Derdime fikir bekliyorum :(

Canım, nişanlımın aile şirketi var, evlendikten sonra beni o şirkette çalışıyor gösterecekler sigortam falan kendi adıma yatacak zaten. Benim aslında ne para, ne sigorta umrumda değil. Yarın bigün bişey olsa sağ olsun ailem kapı gibi arkamda, ama evlenip bosanmak kadar da zor bi durum olamaz tabi.. Ben koskoca bir günü koca evde tek basıma nasıl gecircem onu düşünüyorum. Ama söylemeden gecemicem, Allah bana bir kayınvalide varmış, tuttuğu altın olsun aramızda 15 yaş var, çok tatlı dilli çok anlayışlı o konuda şanslıyım.

:nazar: masallah diyeyim ama dikkat et canim. Icine girmeden belli olmaz hic birsey. Sen saygi, sevgi ve mesafe konusunda dikkat et.

bence cnm calismak kendi parani kazanmak kadar guzel birsey yok.o para varya alinterini dokerek kazandigin para okadar tatli geliyoki insana. ama nisanlin zaten en bastan seninle konusmus bende anlamiyorum kadin niye calismazmis evlenince calistirmam.bu nasil bir mantik ya. kocamisin kole mi aliyosun kendine. biraz sert oluyor ama kocam diye benim ozgurlugumu nasil kisitlar ne hakki var. boyle sevgi den suphe duyarim yani boyle sevilmez. saygisizlik bu yani benim dedigimi yapmazsan biter. evet bu erkekleri cok simartiyoruz kayitsiz sartsiz teslim olmak her dediklerine kocamdir der susarsak kisiligimiz ozguvenimiz kalmaz.ben nisanlanmadan once calisiyordum evlenince de caliscaktim ama isyeri iflas edince mecbur biraktim.bebek tedavisinde yim su an calismam imkansiz. ama calismayi okadar ozledim ki burnumda tutuyor.nisanlinin durumu iyi olabilir ama sana calisamazsin asla diye sart kosmasi cok ama cok saygisizca. canin isterse calisirsin sana kalmis diyebilirdi. hersey sende biter tatlim daha cok gencsin mutlu bir evlilik ysparsin insallah...

Sende doğru söylüyorsan.. Mantığımı dinlemem gerekirse kesinlikle katılıyorum sana, ama duygularım yüzünden hiçbişey yapamıyorum şu an teslim olmuş durumdayım, ailem bazen bana 'kızım sana büyü mü yaptırdılar' diye şakayla karısık laf çarpıyo. Belki de bunda da vardır bi hayır, daha hiçbişey olmus bitmiş değil zamana bıraktım Allah'ın izniyle hersey olacağına varır... İnşallah sonunda büyük pişmanlıklar yaşamam. Yorumun için sağ ol.. :54:

Ailen çalışman taraftarıysa vardır bi'bildikleri.
Mesela benim babamın 3 kızı var ilerde çalışmazsanız diye lafa girip helallikten çıkıyo:53: Şimdi bile işe girip, o işte tutunduğunuzu görmeden ayaklarınızın yere sağlam bastığınızı kimseye, kocanıza bile muhtaç olmayacağınıza ikna olmadan evlendirmem diyo:37:

Seni gerçekten seviyosa bence anlayışla karşılar sonuçta iş yerini, iş arkadaşlarını tanıyıp sana da güvendikten sonra sorun ne olacakmış ki? Bunlardan öte diretiyosa bu sırf onun bencilliği olur ki bu da soğuma sebebi bence.

Hakkında hayırlısı olsun, inşallah gönlüne göre olur her şey:31:

Merhaba arkadaşlar;
Ben 23 yaşındayım, nişanlımla 8ay önce tanıştık, 2 aydır nişanlıyız, 4 ay sonra düğünümüz olacak Allah'ın izniyle. Nişanlımla tanışmadan önce çalışıyordum, yoğun bir iş hayatım vardı ve kendime vakit ayıramıyordum, bu yüzden mide rahatsızlığına yakalanmıştım 2-3 ay hastanelerden çıkamadığımı bilirim. Sağlığım için işten ayrıldım ve sonrasında da nişanlımla karşılaştım, o gün bugündür maşallah hiç eser kalmadı hastalığımdan. O zamanlar işten çok soğumuştum, çalışmayı düşünmüyordum nişanlımda çalışmamı istemiyordu. Ama şimdi evde oturmaktan çok sıkıldım, nişanlımla çıkıp geziyoruz sağ olsun bi dediğimi iki etmez ama kendimi çok boş hissediyorum, bazen günler geçmek bilmiyor. Asıl sıkıntım şu; evlenince de bu bunalımım devam ederse ben ne yaparım, iş konusunda nişanlım kesinlikle çalışmamı istemiyor konusunu bille açtırmıyor, maddi olarak durumu çok iyi. Ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum... Bana fikir verirseniz çok sevinirim, korkuyorum yanlış bir karar almaktan... :43:

