Derdim kir-toz

Valla benimde evcil hayvanım var titiz biri değilim ama 1+1 evin her odasını üç tur süpürüyorum genede her taraf kum ve tüy. Bende 2.el robot süpürge bakıyorum. Yerimi alayım
Size ve ilgilenenlere bir kaç tavsiye vereyim.

Kum kabinin kapisini duvara dönük koyun.

Kisitli bir alandan giriş çıkış olursa kum çok az dağılıyor.

Önünde elekli paspas olsun.

Kumunuzu bentonit kullaniyorsaniz pelet ya da iri taneli bentonite çevirebilirsiniz.

Pelette asla dagilma olmuyormuş.

Iyi mama, malt ve duzenli tarama ile tuy dökümü çok az oluyor.

Size ve ilgilenenlere bir kaç tavsiye vereyim.

Kum kabinin kapisini duvara dönük koyun.

Kisitli bir alandan giriş çıkış olursa kum çok az dağılıyor.

Önünde elekli paspas olsun.

Kumunuzu bentonit kullaniyorsaniz pelet ya da iri taneli bentonite çevirebilirsiniz.

Pelette asla dagilma olmuyormuş.

Iyi mama, malt ve duzenli tarama ile tuy dökümü çok az oluyor.
Benimki köpek ablası 😃😃 35 kilocuk uzun tüylü

ben de roborock s6 pure kullaniyorum. 2 sene oldu. cok cok memnunum. cocugum ve kedim var. evde ne kirinti sorunu ne de tuy sorunu yasiyorum kendisi sayesinde.

gunluk olarak calistiriyorum. haftada iki kez de dip kose supuruyorum. evi supururken tum mobilyalari, kapi pervazlarini ve cam kenarlarini da supuruyorum.

bir tek salonda halim var. evin geri kalaninda hali kullanmiyorum. 3+1 bu arada evim. sadece yataktan indigimiz yerlerde yikanabilir kucuk kilim kullaniyorum. yazin onlari da kaldiriyorum.

halisiz ev benim icin cennet. 😂

benim evim de son derece minimal. o sebepten asiri temizlik yapmama gerek kalmiyor.
her zaman duzenli, temiz. her an misafire hazir. 😂

robot supurge kullanisli ama mobilyalar icin bir cozum degil tabii ki. ayrica benim tv sehpam
haric herseyim yerden yuksek.

esyalariniz yere yakinsa, cok esya varsa cozum olmuyor malesef.

bir de hali meselesi gercekten tozu cok arttiriyor.

edit: pamuk musun nesin pamuk musun nesin ’a katiliyorum evcil hayvanlar konusunda. cam peleti kullaniyoruz asla dagilma olmuyor.

abartiyorsun, takinti olmus hatta psikologa git diyenler ne kadar önyargilisiniz yahu.

Benim evim otoyola yakin. Evin ici siyah siyah tozlarla dolu. Bir gün süpürmesen, toz almasam heryer toz icinde gözle görünür sekilde. Sabah aliyorum, aksamina yine aliyorum. Yani olabilir. Bu sebebten evimi zaten sevmiyorum.

Ben paraya kiyip özel bir süpürge aldim. Sulu olanlardan (Türkiyedede vardi böyle birsey aklima gelmedi marka adi) normal kuru süpürgeler tozu arkadan tekrar püskürtüyor ve havayi temizletebiliyorumda. Alalidan beri biraz daha iyi gibi. Robot süpürge bizde aldik ama pek fayda görmedim ben toz acisindan. Zaten kiyafetlerlede cok toz oluyor etraf.

Seninki hangi model canim. Halıların üstüne çıkıyor mu. Karyolanin altına vs giriyor mu

Halıların üstüne çıkıyor evet xiomi mi 1c vacuum mop
Mopu da var ama ayırmıyor ben o parçayı çıkardım genelde süpürme + bazen halıları toplayıp sildirme yapıyorum
Özellikle mobilya altları için çok rahatladım girebiliyor ince
Bana simdilik yetiyor zamanla tecrübeli sekilde değiştiririm
Şarj suresi bize yetiyor bazen çok az kısmı 2. Postada tamamlıyor

evin herhangi bir odasini gunde 3 kez supurmem hatta hergunde supurmem. Sadece mutfakta bebegim oldugu icin cok kirinti oluyor orayi supurur silerim diger odalar gozume ne zaman tozlu veya pis gorunurse. Belki de ben pisimdir🤔

Yiyip içme işi mutfakta olsa bu süpürge işi günde bire iner
Ev geniş değilse süreç köpeğede sahibinede işgence olur

Sirf bu sebepten hayvan sevmeme ragmen almiyorum😐 cunku hasta olurum basit bir kokuya tuye kila biliyorum kendimi, cocuklu aileleri dusunursekte hakkin var..sabah supurge tutuyorsam diyelim.. cocuklarda yemek yediginde kirinti
Ekmek
Dokuluyo masa
Altina.. onlari supuruyorum.. tum
Her yeri degil tabii..biraz yedikleri seyede bagli tabii…ha arada abur cubur aliyorlar kafalarina gore ortalikta yiyolar sana 3 etti bile.. ki bizde hayvan yok..esyalarim eve gore az, koltuklarim siyah sadece onlar toz gosteriyor haricinde tozu cok belli eden bisey yok ama yinede toz oluyor silince farkediyorsun.. her gun toz alamasamda ertesi gun alirim. Buna ragmen toz oluyor cok..

benim ev tozuna alerjim var, yüksek düzeyde. bu da astımımı tetikliyor o yüzden düzenli olarak her gün “tüm evin”süpürülmesi gerekiyor. kendim dağınık biriyim böyle şeyleri takmam ama 2 gün süpürülmese vücudumu inanılmaz rahatsız ediyor, nefes darlığı gibi.

robot süpürge kullanıyorum iki tane var bir daha küçük, diğeri büyük ve güçlü. ev büyük ve kedili olduğu için maalesef devamlı çalışıyorlar.

toz alma, cam silme gibi işler için de yardımcı yine devreye giriyor. alerjik bünyeye sahipseniz isteseniz de ev işi yapamıyorsunuz.

