- 24 Şubat 2015
- 1.136
- 1.802
- 133
elbette herkes kendince kürtaj için haklı sebepler bulabilir.
ben bu sebeplerin 9 ay sonra dünyaya gelmeyi başarabilmiş bir bebek için ne kadar geçerli olduğuyla da ilgileniyorum.
anne karnından çıktığında öldürmek için bu sebepler geçerliliğini yitiriyorsa anne karnındayken de geçersizdir, çünkü ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın bebeğin hiçbir suçu yok yaşananlarda.
bebek anneye tecavüz etmiyor (kocasından dolayı) , bebek ailenin fakirliğinin sebebi değil, bebek annenin psikolojik sorunlarının kaynağı değil.
yani herkes pir ü pak, bebek suçlu, hadi öldürelim. sorunlar hallolsun. yok böyle bir anlayış.
eskiden net yokkken, ilaç doktor yokken bile korunmayı bilenler şimdi nasıl bilmez ya. inanmıyorum ben buna.
eski korunma yöntemleri işe yaramıyormuş ama en azından biliyorlardı. şimdiki zamanda bilmiyordum diyene hiç iyi gözle bakmıyorum.
kürtaj sonuçta bir nevi cinayet, herhalde güle oynaya girmeyecek.
sevgilimle belki evlenirim hamile kalayım, ayrılıyorum aldırayım. kocamla aram iyi bebek gelsin, aram bozuldu öldüreyim. yok böyle bencillik.
cana kıyılıyor bunu anlayamam. herkes kendinden sorumlu elbette. eğer bebek gibi dünyanın en büyük sorumluluğunu alıp gebe kalıyorsan bunu bir çuval yükmüş gibi sırtından atamaz kimse. o da insan, doğmamış olması
cok haklisin sana katiliyorum. O bir canli ha onu oldurmussun ha buyumus bir cocugu oldurmussun bi bunu anlayabilsek hickimse kurtaj olmaz. Korun kardesim korun ozaman korunamiyorsan evlenmeden bsy yapma sevgilinle/nisanlinla ozaman mahalle baskisinada maruz kalmazsin.
Allah a inancı olan herkes bilir ki kürtaj yani açılım olarak bebeği parçalara ayırarak öldürmek günahtır, cinayettir. şekil olarak doğmuş bir bebeğe benzemiyor diye, anne rahmi gibi kapalı bir alanda sessiz savunmasız diye ortada ciddi, hayati bir tehlike yokken, nikahsız birliktelik yaşayıp hamile kalırken toplumu sallamayanların iş doğurmaya gelince toplum baskısını, çevrenin kötülüğünü bahane etmesi, doğmuş çocukların gerizekalı aileler elinde ziyan olmasını bahane etmesi inandırıcı değil.
çiçek yolmuyorsunuz, ağaç kesmiyorsunuz. ki bir ağaç kesilirken dünyayı ayağa kaldıranlar varken masum bir bebeği öldürmek affedilemez.
anne veya bebek içn hayati tehlike yokken kürtaj=cinayet tir benim gözümde.
sekiz yaşında sokakta istismar ediliyorsa istismar edeni öldürürüz değil mi, kızı değil. eskiden tecavüze uğrayan kadın ölürdü ya namus diye, şimdi de bebekler ölüyor saçma sapan gerekçelerden dolayı.
kazara veya bilerek bebek sahibi olunuyorsa sorumluluk alınacak, ben istemiyorum deme lüksü yok kimsenin.
ayrıca kürtaj ve toplumsal sorun bambaşka şeyler.
ben keyfi olarak cana kıyılmasın diyorum.
bebekler ölmesin, ama çocuklara zarar veren herkes idam edilsin.
armut yemeyin derken elma da yeme o zaman demek konuyu dağıtmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Kimsenin cinsel tercihleri bizi ilgilendirmez.cok haklisin sana katiliyorum. O bir canli ha onu oldurmussun ha buyumus bir cocugu oldurmussun bi bunu anlayabilsek hickimse kurtaj olmaz. Korun kardesim korun ozaman korunamiyorsan evlenmeden bsy yapma sevgilinle/nisanlinla ozaman mahalle baskisinada maruz kalmazsin.
Kimsenin cinsel tercihleri bizi ilgilendirmez.
Isterse evlenmeden hamile kalır isterse evli iken.
Bu durum hiçbirimizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
Ister aldırır ister doğurur.
Hayır izlemedim çünkü başkasının kararı bizi ilgilendirmez.Ya Allah askina bizi ilgilendirmez bizi ilgilendirmez. Buyumus bi cocuk olduruldugunde nsl kiziyoruz uzuluyoruz burdaki fark ne farkli olan ne sadece kendini savunamamasimi sesini cikaramasimi sen hic kurtaj videosu seyrettinmi bicakla kesiliyor o bebekler... onuda oldurmeye kimsenin hakki yok normal bsymis gibi konusmayin artik
Bir çocuğa tecavüz edildikten sonra yapan kişiyi öldürsen ne olacak ?sekiz yaşında sokakta istismar ediliyorsa istismar edeni öldürürüz değil mi, kızı değil. eskiden tecavüze uğrayan kadın ölürdü ya namus diye, şimdi de bebekler ölüyor saçma sapan gerekçelerden dolayı.
kazara veya bilerek bebek sahibi olunuyorsa sorumluluk alınacak, ben istemiyorum deme lüksü yok kimsenin.
ayrıca kürtaj ve toplumsal sorun bambaşka şeyler.
ben keyfi olarak cana kıyılmasın diyorum.
bebekler ölmesin, ama çocuklara zarar veren herkes idam edilsin.
armut yemeyin derken elma da yeme o zaman demek konuyu dağıtmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Haklısın, bahsettiğin şey kürtajdan daha büyük sorun. Kontrolsüz çoğalma sonra salma. Çocuk büyütüyorum deyip çocuk adına tek bir şey yapmayan aileler. Anne baba ne yiyorsa onu yer. Anne babanın çamaşırlarıyla birlikte çamaşırları yıkanır. Evdeki bireyliği bu kadar olan milyonlarca çocuk.KİME NE? Allah cezasini verirse verir vermezse vermez. Ama milletin isinden bize ne?
Benim derdimde korunmayi bilmeyen insanlar o zaman. En az 4-5 cocugu olup sokaklara salan, hic birine gercek bir gelecek saglayamayan, ulkenin refahini huzurunu etkileyenler. Onlara ne yapalim bir fikriniz vardir illa ki o konuda da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?