• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdimin adı 'bir derdim var'

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaşlar bakıyorum buraya genel olarak sıkıntılı evlilikler..
yedi yıllık bir ilişkim var ve daha önce bahsetmistim kayinvalide adayım beni pek istemiyor.
ben bugüne kadar hep asariz sorun olmaz bazı şeyler diye düşündüm.
Sevdiğim insanla maddi manevi pek çok sorun aştık birlikte..
ama bakıyorum burada uzun iliskilerden sonra nisan hazırlığı yapan arkadaşlar dahi maddi sorunlar ile catisiyorlar..
böyle bir sorun ile karşılaşmak aklımın ucundan bile gecmemisti bugüne kadar..
resmen ya olursa diye içim içimi yiyor..
forumu takip etmekten keyif alıyorum ama okudukça ruh halim degisiyor. :KK1:

bu gelecekteki sorunlara ayna mı tutuyor onu da bilmiyorum ah..

Dun boyle bir konu acildi.

Oraya da yazdim, buraya derdi olanlara yardim etme sansi veren bir platform olarak bakip olumsuz yanlarina cok takilmamak lazim.

Yazdiginiz sıkıntılari yasayanlar da bunlarin basina gelecegini dusunmemistir ya da dusunmek istememislerdir ama sorunsuz evlilik yok ve maalesef bazilarini siz de yasayacaksiniz.

Ama forumda okumasaniz televizyonda izler, gazetede karsilasir ya da komsudan duyardiniz yani hayatin gercekleri bir sekilde karsiniza cikacak, onlardan ibret alip o kisiler icin dua etmenin avantaji forumun diger tum dezavantajlarini yok ediyor bence.:KK51:

Arkadaşlar bakıyorum buraya genel olarak sıkıntılı evlilikler..
yedi yıllık bir ilişkim var ve daha önce bahsetmistim kayinvalide adayım beni pek istemiyor.
ben bugüne kadar hep asariz sorun olmaz bazı şeyler diye düşündüm.
Sevdiğim insanla maddi manevi pek çok sorun aştık birlikte..
ama bakıyorum burada uzun iliskilerden sonra nisan hazırlığı yapan arkadaşlar dahi maddi sorunlar ile catisiyorlar..
böyle bir sorun ile karşılaşmak aklımın ucundan bile gecmemisti bugüne kadar..
resmen ya olursa diye içim içimi yiyor..
forumu takip etmekten keyif alıyorum ama okudukça ruh halim degisiyor. :KK1:

bu gelecekteki sorunlara ayna mı tutuyor onu da bilmiyorum ah..

Gözü tok olur, aman bir kere evleniyorum, bir kere nişanlanıyorum en iyisi olsun demezsen her şey güzel olur. Durum ne gerektiriyorsa ona göre davranırsın.

o sorunlar neden çıkıyor diye ufak bir araştırma yapsan göreceksin zaten. Nişan alışverişi yaparken ben en iyisini aldım onlar dandik almış, nişanımı evde yapmak istiyorlar, mobilyalarımı ucuz aldılar, düğünümü istediğim yerde yapmıyorlar, gelinliğimi beğenmedim cart curt davaları hep.

Hem anne babaya yük olup hem yapılanı beğenmiyoruz genelde. Beğenmiyorsan çalışır kazanır istediğin gibi yaparsın öyle değil mi? Bunları aşarsan çok problem olmaz.

Bak ben eşimin tarafından hiç bir şey istemedim. Onlar içlerinden gelmiş, bana bir bohça hazırlamışlar, biz de eşime hazırladık. İnanır mısın o bohçayla gelen hiç bir şeyi kullanmadım. Ama kalkıp da ne biçim şeyler almışsınız demedim. Ya da eşime bunu hissettirmedim. O da bizim bohçadan çıkan her şeyi kullandı çünkü ben dikkat ederek, kullandığı şeyler olsun diye diye almıştım. Ben bunu sorun etsem biz de girmiştik birbirimize nişan döneminde. Şimdi yavaş yavaş görümceme veriyorum aldıklarını, abla ben bunu kullanamadım, kızın çeyizine koyalım diye.

Su an kaynana seni neden istemiyor? Sana nasil davraniyor? Sevgilin bu sorunlarda nasil tepkiler veriyor? Bunlari anlatirsan daha iyi yorumlariz.

Aslında haklısınız 'ben bunu haketmedim' ' ben daha iyisine layigim' demek yüzünden oluyor ancak bazen itina ile davransa da insan ne ile karşılaşacağını bilemiyor. Belki kendi ailemde beklediğim tepkileri vermeyip yanlış davranacak. Belki de benim yıllardır tanıdığım ağır başlı aile yan çizecek... gerci kayinvalide adayım hala uzak duruyor ama.. Değişik garip hisler.. Hayilisiyla işini gücünü ve eğitimini ayarlasa da sizlerle evleniyoruuum diye paylaşsam keske..

Su an kaynana seni neden istemiyor? Sana nasil davraniyor? Sevgilin bu sorunlarda nasil tepkiler veriyor? Bunlari anlatirsan daha iyi yorumlariz.

Diğer iki gelinini kendisi seçmedi hatta aile yapıları ile çok ters gelinleri bu açıdan cok sıkıntı çıkmıştı.. Sana bari ben bulayım oğlum demişti ki o da benimle tanıştı. Bizim yapılarımız birebir aynı.. ancak annesinin istediğikız değilim. En büyük sorunu o. etrafinda pekçok kız var ve oğlu için onlardan birini layık görüyor. Ben o kızlar gibi yağcılık yapacak bir kız degilim. Çok fıkır fıkır bir yapım yok ama saygı da kusur etmem..
o sağolsun beni savunuyor anne çok agirbasli iyi temiz başarılı vs.. diye anlatıyor ama bir türlü isinamadi.
Biz yüzyüze tanışmadık ancak annesi ile birlikte çok yerde denk geldik bu açıdan biliyor. Telefonda konusmuslugumuz da var.
O tanışmayi istedi ama ben onun işyerine gidip tanışmak konusunda bir adım geride durdum. Sevgilim de öyle.. vakti geldiğinde evde görsün seni dedi. Çünkü annesi kendisi çağırıp sonrada bak evime isyerime geliyor bu kız neler yapar diyebilir. O açıdan temkinli yaklasmak istedim.
Biz ilk çıktığımız dönemlerde annesi tamam oğlum sözleriz falan demişti am o dönemlerde yaşımız küçük diye heves olduğunu zannetti. Ben üniversiteye başlayınca işler hoop değişti. Istemiyorum demeye ben başkasını düşünüyordum sana demelere..
Kizkardesi ile annesi böyle.. babasi ile bir yerde denk gelip tanıştık çok sevdi beni ben de onu ama anneye söz nasıl geçer onu bilmem..

Şu maddi sıkıntıları ben hiç yaşamadım niyeyse. Şu an eşim çalışmıyor, ben de çalışmıyorum hatta. Eşim işsizlik maaşı alıyor, haftaya tatile çıkacağız, ordan gelince çalışacak bu arada.
Yani biz hiç aç kaldık diye dertlenmedik, giyeceğimiz yok diye ağlamadık. Bi kiramız var onu da işsizlik maaşı karşılıyor. Geri kalan para bize kalıyor, onunla da demek ki tasarruflu geçiniyoruz:KK53: Vallahi hiç evimde para yüzünden tartışmadık, Allaha bin şükür.
Gözün yükseklerde değilse maddi problemleri' problem' olarak bile görmezsin.

Back
X