• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim uyku.

Eğer sorunlu bir bebek olsaydı uyku eğitimi gerekli olabilirdi. Lakin gece 1 2 defa uyuyan bebeğe de uyku eğitimi verilmesi ters tepebilir🙂
Gece aynı saatlerde mi uyanır değişir mi?
Gece uykusuna yatma saatine bağlı bazen 7,5 bazen 8 de dalıyor o yüzden gece bazen 3 bazen 4 te kalkıyor çok fark etmiyor yani :)

Kesinlikle vermelisin! Ben yandim sen yanma. Benim de bebegim o aylarda cok guzel uyurdu. Kesintisiz 6-8 saat uyurdu. Su anda 1 yasinda ve ben aylardir ust uste 2 saat nadiren uyumusumdur. Yol yakinken caresine bak yoksa ileride cok cok zor duzeltmesi. Ve bircogunun soylediginin aksine bebeklerin o cagda artik gece uykuya ihtiyaclari var, zirt pirt uyanip anneyi emmelerine degil. Emmek istiyorsa ihtiyaci var diyorlar, tabi ki ihtiyaci olan donemler oluyor dis cikardigi zaman vs. Ama her gece 10 defa uyaniyorsa bu ihtiyactan degil aliskanliktan, baska sekilde uyumayi bilmemekten. Asil uykuya ihtiyaclari var saglikli buyumeleri icin.
Peki o dönemde bozulursa o zaman versem eğitimi? Diyelim ki 1 yaşında bozuldu 1 yaşında versem olmaz mı?

Macera aramayın çocuk uykuyu severse seviyor sevmiyorsa naparsinz olmuyor bide bazen çocuğun duzeninj Bozjnca uykusuda bozuluyor
Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?

Peki o dönemde bozulursa o zaman versem eğitimi? Diyelim ki 1 yaşında bozuldu 1 yaşında versem olmaz mı?
Simdiki aklim olsa beklemem. Cunku hareketlendikten sonra yatakta birakmak cok zor oluyor, ayaga kalkiyorlar yatakta cunku. Ve benimki gibi meme bagimlisi olursa isler zorlasiyor. Bence kendi kendine uyumayi ogrenmeleri icin erken degil 5 ay. En azindan memede uyumasina izin vermeyerek ise basla. Yataga koydugunda yari uyanik olsun. Meme=uyku olarak kodlamasin.

Kuzum bir de zaten oyle birdenbire bozulmuyor. Bi bakiyorsun 6-8 saat uyuyan cocuk 4 saat, 3 saat, 2 saat uyumaya baslamis, sonra da saat basi kalkar olmus.

Simdiki aklim olsa beklemem. Cunku hareketlendikten sonra yatakta birakmak cok zor oluyor, ayaga kalkiyorlar yatakta cunku. Ve benimki gibi meme bagimlisi olursa isler zorlasiyor. Bence kendi kendine uyumayi ogrenmeleri icin erken degil 5 ay. En azindan memede uyumasina izin vermeyerek ise basla. Yataga koydugunda yari uyanik olsun. Meme=uyku olarak kodlamasin.
Benimki ayağa kalkamıyor ama aşırı hareket ediyor. Dönüp duruyor el kadar yerde, tekme atıyor beşiğe falan çok hareketli bir bebek zaten geçen ay verseydim keşke diyorum 🤦‍♀️

Kuzum bir de zaten oyle birdenbire bozulmuyor. Bi bakiyorsun 6-8 saat uyuyan cocuk 4 saat, 3 saat, 2 saat uyumaya baslamis, sonra da saat basi kalkar olmus.
Peki ne zaman başladı hatırlıyor musunuz bu aşama aşama bozulma? 6.ayda mı mesela kusura bakmayın çok soruyorum 🙈

Peki ne zaman başladı hatırlıyor musunuz bu aşama aşama bozulma? 6.ayda mı mesela kusura bakmayın çok soruyorum 🙈
Aslinda 4. Ayda uyku gerilemesiyle basladi yavas yavas. Kesintisiz uykulari kisalmaya basladi. Sonra sanirim 9. Ayda yine uyku gerilemesiyle daha da kisaldi uykulari. O zamandan beri de kotu gidiyor.

