Derdim nargile...

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.509
11.366
498
Artik iyice canimi sikti bu konu.Sozlumle uzun suredir birlikteyiz

Universite yillarinda sigara iciyordu bagmlisiydi cok sukur 3 yildir birakti.Tiksiniyor artik
Fakat son bir yildir nargile bagimlisi oldu.bu konuda cok tartistim ama beyimiz hiiiccc birakcam demiyor.keyif aliyor.zararlarindan bahsediyorum ama yok hicbirine inanmiyor ben mutluyum diyor.
Oyleki kendine temin etmis yani evinde var.her gun mutlaka yarim saat kendi yapip iciyor.sehir disinda mesela yanima geliyor.farkediyorum nargile icene kadar yaptgimiz hicbirsey keyif vermiyor.aklinin hep bi kosesinde bian once nargile icme var.ne zaman nargile icecegimiz bir ortama girsek o zaman cok modunda oluyor.
Oruc tutuyor,iftarini acar acmaz hemen nargile hazirliyor.
Sahur icin erken uyanip nargile hazirliyor.
Kismetse ekimde dugunumuz var.Ayni evde yasiycaz ve cook kafama takiyorum.
Nargileme karisma diyor.Hic taviz vermiyor.
Artik iyice sikildim bu durumdan.bana ne onerirsiniz.nasil bir yol izlemeliyim?
Evlendikten sonra azaltabilirmiyim.Basarabilirmiyim.Artik karsmiyorum.Tepkide gostermiyorum.Cok zararli oldugunu kesinlikle kabul etmiyor....Ben ne yapicamm offf(

nargileyi neden bırakmasını istiyorsun ?
nargilenin içimi guzeldir, hafif kafayı dumanlı yaptı mı da keyif verir insana
nişanlın her gun içiyormuş o biraz aşırı ama zevk alıyorsa bırak içsin
Bence karışma
Kendi geçmişimden biliyorum, bu erkeklere bişeyi bırak dersen daha çok severler
O yuzden hiç karışmayacaksın
Ama alttan alttan o hissiyatı verebilirsin
Benim eski erkek arkadşaım çok ekmek yerdi, ve kilo almaya başlamıştı
Kilolu erkege de hiç tahammulum yok
Ben de ekmegi bırakırsan kilo alman durur demiştim
1 hafta sonra falan ayrıldık
zaten onu dedigim gun de inadına ekmek yemişti, kavga etmiştik falan
Onun yerine ne olacak bu kilolar diyip gulerek söylesem kendi kendine dusunebilirdi
ama iyi ki dememişim de ayrılmışım, Allahım kurtarmış

karışmak hakkınız değil nişanlınız bilmiyormu zararlarını .işte biz böyleyiz nasıl bıraktırabilirim zararlı.....çocuk mu ....sizin çocuğunuzmu yani eşinizmi...tamam şevkat güzel ama onun özgürlük alanına girerseniz ters teper benden söylemesi.tecrübedir bunlar uydurma değil....nemi yapacaksınız iki şey biri nargile için ayrılacaksınız diğeri evinizde ona yer belirleyip burada içebilirsin hayatım diyeceksiniz...mutlu mesut yaşayacaksınızkarışmayın mutluluk getirmez bu size

hımm biri beni anmış :)

bu durumun sizi nasıl rahatsız ettiğini çok iyi anlıyorum, benim de evimde nargilem vardı, almadan önce de her gün içtiğim bir dönem oldu, dostumdu nargile benim. Çok dertliydim, dumanını üflerken dertlerimin de içimden çıkıp havaya karıştığını düşünürdüm, rahatlatırdı beni. Hiç sigara içmedim, hala da içmem ama artık nargile de içmiyorum. Evde kömürünü hazırlarken zehirlendim bir kere :) Benim düşüncem de nargilenin dışardan bir etkiyle bırakılabilecek bir şey olmadığı, nişanlınız kendi kendine bırakmalı, yüksek ihtimalle bunu ona bıraktıracak bir şey olacaktır. Boşu boşuna tartışıp gerilmeyin derim. Gün gelecek daha fazlasını içemeyecek hale gelecek.

bütün nanelinargile sevenlere burdan selam olsun

bence bırak sıgarasına baslasın, hem nargıle kat kat daha zararlı, ben de sıgara ıcıcısıydım, herkesın tutunacagı bır daldır nargıle, sıgarayı bırakınca sarar ınsanlar bu alıskanlıga, sonra da sıgaraya donerler veee mutlu son :) yok sa nargıleyle cok zor hayatını ona gore duzenleyen ınsanlar bılıyorum, evden dısarı cıkmıyor, 3 ogun yakıyor, hayır bır de seramonısı var kı, tutun koy yak beklet koru ısıt vs...

birşeyi ne kadar çok söylersen o kadar tersine teper, bence zamanla bırakır, eskiden hergün içen biri olarak çok iyi bilirim bu alışkanlığı, ama zamanla sıkılacağından eminim..çünkü ben sigara gibi bağımlılık yaptığını düşünmüyorum..sadece keyif işte

Oda oyle soyluyor sadece keyif iste diyor.en azindan azaltmasini istiyorumm:/

Ilk sevgili olmaya basladgmzda yillari sigara icisydi.hic karismadim.kendisi birakti allaha sukur.sigaraya tekrar baslayacagini hicmii hic sanmiyorum.zaten sigarayi biraktiktan iki sene sonra nargileye alisti.sigaradan inanilmaz tiksniyor bende kesinlikle istemiyorum.nargileyi azaltin istiyorum en azindan

:)) ins bigun en azindan azaltacagi bi sebep olur:)

Üşenmeden o nargileyi hazırlayan adam biraz zor bırakır.

