Derdim hastalık😔

Deryakuzusu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.016
1.767
333
37
Arkadaşlar 3aylik bebeğim var ve çok şükür emziriyorum ama romatoit artrit hastasıyım son bir kaç gündür ağrılarım arttı ne kadar daha dayanabilirim bilemiyorum bnm durumumda olan varmı ne önerirsiniz bir tane ilaç kullanabiliyorum sadece başka ilaç kullanırsam emmeyi bıraktırmak zorunda kalıcam sanırım off çok canım sıkkın😔

Arkadaşlar 3aylik bebeğim var ve çok şükür emziriyorum ama romatoit artrit hastasıyım son bir kaç gündür ağrılarım arttı ne kadar daha dayanabilirim bilemiyorum bnm durumumda olan varmı ne önerirsiniz bir tane ilaç kullanabiliyorum sadece başka ilaç kullanırsam emmeyi bıraktırmak zorunda kalıcam sanırım off çok canım sıkkın😔
Ciddi bir rahatsızlığınız var.
ilaçlarınızi ihmal etmeyin.
bebeğin anne sütünden önce size ihtiyacı var . Siz iyi olun ki oda iyi Olsun.
Rambim şifa versin inşaallah..

Gecmis olsun bebegini hic emziremeyen anneler var bu bir eksiklik değil eger agrilariniz coksa doktor tavsiyesine uymalisiniz. Bebeginizin sadece sütünüze değil sizede ihtiyacı var. Her yaniniz agrirken yeterince ilgilenemezsiniz bile belki de. Sağlık herseyden önce gelir ailemde bebegini mama ile büyüten cok insan var hepsi de maşallah sapasağlam. Hic endise etmeyin çocuğum hastalanır vs korkulariniz olmasın. Doktorunuz ne oneriyorsa onu dinleyin gerekirse ikinci ucuncu doktordan fikir alin tedavinizi olun

İlaçlarınızı düzenli mi kullanmanız gerekiyor yoksa bir süre mi?
Eğer kısa süreliyse daha öncelerinde süt sağıp dolaba atıp öyle kullanabilirsiniz
Ama bence mama kullanmasında da bir sakınca yok
Somuçta sağlığınız söz konusu

İlaçlarınızı düzenli mi kullanmanız gerekiyor yoksa bir süre mi?
Eğer kısa süreliyse daha öncelerinde süt sağıp dolaba atıp öyle kullanabilirsiniz
Ama bence mama kullanmasında da bir sakınca yok
Somuçta sağlığınız söz konusu
Ömür boyu kullanmam gerekiyor malesef 😔

Benim hiçbir rahatsızlığım olmamasına rağmen emzirmeyi 3 aylıkken kestim. Mamamyla da çok güzel büyüyor çocuk. Sütten daha önemli olan sağlıklı bir annesi olması.
İşte sütüm olmasaydı derdim nasibi bu kadarmış mamayla devam etsin ama varken kesmek üzecek beni birde erken doğdu daha çok memeye ihtiyacı var gibi geliyor dayanabildigim kadar dayanicam sonrası Allah kerim artik

Mesajlardan anladığım kadarıyla siz tedaviyi bekleteceksiniz. Annelik iç güldünüzü anlıyorum ama sağlık söz konusu elinizin tersiyle itmeyin inanın mama dediğiniz şey zehir değil yada bebeğin şuan ki ihtiyacını karşılayamaz gibi bir durum yok. Siz yine de süt sağıp buzluğa atın bırakınca bir süre de öyle devam edersiniz.

Öncelikle cok gecmis olsun. 9 senedir bu hastaligi cekiyorum öldürmüyor süründürüyor. Ara ara alevlenmeler ara ara sonmeler yasiyorum. Yanliz hastaligimin alevlendigi donemlerde seker tatli ve karbonhidrata cok yönelmis oldugumu farkettim. Demek istedigim karbonhidrat ve sekerli tuketim ağrılarımi arttiriyor. Boýle bir durum olabili mi diye belirtmek istedim. Allahtan acil sifalar .

İşte sütüm olmasaydı derdim nasibi bu kadarmış mamayla devam etsin ama varken kesmek üzecek beni birde erken doğdu daha çok memeye ihtiyacı var gibi geliyor dayanabildigim kadar dayanicam sonrası Allah kerim artik
Benimde sütüm çoktu hatta ben buzluğa 40 torba attığımı biliyorum :) bir o kadar da akan, dökülen , pedlerde kalan sütüm oluyordu. Lohusa sendromu ve maddi sıkıntılar sütümü götürdü. Ona bakılacak olursa bende çocuğumun nasibini kesmiş oldum. Senin hastalığında nasibi bu kadarmış demen için bir sebep. Canını buna sıkma bir an evvel toparlanmaya bak.

Birde şunu belirtmek istiyorum romotoid artrit bende dogumdan sonra cikti. Ayni sizin gibi cocugumu emziriyorum diye 1 sene tedavi olmadim ellerimi kullanamiyordum ama bu bende gec kalmis tedaviden kaynakli sag el bilegimde geri donulmez bir hasar birakti.suan caydanlik bile kaldiramiyorum. Allah bebegin rizkini veriyor ac kalmaz ama sizi sagliginjz cok daha onemli. Tedavinize oncelik vermelisiniz diye dusunuyorum . Saglicakla kalin. . .

Bu kadar gereksiz fedakarlik şeyleri bana garip geliyor. "Sen ana değilsin" diyecekler ama bir suru mamayla besleyen anne var onlar kotu mu? Degil. Cocuk alti ustu mama yiyecek diye kendini hirpalamanin dahasi riske atmanin alemi yok bence gecmis olsun.

Alternatif tıp araştırın.kliniklerde artık hacamat,sülük tedavisi yer almaya başladı.
Evet tamamen yok etmez ama çok daha rahat yaşam sürersiniz mutlaka araştırın.
Bazı üniversite hastanelerinde uygulamalar başlamıştı

Bu kadar gereksiz fedakarlik şeyleri bana garip geliyor. "Sen ana değilsin" diyecekler ama bir suru mamayla besleyen anne var onlar kotu mu? Degil. Cocuk alti ustu mama yiyecek diye kendini hirpalamanin dahasi riske atmanin alemi yok bence gecmis olsun.
Hayır tabiki mamayla da beslenebilir bu anneyi kötü yapmaz ama ben emzirmek istiyorum ve çok farklı bir duygusu var çünkü emzirmenin ve daha sağlıklı tabi bu benim düşüncem benim amacım belki benim durumumda biri vardır da benim bilmediğim bir yol söyler ya da ben şunlari kullanıyorum iyi geldi der bir kaç ay daha idare ederim en azindan

Back
X