- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.577
Benim derdim bu kez çok büyük, yavrusunu kaybetmiş bir ananin babanin acisini paylaşıyorum.. Ozgecan'in haberini duyduğumdan beri uyuyamiyorum, aklımdan atamiyorum, düşündükçe tuylerim urperiyor. Ana babasinin yerine kendimi 5 saniye koysam boğulacak gibi oluyorum nefes alamiyorum. Kimbilir nasil korktu, kimbilir cani nasil acidi, masum bir cana bu nasil yapilir diye dusunmeden edemiyorum.. Ölmüş insanligin vicdan azabini çekiyorum.. O soysuzlarin idamini isteyenlere ise katilmiyorum. İdam kurtulustur onlar için, nasil aci cektirdiyse öyle aci çekmeli ölmek için yalvarip ölmemeli, ölememeli. Müebbet hapiste hergun ölüm icin yalvaracak kadar yasattigini yasamali ama ölümle ödüllendirilmemeli. Hesabi sadece ahirete birakilmamali.. Bende Ozgecan ile ayni yaşlarda bir üniversite ögrencisiyim. Benimde minibuste, otobüste tek kaldigim çok oldu. Mutlaka herkesin olmuştur. O bende olabilirdim, siz de, yavrunuzda.. Ve olmayacagimizin da bir garantisi yok bu devirde.. Arkasından konusulanlari duydukça daha da urperiyorum. Bazi kadinlarin(!) "açık giyiniyorsa haketmiş oro.." diye yazdigi yorumlarini kendi gozlerimle gördüm. Bunu yazan bir kadin.! Ve niceleri.. Giyim serefsizden korusaydi Suudi Arabistan' daki kadinlar guvende olurdu. Kapali ve peçeli nice kadin da ugradi bu serefsizlige, vahşice katledildi ve ediliyor. Yarin oburgun ne benim, ne sizin, ne de sevdiklerinizin boyle bir vahsetle haberlere cikmayacagi ne malum ? En büyük görev erkek analarina dusuyor. Ogullarinizi kadinlara saygi gösterip değer vermesi gerektiği, kadinlarin vajinadan oluşmadigi, acik giyinmenin "bana tecavüz edebilirsin" anlamına gelmediği, hatta sokakta ciplak dolasan kadina bile kimsenin tecavüz etmeye hakki olmadigini öğreterek yetistirin. Kizlariniza kapali giyinmeyi, aksam disari cikmamayi, toplum içinde kahkaha atmamayi değil ogullariniza tecavüz etmemeyi ogretin..
Ailesine sabir diliyorum gibi çiğ bir laf da edemiyorum, kelimelerin tükendiği yerin sabri da olmayacaktır.
Rabbim hepimizi ve tüm sevdiklerimizi korusun..
Ailesine sabir diliyorum gibi çiğ bir laf da edemiyorum, kelimelerin tükendiği yerin sabri da olmayacaktır.
Rabbim hepimizi ve tüm sevdiklerimizi korusun..
Son düzenleme: