Derdime bir çare ! :(

Yasmine_

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
22
0
16
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir derdim var..
Artık dertmidir değilmidir tam bilemedim de..
Ben kısaca anlatayım..
Benim bir sevgilim var, aşırı kıskanç, sürekli mesajlasmak istiyor, mesajlasirken onu bekletmemi istemiyor, işim vardan anlamıyor, elinden gelse 24/7 konuşmak istiyor, herşeyi ne yaptığımı bilmek istiyor, kiminle olduğumu, nerede olduğumu her an ne yaptığımı bilmek istiyor..
Eğer ki yaptığım bir şeyi söylemeyim veya unutayim, çok sinirleniyor!
bende sosyal hayat denen birşey kalmadı, misafirlikte misafir olarak oturamiyorum hoş sohbet edemiyorum , çarşı pazar gezemıyorum sürekli sevgilimle mesajlaşmaktan...
Bunların dışında her söylediğimi yanlış algılıyor, kendi kafasında kuruntular kurup söylemediğim kast etmediğim şeyleri söylemişim gibi önüme seriyor!
En son ki tartışmamızda, benim onunla sokakta neden öpüsmek istemeyişimdi..
ben diyor sevgilimi istediğim zaman istediğim yerde öpemiyecekmiyim!
Diyorum ki, hayır, sokakta böyle birşey yapmayı doğru bulmuyorum ve yapmakta istemiyorum!
Bu sefer başlıyor, vay efendim sen benden utanıyorsun, yanında yabanci gibi durmami istiyorsun.
Halbuki alakasi yok!
Diyorum ki ben anamdan atamdan böyle görmedim, görmedigim bir konuyuda normal karşılamamı hiç bekleme..
Bikere sokak adabi denilen birşey vardır diyorum, dinimizd kültürümüze uymayan birşeyi yapmamı bekleme benden diyorum...
Ama anlamıyor!
Bu seferde başlıyor, vay efendim madem okadar dinine düskünsün o halde an itibariyla 4-4lük yaşa dinini hiçbir kusurunu görmek istemiyorum diyor...
Sonra yine başlıyor yok sen benden utanıyorsun, beni sevmiyorsun, beni istiyorsun....

Ne yapacağımı nasıl laf yetiştireceğimi şaşırdım inanın...
Konu hakkında fikrinize ihtiyacım var..

Son düzenleme:
amanın kabus gibi...
kavga etmeden düzgünce anlat neler hissettiğini ve bunların sonucun neler olabileceğini...

amanın kabus gibi...
kavga etmeden düzgünce anlat neler hissettiğini ve bunların sonucun neler olabileceğini...

Anlatıyorum, fakat anlamak yerine hala ısrarla kendi kafasında kurduklarını anlamaya devam ediyor, benim anlattıklarımın hicbirini anlaması gerektiği gibi anlamıyor..
kendi kafasında sapır saçma şeyler kurup onu önume seriyor.. Her seferinde bunu yapma dediğim halde yine yapıyor..
inanın saçma sapan şeyler yüzünden hergün kavga ediyoruz..
Ve benim artık buna tahammulum kalmadı...

Sevgilin sevgiyle büyümedi sanrıım ailesinden sevgi görmemiş insanlar bu şekilde davranırlar.Sen ona ne kadrda ilgi göstersennn ona yetmez.Birde burcu ikizler olmalııı Kendmden biliorumm aşırı ilgi ve sevgi beklerim kocamdan...Ama tabi alışıyorsun zamanlaaa dahada kontrol altına alıoyrsun kendini.Birde sanırım sevvgilinde seni kaybetme korkusu varrr DOĞRUMUDUR

Allah sabır versin.. Bu şekilde devam ederse zamanla daha da bunalırsın , sıkılırsın.Bence konuşmayı dene.İsteklerinin hepsini kabul etmeyeceğini de kabullenmesini sağlamalısın.

valla hastalık derecesindeyse dikkat et derim..

