Derdim ev sahibi

Somut olaya göre değişir tabii ki ama genel olarak ev sahibini dava sürecine teşvik etmek kiracı için daha karlı oluyor. Zira sıfırdan ev kiralamak misliyle daha pahalı, haliyle dava sürecine sevk edip cüzi miktarda kira ödemeye devam ederek aslında her ay kira cebine bir miktar para koymuş oluyor, davayı kaybetse dahi ödeyecek olduğu yargılama gideri, şu an yeni eve geçse ödeyecek olduğu kiradan çok daha düşük oluyor ve adaletsizlik burada başlıyor zaten

Yeminle yakında kiracı ev sahibi iç savaşı çıkacak ülkede.
Bir tadigimizin kiracısı 1750 kira veriyor, 3 +1 yeni bina da ,. Kafasına göre belirledi kirayida , devlet desteğiyle. Bir de kendi evi kirada, öyle durumu yok falanda değil. Yani bu kiracıya ne demeli. Resmen utanmaz.
Şimdi yeni zam zamanı yaklaşıyor, ne olacak acaba .
Yani başkası olsa ,ne yapar. Resmen devlet her şeyde kiraciyi koruyor ,bu kadar da olmaz bu şartlarda.

Bir tadigimizin kiracısı 1750 kira veriyor, 3 +1 yeni bina da ,. Kafasına göre belirledi kirayida , devlet desteğiyle. Bir de kendi evi kirada, öyle durumu yok falanda değil. Yani bu kiracıya ne demeli. Resmen utanmaz.
Şimdi yeni zam zamanı yaklaşıyor, ne olacak acaba .
Yani başkası olsa ,ne yapar. Resmen devlet her şeyde kiraciyi koruyor ,bu kadar da olmaz bu şartlarda.
Ki %25 yasal artış oranının temmuz sonrasında da devam edeceği söyleniyor, bu da ev sahiplerini çeşitli bahanelerle dava açmaya mecbur bırakıyor. Ben şahsen %25’i diretmeyip orta yolda anlaşmaya çalışan kiracılara büyük bir saygı duyuyorum, emin olun o kadar çok var ki sanki her konuda kanunlara uyan nizami vatandaşmış gibi bu konuda %25’ten bir kuruş fazla vermemekte inat eden

bizim açmış olduğumuz davayı emsal göstermek bir işe yarar mı emin değiliz çünkü yeni malik sahibine karşı yüzde yüz haksız olacağız kendisi oturacaksa. Birde ordan ekstra maddi zarara uğrayacağız
yahu bankalar 10 bin lira nakit avansı veremiyor
kim ev alacak şu ortamda? satsın da görelim...
anca tanıdığı birine satış gösterir onun evi olmaz da o da çkın derse
onun bile süresi var
siz neden kendinize bu kadar stres yapıyorsunuz?

Ki %25 yasal artış oranının temmuz sonrasında da devam edeceği söyleniyor, bu da ev sahiplerini çeşitli ba dimdi hanelerle dava açmaya mecbur bırakıyor. Ben şahsen %25’i diretmeyip orta yolda anlaşmaya çalışan kiracılara büyük bir saygı duyuyorum, emin olun o kadar çok var ki sanki her konuda kanunlara uyan nizami vatandaşmış gibi bu konuda %25’ten bir kuruş fazla vermemekte inat eden
Ben de aynı şekilde. Zamanın uygun kiraya verdik. Koronada ,destek olduk. Şimdi 2 katı bile zam yapsak çok uygun oluyor. Kiracı 2 katı yapar, biz de normal istiyoruz . Anlaşırız

yahu bankalar 10 bin lira nakit avansı veremiyor
kim ev alacak şu ortamda? satsın da görelim...
anca tanıdığı birine satış gösterir onun evi olmaz da o da çkın derse
onun bile süresi var
siz neden kendinize bu kadar stres yapıyorsunuz?
6 milyona satıyor evini. Hoş satış gerçek bi satış mı olacak onuda bilmiyorum

Somut olaya göre değişir tabii ki ama genel olarak ev sahibini dava sürecine teşvik etmek kiracı için daha karlı oluyor. Zira sıfırdan ev kiralamak misliyle daha pahalı, haliyle dava sürecine sevk edip cüzi miktarda kira ödemeye devam ederek aslında her ay kira cebine bir miktar para koymuş oluyor, davayı kaybetse dahi ödeyecek olduğu yargılama gideri, şu an yeni eve geçse ödeyecek olduğu kiradan çok daha düşük oluyor ve adaletsizlik burada başlıyor zaten
Peki bilginiz var mı cama ilan yapıştırmak istiyor biz istemiyoruz evin tek ışık alan yeri salon onuda ilanıyla kapatırsak vay halimize. Bunu mecburi hale getirebilir mi?

6 ay sonra cıkmak zorunda mıyız
Bu konuları bir avukata danışmanız hata yapmanıza ve yasal süreleri kaçırmanıza engel olur. Ayrıca sizi çıkarmak iÇin yapacağı göstermelik satışın masraflarını düşünür evsahibiniz ve astarı yüzünden pahalıya geldiğini görür. Satış filan yapmayacak.

Ki %25 yasal artış oranının temmuz sonrasında da devam edeceği söyleniyor, bu da ev sahiplerini çeşitli bahanelerle dava açmaya mecbur bırakıyor. Ben şahsen %25’i diretmeyip orta yolda anlaşmaya çalışan kiracılara büyük bir saygı duyuyorum, emin olun o kadar çok var ki sanki her konuda kanunlara uyan nizami vatandaşmış gibi bu konuda %25’ten bir kuruş fazla vermemekte inat eden
Bizim 8 yıllık kiracımız vardı. Her sene baya cüzi zamlar yaptık. Tahmin edersiniz piyasadan ne kadar düşük fiyata oturduğunu. Yaklaşık 4te bir fiyatına oturuyordu. Biz de geçtiğimiz yıl %50-55 gibi bir zam talep ettik. İnat etti vermeyeceğim de çıkmayacağım da dedi. Mahkeme ilk celsede tahliye kararı verdi:D
Şu an muadil evler Bizim istediğimizin 3-4 katı fiyatta. Kendi edip kendi buluyor bazıları. Çok şükür ordan gelecek kira bizi zengin etmiyor. Ama enayi yerine konulmak, iyi niyet görmemek sinir bozucu.

Bizim 8 yıllık kiracımız vardı. Her sene baya cüzi zamlar yaptık. Tahmin edersiniz piyasadan ne kadar düşük fiyata oturduğunu. Yaklaşık 4te bir fiyatına oturuyordu. Biz de geçtiğimiz yıl %50-55 gibi bir zam talep ettik. İnat etti vermeyeceğim de çıkmayacağım da dedi. Mahkeme ilk celsede tahliye kararı verdi:KK70:
Şu an muadil evler Bizim istediğimizin 3-4 katı fiyatta. Kendi edip kendi buluyor bazıları. Çok şükür ordan gelecek kira bizi zengin etmiyor. Ama enayi yerine konulmak, iyi niyet görmemek sinir bozucu.
Geçen sene kira davaları bu kadar fazla değildi, yoğunluk yoktu. Bence siz o hakime dua edin, ilk celsede tahliyeye hiç denk gelmedim, minimum iki celse sürüyor, Buda minimum bir sene demek, kaldıki kiracının vekili varsa bu süreyi uzatmak mümkün, akabinde istinaf süresi vs de var. Siz çok şanslıymışsınız

Bizim 8 yıllık kiracımız vardı. Her sene baya cüzi zamlar yaptık. Tahmin edersiniz piyasadan ne kadar düşük fiyata oturduğunu. Yaklaşık 4te bir fiyatına oturuyordu. Biz de geçtiğimiz yıl %50-55 gibi bir zam talep ettik. İnat etti vermeyeceğim de çıkmayacağım da dedi. Mahkeme ilk celsede tahliye kararı verdi:KK70:
Ne gerekçeyle tahliye edildi

Geçen sene kira davaları bu kadar fazla değildi, yoğunluk yoktu. Bence siz o hakime dua edin, ilk celsede tahliyeye hiç denk gelmedim, minimum iki celse sürüyor, Buda minimum bir sene demek, kaldıki kiracının vekili varsa bu süreyi uzatmak mümkün, akabinde istinaf süresi vs de var. Siz çok şanslıymışsınız
Birizim avukatımız minimum 3 duruşma diyor. Oda en iyi ihtimalle. Benim korkum bu evi yeni alacak kişinin açtığı davanın hemen sonuçlanması bizim kiracı daha çıkmadan

Olabilir. Bilemiyorum süreçleri biz de takip etmedik. Ben 8 yıl yazdım ama belki de 9 yıllıktı o kiracı. Biz evlenmeden önce eşimin evinde oturmaya başlamıştı yani.
Uzun sürmesi de problem değildi bizim için aslında. O kadar az bir kira ödüyordu ki zaten olsa da olur olmasa da olurdu.
Ama tavrı çirkindi kiracımızın ve hakkaniyetli değildi vermek istediği miktar.
Ayda 300 tl daha fazla vermemek için gidin dava açın size kira vereceğime avukata para öderim dedi. :işsiz:
Bu arada öğrenciliğimden itibaren 10 yıl kiracı idim. Yani kirada evimiz varken de kiracı idik uzunca bir süre. Bir kez olsun ev sahibimiz sıkıntı yaşamadık. Karşılıklı iyi niyet önemli.
Şunu da ekleyeyim konu sahibine yönelik yazmadım. Genel konuya yönelik bir yorum yapmak istedim. Onlar zaten oldukça yüklü bir zam yapmışlar ve çok daha kısa süredir kiracılar. B

Herkese merhaba.
3 senedir kiracıyız. Ev sahibinin her sene kira kontratının yenilenmesi evresinde sürekli bize uyguladığı psikolojik baskıdan bahsetmek istiyorum. Önce kira düşük kaldı çıkın( %130 zam yaptık oysaki) yakınım gelecek çıkın,sonra evleniyorum çıkın gibi gibi. Kendi kiracımız ile sırf bu baskılardan sıkıldığımız için kendi evimize geçmek istediğimizden mahkemelik süreçteyiz. Ama biliyorsunuzki adalet cok geç ilerliyor. Ve bu süreçte farklı bir yere kiraya gidecek bir durumumuz yok maddi durumumuz el vermiyor. Şimdi ise evi satıyorum diyor. Ve biliyoruz ki bu süre de bizi yıldırmak için elinden geleni yapacak sürekli müşteri var getireceğim vs gibi. Belkide yakınlarına satarak el değiştirecek ve böylece evden çıkmamızı sağlayacaklar bilmiyorum. Bizim kiracımız ise çıkmıyorum zaman öldürüyorım ben diyor. Napacağız bilmiyorum aşırı stresliyiz siz olsanız napardınız akıl verir misiniz
Cinnete beş kala…

Back
X