Bu arada nişanlım; evlenince sana yavru köpek alırım (çok istiyorum), birlikte büyütürüz sonrasında zaten bebeğimiz falan olur, başını kaşıyacak vaktin olmaz sabret 4ay daha dişini sık, istediğimiz saatte istediğimiz gibi gezeriz sıkılmana fırsat vermem diyor... Ama ben korkuyorum :(

pasta ahşap boyama rsim vs kurslarına katıl. bu kurslara giden arkadaşlarım var çocuklarının doğum günü yada sevgililer günnde öyle şeyler hazırıyolarki değme organizasyon şirketlerine taş çıkarırlar.

Şunu merak ettim eğer çalışmak istersen neden kesinlikle ayrılmanız gerekiyor. Seni gerçekten çok seviyorsa bu bir ayrılık sebebi değil benim nazarımda.Onu ikna etmeye çalıştın mı hiç.Çalışmak istemenin sebeplerini ablatırsan ve bu kişi gerçekten senin için doğru kişiyse anlar.Neden ayrılsın ki.Bu kadar kolay mı vazgeçmek.

:nazar: masallah diyeyim ama dikkat et canim. Icine girmeden belli olmaz hic birsey. Sen saygi, sevgi ve mesafe konusunda dikkat et.
Canım son zamanlarda çok mutsuz ve huzursuzum bu çalışma konusundan dolayı nişanlımda farkında, ama izin vermemekte ısrarlı bende zamana bıraktım herşeyi düğüne kadar alışırsam böyle evde oturmaya evlenirim, ama alışamazsam hep böyle bi huzursuzluk olursa içimde yapamam zaen nişanlımı çok sevsemde özgürlüğümü, isteklerimi kısıtlayan bir insanla beraber yaşayamam.

bence cnm calismak kendi parani kazanmak kadar guzel birsey yok.o para varya alinterini dokerek kazandigin para okadar tatli geliyoki insana. ama nisanlin zaten en bastan seninle konusmus bende anlamiyorum kadin niye calismazmis evlenince calistirmam.bu nasil bir mantik ya. kocamisin kole mi aliyosun kendine. biraz sert oluyor ama kocam diye benim ozgurlugumu nasil kisitlar ne hakki var. boyle sevgi den suphe duyarim yani boyle sevilmez. saygisizlik bu yani benim dedigimi yapmazsan biter. evet bu erkekleri cok simartiyoruz kayitsiz sartsiz teslim olmak her dediklerine kocamdir der susarsak kisiligimiz ozguvenimiz kalmaz.ben nisanlanmadan once calisiyordum evlenince de caliscaktim ama isyeri iflas edince mecbur biraktim.bebek tedavisinde yim su an calismam imkansiz. ama calismayi okadar ozledim ki burnumda tutuyor.nisanlinin durumu iyi olabilir ama sana calisamazsin asla diye sart kosmasi cok ama cok saygisizca. canin isterse calisirsin sana kalmis diyebilirdi. hersey sende biter tatlim daha cok gencsin mutlu bir evlilik ysparsin insallah...
Evet canım sana katılıyorum, ben 6yıl hep çalıştım, son 8aydır evde olunca çalışmanın kıymetini daha iyi anladım ama bazen insanlar bi şeye kavusmak için baska bişeyden fedakarlık etmek zorunda kalıyorlar ben ya nişanlımdan edecem ya çalışma hevesimden bende bilmiyorum bildigim tek sey mutsuzluğum... iyi düşüncelerin için sağ ol Rabbim herkese hayırlı eş nasip etsin.