2 çocuğu ve evcil hayvanı olan çalışan bir kadınım. Bir dönem çocuklar küçükken eve haftada bir yardımcı alıyordum. Sonraları ayda bir almaya başladım. Fakat her gün günde 3 kez süpürge çalıştırıyorum. Çünkü her yer toz. Yorulduğumdan geçtim hadi ama artık rahatsız oluyoruz ,çocuklar hapsuruyor ,boğazımız kaşınıyor, kötü görüntü oluyor vs vs.
Akıllı robot alayım diyorum, kullanıp memnun kalan ve önerisi olanlar var mı.
Veya nasıl kurtulurum bu tozlardan.

Not : 3 kez tüm evi supurmuyorum. Sadece çocuk odası, ders çalışıyorlar,birsyler yiyorlar kırıntı oluyor. Genel anlamda toz oluyor diğer odalar ama günde 1 kez supuruyorum .psikolojik bir durum yok yani😀
Robot süpürge kesinlikle öneriyorum. Roborock S5 aldım. Hatta burada ki arkadaşlara danışmistim bende .
Bende yarım gün abla alıyorum. (Arkasından kendim topluyorum) Bazen haftada. Siz neden vazgectin iz

2 çocuğu ve evcil hayvanı olan çalışan bir kadınım. Bir dönem çocuklar küçükken eve haftada bir yardımcı alıyordum. Sonraları ayda bir almaya başladım. Fakat her gün günde 3 kez süpürge çalıştırıyorum. Çünkü her yer toz. Yorulduğumdan geçtim hadi ama artık rahatsız oluyoruz ,çocuklar hapsuruyor ,boğazımız kaşınıyor, kötü görüntü oluyor vs vs.

Not : 3 kez tüm evi supurmuyorum. Sadece çocuk odası, ders çalışıyorlar,birsyler yiyorlar kırıntı oluyor. Genel anlamda toz oluyor diğer odalar ama günde 1 kez supuruyorum .psikolojik bir durum yok yani😀
pure kablosuz dikey süpürge almalısın

Evim büyük, eşyalarım olabildiğince az ve hep yerden yüksek ayakları (Koltuklar, konsol, bazalar, şifonyer vb. hepsi yüksek ayaklı). Robot süpürgem heryere giriyor, giremediği yerler sadece odanın 4 duvar köşesi ve koltuklarımın üstü. Koltuklarımın üstünü şarjlı el süpürgemle süpürüp, her gün mutlaka robotu çalıştırırım. Allah razı olsun çıkarandan. Büyük kolaylık mutlaka her eve lazım bence. Dediğim gibi az eşyalı ve yerden yüksek eşyalı evlerde mükemmel ötesi bir icat. Şiddetle tavsiye ederim, bendeki en vasıfsız 1.nesil olanlardan. Haritalama ve silme yapmıyor. Tecrübe edeyim, pahalısını almayayım ilk etapta dedim en ucuzunu aldım. İyi ki ,iyi ki almışım. Canım Anna'm benim.

Evim büyük, eşyalarım olabildiğince az ve hep yerden yüksek ayakları (Koltuklar, konsol, bazalar, şifonyer vb. hepsi yüksek ayaklı). Robot süpürgem heryere giriyor, giremediği yerler sadece odanın 4 duvar köşesi ve koltuklarımın üstü. Koltuklarımın üstünü şarjlı el süpürgemle süpürüp, her gün mutlaka robotu çalıştırırım. Allah razı olsun çıkarandan. Büyük kolaylık mutlaka her eve lazım bence. Dediğim gibi az eşyalı ve yerden yüksek eşyalı evlerde mükemmel ötesi bir icat. Şiddetle tavsiye ederim, bendeki en vasıfsız 1.nesil olanlardan. Haritalama ve silme yapmıyor. Tecrübe edeyim, pahalısını almayayım ilk etapta dedim en ucuzunu aldım. İyi ki ,iyi ki almışım. Canım Anna'm benim.
Yukarıda arkadaş da öyle soyledi. Bende önce uygun bir model alayım diyorum. Haritalama ve silme olmasa da olur. Sizin ki hangi model

Robot süpürge candır

Çalisan kadının kendine yaptığı güzel bir yatırımdir

Her gün evim mis gibi

Aldığımizdan biri 1 kere süpürge yapmadım misssss gibi temizliyor

Günde üç kez toz olmaz bir ev. Kırıntı falan deseniz tamam ama toz ı ıh.

Evim birinci kat, cadde üstü, bir tarafı çocuk parkı bir tarafı koruluk.Camlar açılınca aşırı toz giriyor. Evdeki bütün halılar uzun tüylü pofuduk. Bir de kedi var. Tek eksik çocuk. Buna rağmen hergün toz alacak kadar tozlanmıyor ortalık. Süpürmeyi zaten haftada bir falan yapıyoruz. Yani oyumu psikolojik sıkıntıdan yana kullanıyorum.

Arkadaşlarla da konuşuyoruz aynı şeyi. Onlar da robot supurge öneriyorlar. Sizler de hemen hemen aynı fikirlerdesiniz. Söylediğiniz modelleri not alıyorum kizlar. En azından hergun çalışır robot. Duruma göre haftada bir normal süpürge çalışır

Adını sen mi koydun? 🤭

Back
X