Derdim evlenememek.!

Vakti gelmeyen gül açmazmış....

gül dedinde çoktan açtık solduk bizim vaktimiz niye gelmiyor biz niye evlenemiyoruz ya bana herkes güzel kızsın diyor hala sözlümü bekliyorum bir nişan bile yapmadı 7-8 senedir ben onu hiç aldatmadım kimseyle görüşmedim zaten o olmasada çok utangacım ve sessizim diye midir nedir istediğim kişilerden yeterli teklif alamadım iticimiyim nedir hiç flört etmesini bilmem erkeklerle konuşmasını beceremem güzel ve akıllı olduğum halde sessiz çekingen birde cıvık olmadığım içinmi istediklerim ve çok tercih edilmiyorum edilmedim acaba sözlü değilken.

Tüm yazılanları okudum bazı doğru tespitler olsada yanlış tespitlerde var bana göre.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki şuana kadar belirli bir yaşı geçirmiş kişilerin tesellisi ancak kader işi demek. Yani hem evde oturursan hiç farklı insanlarla tanışma fırsatın olmazsa yada sen hiçbir adım atmazsan ksmetse olur demek şunun gibi birşey olur, boş bir poşetin içine elimizi atıp içinden birşeyler bulmak gibi. Ondan önce bence yaklaşım değiştirilmeli, elbette kısmet işi ama sen elinden geleni yaptıktan sonra kısmet işi olursa olur olmazsa olmaz, hiç birşey yapmadan hiçbir çaba göstermeden nasip kısmet demek ancak kısa vadeli teselli olur.

Diğer konuya gelince belirli bir yaşa kadar zaten herkes evlenmiş oluyor, adam akıllı evlenebilecek kişilerden bahsediyorum, zaten el üstünde tutuluyor o erkekler. Evlenmemiş olsa bile ciddi bir ilişkisi oluyor evlenebilecek kişilerin, ondan hala ir ütopyayı beklemek yersiz, kısmeti çıktı x yaşında evlendi denilemn kişilerde çok eminimki artık yalnızlıktan sıkıldıklrından evlendiler yoksa aradıklarını bulduklarından değil. Hadi var sayalım aradıklarınıda buldular da bu yüz binlerce milyonalrca kişi içinde tek tük örnekler bir tüme varım yapmamızı sağlamaz ki.

Eğri oturalım doğru konuşalım, önemli olan şey seçici olmak değil :) seçici biri tarafından seçilmek bence, sen ne kadar seçici olursan ol karşında senin istediğin insanın ilgisini çekecek özelliklerden yoksunsan hiçbir şekilde o kişiyle tanışamazsın. Çok seçici kişiler varmış forumda da :) Seçici olabilmen için seçilen olman gerek, seçilen olmanında kriterleri var, çok iyi bir kariyer yapmış, eli yüzü düzgün boyu posu yerinde, zeki, kültürlü ve bilgili, birçok konuda tutarlı ve anlayışlı biri olduğunu varsayalım, iyi bir mesleği ve geliride olsun, böyle biri seni ne yapsın? seni diğer kızlardan farklı kılan ne? sende o erkekle aynı özelliklerdemisin? değilsen bunu istemen utopik, o kişi zaten kendi yaşam tarzına kendi sosyal statüsüne göre birini bulur onla evlenir, burada bir çok kişide o kişiyi bekler durur. Gerçekler her zaman acı ne yazık ki, 25 yaşından sonra ciddi bir birlikteliği olmayan birinin evlene bileceğini sanmıyorum. İnsanların ayakları daha yere basıyor daha mantıklı düşünebiliyorNeden derseniz bu bir süreç karşısındaki insanı tanıma süreci, ve belirli bir yaştan sonra kimse kendini, kandırmasın seçiciyim falan diye tanımaya değer kişi çıkmıyor insanın karşısına, evlenme niyetinde olanlar çoktan evlenmiş oluyor.

Bir başka bakış açısı daha paylaşacağım sizlerle çünkü çok vizyonsuz ele alınmış konu, erkeklerin kendilerinden küçük kadınlarla evlendiğinide var sayarsak, ve kadınlarında buna sıcak baktığını 30-35 yaşında evlenmeye niyetli bir erkek şimdi neden gidipte kendi yaşıtı biriyle evlensin? Daha güzel daha hayat dolu biri varken o kişinin evlilik için seçilmesi bence daha olası. Erkeklerin böyle bir avantajıda var. Bunlarıda gföz önüne alırsanız çok daha iyi bir değerlendirme yapabilir ve çok daha doğru kararlar alabilirsiniz.