Bencede allah kurtarmis:)) nargile keyif verir kokusuda guzeldir ama iste hergun icmesi korkutuyor.plannprogramini ona gore yapmaya basladi.bu durum canimi cok sikti artik.bende artik bisey demiyorum icmesine hatta dalga geciyorum sakaya vuruyorum.bi nefeste benim icin cek vs diyorum.ama daha onceki tepkilerimi biliyor tabi

Bence nişanlın bağımlı nargile hergün içilirmi bir paket sigara içmiş gibi zehir alıyosun. Ama vazgeçmeside zor gibi görünüyor bu sigara yakmak gibi değilki uğraşıyo onu hzarlamak için zaman harcıyo. İşin çok zor bence senin

Aynen caresizim bu konuda.kabullenmekte istemiyorum.tek umudum evlendikten sonra belki basarabilirim

nargile sigaradan çok daha zararlı, ama içimi çok daha güzel maalesef.
ona bırak demeyeceksiniz, içtiği zaman kısıtlamalar getireceksiniz.
örneğin nargile kokuyorken sarılmayacaksınız.
rahatsız oluyorum kokundan diye rencide edeceksiniz,
birşey de diyemeyecek size, yakın olmak istiyorsa içmeyecek.
hepsi bu

Sevgilime sigarayı bıraktırırken ben başladım ya :95:
Benimki de iki dk arkamı dönsem yakıyor bir tane sinir oluyorum, bari içeceksen şeyini çıkarmadan iç diyorum ama
Ben bir yol bulamadım, sen bulduysan beri gel de söyle canım

Benim bildigim nargilede nikotin olmadigi icin bagimlilik yapmaz... yani isterse aninda birakir... gece gunduz nargile icip hamile oldugunda şak diye birakmis biri olarak tecrubeyle sabittir :)))

çoğaltmasından korkuyormuşsunuz ama zaten hergün içiyormuş daha fazla çoğaltamazki en çoğu bu zira....evlenince düzeltebilirim diyorsunuz ama büyük yanılgı evlenen erkekler dahada keyiflerine düşkün olurlar ...ve kısıtlandıklarında daha sert tepki gösterirler .evlenmeden çözün bence mutluluklar dilerim

Herkese cevaplarindan dolayi tesekkur ederim.telefondan girdigim icin tek tek yazamiyorum.
Benim durumumda olan kimse varmdr acaba yani esi nargile bagmlusi olan.hayatini nasil etkiliyor?
Bana diyoki evlendikten sonra boyle fazla icmem ama inanmiyorum artik resmen bagimlisi oldu.cok canim sikiliyor ya.gunde uc defa nargile yapipictigi oluyor.mesela bugun(

Aynen caresizim bu konuda.kabullenmekte istemiyorum.tek umudum evlendikten sonra belki basarabilirim

insanlar evlenirken nasılsa onu değiştiririm diyorlar ama maalesef kimse kimseyi değiştiremiyor. herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeye başlıyor. buna en güzel örnek ben..

eşim parçalanmış bir aileye sahip( baba alkol bağımlısıydı) çıktığımız dönemlerde içki mevzuları hep açılırdı. ben de namaz kılan biriyim. özel günlerde içerim. bir restoranda arkadaşlarla isem onlar içiyorsa hayır diyemem içerim derdi. ama aynı zamanda benim çocuğum içki kokusunu bilmeyecekte derdi. ben bu konuları hiç açıkça konuşmadım beni deniyor falan sandım.

ilk evlilik yıl dönümümüze günler kala ne yapacağız diye sordum. ben bir yerlere gideriz falan diyecek sandım. içki içeceğim ben yıl dönümünde dedi. şok oldum. hep açılırdı konu içmeyeceksın derdim kapanırdı. biz tartışmaya girdik tabi içersin içemezsin. bana söyledği cümleyi hala unutmuyorum." çok bencilsin hep senin dediğin olsun istiyorsun." ona bir daha hayatına karışmayacağımı söyledim. o cümleden sonra artık içki mevzusu açılınca sen bilrisin derim. bir kere içti o olaydan sonra. artık içsede umrumda değil... şu zaman geldiğinde içeçem der durur belkide tavrımı ölçmeye çalışıyo bilmiyorum.

o yüzden erkeklere bir şeyi ne kadar yapma dersen o kadar yapar yasaklanan şeyler cazip gelir. gerçekten bu konudn rahatszsan açıkça konuşmalısın. sürekli kısıtlarsan daha çok yapacaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…