• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim bitmiyorki

Kışın ılık geçen bir şehirde elektirikli soba kullandıgım halde klima da kullanmıştım.Hiç ısıtmıyor elektirik gidince öyle kalıyorsun ayrıca fatura baya kabarık geliyordu 3 sene önce ayda 300 gibi bir rakam ödüyordum.Tavsiye etmem soba belki olur ama elektirikli en son çare derim ben.En kötü ihtimal dogalgazlı giriş kat'a taşının derim.Soba da uğraştırıcı karadeniz bölgesi bildigim kadarıyla baya yağışlı oluyor kışın da soguk.

Karadenizde kışın elektrikli soba ile ısınmanız imkansız. Sobayla bile ısınamıyo insan bi oda sıcak öteki odalar buz gbi. Valla dogal gazlı ev bulmadan evlenme. Bide zemin kat giriş katlardan tutim deme hayatta ısıtamazsın. Trabzon cok yağıs alan bir il kışıda yazıda beterdir. Bu arada samsunda yaşıyorum. Dogalgaz şart evinde orta katlarda olsun. Kömür sobasıyla ugraşmak kolaymıymış kaynana cok biliyo.

Trabzon da 4 sene unv okudum.maalesef ki sobayla idare etmek çok zor orada.gerçekten soğuk oluyor.kayseriden bilirsin.sen idare edersin belki ama çocuğun olursa çok zor.elektrikli sobaya idare edemezsin.

Karadenoz gibi bi yerde elektirikli sobayla hrm isinamazsiniz hemde yuksek elektrik faturasi odersiniz kirayi ucuza getirelim derkn parayi elektirige odersiniz az daha bakin mutlaka beyendiginiz turden bir ev cikacaktir

Eve oturacak olan o sobasiyla soguguyla ugrasacak olan sizsiniz. Gonlunuze gore hir yer bulmadan, aman bu oluversin demeyin bence. Sonradan tasinmak zor, esyalar zarar goruyor, masrafi, ugrasmasi ayri dert zaten. Nisanliniza da guzel bi dille soyleyin. Rutubet olursa annen gelip temizlemeyecek, bocek cikarsa oldurmesi icin anneni cagirmayacagiz, sobayi her gun annen doldurup yakip sonrasinda bosaltmayacak sonucta, bizim derdimiz olacak, en guzeli en temizi icimize sinen bir yere oturmak diyin.

Kaynana çektirecek belli ki. Bi yandan sen, bi yandan annem dediğine göre, adamı doldurup doldurup gönderiyor demek ki. Kararınızdan dönmeyin. Yaşayacak olan sizsiniz..

Soba zor is depremden sonraki sene 1 sene denedik gittigimiz yerde annemin bi evi yakmadigi kaldi kapakara geziyoduk evde duman evin icini basiyodu :) dogalgaz varken hic ugrasmaya degmez suan bulundugum yerde yok dogalgaz neyseki sicak su ve kalorifer merkezi sistem yoksa evi annem yakamadi ben yakardim:halay:

Eylulde dugunum var kayseriden trabzona gidecegim bir turlu kendimize uygun ev bulamiyoruz denk geldigimiz cogu ev sobali ilk tercihim dogalgazdan yana nisanlmn evi sobali annesi sobali olsa olmuyomu falan dedi bikac defa ben yok dedim begendigim evlerde haliyle pahali nisanlim 2 ev onerdi 2 side giris kat yok dedim rutubet bocek vs olur diye simdide nisanlim annem bi taraftan sen bi taraftan tukettiniz diyor bunaldim diyor kafam cok karisik orada elektrikli soba ile idare edebilirmiyim acaba napmam gerekiyor bende cok bunaldim
Allah tamamini erdirsin ins ama arkadaşlar hakli sobali bir evde buyuyen biri olarak soyluyorum cok zor kisin yataktan bile Cikmak istemiyorsun mutfak ayri sorun zaten sicaksu problemi ve esyalariniz yeni olucak birde koltuklar halılar perdeler hep is oluyor ustumuz basimiz bile kokuyordu