Başka birşeyde şu var ki artık devir değişti, yapılan araştırma Türk erkeklerinin yabancılarla evlenmeye daha meyilli olduklarını ortaya koymuş. Her yıl on binlerce kişi yabancılarla evleniyor, ve işin ilginç yanı her açıdan mükemmel insanlar bile yabancıları tercih ediyor. Türk erkeklerinin hemen hepsi yabancılar için cazip nedeninin yurtdışıdna yaşamış olan kişiler çok iyi bilir, yurtdışında öyle ilgi sevgi falan çok mekanik işliyor, burada en basit erkeğin bile ufak bir ilgisi, yaptığı eyleme geçirdiği şeyler çok büyük birşeymiş gibi algılanıyor :)

Üşenmedim yazdım, yukarıda belirttiklerim umarım evlenmeyi hayal eden fakat evlenememiş ve evlenmek isteyen en azından daha ciddi ilişkileri olsun isteyen kişiler için daha farklı durumlarıda gözler önüne almalarını sağlar :) En önemlisi ise insanın kendisine sorması gereken soru ben neyim? karşımdakinden ne bekliyorum, beklediklerimi verebiliyormuyum karşımdakine diye?

o halde ben mevcut istekli talibimle çok gıcık bir huyu çıkmazsa mutlaka evlenmeliyim:) Ben 35 o 32 yaşında,ben evlilik yaptım daha önce,o yapmadı.Biraz kaprisli,kırılgan ..''bu huyunu düzeltmelisin'sana şans veriyorum ''dedim..Ben memurum;o asgari ücretli(size tanıtma amaçlı söyledim)..Ha ne dersiniz.Fazla pimpiriklilik yapmayayım değil mi?Bir taraftan da yine sıkıntılı biriyle evlenmeyeyim diyorum..

Söylediğinizde doğruluk payı var ama az abartı mı ne..

arkadaşlar benimde bir derdim var derdim bir türlü evlenememek aslında fedakar ,sevgi dolu bir insanım ,paylaşımcıyım ,seversem sevdiğimin üzerine titrerim ama nevarki birtürlü aradığım insanı bulamıyorum yaşım 35 çevremde herkez evlendi benden 13 yaş küçükler bile evleniyor ama ben nekadar insanla tanışsamsa birtürlü kısmet olmuyor :(boyum 172 80 kiloyum sanırım son zamanda tanıştığım insanlar kilomdan dolayı beni tercih etmedi ve diyet yapmaya başladım karşıma çıkan erkekler hep eğlence için görüşmek istiyor büyük kısmı sorumluluktan korkuyor görücü usulü tanıştırdılar elektirk almadım birtürlü forumdaki arkadaşlar derdimi sizle paylaşmak istedim acaba ben ne yapsam nasıl bir çözüme gitsem bazen düşünüyorum bende ne eksik varda evlenemiyorum çok ağladığım zamanlar oldu bayramda görüyorum kuzenlerim çocukları olmuş bize ziyarete gelmiş arkadaşlarımı görüyorum hepsinin yanında eşi var bu beni çok üzüyor yalnız olduğum bir sevdiğim eşim olmadığı için:(

Genc kizlari tercih eden erkekler her zaman genc kizlara gider bunu unutma. Her yasin bir guzelligi, ozelligi var. Evlenip bosanmaktansa simdi evlenmen belki daha hayirlidir. Sakin kapana kisildigini sandigin icin evlenmeye kalkma mutsuz olursun!

Son düzenleme:
arkadaşlar benimde bir derdim var derdim bir türlü evlenememek aslında fedakar ,sevgi dolu bir insanım ,paylaşımcıyım ,seversem sevdiğimin üzerine titrerim ama nevarki birtürlü aradığım insanı bulamıyorum yaşım 35 çevremde herkez evlendi benden 13 yaş küçükler bile evleniyor ama ben nekadar insanla tanışsamsa birtürlü kısmet olmuyor :(boyum 172 80 kiloyum sanırım son zamanda tanıştığım insanlar kilomdan dolayı beni tercih etmedi ve diyet yapmaya başladım karşıma çıkan erkekler hep eğlence için görüşmek istiyor büyük kısmı sorumluluktan korkuyor görücü usulü tanıştırdılar elektirk almadım birtürlü forumdaki arkadaşlar derdimi sizle paylaşmak istedim acaba ben ne yapsam nasıl bir çözüme gitsem bazen düşünüyorum bende ne eksik varda evlenemiyorum çok ağladığım zamanlar oldu bayramda görüyorum kuzenlerim çocukları olmuş bize ziyarete gelmiş arkadaşlarımı görüyorum hepsinin yanında eşi var bu beni çok üzüyor yalnız olduğum bir sevdiğim eşim olmadığı için:(

