• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kilolarim 150 kilo

Çalışıyorsunuz geliriniz var . Çok iyi bir diyetisyene gidin . Profesyonel yardım alın Biraz pahalı ama sağlık sonuçta .
Bir de duydunuz mu bilmiyorum gıda duyarlılık testi yaptırabilirsiniz Benim alerji sorunum var Bu testin yardımı dokundu.
Benim de gitmem lazım ama kaçıyorum resmen kronik hastalığı olan herkes psikolojik yardım da almalı çünkü hastalığın yaptığı acılar psikolojiyi bozuyor
Size de öneririm diyet egzersiz sürecinde mental olarak dayanmanıza yardımı dokunabilir .

Yok özel vegan ürünlerinden bahsettim.Vegan peynir, süt, yoğurt vs.Benim kızım süt ve ürünlerine alerjisi vardi.O nedenle çok uzun süre bunlari aldım hepsi çok pahaliydi.Alerjisi sakinlesti artık kullanmiyoruz Ama bu enflasyonla fiyatlar ucmustur diye tahmin ediyorum.
Vegan derecesini bilmiyorum diye o nedenle yazdim.Yumurta ve süt ürünleri de yemiyorsa çok zor diye
Vegan derecesi diye bir şey duymadim hiç. Veganlar asla hayvansal gida tuketmiyorlar. Süt, yumurta, yogurt yiyenler vejetaryen diyor, vegan değil. 🙄

diyet de yapmıyoruz yediklerimize dikkat ediyoruz herşeyden yiyoruz ama dozunda spor da yapıyoruz

Bu arada bu %100. Bu aralar yediklerimin dozunu kacirdim ciddi manada ve 3 kilo aldim. Beslenme tarzim tamamen ayni ve ayni şeyleri yedim ama sadece dozunu yukselttim ve kilo almama neden oldu, ayni beslenme tarziyla kilo almiyordum normalde. Yani ne yerseniz yiyin çok yerseniz kilo alirsiniz, dozunda yiyince almiyorsunuz bu kadar basit.

(Spor da yapiyorum)

Bende 65 kiloydum 80e geldim. Tek yapacak şey kararlı olmak =) diyet programsız az yiyerek çok az bir sporla 1 haftada 3 kilo vermiştim sonra misafir geldi o günden itibaren saldım ve suan 83 olarak geri döndü =D

Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyor :KK43: ne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.

Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
Terapist ve diyetisyen işbirliği içinde kilo vermeyi deneyin

Vegan derecesi diye bir şey duymadim hiç. Veganlar asla hayvansal gida tuketmiyorlar. Süt, yumurta, yogurt yiyenler vejetaryen diyor, vegan değil. 🙄

Bu arada bu %100. Bu aralar yediklerimin dozunu kacirdim ciddi manada ve 3 kilo aldim. Beslenme tarzim tamamen ayni ve ayni şeyleri yedim ama sadece dozunu yukselttim ve kilo almama neden oldu, ayni beslenme tarziyla kilo almiyordum normalde. Yani ne yerseniz yiyin çok yerseniz kilo alirsiniz, dozunda yiyince almiyorsunuz bu kadar basit.

(Spor da yapiyorum)

Vegan derecesi derken sanırım vejeteryanlarla karıştırmış. Lakto Ovolar yumurta ve peynir ürünleri yiyor ben de bu şekilde beslenmeye çalışıyorum mesela, Ovo’lar yumurta yiyor süt içmiyor gibi…

Bir de bu kilolara ulaşmış bir kişinin yiyeceklerle ilişkisini çözmesi gerekiyor. Neyin yerine yemekleri koyuyor, yemek yemek onun için ne ifade ediyor? Bu ilişkiyi çözmezsek istersek 100 kilo verelim geri almak kaçınılmaz. Örneğin ara sıra izlediğim obez bir youtuber ameliyat oldu 50 kilo verdi ama beyni halen obez ve şu an mutsuz, sarktım diyor. Kendisini en iyi hissedeceği zaman çirkin hissediyor çünkü yemeklerle problemini çözemedi ve muhtemelen verdiği kiloları da bir iki seneye geri alacak.

Ben de aynı durumdayım birebir. Çocukken kemiklerim sayılıyordu, gençken yeyip kilo almayanlardandım. Şimdi 39 yaşındayım, yok öyle eskisi gibi homini gırtlak yemeler. Ben sık sık tartılırım, iki kilo almışsam eğer diyete girer veririm. Böylece kısa süreli diyetler yeterli oluyor yoksa yıllarca diyet yapan arkadaşlarımdan biri olurum. Hem de tartıda süprizle karşılaşmıyorum, stabil kalabiliyorum. Tavsiye ederim.
En iyisini yapıyorsun çünkü ipin ucu kaçtı mı yakalamak mümkün olmuyor🥺

E hayvansal ptotein almıyor , tahminim baklagilleri de tüketmeyip sadece patates, hamurişi gibi karbonhidratla beslendiği yönünde.
Zaten mesele vegan olması değil, veganlar hayvansal ürünler tüketmediğinden kilo alır diye bir şey de yok, hepimizin yapması gereken sağlıklı ve dengeli beslenme+ spor, fakat çalışıyorum veya üşeniyorum deyip makarna, pilav, ekmek, abur cubura yönelirseniz, vegan da olsanız hayvansal gıdalarda tüketseniz kilonuzun 2-3 katı olursunuz.