yani insan sevince katlanıyor herşeye görmezden geliyor ama sonradan ciddi kararlar alınca bu tarz insanların asıl yüzü çıkıyor ortaya.
ben en yakın arkadaşımı bu yüzden kaybettim. erkek arkadaşı sapkınlık derecesinde kıskançtı ve kızı 7 / 24 yanında olmasada telefondan dinliyordu. her girdiği ortamdan her gittiği yerden her konuştuğu insandan haberdar olmak istiyordu manyak.
seninde dediğin gibi hiç bişeyi rahat yapamıyordu. düşünsene uyurken bile telefonu açık uyuyordu kabus gibi.
bigün kızkıza konuşurken telefondan hışırtılar geldiğini fark ettim. dedim o ne ? sonra anlattı bana durumu utancından banada anlatamıyordu kızcağız. ben o günki kızgınlıkla bağırdım çağırdım. çünki özel şeyler anlatmıştım ve bi erkeğin bunu bilmesi hoş değildi. böylece arkadaşlığımıza onu tercih ettiğini söyleyince dostluğumuz bitti.

O yüzden gerçekten çok dikkatli ol ilerde daha büyük sorunlar yaşayabilirsin.

En önemliside hiç kimse ,ki bu sevdiğin dahi olsa, sana istemediğin birşeyi yaptıramaz..

Allah yardımcın olsun..

Yok burcu ikizler değil, kendisi terazidir..
Benim için herşeyi yapabileceğini söylüyor, herşeyi göze alabileceğini..
Herşeyden önce benim geldiğimi söylüyor..
Benim icinde kendisi çok önemli ama onunkisi aşırı, ben onun abarttiğini düşünüyorum, bunu kendisine söyledigim zaman ozamanda alınganlık yapıp seni az severim ozaman felan filan diyip saçmalıyor.
Okula dahi gitmemi istemiyor, daha az görüşecegiz diye..
Bunun dışında eve erkekli misafir geldiğinde odandan çıkma diyor ve sürekli onunla konuşmami istiyor, erkek kuzenlerimle dahi konuşmamı veya ayni ortamda bulunmamı istemiyor..
Bunun aksine ise ailemde doğal olarak misafir geldiğinde benden hizmet etmekte yardım etmemi bekliyor, diğer yandan ise sevgilim etme hizmet odandan çıkma diyor..

Mahallemizde kutlama vardi, komşular aileleriyle gelip hep beraber mangal yakılacakti, bu konuda da kavga ettik, benim gitmemi istemedi..
Yok efendim mahalledeki erkeklerle mi oturacakmisim.
Halbuki alakasi yok! Ben kendi ailemle oturacagim ama o bunu anlamiyor..
Ben o an göremezken seni baska erkeklere mi görüneceksin diyip sacma sapan şeyler söyleyip sinirimi bozdu...

Allah sabır versin.. Bu şekilde devam ederse zamanla daha da bunalırsın , sıkılırsın.Bence konuşmayı dene.İsteklerinin hepsini kabul etmeyeceğini de kabullenmesini sağlamalısın.

Kac kez konuşmaya yeltendim ama anlamıyor, anlamak istemiyor.
Ben A diyorsam o Z anlıyor..
Ve herseferinde dahada cok sinirleniyorum o beni ben onu kırıyorum..

Son düzenleme:

Konunuza "Dert mi değil mi bilemedim" diye başlamış, "Derdime bir çare" diye başlık atmışsınız...

Bir ilişkisi olanın huzur bulmak, mutlu olmak dışında ne amacı olabilir, başka ne için katlanılır güzelim ömre ikinci bir kişiyi dahil etmeye? Oysa sizin birlikteliğiniz mevcut huzurunuzu, mutluluğunuzu çalıyor, bundan ala dert olur mu?

Derdinize çare istiyorsunuz ama sizi anlamayan, dinlemeyen, söylediklerinizden ziyade kafasında kurduklarına inanan birine karşı size ne önerilebilir?

Amacınız sadece içinizi döküp dertleşmek diyelim... Bu psikolojideki bir insana, söylediğinize karşı kendi fikrini dayatan, sizden yapamayacağınız şeyleri bekleyip olmayınca tepki gösteren, sevildiğinden bir türlü emin olamayan, 7/24 haberleşerek sizi kontrol altına alıp kendi hayatınızı dilediğinizce yaşamanıza, sosyal ilişkilerinizi düzenlemenize engel olan birinden bahsediyorsunuz, bize de "Allah kurtarsın" demek düşer haliyle...