mrb,,kesınlıkle zayıflayınnnnnn bakın daha mutlu olucaksınız

o halde ben mevcut istekli talibimle çok gıcık bir huyu çıkmazsa mutlaka evlenmeliyim:) Ben 35 o 32 yaşında,ben evlilik yaptım daha önce,o yapmadı.Biraz kaprisli,kırılgan ..''bu huyunu düzeltmelisin'sana şans veriyorum ''dedim..Ben memurum;o asgari ücretli(size tanıtma amaçlı söyledim)..Ha ne dersiniz.Fazla pimpiriklilik yapmayayım değil mi?Bir taraftan da yine sıkıntılı biriyle evlenmeyeyim diyorum..

Yazdıklarım gözlemlerim, etrafımdaki erkeklerden gözlemlediklerim ki bu kişilerin tahsilleride, meslekleride ve de sayılabilecek diğer özellikleride fazlasıyla iyi, bir çok kişinin tanışmak için can attığı, bir ilişkiye başlamak için fırsat kolladığı kişileri baz aldım ondan abartı diye düşünmüyorum.

Hayattan ne beklediğimizle orantılı mutluluğu yakalayıp yakalayamayacağımız ve de almakta olduğumuz risklere. Belki evlenirsen çok mutlu olacaksın ve de iyikide diyeceksin :) belki evlendikten sonra bir şekilde karşına çıkacak olan biri sana keşke evli olmasaydım dedirtecek, bilinemez ki, ama yaş geçiyor zaman geçiyor, insanın hayattan zevk alarak yaşayabileceği yıllar belli, en dinamik yıllarını, en neşe dolu, hayat dolu yıllarını insan bekar bir şekilde geçirip, bir çok hevesini, istediğini öldürüp ardından belirli bir yaştan sonra bazı tatları ve mutlulukları tatması ve de en önemlisi karşındakini tanıyabilmesi çok zor.

Herşeyin hayırlısı

Ama genel olarak çevremde de gördüğüm kadarı ile bunu takıntı haline getirince iş daha da büyüyor

Önceleri armudun sapı üzümün çapı bir çok detaya inilip reddedilenler çok oluyor

Bir yaştan sonra hele seçicilik oldukça artıyor

Sonra da bu yaşa kadar neden evlenemedim kompleksine giriliyor gibi..

Yanlış anlamayın şahsınız adına demiyorum ama genelde tanıdıklarım bu yönde, siz belki istinasınızdır.. Bilemiyorum..

Mutsuz bi evliliğin içerisinde de olabilirdiniz böyle düşünün lütfen.. Sadece yaşı benden küçük ama evli diye bakmayın olaya..

Hakkınız da hayırlısını diliyorum..

Son düzenleme:

İşler gittikçe zorlaşıyor yaş ilerledikçe belki daha erken olsaydı daha geçmiş yıllarda daha iyi bir mesleğe sahip bazı açılardan daha iyi biriyle benzer bir durum yaşanıyor olabilirdi ve belki çoktan evlenilmiş olunurdu. Şu da bir gerçek ki yazdıklarım geneli yansıtsada istisnalar her zaman olur farklı görüşlerde her zaman var olacaktır :), ama bir yandan da şu düşünülmeli bence kadınların anatomik yapısı ve fiziyolojik etkenler çocuk düşünen çiftler için, belirli bir yaştan sonra bir çok şey çok zorlaşıyor. İnsan eşiyle paylaşabilecekleri bile farklılaşıyor farklı yaş dilimlerinde. Fırsatlar el vermeyebiliyor ama artık bir çok şey çok değişti Türkiye de ilişkiler konusunda, bazen bu değişim belki beni ve benim jenerasyonumdaki kitleyi çok şaşırtıyor ama şaşırsakta inkar etmeyip gerçeği kabul etmeliyiz bence, çünkü olmakta olanları reddetmek olmuyormuş gibi kabul etmek geçici anlık bir mutluluk yaratsada uzun vadede gerçeği değiştirmiyor. Şu da üzücü değil mi? İnsanın belirli bir yaşa kadar belirli nedenlerle evlenmemiş ya da evlenememiş olması ve de geçmişte bazı kişileri dinleyerek daha "yaşın genç", "hayırlısı", "kısmet bu işler" gibi cümlelerle belirli bir yaşa gelmesi ve geçmişe yönelik keşkelerinin olması? Ayrıca kararınız ne oldu bir gelişme var mı? merak ettim :)

