Derdini anlatamama

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
İyi aksamlar. İşimle ilgili sorunlarımı kimseye anlatamıyorum. İşimi yaparken kendimi değersiz hissediyorum. Başkaca sorunlar da var.
Eşimle konuşamıyorum yani konuşmak değil de ağlamak istiyorum sadece.
Hem işten geç geldi vakti yok kitabını okuyor.
Patlayacak gibiyim sadece gözlerim dolu ağlıyorum
Anneme ablama da anlatmıyorum.
İnsanlar seni dinlemeyip sadece akıl veriyorlar seni yargılıyorlar.
Siz mutsuz olunca sorunlarınız olunca ne yaparsınız

Koşulları değiştiremiyorsam o koşullara olan bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum kendime irdeleme soruları soruyorum bu yaptığım mantıklı mı akla yatkın mı, bu sorun düşünebileceğim en kötü sorundan daha mı kötü? Bu tür düşünüş veya davranış kendimi daha iyi hissetmeme yardım ediyor mu? Gibi sorular soruyorum sonunda gerçekten rahatlıyorum ki destek alarak öğrendim bunları.

1 2 tane dostum var.
Hele biri ile günde belki 50 mesajımız, 3 4 aramamız vardır.
Mutlaka haftalık görüşürüz zaten.
Yemek yansa onu ararım hayıflanmaya

Değiştiremeyeceğim hiçbir şeyi kafama takmamaya çalışıyorum, değiştirebileceksem mutlaka beni üzen bir şeye son veriyorum. Hiç kimseye derdimi anlatmayı sevmem, kendi içimde aşıyorum. Yalnız yürüyerek, tek başıma oturup bir yerde kahve içerek, deniz kenarında oturarak.. herkes kendine iyi geleni bilir.. Onu bulmalısın..

Tam anlamasamda kendime yakın hissettim...Ben fe herkesi dinlerim herkes bana konuşur ama ben anlatamam...Anlatmak isteyipte anlatamam...

Amacınız sadece iç dökmek ise günlük tarzı birşey tutabilirsiniz kimseyle konuşamıyorsanız.

Sadece iç dökme değil de sorunlarinizdan kurtulma ve bir çıkış yolu arıyorsanız psikologa gidebilirsiniz.

Eşinizle neden konuşamıyorsunuz? Daha önce de benzer bir konunuz vardı, eşinizle iletişimi halinde olmamanizla ilgili, bu sorunu çözmeyi deneseniz. İşle yada başka herhangi bir konudaki sıkıntımızı paylaşamayacaksak ne anladık eş olmaktan?

Konusuna göre değişir aslında bu durum kimi zaman paylaşırım kimi zaman kendi içimde çözmeye çalışırım. Ama iş gibi konularda fikri almak için paylaşmak en iyisi, yok göstecek birileri iyi olur böyle zamanlarda.

Dramla beslemeyin ruhunuzu.içine ata ata acıdan keyif alır hale gelebiliyormuş insan zamanla. hastalıklı bir ruh haline dönüşebiliyormuş.mutsuzum acı çekiyorum, bana haksızlık yapılıyor, ama bi taraftan da haksiźliga uğramış olmanın hazzı hissedilebiliyormuş.bilmiyorum anlatabildim mi ama.böyle bi sağlıksız döngüye sevep olabiliyormuş yaşadıklarımızı aşırı dramatize edip çekilen acıdan nemalanmak mi diyeyim ne diyeceğimi de tam ifade edemiyorum. yakın bi zmanda bi psikoloğun videosunda dinlemiştim yanlış hatırlamıyorsam.

Anlatınca da anlamıyorlar ki.
Haklıyken haksız bile olabilirsin derdini anlatırken.

Yakın arkadasın yok mu konusabılecegın?
İsten gelince senın halini hatrını sorup sonra kitap okusa kocan super olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…