Tüm yazılanları okudum bazı doğru tespitler olsada yanlış tespitlerde var bana göre.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki şuana kadar belirli bir yaşı geçirmiş kişilerin tesellisi ancak kader işi demek. Yani hem evde oturursan hiç farklı insanlarla tanışma fırsatın olmazsa yada sen hiçbir adım atmazsan ksmetse olur demek şunun gibi birşey olur, boş bir poşetin içine elimizi atıp içinden birşeyler bulmak gibi. Ondan önce bence yaklaşım değiştirilmeli, elbette kısmet işi ama sen elinden geleni yaptıktan sonra kısmet işi olursa olur olmazsa olmaz, hiç birşey yapmadan hiçbir çaba göstermeden nasip kısmet demek ancak kısa vadeli teselli olur.
Diğer konuya gelince belirli bir yaşa kadar zaten herkes evlenmiş oluyor, adam akıllı evlenebilecek kişilerden bahsediyorum, zaten el üstünde tutuluyor o erkekler. Evlenmemiş olsa bile ciddi bir ilişkisi oluyor evlenebilecek kişilerin, ondan hala ir ütopyayı beklemek yersiz, kısmeti çıktı x yaşında evlendi denilemn kişilerde çok eminimki artık yalnızlıktan sıkıldıklrından evlendiler yoksa aradıklarını bulduklarından değil. Hadi var sayalım aradıklarınıda buldular da bu yüz binlerce milyonalrca kişi içinde tek tük örnekler bir tüme varım yapmamızı sağlamaz ki.
Eğri oturalım doğru konuşalım, önemli olan şey seçici olmak değil :) seçici biri tarafından seçilmek bence, sen ne kadar seçici olursan ol karşında senin istediğin insanın ilgisini çekecek özelliklerden yoksunsan hiçbir şekilde o kişiyle tanışamazsın. Çok seçici kişiler varmış forumda da :) Seçici olabilmen için seçilen olman gerek, seçilen olmanında kriterleri var, çok iyi bir kariyer yapmış, eli yüzü düzgün boyu posu yerinde, zeki, kültürlü ve bilgili, birçok konuda tutarlı ve anlayışlı biri olduğunu varsayalım, iyi bir mesleği ve geliride olsun, böyle biri seni ne yapsın? seni diğer kızlardan farklı kılan ne? sende o erkekle aynı özelliklerdemisin? değilsen bunu istemen utopik, o kişi zaten kendi yaşam tarzına kendi sosyal statüsüne göre birini bulur onla evlenir, burada bir çok kişide o kişiyi bekler durur. Gerçekler her zaman acı ne yazık ki, 25 yaşından sonra ciddi bir birlikteliği olmayan birinin evlene bileceğini sanmıyorum. İnsanların ayakları daha yere basıyor daha mantıklı düşünebiliyorNeden derseniz bu bir süreç karşısındaki insanı tanıma süreci, ve belirli bir yaştan sonra kimse kendini, kandırmasın seçiciyim falan diye tanımaya değer kişi çıkmıyor insanın karşısına, evlenme niyetinde olanlar çoktan evlenmiş oluyor.
Bir başka bakış açısı daha paylaşacağım sizlerle çünkü çok vizyonsuz ele alınmış konu, erkeklerin kendilerinden küçük kadınlarla evlendiğinide var sayarsak, ve kadınlarında buna sıcak baktığını 30-35 yaşında evlenmeye niyetli bir erkek şimdi neden gidipte kendi yaşıtı biriyle evlensin? Daha güzel daha hayat dolu biri varken o kişinin evlilik için seçilmesi bence daha olası. Erkeklerin böyle bir avantajıda var. Bunlarıda gföz önüne alırsanız çok daha iyi bir değerlendirme yapabilir ve çok daha doğru kararlar alabilirsiniz.
Başka birşeyde şu var ki artık devir değişti, yapılan araştırma Türk erkeklerinin yabancılarla evlenmeye daha meyilli olduklarını ortaya koymuş. Her yıl on binlerce kişi yabancılarla evleniyor, ve işin ilginç yanı her açıdan mükemmel insanlar bile yabancıları tercih ediyor. Türk erkeklerinin hemen hepsi yabancılar için cazip nedeninin yurtdışıdna yaşamış olan kişiler çok iyi bilir, yurtdışında öyle ilgi sevgi falan çok mekanik işliyor, burada en basit erkeğin bile ufak bir ilgisi, yaptığı eyleme geçirdiği şeyler çok büyük birşeymiş gibi algılanıyor :)
Üşenmedim yazdım, yukarıda belirttiklerim umarım evlenmeyi hayal eden fakat evlenememiş ve evlenmek isteyen en azından daha ciddi ilişkileri olsun isteyen kişiler için daha farklı durumlarıda gözler önüne almalarını sağlar :) En önemlisi ise insanın kendisine sorması gereken soru ben neyim? karşımdakinden ne bekliyorum, beklediklerimi verebiliyormuyum karşımdakine diye?