Her seferinde "yapma" denileni yapan ya büyüyememiştir ya da aklı noksandır... Sürekli mesajlaşmak isteyen, cevap alamayınca kavga çıkaran ve istenmediğini düşünen insan da -kadın ya da erkek fark etmez, dişi versiyonları da çekilmez bunların- ya kendine güvensiz ya da boştur, verimli bir hayatı, faydalı bir işe yaramışlığı yoktur... "Tahammülüm kalmadı" diyerek farkındalığınızı ortaya koymuşsunuz, gerisi malum... Umarım daha sağlıklı insanlar çıkar karşınıza...

Telefonu açık tutmamı henuz istemedi, Allah korusun..
Merak ettiğini söylüyor ne yapip ettiğimin..
Tamam bende merak ediyorum ama onun kadar da bunaltmıyorum ki!
O zamanda diyorki sen beni az seviyorsun, beni umursamiyorsun ilgilenmiyorsun...
Çok sıkıyor, üstüme geliyor aşırı derecede bunaltıyor..
Bu üstte ki yazdiğim gibi...

Teşekkürler

benim de anlattığın özelliklerin tıpkısına sahip bir sevgilim vardı, en faz 2 sene dayanabildim :S sonrası ayrılık... he sana ayrıl demiorum ama bi kere ipleri eline vermişsin, cidden işin çok zor. gazan mübarek olsun canım..

söyledikleriniz cok mantikli geliyor, yorumunuz için tesekkür ederim..

inan cok seviyorum, ama bu demek degildir ki her söylenilene de basimi egecegim, benimde kendime has düsüncelerim hislerim var ama degilmi..
ona hosuma gitmeyenleri söyleyince veya onunla hemfikir olmayinca, bu seferde degistigimi ve artik onu sevmedigimi söylüyor..
ben ise artik cok yoruldum bu sacmaliklardan..
tesekkür ederim

Zor bi durum yani insan ilgi bekler konuşmak ister nerde ne yapıyor bilmek ister bunlar çok normal ama dakika başıda konuşulmazki müsait olmazsın işin olur vs.
Bunları anlaması lazım bence karşına al konuş böyle böyle diye anlat...

7/24 mesajlaşmak istiyor diyorsun.hiç işi yapacak bir işi yok mu? bana çok boş kaldığı için ve kendince komleksleri olduğu için bu şekilde hayatına müdahale ediyormuş gibi geldi.oturup konuşmaktan başka çare görünmüyor.

Hayatının en güzel zamanlarını böyle birini idare etmekle mi geçireceksin?
Sevgilin bu yani artık değişmez. Daha fazla katlanmak zorunda değilsin..
Kendine yazık etme derim.

Keşke bi anlasa..
Hani bir söz vardır, anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az, diye..
işte aynı bu hesap..
Kendisinin çokda boş olduğu sayılmaz, kendiside sürekli birşeylerle meşkul ama o meşkuliyet arasında banada zaman ayırdığını ayirabildiğini söylüyor, ve aynısını bendende bekliyor..
Ama ben öyle yapamıyorum, ben misal misafirlikteyken sürekli ona yazacağım diye misafirlikte ki sohbete odaklanamıyorum veya doğru düzgün çayımı yudumlayamıyorum..
O ise bunu yapabiliyor.. Yapabildiği icinde aynı şeyi benden bekliyor..

Seviyor musun bu çocuğu,sevmiyorsan bırak ne diye katlanıyorsun??
Seviyorum, yoksa bir dakika dahi katlanamam..

Hayatının en güzel zamanlarını böyle birini idare etmekle mi geçireceksin?
Sevgilin bu yani artık değişmez. Daha fazla katlanmak zorunda değilsin..
Kendine yazık etme derim.

inan bende artık ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim..
Hani insani bir kez en fazla iki kez ikaz edersinde hatasını anlayıp susup oturur, ama bunda anlayış özürlülüğü var.
Kendisinede söyledim böyle yapmaya devam edersen bu bizim sonumuz olacaktır diye..

Tamam işte onu demeye demişsin. Arkasında dur sözünün. Seni kısıtladığı bi zamanda açıkça söyle kem küm etme sakın..
Biz evli değiliz bu hareketlerin sıkıyor soğuyorum de. Soğuk konuş. Yüzün gülmesin. Hissettsin rahatsız ettiğini..
Tamam mı canım

aay terazımıııııııııı cok dengesızz olurlarrr..

tanıdıgım bi terazı varrdııı.. amannn benden uzak dursun...
dengesız bişidi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…