N
napoleon28
merhaba arkadaşım,
Bizde eşimle 3yıldır azospermi ile mücadele ediyoruz. Ama bndede rezerv azlığı var ve bu 3 yılda yarıya indi. İlk öğrendiğimizde hiç tedavi yoktu bizede evlat edinin vs dediler mikroteseyle sperm bulunursa tüp bebek yapılabiliyordu. Denedik sperm
çıkmadı olmadı.hem hormon hem fitoterapi karışımı bi tedavi gördü eşim bi umut sonra rosiyle gebelik elde edilmeye başlandı.eşiminde durumu en vahimlerden hormonlar filan çok yüksekti. Ve sertolicell only teşhisi konmuştu ilk tesede. Rosi için gidelim dedik centruma gittik yapılan testte rosi için uygun tedaviye yanıt verebilicek seviye çıktı ve 3ayda gelişme oldu. Eşim 2. Defa mikrotese oldu ve rosi için uygun doku donduruldu.biz bu şekilde 2defa tüp bebek denedik. İlkinde 2 ,ikincisinde 1embriyo elde edildi. Daha fazla elde edende var bnm yumurtalarım az olduğu için bukdr oldu. Sonuç negatif. embriyoların kalitelisini güzel olduğunu söylediler.Bizede sizde rosi işliyor vazgeçmeyin dediler.
2.negatifimi cuma günü öğrendik. Hala toparlayabilmiş değilim. Çok ama çok zor.
Sizide çok iyi anlıyorum. Anne olmak için herşeyimi veririm şuan. Çöpe atılan bebekleri çöp toplayan çocukları dilencilerin kucağındaki yeni doğmuş bebekleri gördükçe delirecek gibi oluyorum. Ama evlat edinme kısmı bana çoook uzak geliyor. Bilmiyorum konuya yazılanlara kabaca göz gezdirdim sanırım benim gibi düşünen yok. Başkasının doğurduğu bnm içimde büyümeyen bir çocuğa annelik yapamam büyük ihtimalle. Ne olursa olsun bana anne de dese o bnm değil. Ve bunu illaki öğrenicek. Annem kim babam kim diyecek vs. Tmm önemli olan senin büyütmen ama annesi değilsin. Ve çevremde evlat edilinilen çocuklarda çoğunlukla problem oluyor. Çünkü anne karnındayken yaşadığı ve bilinçaltındaki travmalar onu hiç bırakmıyor. E iyi bir ortama doğmuş bebeği kimse evlat edinme merkezine vermez değilmi sonuçta.
O yüzden bu fikre çok uzağım ben. Senin yumurtaların varken en azından rosiyi bir deneyin derim ben. Eşinin durumu rosiye uygun çıkabilir diğer merkezlerde yapılan testlerle anlaşılmıyor oraya gidip yaptırmanız gerek. Bu teknoloji bizim zamanımıza denk geldiyse mutlaka olucaktır birşekilde diye düşünüyorum ben.