Çok güzel yazmışsınız. İyi niyetimin kullanıldığının bende farkındayım. Her dediklerini yapmakla tepeme çıkardım. Kayınvalideme kalsa giyimime daha karışacak kendisi çarşaflı benimde kapanmamı istiyor. Sırf onlar istiyor diye yapamam. İçimden Allah’ın rızasını gözeterek yapmak istiyorum. Bi değişik zaten kaynanam. Kendinin herşeyi çok iyi yaptığını sanıyor. Daha demin söyledi kardeşiyle eniştesi gelecekmiş yatılı. Kendi ömrü millete hizmet etmekle geçmiş. Benimde kusurda bulunmamam lazımmış gibi davranıyor. Hiçbirşeye karışmaz gibi gözüküp herşeye bi şekilde müdahale eder. Temizlik yapma şeklime bile karışır. En küçük televizyonu açık bırakıp unutmuşumdur. Niye kapatmadın der. Hep piskolajik baskı.Çamaşırları onun gibi asmamı ister. Kaldıki benim her işim ondan daha iyi yapıyorum. Ömrüm bunların arasında arkana hizmeti ev temizliğiyle heba etmek istemiyorum. Beni çok sevdiğini söyler iyi oluşumdan dem vurur dua eder herkesin yanında mecbur bırakıyor kendince oda beni. Kardeşleri bile ablam sizin için çok değerli. Onu bırakmamamız gerektiğini söyleyip duruyorlar. Hep psikolojik baskı. Ben ilk başta seviyordum. Hamile kaldığım dönemimde çok soğudum ondan. Gider eltimin çocuklarını gezmeye götürür. Bir yemek bile yapmazdı. Geldiğimde suratımı asardım anlasın diye. Akşam oldumu da baçaklarım ağrıyor derdi. Bütün işi ben yapardım ağrıyan onun bacakları olurdu. Çok hakkıma girdiler. Aile üstünde benden büyük bir ablam 2 de abim var. Babam onlardansa hep benim dediğime itimat ederdi. Şimdi böyle köşeye atılmış gibi hissediyorum. Karakterim bastırılabilünecek karakter değil. Kişiliğimde çok zorluyor beni. Eşimin kendi 3+1 140metrekare 8 senelik evi var ben 30 senelik evde yaşıyorum. Eşimin evinden de çıkmıyorlar. Hepsi kaynanam yüzünden. Bahçe satılacak diyip diyip oyalıyor beni. Konuşcam zaten dayanamıyorum haksızlık karşında. Çanıma tak etti.Hep böyle iyi niyetli insanlar kullanılıyor ya ona üzülüyorum. Fettan olsaydınız kimse cüret edemezdi. Neden naif ve insanları düşünen kişiler böyle zorlu şartlara maruz kalıyor hiç düşündünüz mü? Benim bir teorim var bununla ilgili. Hayatınızın iplerini elinize almanız için zorluklar yaşıyorsunuz. 23 yaşındasınız. 3 aylık evladınız var. Sağlıklısınız. En güzel zamanlar. Sizin gördüğünüz kadar temiz bir tablo da yok ortada. Kayınvalideniz de sizi kullanmış, eşiniz de kullanılmanıza müsade etmiş. Kelimelerimi çok seçerek kullanmaya çalışıyorum çünkü hassas bir dönemdesiniz. Umarım sizi üzmem.
Bir risk daha var. Anneliğiniz. Bahsettiğiniz kayınvalide profili sizin istediğiniz gibi bir anne olmanıza izin vermez. Tentene uyumak istersiniz çocuk üşür der. Kırmızı giydirmek istersiniz yeşil yakışıyor der. Kuvöze girmiş bebeğin öpülmesinden belli saygısız tavrı. İyi düşünün. Dünyaya bir kere geldiniz. Eşinizden önce de vardınız sonra da var olacaksınız. İpleri elinize alma zamanınız gelmiş.
Yetiştirilme tarzınız belli ki baskılanmış ve gelenekselleştirilmiş şekilde. Aslında ordan da gol yemişsiniz. Hadi siz küçüktünüz evlilik zamanı heves ettiniz detay düşünmediniz anne babanız kardeşiniz kuzeniniz en kötü bir komşunuz bile mi yoktu uyaracak?
