Derdimin ne olduğunu ben bile tam anlayamadım...

Benim de aklıma otizm geldi. Ben kendimden de şüpheleniyorum hatta. Ama ben insanların gözüne bakma olayını yendim mesela. Bakıyorum artık. Nasıl başardım bilmem ama bakıyorum. Yine de yeni ortama girmekten, yeni kişiler tanimaktan hiç hoşlanmam. Yani belki çok hafif düzeyde vardır bizlerde.
Ozaman bende otizim im insanların gözüne bakmayı hiç sevmem bana bakanları da sevmem sanki yiyeceklermiş gibi bakıyor bazıları

Psikoloğum ve otizmli bir kardeşim var yeterli midir

Malasef değil.
Psikolog oldugunuz icin galiba diğer konuda konu sahibine "histerik" teşhisini koydunuz :)

Ayrica, sizi yakalamışken hemen sorumu yöneltim: bu forumda sergilediğiniz pasif agresif ruh halinin kaynağını biliyormusuz?

Malasef değil.
Psikolog oldugunuz icin galiba diğer konuda konu sahibine "histerik" teşhisini koydunuz :)

Ayrica, sizi yakalamışken hemen sorumu yöneltim: bu forumda sergilediğiniz pasif agresif ruh halinin kaynağını biliyormusuz?

Hmm demek maalesef değil... Siz her konuda yetkili karar merciisiniz galiba. Sizin onayınızdan geçmek için biraz daha çalışayım madem ben.
Otizm konusunda daha fazla argüman sunamayınca başka yerlerden saldırmaya karar verdiniz sanırım, hemen açıklayayaım.
Tıpkı sizin bana pasif agresif demeniz gibi bir insana histerik davrandığını söylemek için de psikolog olmak gerekmiyor çünkü bu bir teşhis belirtmiyor.
Pasif agresif ruh halimin kaynağı da yüksek ihtimalle pms. Başka sorunuz var mı acaba?

Hmm demek maalesef değil... Siz her konuda yetkili karar merciisiniz galiba. Sizin onayınızdan geçmek için biraz daha çalışayım madem ben.
Otizm konusunda daha fazla argüman sunamayınca başka yerlerden saldırmaya karar verdiniz sanırım, hemen açıklayayaım.
Tıpkı sizin bana pasif agresif demeniz gibi bir insana histerik davrandığını söylemek için de psikolog olmak gerekmiyor çünkü bu bir teşhis belirtmiyor.
Pasif agresif ruh halimin kaynağı da yüksek ihtimalle pms. Başka sorunuz var mı acaba?

Benim icin değil...kendiniz icin çalışın. Diplomayi veren vermiş zaten. Gelişiminiz bundan sonra sizin elinizde.
İsteseniz otizm hakkinda tüm gün sohbet edebiliriz. Benim icin sorun değil.
Ayrica size saldırmadım. Forumda yazdığınız bir mesaj dikkatimi cekti. Belirtmek istedim.
PMS icin kadin doğuma uğrayın isterseniz. Çekilecek dert değil.

Evet...bir sorum var; otizmli insanin otizmli olduğunu bildiğini öne süren kaynak hangisi?
Asperger değil...otizm

Benim icin değil...kendiniz icin çalışın. Diplomayi veren vermiş zaten. Gelişiminiz bundan sonra sizin elinizde.
İsteseniz otizm hakkinda tüm gün sohbet edebiliriz. Benim icin sorun değil.
Ayrica size saldırmadım. Forumda yazdığınız bir mesaj dikkatimi cekti. Belirtmek istedim.
PMS icin kadin doğuma uğrayın isterseniz. Çekilecek dert değil.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için

İlginç degil gayet normal çocuklıktanngelen bişey bu bilinç altıyla alakalı

Arkadaşlar merhaba,

yurtdışında yaşıyorum. Türkçem için kusura bakmayın Kendi çabamla anca bu kadarını öğrenebildim. benim derdim kendimle. Nasıl desem...hiç sosyal değilim. Hiç arkadaşım yok. Ama aramıyorum da. Benimle arkadaşlık kurmak isteyen, buluşalım mı diyen birçok iş arkadaşı var fakat ben hiç kendiliğimden arayıp sormam kimseyi Aklıma gelmez. Her şeyi yalnız yapmayı tercih ederim. Eşyalarıma çok ama çok bağlıyım. Öğrenciyken hafızama hayrandı öğretmenlerim, çalışkan ve müthiş kapasiteli bir öğrenciydim. Mesela bir sayfaya bakıp bikere okumakla öğrenirdim ve hiç unutmazdım. Bir de resim yeteneğim insanların hep dikkatini çekti. Şuan hatta bir yayınevi için çizimler yapıyorum hobi gibi. Asıl mesleğim farklı....iş hayatımda ise başarılıyım, çok titiz çalışırım. Ama nasıl desem. Bazı sıkıntılarım var. Mesela bu unutmama meselesi. Detaylara aşırı takılmam ve unutamam hayatımı öyle zorlaştırıyor ki. Film izlerkene detaylara takıldığımdan çekim hatalarına konsantre olup izlediğim şeyin tadını kaçırıyorum. Yanımda arkadaşa da eziyet oluyor. Gürültü işiğa vs dayanamıyorum...Konuşurkene kimsenin gözüne bakamıyorum aslında fakat ben bir yöntem geliştirdim. Alınlarının ortasına diye bakıyorum, onlar beni gözlerine bakıyor zannediyor. Aslında göz teması ve tokalaşmak beni ürkütüyor. Grip olduğumu veya elime krem sürdüğümü söylüyorum atlatıyorum insanları. Bazen toplntı isteniyor (bilgilendirme vs ) fakat ben o kadar ürküyorum ki yetişkin insanlardan...çok hassas bir yapım var malesef. Bazen insanların niyetlerini anlamıyorum bana ne demek istediklerini. Korku var içimde. Normal iş hayatımda sıkıntı yok çünki bununla alakalı başetme yöntemlerim var. Bu sosyal fobi midir? Nedir? Psikologluk bir durum olduğunu zannetmiyorum çünki yapımla alakalı sanırım. Böyle olan var mı? Nasıl başettiniz? Adını bile bilmediğim bir şey.
Doktorlar bile bu kadar çabuk tanı koyamıyorlar maşşallahları var bazı hanımların .

Arkadaşlar, doktora gittim.

Tanı Asperger sendromu...

çocukluk döneminde başlarmış bu ve sosyal etkileşimi zorlaştırırmış.

Özellikler aşırı içe kapanıklık, iletişim sorunu. Tıpkı otizmde olduğu gibi.

Ailemi de biktirdim çocuklugumda maalesef çok degisik bir çocuktum. Neler çektiler benden.

Keske o zaman bilinçli davranip ve uyarilara kulak verip bir uzmana götürselermis. En azindan erkenden ortaya çikardi.

Kendimi sürekli bu dünyaya ait degilmis gibi hissettim. Insanlarla farkli dil konusuyor, kimse anlamiyormus gibi.

Asperger sendromu olanlarda otizm özelliklerinin bazıları varmis. Belirtileri zamanla düzelebilirmis.

Artık cocuklari bıraktık kendimizi otizmli zannetmeye basladik.! Nasıl otizm propagandasi yapıldıysa artık herkeste otizm lafı.. asosyalseniz siz ve ya çocuğunuz yandınız otizmlisiniz. Şaka gibi😲

Back
X