derdim kendimden çok sevdiğim insanları düşünmek

Bence esiniz biraz hakli hafta ici aksamlari sizde arkadaslarinizla cikin oturup onu beklemeyin oda kendine plan yapsin haftasonuda beraber gezmek istiyorsa ne guzel iste iki gunde gezin yada bir gun beraber gezin bir gun ayri takilin isteyen istedigini yapsin. Bizim cocugumuz oldugu halde hafta ici ailelerimize gider otururuz esim her hafta maca gider arkadaslariyla bulusur ben kardesimle annemle gezmeye giderim haftasonu bir gun mutlaka oglumuzla beraber gezeriz diger gun onu kendi haline birakirim o arkadaslariyla takilir ben anneme giderim yada aksama misafir cagirir evde hazirlik yaparım. Arkadaslarimizla sık sık plan yapariz yorgun degilse hafta ici aksamda avmye dolasmaya gideriz.. o yorulmasa daha bile aktif olabilirim calismiyorum cocuguma bakiyorum asiri yoruluyorum ama hayattan baska nasil zevk alicaksiniz? Evde durup her aksam ayni seyi yasamak kadar sıkıcı birsey yok. Cocuk yokmus biz firsat buldukca istanbula yakin yerlere gezmeye giderdik bu zamanlari gezerek eglenerek degerlendirin bence. Evde durmak nedir ve nasil zevk alinir hic anlamam. Benim esimde evde durmak istese bende cok bunalir ve mutsuz olurdum acikcasi.

Bence esiniz biraz hakli hafta ici aksamlari sizde arkadaslarinizla cikin oturup onu beklemeyin oda kendine plan yapsin haftasonuda beraber gezmek istiyorsa ne guzel iste iki gunde gezin yada bir gun beraber gezin bir gun ayri takilin isteyen istedigini yapsin. Bizim cocugumuz oldugu halde hafta ici ailelerimize gider otururuz esim her hafta maca gider arkadaslariyla bulusur ben kardesimle annemle gezmeye giderim haftasonu bir gun mutlaka oglumuzla beraber gezeriz diger gun onu kendi haline birakirim o arkadaslariyla takilir ben anneme giderim yada aksama misafir cagirir evde hazirlik yaparım. Arkadaslarimizla sık sık plan yapariz yorgun degilse hafta ici aksamda avmye dolasmaya gideriz.. o yorulmasa daha bile aktif olabilirim calismiyorum cocuguma bakiyorum asiri yoruluyorum ama hayattan baska nasil zevk alicaksiniz? Evde durup her aksam ayni seyi yasamak kadar sıkıcı birsey yok. Cocuk yokmus biz firsat buldukca istanbula yakin yerlere gezmeye giderdik bu zamanlari gezerek eglenerek degerlendirin bence. Evde durmak nedir ve nasil zevk alinir hic anlamam. Benim esimde evde durmak istese bende cok bunalir ve mutsuz olurdum acikcasi.

Hayır sürekli evde oturmuyoruz ki. Kış gelene kadar tüm çevre illeri gezdik. Her cumartesi dışardayız. Yetmiyor adama...Ne kadar akraba, düğün bilmemne varsa kendiyle birlikte beni koşturmak istiyor. Tek başına arkadaşlarıyla görüşmek zevk vermiyormuş ona.

Arkadaşlar son durumu yazayım; gene kavga ettik...

Cumartesi annemlere giderken bir akrabam (kv ile konuşmaları sonucu) beni gaza getirdi yalan değil, eşime whats up tan yazdım, sorun ailense görüşmek istiyorsan ben karşı çıkmam görüşebilirsin, böyle bir hakkım da yok dedim. Gerekirse bayramlarda da görüşürüm seninle dedim. Konu bu değil, konuyu aileye getiriyorsun ben bizden bahsediyorum, hep konuyu buraya çekiyorsun anlamak istemiyorsun yazmış. Tamam dedim konu bu değilse...

