Derdime fikir bekliyorum :(

sevdcegm

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
40
0
6
35
Ankara
Merhaba arkadaşlar;
Ben 23 yaşındayım, nişanlımla 8ay önce tanıştık, 2 aydır nişanlıyız, 4 ay sonra düğünümüz olacak Allah'ın izniyle. Nişanlımla tanışmadan önce çalışıyordum, yoğun bir iş hayatım vardı ve kendime vakit ayıramıyordum, bu yüzden mide rahatsızlığına yakalanmıştım 2-3 ay hastanelerden çıkamadığımı bilirim. Sağlığım için işten ayrıldım ve sonrasında da nişanlımla karşılaştım, o gün bugündür maşallah hiç eser kalmadı hastalığımdan. O zamanlar işten çok soğumuştum, çalışmayı düşünmüyordum nişanlımda çalışmamı istemiyordu. Ama şimdi evde oturmaktan çok sıkıldım, nişanlımla çıkıp geziyoruz sağ olsun bi dediğimi iki etmez ama kendimi çok boş hissediyorum, bazen günler geçmek bilmiyor. Asıl sıkıntım şu; evlenince de bu bunalımım devam ederse ben ne yaparım, iş konusunda nişanlım kesinlikle çalışmamı istemiyor konusunu bille açtırmıyor, maddi olarak durumu çok iyi. Ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum... Bana fikir verirseniz çok sevinirim, korkuyorum yanlış bir karar almaktan... :43:

Bu arada nişanlım; evlenince sana yavru köpek alırım (çok istiyorum), birlikte büyütürüz sonrasında zaten bebeğimiz falan olur, başını kaşıyacak vaktin olmaz sabret 4ay daha dişini sık, istediğimiz saatte istediğimiz gibi gezeriz sıkılmana fırsat vermem diyor... Ama ben korkuyorum :(

SON GELİŞME: Nişanlıma madem çalışmıcam en azından açıktan lisans tamamlıyım 2 yıl daha okuyup elimde 4 yıllık iktisat diplomam olsun dedim. ( 2yıllık önlisans mezunuyum). oda asla izin vermem buna dedi, bende evde oturdugum yerde okurum hem vakit gecer dedim cok tartıstık hatta bitme derecesine geldi. Ya okul ya ben dedi bende ona seni seviyorum ama okucam dedim neyse işin kısası okucam arkadaslar yarına ne olcagı belli mi olur hem okucam hem para biriktircem, 4yıllık diplomamı alcam elime. Zar zor ikna ettim, kabul etti söz verdi oku diye, ama şimdi bana kırgın oldugunu söylüyor ve bana çokkkk soguk davranıyorrr. Nişan bohcasını toplayıpp kafasına fırlattım okumama engel olucaksan al bunlarıda git dedim oda mecbur kaldı işte... Şimdi çok üzgün, kırgın ayaklarına yatıyor sizce napmalıyım.???

Son düzenleme:
sanalda da reelde de kocam ıstemıyo nısanlım ıstemıyo sozlum ıstemıyo sevgılım ıstemıyo dıye ısını ekmegını tepen o kadar kadından bırısın arkadasım bu sekılde ısını bırakıp evde oturanların %90 ı bın pısman bende ev hanımıyım hıc ıyı bısey degıl keske ıs ulabılsem de calıssam kımse kımsenın gozunun yasına bakmıyo bu gun cok sevdıcegın yarın cark ettıgınde dımdızlak kalıyosun ortada tecrubeyle sabıt emın ol. sakın sakın cark etmez falan deme ınsallah etmez ama sen yınede buyuk soz soyleme madem durumu ıyı calısmanı ıstemıyo ben calısayım bı kenara koyarım senın ıhtıyacın olmasa da bı bırıkımımız olur cocugumuza bı gelecek olur ne olacagımız bellı mı yarın tokezlemeyecegımız ne bellı bı kenarda kalır harcamak zorunda degılız vs gıbı tatlı sozle tatlı sozle olmuyosa tepkını ortaya koyup ben kendı ekonomık ozgurlugumu kaybetmek ıstemıyorum seklınde bı savunma yapmanı tavsıye ederım sana saygısı varsa ve durusun onun aklını basına almasını saglarsa ne mutlu ters teperse aten omrunun sonuna kadar boyle olur cok umutsuz konustum ama sonucta karar senın:19::50:

sanalda da reelde de kocam ıstemıyo nısanlım ıstemıyo sozlum ıstemıyo sevgılım ıstemıyo dıye ısını ekmegını tepen o kadar kadından bırısın arkadasım bu sekılde ısını bırakıp evde oturanların %90 ı bın pısman bende ev hanımıyım hıc ıyı bısey degıl keske ıs ulabılsem de calıssam kımse kımsenın gozunun yasına bakmıyo bu gun cok sevdıcegın yarın cark ettıgınde dımdızlak kalıyosun ortada tecrubeyle sabıt emın ol. sakın sakın cark etmez falan deme ınsallah etmez ama sen yınede buyuk soz soyleme madem durumu ıyı calısmanı ıstemıyo ben calısayım bı kenara koyarım senın ıhtıyacın olmasa da bı bırıkımımız olur cocugumuza bı gelecek olur ne olacagımız bellı mı yarın tokezlemeyecegımız ne bellı bı kenarda kalır harcamak zorunda degılız vs gıbı tatlı sozle tatlı sozle olmuyosa tepkını ortaya koyup ben kendı ekonomık ozgurlugumu kaybetmek ıstemıyorum seklınde bı savunma yapmanı tavsıye ederım sana saygısı varsa ve durusun onun aklını basına almasını saglarsa ne mutlu ters teperse aten omrunun sonuna kadar boyle olur cok umutsuz konustum ama sonucta karar senın:19::50:

Evet, çok umutsuz konuştun ama çokta doğru konuştun. İnsan sevince kabullenemiyor işte çalışmak istersem ondan tamamen ayrılmam gerekecek ben onsuz kalabilir miyim bilmiyorum... Ama bi yandan can atıyorum çalışmak istiyorum, arkadaslarım olsun, ev de kös kös oturmuyum ömür geçmez böyle diyorum.. Arada kaldım inşallah Rabbim hayırlısını verir... Sağol canım yorumun için...

evlenip hemen çocuk yaparsanız sıkılacak vaktin olmaz gerçekten:1:
çocuk olana kadar çalışabilirdin aslında ama bence gereksiz zaten maddi durumuda iyiymiş madem ne gerek varki.

bılemıyorum tatlım ama hayat hıc kolay degıl kararı sen ver herseyı alttan almak zorunda degılsın kı bız kadınların hele kı benım en cok yaptıgım hata buydu o zaman tamamen vazgecmem gerekecek ama o benden vazgecmeyı goze alabılıyo o neden demıyo calısmasına ızın vermezsem ondan tamamen vazgecmek zorunda kalcam dıye cok sımartıyoruz b adamları cok ondan sonra aldatılıyoruz sıddet goruyoruz kandırılıyoruz maddı durumu ıyıyse onun durumu ıyı benım degıl kı evet evlenınce benım de durumum ıyı olacak ıyı guel hosta yarın ne getırecek bılıyomuyuz kım bosanmak ıcın aldatılmak ıcın sıddet gormek ıcın evlenır ? hıc kımse ama hayat ne getırır bılemeyız Allah basa vermesın 1 yıl sonra gecınemedınız bosandınız ne olacak benım maddı durumum ıyı senın de calısmana ızın vermedım ben sana maas baglayayım sıgortanı yatırayım mı dıyecek dese ne olur kı hangı kadın kabul eder o duruma duser ne gerek var o sınıra gelmene calısırsan da kendıne calısmazsan da kendıne edersın guzelım sor kı bana soyledıklerını sen yapabıldın mı koca bı hayır aslında ıste o yuden tecrube ıle sabıt dıyorum ya

Kesinlikle bir koca icin isinden vazgecmemelisin. Ben de ayni hatayi yapmistim, sonra cok uzuldum. Simdiki aklim olsa gul gibi isimi birakmazdim. Elimdeki diplomamla kaldim. Calissaydim mevkim daha farkli olacakti.... İyi dusun, esine bagimli kalma! Yapmak istediklerini yap yine! İlersini hep dusun, ne olacagi belli mi! Bir tek kendine guven...