Aynı mesajdan iki kez postalamış tarayıcım, ondan bu mesajı editliyorum :)

Son düzenleme:
Kendi yaşına uygun biriyle evlenirsin inşallah. Hayırlısı olsun. Ama 65 kiloya kadar düşmelisin.

Yazdıklarım gözlemlerim, etrafımdaki erkeklerden gözlemlediklerim ki bu kişilerin tahsilleride, meslekleride ve de sayılabilecek diğer özellikleride fazlasıyla iyi, bir çok kişinin tanışmak için can attığı, bir ilişkiye başlamak için fırsat kolladığı kişileri baz aldım ondan abartı diye düşünmüyorum.

Hayattan ne beklediğimizle orantılı mutluluğu yakalayıp yakalayamayacağımız ve de almakta olduğumuz risklere. Belki evlenirsen çok mutlu olacaksın ve de iyikide diyeceksin :) belki evlendikten sonra bir şekilde karşına çıkacak olan biri sana keşke evli olmasaydım dedirtecek, bilinemez ki, ama yaş geçiyor zaman geçiyor, insanın hayattan zevk alarak yaşayabileceği yıllar belli, en dinamik yıllarını, en neşe dolu, hayat dolu yıllarını insan bekar bir şekilde geçirip, bir çok hevesini, istediğini öldürüp ardından belirli bir yaştan sonra bazı tatları ve mutlulukları tatması ve de en önemlisi karşındakini tanıyabilmesi çok zor.

bence yazdıkların çok abartı neden mi ?bundan on yıl önce yazmış olsaydın bu yorumları o zaman haklısın derdim ama şimdi artık çok değişti herşey .senin evlilik yapılması ideal dediğin kişiler zaten çok geç yaşta evleniyor artık .benim eşim doktor mesela 37 yaşında evlendi .size göre geç bir yaş olabilir ama bana göre ideal .bende 25 yaşındaydım .iyikide çok erken evlenmedik .erkekler olgun yaşta ne istediğini bildiği yaşta kariyerini eğitimini tamamlayıp para kazandıktan sonra evlenirse daha rahat eder .o yaşın verdiği olgunlukla evlilik daha güzel yürür .yabancıyla evlilikse herkesin yapmayacağı şey .bazı durumlardan dolayı .bence burdaki insanlara umut vermek gerek ki aslında umutta değil bunlar gerçekler .herkes inşş istediği gibi birini bulur en kısa zamanda evlenir tabi isteyenler .

canım öncelikle hakkında hayırlısı neyse onun olmasını dilerim.
ben bu işlerin kilo ile olacağını sanmıyorum.
ben evlenirken 177 boy 86 kilo ile evlendim. üstelik eşim 187 boy 80 kiloydu harika fit bi erkekti.
üstelik ben nişanlanmış ayrılmıştım daha önce. eşimin başından böle bişey geçmedi.
çok severek 3 ay içinde evlendik.
yani bu işler hiç ama hiç belli olmaz.

bi tane de arkadaşım var çok şeker uslu ünv. mezunu bilgili ve kültürlü iyi bi işe sahip alçak gönüllü
vs. çok güzel huylara sahip kızcağız 30 yaşında ve hala evlenemediği için üzülüyor ona da söylüyorum
böyle bi şey için üzülmeni yersiz buluyorum.
rabbim neylerse güzel eyler.
meryem suresini okumanı tavsiye ederim.

Canım ewlilik öneriyle ya da taktikle olacak birşey değil ki,kısmetinde warsa eğer olur
Mesela ben hiç ewlilik istemiyordum bir anda eşime aşık oldum 29 yaşındaydım 10 ayda
ewlendik.Yani,sen beklersen gelmez;aşk bir anda bulur seni.Kısmet bu işler,ayrıca seni
kilondan dolayı beğenmeyenle zaten ewlenmemelisin.Bunun doğumu da war yani o
zaman kilo alınca senı mı bırakacak adam.İnşallah doğru biriyle karşılaşırsın .

Back
X