Pazar eve geldim , eşim akşam geldi, maç izledi vs konuşmadık, yattım ben geldi yanıma gece gene konuşalım diye sinirli sinirli. Sürekli konuyu aileye çekiyorsun onlara yasakladım senin hakkında konuşmayı konumuz onlar değil, bizi konuşuyorum ben dedi. 3 aydır evdeymişiz çok sıkılmış, mamasını verip doyurup kafese kapatıyormuşum onu. Bir türlü düzen oturmamışız, yaşlanıyormuşuz kimsemiz yokmuş ...Dedim ben her koşulda mutluyum, öyle de böyle de ama sen mükemmeliyetçisin, kendine kalıplar uyduruyorsun ve sadece o kalıplarla mutlu oluyorsun dedim. Göreceğiz bakalım her hafta bir yere götüreceğim seni mutlu olacak mısın çok merak ediyorum dedim. Bakalım göreceğiz dedi. Sen istiyorsun ben seni bir yere götüreyim, e dedim ben götürünce mutlu olacak mısın? Bakalım göreceğiz dedi. Sen dedim mükemmeliyetçisin bunun başka açıklaması yok. Sonra böyle yapacağına hiç yapma, zorla yapıyorsun dedi. Evet sen böyle yaptıkça, beni eleştirdikçe inat yapıyorum dedim. Yapmak istemiyorum dedim. Neymiş iki gündür arkadaşlarıyla birlikteymiş, zevk almıyormuş onlarla birlikte olmaktan. Neymiş düğünleri bile gitmiyormuşuz. Burda parantez açayım; alt komşumuzun kızı evleniyormuş, o gün işten dönerken eşiyle karşılaştım asansörde, dedi kızım evleniyor eşim sizi çağırmadı galiba, evet haberim yoktu, belki bizi evde bulamamıştır olsun allah mesut etsin dedim. Tabi kv hemen bu olayı da kullanmıştır. Niye düğünde yoktunuz oğlum demiştir. Dedim olay bu ne yapayım, tüm şehrin düğününe gitmek zorunda mıyız, çağırmamış işte çağırmazsa çağırmasın dedim. İstiyor ki hafta içi hiççç karışmayayım, işten ister 10 da gelsin ister 12 de benim gıkım çıkmasın, ama haftasonu fellik fellik onunla gezeyim. Ay çıldıracağım.

Ve gece koltukta yattı. Sabah niye koltukta yattın dedim öyle gerekmiş.

Ha bu arada ailesi konusunda da senin hakkında konuşmalarını yasakladım artık kapat bu konuyu dedi.
Bu laflar annesinin hala farkında değil misiniz

Bu laflar annesinin hala farkında değil misiniz

Ben de ısrarla bunu söylüyorum, o da ısrarla hayır bizi konuşuyorum onlar senin hakkında konuşmuyor yasakladım bu benim isteğim diyor. Bildim bileli her yere benimle gitmek istiyor, her şeyi benimle yapmak istiyor, arkadaşlarıyla buluşmak istemiyor illa herşeyi beraber yapalım.

Ben de ısrarla bunu söylüyorum, o da ısrarla hayır bizi konuşuyorum onlar senin hakkında konuşmuyor yasakladım bu benim isteğim diyor. Bildim bileli her yere benimle gitmek istiyor, her şeyi benimle yapmak istiyor, arkadaşlarıyla buluşmak istemiyor illa herşeyi beraber yapalım.
Ne güzel işte :D

Ben de yengecim ve eşim kova ben tamamen evcimenin evi çok severim hatta ailemin yanına bir haftalık gideceğim zaman bile içime bir karamsarlık çöker sanki evi terk ediyorum hissine kapılırım eşim ilk evliyken arkadaşlarıyla vakit geçirirdi zaten iş çıkışında hep beraber oluyorlarmış bekarken ama zaman geçince birde üstüne çocuk olunca tam tersi oldu artık çağırdıklarında hiç gitmiyor bindebir yani oturup ailecek çay dizi yapıyoruz bizde ayda bir çıkıyoruz öyle çarşı avm dışarda yemek falan

Simdi gordum mesajinizi . Benim esimde biz evlenmeden once oyledi , cok sik arkadaslariyla bulusur , disari cikar eve gec gelirdi . 1 bucuk yil once onun evine tasindim birlikte yasamaya basladik , gecen temmuz ayinda da evlendik . neyse kisacasi 1 bucuk yildir ayni evdeyiz ve ben tasindigimdan beri cok degisti . ben baslarda onun bu sosyalliginden korksam da , ayni evde yasamaya baslayinca tamamen degisti bu huyu , arkadaslariyla ayda yilda bir eger benim de baska bir planim varsa cikar . onun disinda ara sira mac izlemeye cikarlar , ama mac biter bitmez eve doner . hic gec kalma huyu yoktur , bir kere bile eve kacta gelceksin diye sormama gerek birakmadi . eger disari cikmak gezmek isterse de beraber cikiyoruz beni yalniz birakmiyor . yani cok cok sukur ki korktugum gibi olmadi .

simdi bebek konusu konusulmaya baslandi , beni yine bir korku sardi . kendisi istiyor cocuk yapmayi , ben de cok istiyorum ikimiz de haziriz fakat bu sefer de cocuk olduktan sonra iyice kendini daralmis ozgurlugu tamamen gitmis gibi hisseder mi diye korkuyorum . cok iyi bir baba olacagina suphem yok zaten ama yine de korkuyorum iste .

ama sizin esinizin degistigini soylemeniz beni bir nebze rahatlatti :)

Back
X