Ailen çalışman taraftarıysa vardır bi'bildikleri.
Mesela benim babamın 3 kızı var ilerde çalışmazsanız diye lafa girip helallikten çıkıyo:53: Şimdi bile işe girip, o işte tutunduğunuzu görmeden ayaklarınızın yere sağlam bastığınızı kimseye, kocanıza bile muhtaç olmayacağınıza ikna olmadan evlendirmem diyo:37:

Seni gerçekten seviyosa bence anlayışla karşılar sonuçta iş yerini, iş arkadaşlarını tanıyıp sana da güvendikten sonra sorun ne olacakmış ki? Bunlardan öte diretiyosa bu sırf onun bencilliği olur ki bu da soğuma sebebi bence.

Hakkında hayırlısı olsun, inşallah gönlüne göre olur her şey:31:
Benim annem de çalışıyor, ve babamla annem hep yüzüme vuruyolar neden kocaya muhtac olacaksın imkanların varken yaşın da gençken gir bi işe çalış, bu arada iş derken öyle sağda solda sürüneceğim işlerden değil sözleşmeli memur olarak falan çalışma imkanım var şartlarım da uyuyor. Senin babanda haklı canım. Ev hanımlarını görüyoruz, akşama kadar ev işiydi, yemegiydi, çocuguydu, aksamda kocasına hizmet ediyolar, sonra ne bakımlı olabiliyolar nede mutlu hizmetciden farkları olmuyor, ama çalışan bayanlar sosyal, bakımlı, yine evinin işlerini tek de olsa yardımcıylada olsa halledebiliyolar, eşleriyle ev işlerini bölüşebiliyolar. Dün yemekte babamla bir konusma geçti aramızda onu paylaşmakistiyorum; Baba keşke annem çalışmasaydı şimdi bende evlenicem sen annemden önce geliyorsun eve, yemek yok bişey yok zor olur dedim. O da bana bi an tepki gösterdi gerekirse yemegimi 1 saat geç yerim ne var bunda annen çalışmasa evde napacak kadının ekonomik özgürlüğü var mutlu huzurlu rahat, o çalışmayı seviyorsa çalışmak istiyorsa saygı duyarım nerde kaldı o eski çalışmama halleri, ancak senin ve senin nişanlın gibi cahillerde var dedi, ve ben cok bozuldum cokta üzüldüm...

pasta ahşap boyama rsim vs kurslarına katıl. bu kurslara giden arkadaşlarım var çocuklarının doğum günü yada sevgililer günnde öyle şeyler hazırıyolarki değme organizasyon şirketlerine taş çıkarırlar.
Ahh canım ahh, nişanlım pek kıskanç... Zor izin verir gibime geliyor... Daha gecen dedim ahşap boyama kursuna gitmek istiyorum diye yok dedi, orda erkekler falan olur dedi, böyle bunalttı beni... Çalışmama da kıskançlığı engel oluyo ya işte.

ayy arayıpta bulamadıgım sey. Keske benım esım de zengın olsa da bende evde otursam . Elın kahrını cekmek zor Bak sabahın karında buzunda servıs bekle aksamın darında eve gır kostr kostr ev ısı yap gece de kocanın gonlunu yap uykusuz kal 5 saatlık uykuyla tum gun ayakta dur .. Cumartesı temızlık yap pazar kw yada anne agırla cok mu guzel gelıyo kulaga . Bazen kuafore gıdp bakım yaptrmaya zaman bulamıyosun evde oturan hanmları gordukce ımrenıyorum :43:

Calısma bosver. Kendıne bı hesap ac ufak ufak bırıktır. Evde olmaktan sıkılıyosan da gıt dıl kurslarına kendını gelıstr hem sosyal bı cevren olur hem gelecekte ıse gırmek zorunda olursan karıyerıne katkıda bulunmus olursun :34:

ayy arayıpta bulamadıgım sey. Keske benım esım de zengın olsa da bende evde otursam . Elın kahrını cekmek zor Bak sabahın karında buzunda servıs bekle aksamın darında eve gır kostr kostr ev ısı yap gece de kocanın gonlunu yap uykusuz kal 5 saatlık uykuyla tum gun ayakta dur .. Cumartesı temızlık yap pazar kw yada anne agırla cok mu guzel gelıyo kulaga . Bazen kuafore gıdp bakım yaptrmaya zaman bulamıyosun evde oturan hanmları gordukce ımrenıyorum :43:

Calısma bosver. Kendıne bı hesap ac ufak ufak bırıktır. Evde olmaktan sıkılıyosan da gıt dıl kurslarına kendını gelıstr hem sosyal bı cevren olur hem gelecekte ıse gırmek zorunda olursan karıyerıne katkıda bulunmus olursun :34:

Sende haklısın, ama bak ne kadar da güçlüsün öyle... Allah yardımcınız olsun.