Selam arkadaşlar. 5 aylık bir bebeğim var ve uykusu güzel, düzenli çok şükür. Gece 1 veya 2 kere uyanıyor. Yalnız uykuya emerek dalıyor. Birçok yerde sordum ama tatminkar bir cevap bulamadım buradaki akıllı annelere sormak istiyorum o yüzden. Sizce bebeğime desteksiz uyku için eğitim vermeli miyim? Bebeğim şu an güzel uyuyor ama sanırım sonraki aylarda sorun olabiliyormuş sık sık emmeye kalkıyorlarmış. Yoksa hiç hazır uykusu güzelken macera aramayayım mı?
5 ay erken ya. gariban uzmuyormus da :) bir arkadasim yontem olarak asla emzirip uyuyor diye yatagina birakmadim..hep gazini cikartip uyandirip oyle biraktim besige demisti..belki bu yontemi deneyebilirsiniz. (ben saatlerce memede uyutmus gariban bir anneyim :))

19 aylık bebeği olan ve bu konular üzerinde aylarca kafa patlatmış biri olarak uyku eğitimine attık kesinlikle karşıyım.
Uyku eğitimi bebeğin doğasında olmayan bir durumu zorla bebeğe yaptırmaya çalışmaktır. Bebeklerin kesintisiz uyuması diye bir şey yok, kesintisiz uyuyan bebeklerin hepsi öğrenilmiş çaresizlikten uyumaya devam ediyor.
Bebeğiniz gece kabus görüp uyandığından sizi çağırmasa ve korkuyla tekrar uykuya dalsa deliksiz uyuduğunuz için mutlu mu olacaksınız mesela? Ya da çok ciddi bir gelişim evresinde sizin temasınıza ihtiyaç duyduğu bir anda almayacağınızı bildiğinden sizi çağırmaması bebeğin iyiliğine mi oluyor?
Çünkü bebekler uyanır, bu onların doğası. Bebekler duyusal varlıklar, uyurken bile temas halinde olmaları beyin gelişimlerini olumlu etkiliyor.
1944 yılında ABD’de 20 adet yenidoğan üzerinde yapılmış bir deney var. Bebeklerin temel ihtiyaçları hariç hiçbir ağlamalarına cevap verilmiyor. Bebekler bir müddet sonra ağlamayı bırakıyorlar. Ağlamaktan vazgeçmelerinden kısa süre sonra yarısı içinde ölüyor, deneyin bu kötü sonucu yüzünden diğer bebekler koruyucu ailelere verilse bile bu tramvayı atlatamadıkları için onlar da ölüyorlar. Şimdi ben uyku eğitimi buna sebep olur demiyorum ama bebekleri ne kadar kötü etkileyebileceğini de tahmin edersiniz.
Ben bebeğimi 12 saate kadar deliksiz ve kendi kendine uyutmayı başarmış bir anneyim ki ağlatmasan, zorlamadan. Uyku eğitimi diye kendimi ve bebeğimi strese soktuğum zamanlar için çok üzülüyorum.
4-6 aylar arasında deliksiz ve kendi kendine uyuyan bebeğimin düzeni diş, aşı ve ataklarla bozuldu. Tabii ben bu sürede uyku eğitimi fikrimden de vazgeçmiş, doğal ebeveynliği benimsemeye karar vermiştim, iç güdüsel yani.
Bebeğim 1 aydır yatağında kendi kendine uyumaya başladı. Emerken kendi kendine bırakıp poposunu dönüp uyumaya başladığında ben de yatağına yatırıp kendi başına uyutmayı denedim ve bingo. Sorunsuz bir şekilde de bu serüveni tamamladık. Sizinki daha erken de olabilir daha geç de. Bebeğin sinyallerini takip edip, desteklerseniz süreç her ikiniz için de yıpratıcı ve zor olmaz.
Takip ettiğim hiçbir uzman psikolog uyku eğitimini önermiyor. Tabii ki bebekleri ağlatmak değil mesele, hazır olmadıkları bir duruma zorlamak.
Regülasyon,beyin gelişimi, gece boyu anne teması ve hatta süt hormonu olan prolaktinin en yüksek seviyelerine gece ulaşması konularını bir araştırın isterseniz. Bunlardan sonra Emin’im bu bahsi de kapatırsınız.
Ayrıca uyku eğitimi sırasında ağlayan bebeklerde stres hormonu yükseliyor ve uykuya çaldıklarında dahi o stres hormonu seviyesi düşmüyormuş. Stresin de zararlarını anlatmama gerek yok. Daha çok şey var da destan oldu zaten.

