Derdim Yemek!

Saglikli yemek icin corba sart…yaninada bir sebze yemegi olabilir..hem kolay olur hem fazla zaman almaz pismesi..arada bir makarna pilav tabiiki yapacaksin…calistigin icin belkide fazlaca yapacaksin…yani mesela ispanak yapacaksin..boregini yapma…tavada guzelce soteleyip uzerine 2 yumurta kir…hop sana bi guzel yogurtla yenecek bir alternatif…ayni sekilde pirasa kavurabilirsin..uzerine yumurta…

Kabak yemek istiyorsan mesela zeytinyagli yapabilirsin…ama yogurtlu salatasinida yapabilirsin…patlican salatasi yapabilirsin herhangi bir corbanin yanina…cok saglikli olur…haricinde haftada bir gun filan kahvalti yapabilirsiniz aksamlar…menemen yapabilirsin super gider aksam dahi olsa…her ogun yerim affetmem

Duduklude kuru fasulye, mercimek corbasi, nohut yemegi yapabilirsin…hem cabuk olur hemde besleyici…aksamda yatmadan once kiymayla kofte yapip buzdolabina at ertesi gun kizartip ekmek arasi yapabilirsiniz aksam yemeginde..yanina bi salata hop yemek hazir…45 dk da neler yapilmaz kihiizzz, kral sofrasi kurarsin…

Haftada bir gun sagliksiz yiyebilirsiniz..bi zarari yok..mesela pizza, patates kizartmasi gibi…

Benim esim de sebze yemiyor. 2 kilo kiyma alip kofte yapip pisirmelik buzluga atiyorum, aksam da yanina pilav/makarna ya da patates ve salata yapiyorum. Ben sadece kofte salatayi yiyorum (malum kilolar alip basini gidiyor yoksa) tavugu poşetle firina atinca cok guzel oluyor, ya da mantarli korili sote yapiyorum. Haftada en az 2 kere firinda balik yapiyorum. Kisin da kuru fasulye haslayip atiyorum buzluga, 10 Dakikada yemek cikiyor yanina bi de pilav missss :) su an calismadigim icin oglen sebze yemegi yapip 2-3 gun yiyorum onu, calisirken de oglen sebze yerdim. Esi yemek secmeyenler cok sansli
Bu arada onune her gun sebze cikarsam giki cikmaz niye bunu yaptin demez hemen kalkip 3 yumurta kirar yer ben de sinir olurum :)

Benim eşim sağlıklı ve hafif yemekler seviyor, ben de... şanslıyım yani... ben düdüklü kullanıyorum... hem çok hızlı hem çok sağlıklı... düdüklüye ne pişireceksem çiğden koyuyorum... mesela
alta top top kıyma üstüne fasulye üstüne patlıcan kabak biber patates sarımsak soğan domates salça tuz ve yağ... su koymak yok.... en kısık ateşte düdüklüde 1 saat ... Mükemmel bir yemek oluyor.
En alta parça et ustune patlıcan soğan sarımsak domates salca tuz az yag ... ayni yontem su yok düdüklüyü kapa 35 dakika sonra mis gibi yemek
Ben buzluktan çıkan malzeme ile yapılan yemekleri beğenmiyorum anlıyorum hemen... 2-3 günlük yemekleri de anlıyorum yiyemiyorum .. her gün taze yemek yapıyorum ..

herkesin derdi aynı valla, ben çözümü menü hazırlamakta buldum, sevdiğimiz yemeklerden haftalık menü hazırlıyorum ve alış verişimi ona göre yapıyorum çok pratik oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…