Annemden örnek vereyim, kadın diyabetli, diyabet hastaları hayatından unu, şekeri çıkarmak zorunda, bunu başaran hem şekerini kontrol altında tutuyor, hem de un ve şeker tüketmediğinden kilo veriyor, anneme sorduğumuzda su içse yarıyor, asla hamur işi şekerli gıdalar tüketmediğini söylüyor ama telefon görüşmelerimizde ağzından öyle şeyler kaçırıyor ki, yediği tatlılar, börekler, tabak tabak gömdüğü şekerli meyveler, sağlıklı bir insanın bile tüketmemesi gereken şekerli gazlı içecekler, e haliyle her ne kadar benim gözümün önünde tartılmayı reddetse de yaklaşık 150 kilo olduğunu anlamam zor olmuyor, diyabet ilacı kullanmasına rağmen de şekeri hep yüksek.

Yüksek tansiyonu da var, ki hipertansiyon ve diyabete bağlı bir sürü sağlık sorunu da olduğundan aslında annemin yediğine içtiğine ekstra dikkat etmesi gerekiyor fakat yapmıyor.

yorgunbitkin88 şu an annemin yarı yaşında, kendisi de bu gidişe dur demesi gerektiğini biliyor, eğer henüz daha gençken kilosunu kontrol altına almazsa, birkaç seneye kadar Allah göstermesin karaciğer, böbrek, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabetle savaşmak zorunda kalır.

Kilo dış görünüş bir yana, sağlık için kontrol altına alınmalı, su içmek ve hareket etmek de önemli, günümüz insanları hazır gıdalara alıştı, 2 kat merdiven çıkmak yerine asansöre binmeye, 1 km’lik yolu dahi taksiyle özel aracıyla gitmeye alıştılar.
Pandemide sokağa çıkma yasağı yüzünden insanlar önce midesini düşündü, aç kalırız korkusuyla marketlere hücum etti, çoluk çocuk herkes evdeyken çok daha fazla yenildi, yasaklar bittiğinde çoğu insan aldığı kilolardan şikayetçiydi, yani hayatımızı etkileyecek bir durum yaşandığında hemen yemeğe sarılıyoruz, dışarı çıkamamayı bahane edip hareketsiz kaldık diyoruz.

Niye uzattım bilmiyorum :))) bahaneler arkasına sığınmayalım diye belki de, istersek her şeyi başarabiliriz ama biz teslim olmayı seviyoruz maalesef.

Birden kese bilsem bu durumda olmazdim
Psikologa gidin, bağımlısınız yeme bağımlılığı, önce onu çözün, şekerli ve unlu mamüller insana yedirdikçe yedirir, siz yedikçe yiyesiniz gelecek, onu yapamam bunu yapamam diyorsunuz bizimde sihirli değneğimiz yok ki. Önce bu işin psikolojik kısmını çözmelisiniz

Zaten mesele vegan olması değil, veganlar hayvansal ürünler tüketmediğinden kilo alır diye bir şey de yok, hepimizin yapması gereken sağlıklı ve dengeli beslenme+ spor, fakat çalışıyorum veya üşeniyorum deyip makarna, pilav, ekmek, abur cubura yönelirseniz, vegan da olsanız hayvansal gıdalarda tüketseniz kilonuzun 2-3 katı olursunuz.

Annemden örnek vereyim, kadın diyabetli, diyabet hastaları hayatından unu, şekeri çıkarmak zorunda, bunu başaran hem şekerini kontrol altında tutuyor, hem de un ve şeker tüketmediğinden kilo veriyor, anneme sorduğumuzda su içse yarıyor, asla hamur işi şekerli gıdalar tüketmediğini söylüyor ama telefon görüşmelerimizde ağzından öyle şeyler kaçırıyor ki, yediği tatlılar, börekler, tabak tabak gömdüğü şekerli meyveler, sağlıklı bir insanın bile tüketmemesi gereken şekerli gazlı içecekler, e haliyle her ne kadar benim gözümün önünde tartılmayı reddetse de yaklaşık 150 kilo olduğunu anlamam zor olmuyor, diyabet ilacı kullanmasına rağmen de şekeri hep yüksek.