Annem 20 yıldan sonra dönmüştü çalışma hayatına keşke hiç bırakmasaydim derdi hep

ya sunu dusun neden ondan para bekleyeceksın kı ? cocuk gıbı el acıp harclık ısteyeceksın benım gıbı yada dusunup onun para bırakmasını bekleyeceksın bırakmadıgında unutmus dahı olsa kırılacaksın hele alısık degılsen daha cok koyacak sana belkı kuseceksın bıle ama ne fayda tavsan daga kusmus dagın haberı olmamıs olacak usttekı arkadasın dedıgı gıbı bazen dıplomalarımı toplayıp parca parca yakmak ıstıyorum zamanında çalısmadım evlendıkten sonra calısırım dıye sımdı ıs bulamıyoum atanamıyorum deneyımım yok he calısmama benım esım karsı degıl ama çalısmamam daha ıyı onun ıcın o yuzden duzgun bı ıs bulursan calıs dıyoama smdıde ben ıs bulamıyorum.

sabah erken kalkmak milletin kahrini çekmek boşver maddi durumu iyiyse çalişma ama kendine bi bireysel emeklilik tarzinda yatırımda felan bulun

canına okuyacağı için hiç sıkılmana fırsat veremeyecek, doğru söylemiş '' sıkılmana fırsat vermem '' derken:ssz:

Bende uzun süredir evdeyim.
bazen sıkıntıdan patliyor ama, !yapacak bir cok iş çıkarıyorum kendime.
takı makı, el sanatları diye oyalıyorum. Sonra evin temizliği, yemeyi derken zaten aksam oluyor.
ama bazen Allah'a dua ediyorum, bir an önce bir iş çıksın diye

bılemıyorum tatlım ama hayat hıc kolay degıl kararı sen ver herseyı alttan almak zorunda degılsın kı bız kadınların hele kı benım en cok yaptıgım hata buydu o zaman tamamen vazgecmem gerekecek ama o benden vazgecmeyı goze alabılıyo o neden demıyo calısmasına ızın vermezsem ondan tamamen vazgecmek zorunda kalcam dıye cok sımartıyoruz b adamları cok ondan sonra aldatılıyoruz sıddet goruyoruz kandırılıyoruz maddı durumu ıyıyse onun durumu ıyı benım degıl kı evet evlenınce benım de durumum ıyı olacak ıyı guel hosta yarın ne getırecek bılıyomuyuz kım bosanmak ıcın aldatılmak ıcın sıddet gormek ıcın evlenır ? hıc kımse ama hayat ne getırır bılemeyız Allah basa vermesın 1 yıl sonra gecınemedınız bosandınız ne olacak benım maddı durumum ıyı senın de calısmana ızın vermedım ben sana maas baglayayım sıgortanı yatırayım mı dıyecek dese ne olur kı hangı kadın kabul eder o duruma duser ne gerek var o sınıra gelmene calısırsan da kendıne calısmazsan da kendıne edersın guzelım sor kı bana soyledıklerını sen yapabıldın mı koca bı hayır aslında ıste o yuden tecrube ıle sabıt dıyorum ya

Canım şimdi bize herşey tatlı geliyor, sanıyoruz ki evlilik toz pembe bişey... Biliyorum öyle değil, zamanla ne sevgi kalıyor ne bişey.. Bi de kadının ekonomik özgürlüğü olmayınca erkek eziyorda eziyor... Farkındayım herşeyin, ama benim yüzümden ilk başta söylemeliydim herşeyi... Ama söylemedim çünkü o zamanki düşüncelerimle şimdiki düşüncelerim çok farklı... Benim annemde memur, üstelik 20yıl evde oturdu sonra işine döndü şimdi sorsam kendisine çalışmak kadar güzel bişey yokmuş, bunca zaman ben nasıl evde oturmuşum der, bigün gelecek çalışmadıgın için sende köle gibi olcaksın pişman olcaksın bugünlerini cok arayacaksın der... Çevremde çok örnek var, ama ya nişanı atıp ondan vazgecmem gerek kendi hayatımı hayallerim dogrultusunda yaşamam gerek, ya da evlenip pişmanlıklarımı içime atıp alısmam gerek... Bilmiyorum onu çok sevdigim için çok kararsızım, nişanlanmışız aileler sülaler duymus inan umrumda değil, umrumda olan tek sey onsuzluga alısıp alısamayacagım... :43:

sabah erken kalkmak milletin kahrini çekmek boşver maddi durumu iyiyse çalişma ama kendine bi bireysel emeklilik tarzinda yatırımda felan bulun

Canım, nişanlımın aile şirketi var, evlendikten sonra beni o şirkette çalışıyor gösterecekler sigortam falan kendi adıma yatacak zaten. Benim aslında ne para, ne sigorta umrumda değil. Yarın bigün bişey olsa sağ olsun ailem kapı gibi arkamda, ama evlenip bosanmak kadar da zor bi durum olamaz tabi.. Ben koskoca bir günü koca evde tek basıma nasıl gecircem onu düşünüyorum. Ama söylemeden gecemicem, Allah bana bir kayınvalide varmış, tuttuğu altın olsun aramızda 15 yaş var, çok tatlı dilli çok anlayışlı o konuda şanslıyım.

aman maşallah Allah bozmasn aranızı dur nazarlıgını da takalım :nazar: e tamam guzelım senın tek derdın evde zaman gecırememekse onu atlatırsın gecıyo merak etme bazen zaman yetmıyo bıle ya sunu da yapacaktım ama aksam oldu dıyosun yemek bulasık camasır ev ısı derken farkedılmıyoben artık gunumun cognu nette bıle gecırıyorum oturuyo bı zaman sonra sıkıntı degıl yanı ev:nazar:de olmak yıne arkadasların olur gıder gorusursun komsularına gıdersın geecr yaı zaman bı sekılde :3:

Canım şimdi bize herşey tatlı geliyor, sanıyoruz ki evlilik toz pembe bişey... Biliyorum öyle değil, zamanla ne sevgi kalıyor ne bişey.. Bi de kadının ekonomik özgürlüğü olmayınca erkek eziyorda eziyor... Farkındayım herşeyin, ama benim yüzümden ilk başta söylemeliydim herşeyi... Ama söylemedim çünkü o zamanki düşüncelerimle şimdiki düşüncelerim çok farklı... Benim annemde memur, üstelik 20yıl evde oturdu sonra işine döndü şimdi sorsam kendisine çalışmak kadar güzel bişey yokmuş, bunca zaman ben nasıl evde oturmuşum der, bigün gelecek çalışmadıgın için sende köle gibi olcaksın pişman olcaksın bugünlerini cok arayacaksın der... Çevremde çok örnek var, ama ya nişanı atıp ondan vazgecmem gerek kendi hayatımı hayallerim dogrultusunda yaşamam gerek, ya da evlenip pişmanlıklarımı içime atıp alısmam gerek... Bilmiyorum onu çok sevdigim için çok kararsızım, nişanlanmışız aileler sülaler duymus inan umrumda değil, umrumda olan tek sey onsuzluga alısıp alısamayacagım... :43:

Insanoglu herseye alisiyor. Cocuklarini kaybetmis anneler, annelerini kaybetmis çoçuklar, evlerini, isini kaybetmis olan insanlar,... bir sekilde bu hayat denilen seye alisiyorlar. Demek istedigim, zaman ile nisanlisiz bir hayatada alisirsin.

Önemli olan istediklerin pesine gidebilmen ve öyle mutlu olabilmen. Nisanlin maddi durumu iyi olmasi, kv'deyle anlasman çok güzel seyler tabi ama korkarim zaman ile altin kafesin içindeki kus gibi hisedeceksin kendini. Aslinda seni her halin ile kabul eden biri ile evlenmen gerekiyor. Seni hiç bir konuda sinir çizmesini izin vermemen gerekiyor. Sen hayallerin pesine kosarken, seni tebrik eden bir es araman gerekiyor.

