ben mesela yurtta kalıyorum, 4 kişiyiz, bu seneki oda arkadaşlarım birşeyler yerken ikram etmiyorlar. En basit örnek, evinden yığınla ev yemeği getiriyordu (yani bizim yemekhanede ve kantinde yeme imkanımızın olmadığı yemekler) ve onu bizim karşımızda hiç ikram etmeden yerdi bi tanesi. "Kokmuştur, siz de tadına bakmak ister misiniz" falan demek de yok. Diğeri de ondan farksız zaten. Aklıma takılan şey, onların bu yaptığı görgü kurallarına aykırı birşey olmuyor mu? Ben bana da ikram edilsin, ben de yemek istiyorum demiyorum ama teknik olarak ayıp değil mi? Ben geçen sene sadece kendime satın alıp kendim yeme imkanımın olduğu yiyecekleri yurtta oda arkadaşlarımın yanında değil de kantinlerde veya cafe, pastane vs. tarzı yerlerde yerdim, görmesinler çünkü sadece kendime kadar aldım falan diye düşünerek. O zaman da aksi gibi oda arkadaşlarımdan bir tanesi çarşıya indiğinde yediği yemeklerden bahsederdi, yok tadı damağımda kaldı falan bilmem ne diye. Ben bu tarz şeylere sinir oluyorum. İnsan neden yediği içtiği şeyden bahseder? Çay, kahve, kola olsa neyse de herkesin her zaman yeme imkanı olmayan şeyler falan var, onlardan bahsedilmesini yanlış buluyorum. Genellikle pek canım çekmez ama bazen inadına gibi insanın canı çekiyor. Bu seneki oda arkadaşlarım bir keresinde dışarıdan yemek getirmişlerdi (paket yaptırmışlar, yurttaki odada yemek için) o anda odada iki oda arkadaşım ve ben vardım. Bunlar açtılar paketleri, masayı donattılar falan, içerisi bir güzel koktu, yerken de sürekli çok lezzetli olduğundan bahsettiler falan. Beni ne davet eden var ne de bana bişey ikram eden. İkram edilecek bir lokma şeyin peşinde değilim ama en azından teklif edilmesi gerekmez mi böyle bir durumda? Belki onlar da kendilerine kadar aldılar ama o zaman neden gözümün önünde yediler? Çok şükür benim gidip yemek istediğim şeyi yiyecek yemek param var, mesele para değil ama onların bu ayıp değil mi, ben mi yanlış biliyorum diye size danışmak istedim aslında.

Asıl gelmek istediğim konu da şu, bu arkadaşlar bana yedikleri şeylerden falan ikram etmedikleri için ben de onlara hiçbir şekilde yediğim şeylerden ikram etmiyorum. Tabi ben onlar gibi odaya yemek getirmiyorum. Odaya arkadaşlarını çağırıp yerler içerler yine aynı şekilde, arkadaşlarına ikram ederler bize yok. Çok çok nadir bisküvi falan ikram ettiklerini hatırlıyorum. Dediğim gibi bisküvi falan gibi yurdun kantininde alınabilecek şeylerin ikramı değil de işte ev yemeği gibi, lokanta yemeği gibi şeyleri getirip bizim olduğumuz ortamda bize "siz de biraz almak ister misiniz?" demeden yemeleri normal mi?

dün akşam sosyal paylaşım sitesinde biri iftar masasını çekip herkese afiyet olsun tuttuğunuz oruç kabul olsun yazmış altına.
belki de iftarını bir çorbayla yapan var :KK66:

bilmem anlatabildim mi.evet yazdıklarınız doğru ama bu insanlık nereye gidiyor bilen lütfen anlatsın

görgü kuralları maalesef tarih oldu evet ikram edilmesi gerekir ama etmiyorlarsa bu dert edilmemelidir..sende etmiyormuşsun zaten oldu bitti..onlar yerken çık ya da odada yemeyin kokuyor de bir orta yolu bulun..ya da sonsuza kadar susun :KK66:

X