• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim uyku.

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.912
63
Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?

oğlum 30 ay emdi

benimle olduğu süreçte hep emerek uyudu bakıcı yahut babasında kucakta gezerek

akşam yattı tam 4 saat sonra kalktı

sonra emdi ve iki saat sonra kalktı yine emip yattı iki saat sonra kalktı emdi yattı

sonra da sabah oldu

30 ay boyunca böyle oldu

ben farklı bir yöntem denemedim

emmeyi bıraktığında da iki gün yatırdım yanıma

sonra kitap okudum odasında uyuttum vs vs

oğlum 30 ay emdi

sonra emdi ve iki saat sonra kalktı yine emip yattı iki saat sonra kalktı emdi yattı

sonra da sabah oldu

30 ay boyunca böyle oldu

Sizin çocuğunuz fena değilmiş uyku konusunda neyse ki. Anne forumlarında öyle insanlar görüyorum ki bebekleri yarım saatte bir uyanıyormuş alışkanlıktan. Gözümü o korkuttu açıkçası.

Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?

Bebekler ihtiyaç duyduklarında sık sık uyanırlar, atak döneminde daha fazla süt için diş döneminde damak ağrısını hafifletmek için rüya gördüklerinde korktukları için gün içinde anneyle az görüştülerse özledikleri için vs vs, dolayısıyla gerektiğinde yarım saatte uyanır gerektiğinde dört saatte bir, ben de 25 ay emzirdim hiç döngüsünü bozmaya çalışmadım neye ihtiyacı varsa onu verdim, kendi rahatımı ön plana almadım, bu bağlamda da hem uyumlu hem problemsiz hem de güvenli bağlanması olan çocuklarım oldu.

Uyku eğitimini desteklemiyorum ve onaylamıyorum.

oğlum 30 ay emdi

sonra da sabah oldu

30 ay boyunca böyle oldu

Benim oglum da tam 36 ay emerek uyudu:) 3.yas gününden bir gün sonra kkendi kararıyla bıraktı emmeyi.aglatmak zorunda kalmadigim için çok mutluyum:)

Bebekler ihtiyaç duyduklarında sık sık uyanırlar, atak döneminde daha fazla süt için diş döneminde damak ağrısını hafifletmek için rüya gördüklerinde korktukları için gün içinde anneyle az görüştülerse özledikleri için vs vs, dolayısıyla gerektiğinde yarım saatte uyanır gerektiğinde dört saatte bir, ben de 25 ay emzirdim hiç döngüsünü bozmaya çalışmadım neye ihtiyacı varsa onu verdim, kendi rahatımı ön plana almadım, bu bağlamda da hem uyumlu hem problemsiz hem de güvenli bağlanması olan çocuklarım oldu.

Uyku eğitimini desteklemiyorum ve onaylamıyorum.
Bilmiyorum çocuklarınız ne durumda uyku açısından ama çok zor durumda olan anneler var. Ben değilim çok şükür şimdilik güzel uyuyor bebeğim ama o anneleri anlıyorum. Öyle dönemsel değil sürekli yarım saatte bir uyanan bebek korkunç bir şey değil olmalı. Düşünsenize sinir, baş ağrısı her türlü olumsuzluğu var. Sonra tahammülsüzlük başlıyor kadınlarda bebeğine karşı, ben çok üzülüyorum o annelere. Ayrıca mutlu anne mutlu bebek demektir o yüzden annelerin rahatı da önemli.

Ağlatarak uyku eğitimine ben de karşıyım, versem bile ağlatmadan olanlarından veririm çocuğumu ağlamaya terk edemem tabiki. Ama dediğim gibi ben vermesem bile eğitim verenleri anlıyorum aylarca uyuyamamak korkunç bir şey olmalı.

Benim oglum da tam 36 ay emerek uyudu:) 3.yas gününden bir gün sonra kkendi kararıyla bıraktı emmeyi.aglatmak zorunda kalmadigim için çok mutluyum:)
Uykusu nasıldı peki benimki 5 aylık iyi, sonra bozulur mu acaba

Bebeğe uyun en güzel uyku eğitimi o oluyor. Hasta ya da diş ağrısı yoksa uyanmaz. Ama bunlar varsa uyku eğitimli olsa da ağlayacak. O zaman meme olmayınca zor sakinleşecek. 30 ay emzirdim. Sadece bir gece çok sık kalktı o da hastaydı.

Evet şimdi küçük anlamıyorsun ama 1 yaşını geçtiğinde sürekli memede uyumak isteyebilir benim oğlum resmen meme ağzında dursun sabaha kadar böle uyuyalım istiyordu ..Çok yorucu sabir isteyen bir durum ama iyikide emmiş iyikide hep yanımda yatmış ..küçük bebeklere uyku eğitimine karşıyım ben kendi şahsi fikrim tabiki...memeden kestikten sonra kesintisiz uyuyor ,odasında tek başına hemde ....şimdi rahatız

Evet şimdi küçük anlamıyorsun ama 1 yaşını geçtiğinde sürekli memede uyumak isteyebilir benim oğlum resmen meme ağzında dursun sabaha kadar böle uyuyalım istiyordu ..Çok yorucu sabir isteyen bir durum ama iyikide emmiş iyikide hep yanımda yatmış ..küçük bebeklere uyku eğitimine karşıyım ben kendi şahsi fikrim tabiki...memeden kestikten sonra kesintisiz uyuyor ,odasında tek başına hemde ....şimdi rahatız
Peki öyle çok zor olmuyor mu sürekli emmek istiyor demişsiniz geceleri. Uyku eğitimi yerine belli bir süreden sonra gece beslenmesini kessem nasıl olur?