Bence sizin durumunuz farklı. şuanda çalışıyor olup, eşinizin istememesi nedeniyle işi bıraksaydınız farklı bir cevap verirdim. ama şuanda zaten çalışmıyorsunuz. zaten yeniden bir iş bulma çabasına girecekseniz, bunu ileride evlendikten sonra sıkılacağınız zamana bırakın. bir arkadaş bireysel emeklilikten bahsetmiş. çok mantıklı. eşiniz de buna hayır demeyecektir. o sizin güvenceniz olur.
çalışan bayanlar çocuk olunca izin, rapor, ücretsiz izin derdine düşerek çocuklarını büyütme derdinde. gerçekten bir çoğu, eşi çalışma ihtiyacımız yok dese, hemen işi bırakacak haldeler. bu arada bende çalışan bir bayanım. ileride Allah nasip ederse bebeğim olursa tüm izinlerimi ve ücretsiz izinlerimi kullanarak çocuğu en azından kreş yaşına kadar getirmek istiyorum. ama bakalım bu mümkün olacak mı? bi de şöyle bi durum var, tek çocukla bitmiyor. hadi 2. çocuk oldu diyelim.. yine izinler raporlar..vs..vs zaten iş hayatında mesleki tecrübe olarak büyük bir açığın olmuş oluyor.
nerde yaşıyorsunuz, sosyal imkanlarınız nasıldır bilmem ama, ev hanımı demek sürekli evde oturup temizlik yapan bayan demek değildir. isterseniz kendinize çok güzel, eğlenceli, sizi geliştiren, hayata hazırlayan aktivitelere, kurslara katılabilirsiniz. inanın bunlar sizi, hergün mecburen gitmek zorunda olduğunuz,kimbilir ne tarz insanlarla muhattap olacağınız veya hafta sonlarını , resmi tatilleri, izinleri gün gün sayıp aylar öncesinden bekleyip, yılda 10, belki 20 günlük tatilinizi nereye yetiştireceğinizi düşünmekten çok daha iyidir.
bence çok güzel bir nimet çıkmış karşınıza. umarım eşiniz de anlayışlı, eşine değer veren biridir. bu birazda eşinizin ahlakı, yapısıyla alakalı.ileride size vereceği parayı çok gören bi karaktere dönüşürse, elinizi taşın altına koyup, tekrardan iş bulursunuz. ama tekrar iş bulma kısmını, "gerekirse, evlendikten sonra"ya bırakın.

Merhaba arkadaşlar;
Ben 23 yaşındayım, nişanlımla 8ay önce tanıştık, 2 aydır nişanlıyız, 4 ay sonra düğünümüz olacak Allah'ın izniyle. Nişanlımla tanışmadan önce çalışıyordum, yoğun bir iş hayatım vardı ve kendime vakit ayıramıyordum, bu yüzden mide rahatsızlığına yakalanmıştım 2-3 ay hastanelerden çıkamadığımı bilirim. Sağlığım için işten ayrıldım ve sonrasında da nişanlımla karşılaştım, o gün bugündür maşallah hiç eser kalmadı hastalığımdan. O zamanlar işten çok soğumuştum, çalışmayı düşünmüyordum nişanlımda çalışmamı istemiyordu. Ama şimdi evde oturmaktan çok sıkıldım, nişanlımla çıkıp geziyoruz sağ olsun bi dediğimi iki etmez ama kendimi çok boş hissediyorum, bazen günler geçmek bilmiyor. Asıl sıkıntım şu; evlenince de bu bunalımım devam ederse ben ne yaparım, iş konusunda nişanlım kesinlikle çalışmamı istemiyor konusunu bille açtırmıyor, maddi olarak durumu çok iyi. Ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum... Bana fikir verirseniz çok sevinirim, korkuyorum yanlış bir karar almaktan... :43:

Bu arada nişanlım; evlenince sana yavru köpek alırım (çok istiyorum), birlikte büyütürüz sonrasında zaten bebeğimiz falan olur, başını kaşıyacak vaktin olmaz sabret 4ay daha dişini sık, istediğimiz saatte istediğimiz gibi gezeriz sıkılmana fırsat vermem diyor... Ama ben korkuyorum :(