Ya bende emerek uyutuyordum çocuğumu, ve gece emziriyordum. Oğlumun ön dişleri çürüdü. Baya kanal tedavisi falan yapıldı sedasyonla.
Uyku eğitimine kesinlikle karşıyım. Ancak gece emzirmesini ve emzirerek uyutmayi kesmenizi öneririm.

Sizin çocuğunuz fena değilmiş uyku konusunda neyse ki. Anne forumlarında öyle insanlar görüyorum ki bebekleri yarım saatte bir uyanıyormuş alışkanlıktan. Gözümü o korkuttu açıkçası.
Öyle birşey yok canim. Yani var ama o emme ile ilgili degil genelde oyle kişiler çocuklarını gündüz uyutmuyir ve ya gece geç saatte yatırıyor

Ya bende emerek uyutuyordum çocuğumu, ve gece emziriyordum. Oğlumun ön dişleri çürüdü. Baya kanal tedavisi falan yapıldı sedasyonla.
Uyku eğitimine kesinlikle karşıyım. Ancak gece emzirmesini ve emzirerek uyutmayi kesmenizi öneririm.
Gece beslenmesini nasıl kesebilirim ki tabi daha erken ilerisi için soruyorum. Mesela bebeğim ağladı kalktım e emerek uyuyan bebeğe meme vermezsem nasıl uyuyacak geri 🤔

Ay inşallah sorun olmaz o zaman 🤗
Yok olmaz merak etme. Senin bebek uslu masallah. Öyle postları okuma. Bende hamileyken cok denk geliyordum etraftan da duyuyorum. Eğer senin bebegin uykuyu sevmeyen ve ya uyumayan bebek olsaydı emin ol suanda sen bu ayda hatta daha öncesinde bile perişandın. Gerek yok uyku eğitimine bence.🥰 sağlıkla büyüsün 💙

Peki öyle çok zor olmuyor mu sürekli emmek istiyor demişsiniz geceleri. Uyku eğitimi yerine belli bir süreden sonra gece beslenmesini kessem nasıl olur?
Zaten bildiğim kadarıyla 6 aylıkken gece beslenmesine ihtiyaç olmuyor. Doktora sorarsın canim ben böyle biliyorum yanlis hatırlamıyorsam

Tracy hogg Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okumanızı öneririm. Ben 5 buçuk aylıkken eğitim verdim şuan 11 aylık. Diş çıkarma dönemlerinde sadece bir kere uyanıyo ateşi varsa 3 kere falan uyanıyo , atak haftalarında bile artık deliksiz uyku var.

Öyle birşey yok canim. Yani var ama o emme ile ilgili degil genelde oyle kişiler çocuklarını gündüz uyutmuyir ve ya gece geç saatte yatırıyor
Valla benim oglum dogdugundan beri aksam 7'de, yazin da 8'de gece uykusuna geciyor. Gunduz de uyutuyorum. Yargilariniz fazla keskin.

Peki problem nedir?akşam 7de yatması gec bir saat degil?
Gece 100 defa emmek icin kalkmasi. Demissiniz ya o insanlar cocugunu gec yatiriyor. Ben gec hic yatirmadim. Ilk aylarda uykusu cok guzeldi. Sonradan bozuldu. Simdi 1 yasinda ve gece surekli uyanip emmek istiyor.

Back
X