Kayınvalidenizin sizin iyi niyetinizi sömüren birisi hiç önceliğinde olmamışsınız. Biraz ses çıkarın o çok iyi dediğiniz kayınvalidenizin gerçek yüzünü, o tırnaklarını nasıl çıkarttığını görün. Ben hamile gelini iş yaparken bacak dinlendiren kadının iyi olduğuna inanmıyorum. Siz nasıl inanıyorsunuz onu da anlamış değilim. Manipüle ediliyorsunuz farkında bile değilsiniz. Fakat yolu kovmalar etmeler değil. Kocanızda halledeceksiniz başka yolu yok. O kayınvalide sizin gözünüzün açıldığını anladığı anda adım kadar eminim ki kocanıza oynacak.
Önce güzellikle sebepleriyle anlatın. Baktınız olmuyor önce bir alanınızı çizin. Sizin alanınız delik deşik. Evladınızdan tutun evin düzenine kadar. Hem yemek ekmek yapıcam hemde bir tabak değişti diye surat çekicem. Oldu.. alanı çizdikten sonra zaten insanların gerçek yüzünü göreceksiniz. Kocanızın ve kayınvalidenizin. Ondan sonrasını da onların tavrı belirleyecek.
Ailemin yanına giderim resti çok tehlikeli. O resti çeker de gitmezseniz bir ömür kimse sizi önemsemez. Hiç yapamayacağınız şeylere girişmeyin. Burası dolu o restleri çekip beni aramıyor nasıl döneceğim evime diyen kadınlarla. Sizin öncelikle ilk işiniz haksızlık karşısında kendinizi korumak ve alanınızı çizmek. -Ben böyle uygun gördüm- diyebildiğiniz o bunu uygulayabildiğiniz sürece birşeyler değişecektir. Sizin durumunuz restlik değil aşama aşama olabilecek birşey.
Hanımefendi keşke biraz okuma anlama yetinizi geliştirseniz. Eşim bana evlenmeden önce 1 sene abimler otursun bahçe değerlenene kadar. Ondan sonra onlar ev alıp çıkacaklar dedi. Eşim kolunu kaybedince iş yeri eşime alıyor orayı. 3 senedir bedavadan oturuyorlar. Eşim abisini kırmak istemediği için birşey demiyor. Kaynanamın evinde otursam diye birşey demedim. En başında kimseyi zora sokmaya vicdanım el vermediği için kabul ettim. Benim 2 sene önce herşeyimi alıp borcumu bile kapatmıştım. Enflasyonu da görüyoruz hergün herşeye zam geliyor. Burda oturduğum sürece bende hiç birşey alamıyorum kendime.Diğer eltilere laf söylemeye hakkınız yok bence. Sonucda siz tamam demişsiniz. Kendimi düşünüyorum. Eltim olsa ve kabul etse bende dur eltime ayıp oldu azda gelsin bende kalsın demezdim. Sartlar başta konuşulmuş ve sizde tamam demişsiniz. Eltiniz diger evde yaşıyor,sizde kayinvalidenizle oturuyorsunuz. Kimse kira ödemiyor, sonucda şartlar esit. Yapacağınız şey eşinizle konuşup ayrı eve cikmak istemek. Bunu sadece onunla halledebilirsiniz.
Tamam siz haklisinizHanımefendi keşke biraz okuma anlama yetinizi geliştirseniz. Eşim bana evlenmeden önce 1 sene abimler otursun bahçe değerlenene kadar. Ondan sonra onlar ev alıp çıkacaklar dedi. Eşim kolunu kaybedince iş yeri eşime alıyor orayı. 3 senedir bedavadan oturuyorlar. Eşim abisini kırmak istemediği için birşey demiyor. Kaynanamın evinde otursam diye birşey demedim. En başında kimseyi zora sokmaya vicdanım el vermediği için kabul ettim. Benim 2 sene önce herşeyimi alıp borcumu bile kapatmıştım. Enflasyonu da görüyoruz hergün herşeye zam geliyor. Burda oturduğum sürece bende hiç birşey alamıyorum kendime.
Eşimle tartıştık bir kaç kere. Benim misafir sevmediğimi söyledi hep. Sorun çıkıyor sonra aramızda.
Eşim annesini ayrı yaşamasına izin vermez. Annesinin çok iyi birisi olduğunu söyler hep
Eşim benden yana darbe yeme düşüncesi çok üzdü beni
Hastaneye doğuma girdim o gün bile misafir davet ettiler kahvaltıya.
Konu sahibi kv nin evinde kaliyor .Neden kv sadece sizinle kalıyor diğer çocuklarda kalmıyor. Siz abiden önce mi evlendiniz? Neden abi sizin eşinizin evinde oturuyor?