SON GELİŞME: Nişanlıma madem çalışmıcam en azından açıktan lisans tamamlıyım 2 yıl daha okuyup elimde 4 yıllık iktisat diplomam olsun dedim. ( 2yıllık önlisans mezunuyum). oda asla izin vermem buna dedi, bende evde oturdugum yerde okurum hem vakit gecer dedim cok tartıstık hatta bitme derecesine geldi. Ya okul ya ben dedi bende ona seni seviyorum ama okucam dedim neyse işin kısası okucam arkadaslar yarına ne olcagı belli mi olur hem okucam hem para biriktircem, 4yıllık diplomamı alcam elime. Zar zor ikna ettim, kabul etti söz verdi oku diye, ama şimdi bana kırgın oldugunu söylüyor ve bana çokkkk soguk davranıyorrr. Nişan bohcasını toplayıpp kafasına fırlattım okumama engel olucaksan al bunlarıda git dedim oda mecbur kaldı işte... Şimdi çok üzgün, kırgın ayaklarına yatıyor sizce napmalıyım.???

farkındamısın özgürlüğünü kısıtlamasına izin veriyorsun daha sonra başka şekillerdede özgürlüğünü kısıtlamaya çalışacak ayrıca ınsanlar sadece para için calısmaz sabancının koçun hanımlarınında paraya ihtiyacı yok ama calısıyorlar öyle degıl mı? bir kadının kesınlıkle ekonomık özgürlüğü elinde olmalı yarın ne olacağı bellı degıl

peki nişanlın kurlara gitmenede mi karşı canım benim ...okumadan da geliştirebilirsin kendini hemde evde oturup sıkılmaktan kurtulurusun... ilgi alanına göre bir çok kurs var ... resim , aşçılık , ebru sanatı , muhasebe , takı aksesuar filan benim aklıma gelen bunlar ... evde oturarak parada kazanabilirsin canım ....takı gelinlik işçiliği filan ... zaman içinde alışır nişanlında daha çok yeni berabersniz

Bence sizin durumunuz farklı. şuanda çalışıyor olup, eşinizin istememesi nedeniyle işi bıraksaydınız farklı bir cevap verirdim. ama şuanda zaten çalışmıyorsunuz. zaten yeniden bir iş bulma çabasına girecekseniz, bunu ileride evlendikten sonra sıkılacağınız zamana bırakın. bir arkadaş bireysel emeklilikten bahsetmiş. çok mantıklı. eşiniz de buna hayır demeyecektir. o sizin güvenceniz olur.
çalışan bayanlar çocuk olunca izin, rapor, ücretsiz izin derdine düşerek çocuklarını büyütme derdinde. gerçekten bir çoğu, eşi çalışma ihtiyacımız yok dese, hemen işi bırakacak haldeler. bu arada bende çalışan bir bayanım. ileride Allah nasip ederse bebeğim olursa tüm izinlerimi ve ücretsiz izinlerimi kullanarak çocuğu en azından kreş yaşına kadar getirmek istiyorum. ama bakalım bu mümkün olacak mı? bi de şöyle bi durum var, tek çocukla bitmiyor. hadi 2. çocuk oldu diyelim.. yine izinler raporlar..vs..vs zaten iş hayatında mesleki tecrübe olarak büyük bir açığın olmuş oluyor.
nerde yaşıyorsunuz, sosyal imkanlarınız nasıldır bilmem ama, ev hanımı demek sürekli evde oturup temizlik yapan bayan demek değildir. isterseniz kendinize çok güzel, eğlenceli, sizi geliştiren, hayata hazırlayan aktivitelere, kurslara katılabilirsiniz. inanın bunlar sizi, hergün mecburen gitmek zorunda olduğunuz,kimbilir ne tarz insanlarla muhattap olacağınız veya hafta sonlarını , resmi tatilleri, izinleri gün gün sayıp aylar öncesinden bekleyip, yılda 10, belki 20 günlük tatilinizi nereye yetiştireceğinizi düşünmekten çok daha iyidir.
bence çok güzel bir nimet çıkmış karşınıza. umarım eşiniz de anlayışlı, eşine değer veren biridir. bu birazda eşinizin ahlakı, yapısıyla alakalı.ileride size vereceği parayı çok gören bi karaktere dönüşürse, elinizi taşın altına koyup, tekrardan iş bulursunuz. ama tekrar iş bulma kısmını, "gerekirse, evlendikten sonra"ya bırakın.
Nişanlım aşırı kıskanç halleri dışında gerçekten çok iyi birisi. Ama nişanlıyken çok iyi olupta evlenince çok değişen insanlar var, ezilmekten korkuyorum bu yüzden çalışmak istiyorum artık çalışmayıda geçtim en azından okuluma devam edip diplomamı alayım en azından bir kenarda dursun yarın ne olacağı belli değil, korkularımdan dolayı istiyorum... Yorumunuz için sağ oluun sizde haklısınız.