Yüksek tansiyonu da var, ki hipertansiyon ve diyabete bağlı bir sürü sağlık sorunu da olduğundan aslında annemin yediğine içtiğine ekstra dikkat etmesi gerekiyor fakat yapmıyor.

yorgunbitkin88 şu an annemin yarı yaşında, kendisi de bu gidişe dur demesi gerektiğini biliyor, eğer henüz daha gençken kilosunu kontrol altına almazsa, birkaç seneye kadar Allah göstermesin karaciğer, böbrek, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabetle savaşmak zorunda kalır.

Kilo dış görünüş bir yana, sağlık için kontrol altına alınmalı, su içmek ve hareket etmek de önemli, günümüz insanları hazır gıdalara alıştı, 2 kat merdiven çıkmak yerine asansöre binmeye, 1 km’lik yolu dahi taksiyle özel aracıyla gitmeye alıştılar.
Pandemide sokağa çıkma yasağı yüzünden insanlar önce midesini düşündü, aç kalırız korkusuyla marketlere hücum etti, çoluk çocuk herkes evdeyken çok daha fazla yenildi, yasaklar bittiğinde çoğu insan aldığı kilolardan şikayetçiydi, yani hayatımızı etkileyecek bir durum yaşandığında hemen yemeğe sarılıyoruz, dışarı çıkamamayı bahane edip hareketsiz kaldık diyoruz.

Niye uzattım bilmiyorum :))) bahaneler arkasına sığınmayalım diye belki de, istersek her şeyi başarabiliriz ama biz teslim olmayı seviyoruz maalesef.

Müdirem en iyi ben anlarım bu mevzuyu inan bütün hayatım diyet yaparak geçti. Diyet ve bir sürü hata yaparak aslında 😞 Önce kafadan şunu silmek gerekiyor, bu berbat ve lezzetli şeylerden uzak kalacağımız bir süreç değil. Çünkü bu bir süreç değil bu bir yaşam boyu Mune’nin, Vive’nin beslenme düzeni olacak. Ve minik minik çabalarla aslında çok da güzel kilo veriliyor hele de 100+ kilolardaysan.

Elbette her kadın güzeldir ama body positive akımına da kendim de 46 beden bir kadın olarak katılmıyorum malesef. Çünkü yaşlanınca kilolarımızı taşımayan dizlerle ne yürüyebilecek ne hareket edebileceğiz, bir sürü hastalığımız olacak tonlarla ilaç alıcaz. İnsanlar bunu kendine yapmasa keşke 🥹

Bir de bu kilolara ulaşmış bir kişinin yiyeceklerle ilişkisini çözmesi gerekiyor. Neyin yerine yemekleri koyuyor, yemek yemek onun için ne ifade ediyor? Bu ilişkiyi çözmezsek istersek 100 kilo verelim geri almak kaçınılmaz. Örneğin ara sıra izlediğim obez bir youtuber ameliyat oldu 50 kilo verdi ama beyni halen obez ve şu an mutsuz, sarktım diyor. Kendisini en iyi hissedeceği zaman çirkin hissediyor çünkü yemeklerle problemini çözemedi ve muhtemelen verdiği kiloları da bir iki seneye geri alacak.

Kanal adını yazar mısınız rica etsem??

Yok özel vegan ürünlerinden bahsettim.Vegan peynir, süt, yoğurt vs.Benim kızım süt ve ürünlerine alerjisi vardi.O nedenle çok uzun süre bunlari aldım hepsi çok pahaliydi.Alerjisi sakinlesti artık kullanmiyoruz Ama bu enflasyonla fiyatlar ucmustur diye tahmin ediyorum.
Vegan derecesini bilmiyorum diye o nedenle yazdim.Yumurta ve süt ürünleri de yemiyorsa çok zor diye
Ben kizima badem sutu yapiyordm direk inek sutu vermemek icin yasindn sonra.Cidden maliyetli bisey.Konsantree badem sutu almistm biara.Vegan besleniyorsa ciddi bi maliyet gerektiriyor

Vegan olup bu kiloları nasıl aldın ya anlatsana biraz 🤔
Benim patronum(kadin)da gluten alerjsii var.Durumu da iyi oldugu icin,butun urunleri glutensiz Yani tek bir ekmegi 75-80 tl.Asla glutenli biseyy yemiyor.Dr diyormuski sen bukadar dikkat ederken nasil 0 layamiyorsun bu gluteni.0 layamiyor cunku gelip cekmcesine baksalar,glutensiz cookiler,barlar,kiona barlari .7 senedir taniyirm hep 65-70 kilolarda.Onun kadar dikkat etsm 40 kilo kalirim sanirim.Yani biseyi vegan diye galon galon yiyorsa veremez kilo😑

Vegan birisi ne yiyip içiyor da bu kadar kilolu oluyor anlamadım o_O
Vegan=Bitkisel beslenme değil. Tereyağı, yoğurt vs kullanılmadan pilavlar da vegandır, poğaçalar da. Veganlar zayıflamak için vegan olmazlar. Etik bir harekettir veganlık. Maalesef ülkemizde veganlara dair çok yanlış inançlar var.

Back
X