Derdim yabancı dil.. İngilizce.. Sürekli iş fırsatı kaçırıyorum.

coffee84

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
576
243
303
Kızlar ben kendi alanımda oldukça deneyim sahibi oldum. İdari işler yönetimi diyebilirim. Şu an çalıştığım yerde 8 yılımı doldurdum. Acil iş arayışım yok ama hem farklı yerlerde şansımı denemek adına, hem körelmemek adına hem de gelişim açısından yeni teklifleri değerlendirmek istiyorum. Fakat her yaptığım görüşme müthiş geçiyor, hem de pozisyonlar kariyer yapabileceğim nitelikte oluyor. İngilizce sorunu karşıma çıkıyor Yani ingilizcenin çok iyi olmasını istiyorlar. Ben kolej mezunu olmama rağmen kullanmaya kullanmaya unuttum resmen. Yazışabilirim ama konuşamıyorum. Bu konuda ne yapabilirim. Bu engel yüzünden iş fırsatı kaçırmak çok canımı sıkmaya başladı. Maddi anlamda da çok daha fazla kazanma imkanım olacak. Çocuğumla kendime hayat kurma planlarım var. İngilizce geliştirmek için ne yapabilirim. Şu sıra çok borcum var, kurslara çok fazla para verecek durumda da değili.. Kendim de çabalamak istiyorum. Önerilerinize açığım.. Hırs yaptım, bu işi çözeceğim

İnstagramda yabancı eğitmenlerle konuşma pratik kurslarinin reklamları çıkıyor fiyatlarına baktınız mı hiç ?

Artık internette o kadar cok veri var ki, youtube da çok güzel dersler var ilk başta gramer çalışıp sonra pratik yapmak in busuu veya cambly gibi aplikasyonları kullanıp anadili İngilizce olan insanlarla konuşabilirsiniz. İnternet çağında kurslar gereksiz gelmeye başladı bana her imkan Bi tık ötenizde :) azimli ve kararlı olmak lazım mesela günde 2 saat ne olursa düzenli çalışmak

daha gecen boyle bir konu vardi, aynisini yazdim buraya da yazayim,

hatta bana reklam ucreti vermeleri lazim

Luke's english podcast,
indermetidate-advanced seviye icin oneriyorum,
cok cok guzel, hic sikilmadan her gun en az bir bolum dinliyorum ben,
hatta uzerine durup tekrar etsem cok cok daha faydali olacak da, ben biraz hobi olarak dinliyorum, cok kendimi kasmiyorum.

Dil nankördür, kullanmazsanız unutulur.
Ben konuşma kulüplerini öneriyorum. Kendi seviyenizde dil bilen insanlarla haftada bir bir araya gelip konuşma egzersizleri yapıyorsunuz. Geliştikçe bir sonraki kura geçiyorsunuz. Dil kursları kadar yüksek ücretli de değil. Amerikan kültür bünyesinde var konuşma kulübü.
Disiplinli bir insan değilseniz app'ler işe yaramayacaktır.

o app lar zaten daha cok giris seviye icin bence,
hani kimseyle konusamiyorsunuz, karsidaki insan icin keyifli olmuyor falan,
app lar ile belirli seviyeye gelip dediginiz gibi sonrasinda bolca konusmali dinlemeli aktivitelere yonelmek lazim.

o app lar zaten daha cok giris seviye icin bence,
hani kimseyle konusamiyorsunuz, karsidaki insan icin keyifli olmuyor falan,
app lar ile belirli seviyeye gelip dediginiz gibi sonrasinda bolca konusmali dinlemeli aktivitelere yonelmek lazim.

Yani, dil konusunda çok hakim değilim app'lere. İspanyolca öğrenir miyim acaba diye birkaç tanesine baktım ama ı ıh olmadı.
Eşimle bir iki tane müzik aleti eğitimi app'i satın aldık. Bir yılı geçmiştir. O disiplinli çalıştı oldukça hakim şu an mevzuya ki müzisyenlik geçmişinin de etkisi var, ben hala parmak egzersizlerindeyim. Onun yerine kursa gitsem şimdi çok daha fazla ilerlemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…