- 12 Temmuz 2006
- 59.902
- 228.513
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi yorgunbitkin88
Onu yapamam bunu yapamamla olmaz, henüz 35 yaşındasınız sağlık sorununuz yoksa metabolizmanız yediklerinizi yakacak kadar iyi çalışıyordur ama eğer bu gidişe dur demezseniz menopoz sürecine girmeye başladığınız anda metabolizma yavaşlayacak ve 150 kiloyu bile mumla arar hale geleceksiniz.Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
Yeniden bir sağlık taramasından geçin, kilo almanızı tetikleyen bir sorun var mı bakılsın, her şey yolundaysa psikolojik yeme bozukluğu mu var anlamak için bir psikoloğa gidin.
Belli ki kendinizi disipline edemiyorsunuz evde kendi kendinize spor yapmakta güçlük çekebilirsiniz, bu sebeple sizin için en güzeli bir spor salonuna yazılmanız.
Üzgünüm ekmeği kesmek zorundasınız, şekeri de.
Şeker ihtiyacınızı meyvelerden ve bitter çikolatadan karşılayabilirsiniz ama abartmadan, pirinç pilavı, makarna, ekmek yerine de zeytinyağıyla pişirilmiş küçük bir porsiyon bulgur pilavı tüketebilirsiniz.
Diyet yaparken aç kalmak sağlıklı değildir, sık sık az az ama sağlıklı gıdalarla beslenin, örneğin bol bol mevsim salatası, buharda pişirilmiş mevsim sebzeleri yiyin, asla abur cubur yemeyin, asitli içecekler içmeyin, margarin kesinlikle kullanmayın, her yemeğinizi salatalarınızı zeytinyağıyla yapın.
Veganım dediniz, diyetinizde mercimek olmalı, günlük Demir ihtiyacınızın bir kısmını karşılar hem de zayıflamanıza katkısı olur, açlık hissi geldiğinde bir avuç bademle ceviz de tüketebilirsiniz.
Sabah aç karnına mutlaka 1 bardak dolusu su için, meyve suyu vs içmek istediğinizde taze sıkılmış limonla şekersiz limonata yapın, limon yağ yakar, maydanoz ödem attırır.
İçeceğiniz suyun içine çubuk tarçın, birkaç karanfil atarak tüketebilirsiniz, tarçın kan şekerini dengeler, karanfil yağ yakmayı hızlandırır, ödem attırma özelliği vardır.
Su içmek önemlidir, hem zayıflamanıza yardımı olur hem de vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlar.
Ne kadar çok yerseniz mide o kadar büyür, o yüzden yemek tabaklarınızın boyutunu da küçültün, en fazla 2 servis kaşığı alacak kadar tabaklarda yemek yiyin.