Hata en başta kv ile oturmayı kabul etmeniz. İsterse melek olsun, insan sonunda kendine özel alanı olsun istiyor. Hayatınız boyunca bu durumu çekmek istemiyorsanız ayrı evlerde yaşayacaksınız. Konuşmakla düzelmez bu iş. Sizi ciddiye alıp misafir gelsin mi diye sormuyorlarsa, (hizmet eden de sizsiniz halbuki) eve bir arkdaşınızı rahatça çağıramıyorsanız ne anlamı var. Okurken içim daraldı. Ne yapın edin ayrı eve çıkın derimSiteyi yıllardır takip eder, insanların dertlerini okurdum hep. Buraya kendi sıkıntımı yazmak için gireceğimi hiç düşünmezdimKonuya hemen giriş yapıyordum.Benim sorunum kaynanamla birlikte yaşamak. Eşimle çok severek evlendik o beni ben onu çok seviyoruz. Yenide anne oldum hem 3 aylık güzel bir kızımız var. Eşim iş kazası geçirmiş biz tanışmadan önce bir kolu yok. Biz birbirimizi hep tamamladık. Çok sevdik birbirimizi. Ben kendi halinde biriyim. Çevrem pek yoktur. Bir arkadaşım birde çekirdek bir ailem var. Evlenmeden önce eşim benimle konuştu annemle yaşarmısın dedi ben de hiç düşünmeden kabul ettim. Babasını 10 yaşında kaybetmiş eşim. Ben hayatını bildiğimden hep bi merhametle yaklaştım ona karşı. Evlendiğimde 20 yaşındaydım düşüncesiz hareket ettim hep. Şimdi de annesiyle yaşamak çok zor geliyor. İstemiyorum hatta. Kayın validem tek yaşamaktan korkan bir insan biz mecburiyetten onunla yaşıyoruz. Aslında onun evinde kalıyoruz. Eşiminde kendine ait güzel bir evi var ama onda abisi yaşıyor. Onların kendi bahçeleri var onu satıp kendilerine ev alırsalar inşallah ( beni ayrı üzen bir konu bu fazla uzun yazıpta sizi sıkmak istemem )bizde kayın validemle oraya taşıncaz. Ben kayınvalidemle birlikte oraya geçmek istemiyorum kendime ayrı bir hayat kurmak istiyorum. Kendi küçük ailem olsun istiyorum. Kayınvalidem biraz düşüncesiz insan ama çok iyi birisi. Benim birde elitim var akrabaları var bizi hep bir arada olalım istiyor. Ama ben istemiyorum. Akrabaları garipler biraz. İyi gibi gözüküp verip veriştirirler hep. Kayınvalidemle yaşadığım için hiç sosyalleşemedim arkadaş edinemedim. Hep evde olup temizlik ev işeriyle uğraştım. Kendi ailemi bile davet ederken çekinerek hareket ediyorum. Onun kardeşleri yiğenleri yatıya bile gelir kalmaya. Ben fazla titizimdir beni çok zorluyor bu tarz durumlar. İlk evlendiğimiz zamanlar bile eve misafir gelirdi. Bana hiç sormazlardı. Herşeyi hep içime attım. Eşime dırdır yapan birisi olarak gözükmek istemedim. Bazı geceler ağladığımı bilirim. Yanlız kalmış gibi hissediyorum. Evlendiğimden beri bir çöpüm bile yeni olmadı hep kaynanamın eşyalarını kullandım. Eşimin kuzenlerinin evine gider hep özenirdim içim giderdi. Tek olmaktan keyif alan birisiyimdir. Kaynanamın gezmeye gitmesini beklerdim kardeşlerine falan şimdi çocuk olunca gitmiyor bir yere . Hayattan hiç keyif alamıyorum. Kayınvalidem bebek seven birisi. Çocuğum oldu doğduğunda küvezde yattı öpmesini istemedim. En azından biraz büyüsün istedim. Büyük bir çocuğu öper gibi öpüyor herşeye karmak istemiyorum der siz gençsiniz falan der ama hep karışır. Ev de yaptığım işten Çocuğuma giydireçeğim kıyafete kadar. Sıkıldım artık. Eşimle de konuştum. Anneme söyle aşkım hepsini konuş anlat söyle diyor ama hangi birini söyleyim kırmak istemem onuda. Hep başkalarını düşünmekten bıktım artık. Ben aslında sinirli biriyimdir. Sakin değilimdir. Karakterimi dizginlemeye çalışıyorum hep bi şekilde, ama yoruldum. Evime geçip kendi düzenimi kurmak istiyorum. Bunaldım artık derdimi anlatmak istedim burda. Tavsiylerinize de ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?