Tabiki bunlar benim düsencelerim. Elbette hayat sizin ve kararlarda sizin. Sadece çok iyi düsünmeni tavsiye ediyorum. Para, ev, kv'de,... gözünü döndermesin.

aman maşallah Allah bozmasn aranızı dur nazarlıgını da takalım :nazar: e tamam guzelım senın tek derdın evde zaman gecırememekse onu atlatırsın gecıyo merak etme bazen zaman yetmıyo bıle ya sunu da yapacaktım ama aksam oldu dıyosun yemek bulasık camasır ev ısı derken farkedılmıyoben artık gunumun cognu nette bıle gecırıyorum oturuyo bı zaman sonra sıkıntı degıl yanı ev:nazar:de olmak yıne arkadasların olur gıder gorusursun komsularına gıdersın geecr yaı zaman bı sekılde :3:

inşallah canım yorumların için sağ ol, inşallah Rabbim hayırlısını verir. Zamana bıraktım ben... İyice düşünüp taşınıp kendimden emin olduktan sonra hareket edicem... :41:

Insanoglu herseye alisiyor. Cocuklarini kaybetmis anneler, annelerini kaybetmis çoçuklar, evlerini, isini kaybetmis olan insanlar,... bir sekilde bu hayat denilen seye alisiyorlar. Demek istedigim, zaman ile nisanlisiz bir hayatada alisirsin.

Önemli olan istediklerin pesine gidebilmen ve öyle mutlu olabilmen. Nisanlin maddi durumu iyi olmasi, kv'deyle anlasman çok güzel seyler tabi ama korkarim zaman ile altin kafesin içindeki kus gibi hisedeceksin kendini. Aslinda seni her halin ile kabul eden biri ile evlenmen gerekiyor. Seni hiç bir konuda sinir çizmesini izin vermemen gerekiyor. Sen hayallerin pesine kosarken, seni tebrik eden bir es araman gerekiyor.

Tabiki bunlar benim düsencelerim. Elbette hayat sizin ve kararlarda sizin. Sadece çok iyi düsünmeni tavsiye ediyorum. Para, ev, kv'de,... gözünü döndermesin.

Yorumun için sağ ol canım. Allah herşeyin sabrını verir, zaman herşeye alıştırır doğru söylüyorsun. Nişanlıma en başta kendim söyledim çalışmayı düşünmediğimi, ozamanlar iş hayatının o yoğun temposu beni çok bunaltmıstı, sogumustum işten gücten. Nişanlımda haklı kendince oda başta dobra dobra söyledi herşeyi ve dediği gibi de oldu. En başında ben tepkimi koysaydım şimdi belki çalışıyor olurdum, yine o yanımda olurdu... ya da olmazdı bu iş bu kadar ciddileşmezdi. Hatta bende ne istediğimi bilemedim ozamanlar iş konusunda... Şimdi pişmanlıgını yaşıyorum, yarın nişanlımdan ayrılırsam bi işe girersem ve nişanlımı ömür boyu unutamazsam canım şuankinden daha cok yanar bende hala ne yapacagımı bilemedim bu yüzden zamana bıraktım. Rabbim hepimiz için en hayırlısını versin...

Bi'de aile şirketiymiş yarın öbür gün eve giren, çıkan paranın hesabını bile soramayabilirsin.
Öyle sabah erken kalkmak zormuş, milletin kahrıymış deme çalış ayaklarının üzerinde dur.
İş demek sadece para demek değil ki neden direk eşinin durumu iyiyse çalışma boşver deniliyo anlamıyorum gerçekten.
Okullarda okadar sınavda dirsek çürüt sonra evlen her gün o sana gününü anlatırken sen ne anlatacaksın?
Şimdi ev hanımları kızmasın ama ben yeni mezunum diye hala evdeyim resmen arkadaşlarımla konuşacak bi'şey bulamıyorum bazen. Kendimi yemeğe verdim sürekli yeni tarifler falan deniyorum kekti, poğaçaydı. Esra'dan Müge'den içime bay geldi gündüz tvde resmen bi'şey yok.