5 aylikken 30 kere uyandigina yemin edebilirim. Bu yuzden 7 aylikken uyku egitimi verdim. Gece ben uyandirip emziriyordum. Ama bence 1 2 kere uyanan bebege uyku egitimi vermenize gerek yok.
Yine de gogus yarasi vs gibi problemleriniz varsa veya bebeginiz ileride hep meme agzinda uyumak isterse, memeyi cekince uyanirsa,bunlar sorun olabilir o zaman kendi kendine uyumayi ogretebilirsiniz.
Yine doya doya emzirin, ama uyumadina musade etmeyin. Yanyana yatin saclarini sevin falan. Hafif uyanıkken yatirin yani. Memede tam dalmış olmasin

Sık sık emmeye kalkıyorsa sık sık emmeye ihtiyacı var demektir. 😉 Siz bebeğinize güvenin o neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilir. Bundan 1000 yıl önce de biliyordu bebekler şimdi de biliyor. Uyku eğitimi ile filan zihninizi yormayın ve bebeğinize eziyet etmeyin. Emerek uyumasında hiçbir sıkıntı yok, şu an emerek uyumak istiyorsa şu an buna ihtiyacı var demektir. İhtiyaç duymadığında emerek uyumayı da bırakacak. Dış sesleri bırakıp sadece ona güvenin.
Size tavsiyem doğal ebeveynlik akımlarını araştırın ve takip edin.
İnstagramda attachement parenting Türkiye sayfasını takip edin. Oya Çanak’ın normal bebek uykusu makalesini okuyun.
Bi dünya çocuk, Serap Reyhanioğlu Arıkan, Pınar Mermer, İzmir emzirme danışmanı hesaplarını takip edin.
Bu hesaplar zihninizi berraklaştıracaktır.
Sağlıkla büyütün ❤

5 aylikken 30 kere uyandigina yemin edebilirim. Bu yuzden 7 aylikken uyku egitimi verdim. Gece ben uyandirip emziriyordum. Ama bence 1 2 kere uyanan bebege uyku egitimi vermenize gerek yok.
Yine de gogus yarasi vs gibi problemleriniz varsa veya bebeginiz ileride hep meme agzinda uyumak isterse, memeyi cekince uyanirsa,bunlar sorun olabilir o zaman kendi kendine uyumayi ogretebilirsiniz.
Yine doya doya emzirin, ama uyumadina musade etmeyin. Yanyana yatin saclarini sevin falan. Hafif uyanıkken yatirin yani. Memede tam dalmış olmasin
O zaman şimdilik vermiyim uyku eğitimi, uyku düzeni bozulursa (diş gibi geçici bozulma değil kalıcı olarak) o zaman vereyim şimdi hiç durduk yere düzen bozmiyim diyorum 🤔

Sık sık emmeye kalkıyorsa sık sık emmeye ihtiyacı var demektir. 😉 Siz bebeğinize güvenin o neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilir. Bundan 1000 yıl önce de biliyordu bebekler şimdi de biliyor. Uyku eğitimi ile filan zihninizi yormayın ve bebeğinize eziyet etmeyin. Emerek uyumasında hiçbir sıkıntı yok, şu an emerek uyumak istiyorsa şu an buna ihtiyacı var demektir. İhtiyaç duymadığında emerek uyumayı da bırakacak. Dış sesleri bırakıp sadece ona güvenin.
Size tavsiyem doğal ebeveynlik akımlarını araştırın ve takip edin.
İnstagramda attachement parenting Türkiye sayfasını takip edin. Oya Çanak’ın normal bebek uykusu makalesini okuyun.
Bi dünya çocuk, Serap Reyhanioğlu Arıkan, Pınar Mermer, İzmir emzirme danışmanı hesaplarını takip edin.
Bu hesaplar zihninizi berraklaştıracaktır.
Sağlıkla büyütün ❤
Bakıcam teşekkür ederim :)

Eğer sorunlu bir bebek olsaydı uyku eğitimi gerekli olabilirdi. Lakin gece 1 2 defa uyuyan bebeğe de uyku eğitimi verilmesi ters tepebilir🙂
Gece aynı saatlerde mi uyanır değişir mi?

Kesinlikle vermelisin! Ben yandim sen yanma. Benim de bebegim o aylarda cok guzel uyurdu. Kesintisiz 6-8 saat uyurdu. Su anda 1 yasinda ve ben aylardir ust uste 2 saat nadiren uyumusumdur. Yol yakinken caresine bak yoksa ileride cok cok zor duzeltmesi. Ve bircogunun soylediginin aksine bebeklerin o cagda artik gece uykuya ihtiyaclari var, zirt pirt uyanip anneyi emmelerine degil. Emmek istiyorsa ihtiyaci var diyorlar, tabi ki ihtiyaci olan donemler oluyor dis cikardigi zaman vs. Ama her gece 10 defa uyaniyorsa bu ihtiyactan degil aliskanliktan, baska sekilde uyumayi bilmemekten. Asil uykuya ihtiyaclari var saglikli buyumeleri icin.

Peki öyle çok zor olmuyor mu sürekli emmek istiyor demişsiniz geceleri. Uyku eğitimi yerine belli bir süreden sonra gece beslenmesini kessem nasıl olur?
Evet geceleri vermemeye çalış olabilir yada memede uyumasına izin verme emsin emsin iyice uyumadan yatağına yatırıp sırtını pışpışla

Back
X