- 11 Şubat 2020
- 632
- 936
- 23
- Konu Sahibi Ajsgeidnwk
Hah iste bende bugun okudum ye yemistim allah affetsin daha tovbeeBimdeki krakerlerde insan ve domuz kilindan yapılıyormuş krinkil miydi ne markası hic yemedim neyse ki oyykkk![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hah iste bende bugun okudum ye yemistim allah affetsin daha tovbeeBimdeki krakerlerde insan ve domuz kilindan yapılıyormuş krinkil miydi ne markası hic yemedim neyse ki oyykkk![]()
Haklisiniz aslinda disari neyse cikamazsin olur biter ben birseye istemeyerek sahit olduktan sonra bende birsy oldu tiksindim dusunun annemin evine gittigimde bardagimi catalimi hemen domestosla yikarim sungere dokerim aslinda o kimyasallar daha zararli ama en azindan biliyorum ki temiz bide sey var k.peder koyde yasiyor k.v ölmus seneler once ben gormedim kayinvalidemi neyse eve geldim af edersiniz her yerde fare boku temizlik yaptim kutu kutu domestoslar bitirdim ilacladik evde turlu bocek yapiskanlar falan fare bocek kalmadi ama ustumdeki etkisi cok buyuk oldu anlatamamBende dışarıda yemek fazla yemem ama mesela kahvaltıya gitmeyi çok severiz canımız sıkılsa köfte iskender falan yemeye gideriz güvendiğimiz mekanlarda. Esnaf lokantalarına gitmem tavuk döner mc donalds vs o tarz şeyleri yemem. Belli başlı şeylere dikkat ederim şuan haklısınız virüsler falan dışarıda yememek uzak durmak lazım. Fakat sizinki biraz kaygı bozukluğuna evrilmiş. Komşu ve akrabalarda da oluyorsa sıkıntı dışarıda değil sizde bence. Herşeyi kontrol edemezsiniz biran önce önlem alın bence basit gibi görünen şeyler zamanla büyüyor
Farkindayım ama ben wc den sonra ellerini yikamayanlari gordum temizlenmek bizim elimizde yuzde yuz temiz olamayiz ama bu gozler neler neler gorduVucudunuzda agzinizda steril degil zaten . Insanlar cok temiz varlıklar degil . Dusunceleriniz su an uc olmasa da uca gidiyor gibi görünüyor. Onleminizi alin bence daha da uclasirsa dönüşü cok zor olur.
Ben tencere degilde catal kasik bardak hepsinin kullandigi seylere takintiliyim bide erkek ustalar oldumu yanlis anlasilmasin acaba elleri temizmiydi diye kendimi yer bitiririm disarida yemeyerek sorunu cozdum simdi kolu komsu akraba falan iste
Cok zor bi durum benim suan oyle degil insaallah o raddeye gelmez zaten artik şu devirde cokta para versek az da versek icindekinden yuzde yuz emin olamiyoruz ki kaliteli diye pahaliya aldigin sucukta bile neler neler cikiyor sagligimizi tetikleyecek ki saglik bakanligi o markalari yayinliyor kizim dogduktan sonra basladi bende bu takinti benim icin tirnak uzun olmasin bide eller yikanilsin oyle yemek yapilsin o kafi eldiven falan gerek kalmaz allah yardimciniz olsun zor bi durumben her şeye bakıyorum üstü başı temiz mi, eldiven kullanıyorlar mı vs diye hatta gençliğimde kullandıkları ürünlerin markalarını soruyordum restaurantlarda. Eti nerden aldınız, sütün markası , yeşilliği nasıl yıkadınız gibi. zamanla daha sakinledim şimdi o kadar uç değilim ama yine de normal değilim.
Anliyorum ama dunya da insan bedeni de steril degil zaten. Yuzde yuz değil yuzde 30 bile temiz olamayiz bu dunya da yasadigimiz sürece. Dokundugumuz yerlerde neler var bilseniz ; diskidan mideniz hic bulanmaz.Farkindayım ama ben wc den sonra ellerini yikamayanlari gordum temizlenmek bizim elimizde yuzde yuz temiz olamayiz ama bu gozler neler neler gordu
Aynen oyle soylediklerinizde o kadar haklisinizki zaten omrumuz kisa bunlarla geciyir bide telefonlarimizda bile wc dekinden bile cok diski varmis.... Allahim sana geliyorum ayni sey kesme tahtasi icinde gecerliymisAnliyorum ama dunya da insan bedeni de steril degil zaten. Yuzde yuz değil yuzde 30 bile temiz olamayiz bu dunya da yasadigimiz sürece. Dokundugumuz yerlerde neler var bilseniz ; diskidan mideniz hic bulanmaz.