Ee evli olsam ne konuşacağım ben bu adamla her gün evin şurasını temizledim, esrada bu evlendi, senin annen bana şunu dedi. Uzun vadede gözümde canlanan gerçekten bu. (küçümseme gibi bi'şey değil gerçekten yanlış anlamasın kimse ama çocuk da yoksa ne konuşulur ki hergün?) Üstüne evde bunaldığın için eşine saracaksın sürekli çevremdeki örnekler böyle en azından.

Çalışırsan kendine güvenin olur, sağlam basarsın yere, ikili ilişkilerin, diyalogların, sorun çözebilme kabiliyetin gelişecek, tahammülün olur. Eşinle paylaşımların artar. Elinde sıralarda verdiğin emeğin karşılığı gururla tutacağın maaşın olur. Kendi maaşınla evine aldığın bir eşyaya baktıkça daha mutlu olursun. Son olarak bugün sana böyle diyen nişanlın yarın bi'şey aldığında "ne gerek vardı da aldın, niye masraf yaptın of püf" yapacak.

Son düzenleme:
Bi'de aile şirketiymiş yarın öbür gün eve giren, çıkan paranın hesabını bile soramayabilirsin.
Öyle sabah erken kalkmak zormuş, milletin kahrıymış deme çalış ayaklarının üzerinde dur.
İş demek sadece para demek değil ki neden direk eşinin durumu iyiyse çalışma boşver deniliyo anlamıyorum gerçekten.
Okullarda okadar sınavda dirsek çürüt sonra evlen her gün o sana gününü anlatırken sen ne anlatacaksın?
Şimdi ev hanımları kızmasın ama ben yeni mezunum diye hala evdeyim resmen arkadaşlarımla konuşacak bi'şey bulamıyorum bazen. Kendimi yemeğe verdim sürekli yeni tarifler falan deniyorum kekti, poğaçaydı. Esra'dan Müge'den içime bay geldi gündüz tvde resmen bi'şey yok.

Ee evli olsam ne konuşacağım ben bu adamla her gün evin şurasını temizledim, esrada bu evlendi, senin annen bana şunu dedi. Uzun vadede gözümde canlanan gerçekten bu. (küçümseme gibi bi'şey değil gerçekten yanlış anlamasın kimse ama çocuk da yoksa ne konuşulur ki hergün?) Üstüne evde bunaldığın için eşine saracaksın sürekli çevremdeki örnekler böyle en azından.

Çalışırsan kendine güvenin olur, sağlam basarsın yere, ikili ilişkilerin, diyalogların, sorun çözebilme kabiliyetin gelişecek, tahammülün olur. Eşinle paylaşımların artar. Elinde sıralarda verdiğin emeğin karşılığı gururla tutacağın maaşın olur. Kendi maaşınla evine aldığın bir eşyaya baktıkça daha mutlu olursun. Son olarak bugün sana böyle diyen nişanlın yarın bi'şey aldığında "ne gerek vardı da aldın, niye masraf yaptın of püf" yapacak.

Sende doğru söylüyorsan.. Mantığımı dinlemem gerekirse kesinlikle katılıyorum sana, ama duygularım yüzünden hiçbişey yapamıyorum şu an teslim olmuş durumdayım, ailem bazen bana 'kızım sana büyü mü yaptırdılar' diye şakayla karısık laf çarpıyo. Belki de bunda da vardır bi hayır, daha hiçbişey olmus bitmiş değil zamana bıraktım Allah'ın izniyle hersey olacağına varır... İnşallah sonunda büyük pişmanlıklar yaşamam. Yorumun için sağ ol.. :54:

Nişanlını ikna etmeye bak sen. Parasını pulunu sigortasını her şeyini çektim. İnsanınöyle bir özgürlüğü olması bambaşka bir şey. Söyliceğim çok şey var da birileri alınır kırılır diye bişey demiyim. Arkadaş çevresi en önemlisi... Bir yolunu bul ikna et. :)

Ama sen zaten çalışan kız istemeyen bir adamla girmişsin bu yola. Bilmiyorum değişir mi...

Son düzenleme:
Back
X