Hepinize cevap verdiginiz icin yol gosterdiginiz icin ayri ayri tesekkur ediyorum. Kaynanayi 6 7 yildir taniyorum sikinti cikarir illaki beklentim var hepsi bisekilde cikariyor oyle degil mi ne kadar zor bi surec bu ya hersey şikinti oluyor icie zaten karamsar bi insanim ailemden ayrilcam uzaga gidecem vs bunlarda ustelik

Bence gitmeyin sobali eve 2 yil yaktim ki soba yuzu gormemistim cok zorlandim banyosu ayri bir dert zaten imkanlariniz el veriyorsa eger dogalgazliyi tercih edin bana cok zor gelmisti hele ki en sevdigim haliyi yakinca tuttum disari firlattim :):):)

Soba zor iş ya,kış aylarında banyo hele tuvalet bile işkenceye döner yani. Sobalı evde oturmadiysan uzun zamandır çok mutsuz eder insanı,kulu kovası temizliği vs vs. İnternetten de baksaniz ne kadar zor olabilir ev bulmak

Hepinize cevap verdiginiz icin yol gosterdiginiz icin ayri ayri tesekkur ediyorum. Kaynanayi 6 7 yildir taniyorum sikinti cikarir illaki beklentim var hepsi bisekilde cikariyor oyle degil mi ne kadar zor bi surec bu ya hersey şikinti oluyor icie zaten karamsar bi insanim ailemden ayrilcam uzaga gidecem vs bunlarda ustelik
Mali durumunuzu bilemem imkanlariniz kisitliysa makul olunabilir oturulabilir.Ama ev bulunamadigi icin mecburiyetten ise cok zor yeni evlenen biri icin dahada esyalar mahvoluyor bikere soba tuter Ayri sorun surekli komur tasimak Ayri sobayi Cirp tekrar kur hepsi ayri sikinti

Netten bakiyoruz ama ya sobali yada 800 900 gibi cok ucuk fiyatlar
Simdi bu biraz butce meselesi eger konu maddiyat ise mecburen makul olmalisinz ama sebep ev bulamamaniz ise birazdaha arastirin. En sevdigim memlekete gelin gidiyorsunuz buarada ben Trabzonlu olmayı cok isterdim yada evlenicegim insanin ama oda olmadi

Bende Karadeniz'de oturuyorum aşırı nem oluyor evler çok rutubet oluyor haliyle.tabi sobaya alışık değilse sobalı evde oturamaz ben sobanın yanından geçerken bile korkarım,yakamam da o yuzden arkadaşı anlamak lazım.trabzonu bilmiyorum ama bence istediğiniz gibi bir evde oturun sonucta bütün günü o evde gecireceksiniz,uzaktan konuşmak kolay :)

Yıkar girişte rubet olmuyor bizde yüksek girişte oturuyoruz ama bahçe kattı alt kat rutubetli olur

Elektrikli soba zor.
Giriş katı diye sıkıntı etme kendine.
Eylulde dugunum var kayseriden trabzona gidecegim bir turlu kendimize uygun ev bulamiyoruz denk geldigimiz cogu ev sobali ilk tercihim dogalgazdan yana nisanlmn evi sobali annesi sobali olsa olmuyomu falan dedi bikac defa ben yok dedim begendigim evlerde haliyle pahali nisanlim 2 ev onerdi 2 side giris kat yok dedim rutubet bocek vs olur diye simdide nisanlim annem bi taraftan sen bi taraftan tukettiniz diyor bunaldim diyor kafam cok karisik orada elektrikli soba ile idare edebilirmiyim acaba napmam gerekiyor bende cok bunaldim

Valla ben Artvin'de koca kışı ufo ile geçirdim. Hiç de üşümedim ama normalde pek üsüyen biri değilim ondan bence..

Her şey bir arada olmaz tabi bazı isteklerinizden geçmeniz gerekiyor.

Rizeliyim. Yağmur memleketi biZimki. Merkezi ısıtmalı bi yer bak giriş falan deme kışın soğuk olur dayanamazsın. Rutubet olursa giriş üst kat farketmiyor malesef. Soba alışkın değilsen çok zor . Evin güzelliği mi rahatlığı mı bu ayrıma karar ver bence. Eşini çok zorlamadan uygun bi ev bulursun umarım

Back
X