Pislik icinde gezelim demiyorum kisisel olarak elimizden geleni elbette yapalim ama bunlari dusunmek cok gereksiz çünkü degistirebilecegimiz seyler olmadigi gibi ancak takinti gelistirmemize yardimci olur.
Ölmek degilde anlatamicam açık açık pis pis agızlar neler yapiliyor igrenc igrenc ve sen daha deminki o bardaktan su ictin yikansa da yeterince temiz oluyor mu![]()
Disarida yemiyorum evet bastada yazdigim gibi gitmeyince sorun cozuluyor ama is akrabaya falan geldigi zaman sıkıntı insaallah atarim bu dusunceleri kafamdan zira boyle yasanmaz cok kotu birseyBu kadar detaya takiliyorsaniz gitmeyin öyleyse dışarıda yemeğe. Mecburi bir durum değil.
Ancak bu kadar detayin bir üst versiyonu obsesiflik.
Plastik bardak çatal kullanın. Pişmemiş ürün yemeyin madem .
Birşeyler tetiklemiş demekki ama dediğim gibi tedbirinizi alın sonra içinden çıkılmıyorHaklisiniz aslinda disari neyse cikamazsin olur biter ben birseye istemeyerek sahit olduktan sonra bende birsy oldu tiksindim dusunun annemin evine gittigimde bardagimi catalimi hemen domestosla yikarim sungere dokerim aslinda o kimyasallar daha zararli ama en azindan biliyorum ki temiz bide sey var k.peder koyde yasiyor k.v ölmus seneler once ben gormedim kayinvalidemi neyse eve geldim af edersiniz her yerde fare boku temizlik yaptim kutu kutu domestoslar bitirdim ilacladik evde turlu bocek yapiskanlar falan fare bocek kalmadi ama ustumdeki etkisi cok buyuk oldu anlatamam
Elimden geleni yapiyorum sagolun evet buraya yazamayacgim cok pis seyler gordum o zamanlar sorun teskil yaratmadibama kizimin dogumundan sonra ben bile kendime illallah ediyorumBirşeyler tetiklemiş demekki ama dediğim gibi tedbirinizi alın sonra içinden çıkılmıyor
Sebze neysede et urunler abartilmayacak kadar degil iclerine neler neler konuluyor bende cok dusunmezdim ama bi atak geciriyor gibiyim eve hazir kofte sucuk girse pisirmiyorum yine almis esim ama ben memleketten getirttigim kiymadan yapacagim ama akraba evinde falan boyle olmak istemem malesef elimde degil dusunurken buluyorum kendimiBence abartıyorsunuz.
Tamam dışarda yemeyin ama yakınlarınızın evinde yememeniz bence sorun.
Birde cidden bu kadar düşünürsek yiyecek lokma bile bulamayız. Paketli alayım hijyeniktir dersin,icinde koruyucu vs olur. Meyve yiyeyim dersin elmanın bile dışını kapliyorlar. Sebze yiyeyim dersin,ıspanaktan zehirlenen oldu ,daha o kadar çok var ki böyle sayabileceğim.
Ara ara bende düşünür gibi oluyorum,sonra kendine gel diyorum zira cidden delirir insan bu işin sonunda.
Şarküteri ürünü tüketmiyorum bende,eve de almıyorum. Ama kıyma,parça et vs alıyorum tabi ki,kıymayı zaten gözümün önünde cekiyorlar.Sebze neysede et urunler abartilmayacak kadar degil iclerine neler neler konuluyor bende cok dusunmezdim ama bi atak geciriyor gibiyim eve hazir kofte sucuk girse pisirmiyorum yine almis esim ama ben memleketten getirttigim kiymadan yapacagim ama akraba evinde falan boyle olmak istemem malesef elimde degil dusunurken buluyorum kendimi
Haklisiniz aslinda disari neyse cikamazsin olur biter ben birseye istemeyerek sahit olduktan sonra bende birsy oldu tiksindim dusunun annemin evine gittigimde bardagimi catalimi hemen domestosla yikarim sungere dokerim aslinda o kimyasallar daha zararli ama en azindan biliyorum ki temiz bide sey var k.peder koyde yasiyor k.v ölmus seneler once ben gormedim kayinvalidemi neyse eve geldim af edersiniz her yerde fare boku temizlik yaptim kutu kutu domestoslar bitirdim ilacladik evde turlu bocek yapiskanlar falan fare bocek kalmadi ama ustumdeki etkisi cok buyuk oldu anlatamam