herşeyi geçtim de neden BU kadar karşı? kıskanıyor mu?
Evet, hemde haddinden fazla kıskanç, ama bu güvensizlik onun kendisinde olan bişey, benden öncesinde de varmış...

farkındamısın özgürlüğünü kısıtlamasına izin veriyorsun daha sonra başka şekillerdede özgürlüğünü kısıtlamaya çalışacak ayrıca ınsanlar sadece para için calısmaz sabancının koçun hanımlarınında paraya ihtiyacı yok ama calısıyorlar öyle degıl mı? bir kadının kesınlıkle ekonomık özgürlüğü elinde olmalı yarın ne olacağı bellı degıl
Evet katılıyorum sana, sevdiğim için katlanıyorum birçok şeye. Bu yüzden kendimi garantiye almak için okulumu bitirmeye karar verdim üni. 3 teydim kaydımı dondurmuştum şimdi hiç olmazsa kötü günler için elimde bir diplomam olur. Yorumun için sağ ol..

peki nişanlın kurlara gitmenede mi karşı canım benim ...okumadan da geliştirebilirsin kendini hemde evde oturup sıkılmaktan kurtulurusun... ilgi alanına göre bir çok kurs var ... resim , aşçılık , ebru sanatı , muhasebe , takı aksesuar filan benim aklıma gelen bunlar ... evde oturarak parada kazanabilirsin canım ....takı gelinlik işçiliği filan ... zaman içinde alışır nişanlında daha çok yeni berabersniz
Kıskanıyor canım, benim çevre edinmemi istemiyor, söylüyorum gittiğim yerlerde hep bayanlar olacak diyorum ama nafile öz ablama bile giderken otobüse bindirmemek dört dönüyor arabayla o bırakıp o alıyor, hiçbi şekilde ailem olmadan ya da o olmadan beni bir yere göndermez. Hep sevdiğimden alttan aldım ama şimdi en azından okulumu bitireyim diyorum yarın ne olacağı belli olmaz diplomamı alayımda bi kösede dursun buna da çok karsıydı ama bugünn zar zor ikna ettim açıkögretim üni. 3 teyim inşallah 2yıl içinde okulum bitsin en azından kendimi iyi hissederim zamanlada kurslara falan gitmek için ona diş bilerim okula izin aldıgım gibi onlarada alırım bi sekilde zor oluyo ama oluyo yani... Yorumun için sağ ol canım benim..

Senin bu nişanlını gözüm hiç tutmadı.
Hadi ben senin anlattığın kadarını bilirim elim sonuçta ama annenin babanın bile tutmamış yani ki laf dokunduruyor adam, çünkü içi huzursuz.

Son olarak çok iyiyse ki kıskançlık dışında öyledir diyosun ee çok da seviyosa senin kararlarına saygı duymayı öğrenecek. Öyle çalışmasın, okumasın kafasındaysa gitsin öyle birini bulsun madem.

Ailenin üstünde ödeyemeyeceğin kadar hak varken bence aileni dinle sonuna kadar... Ben geçen gün yüksek lisans düşüncesini erteledim diye azar yedim erkek arkadaşımdan imkanın varken çabalasana diye (ben de 23 yaşındayım). Okuma ne gerek var falan diye vazgeçirmeye çalışsaydı ciddi ciddi soğurdum sanırım tavrından.

Sana bi'şey katmayan, üstüne senin gelişmeni engelleyecek adamla bi'ömür bence çok zor. Tekrar tekrar düşün öyle basit bi'konu değil bu.

Fazla kıskanç geldi nişanlın tatlım. Yani evleneceksiniz iyi hoş fakat sahibin değil sonuçta öyle istiyorsa biblo alsın.

Back
X