DERin83' ün yardımınıza ihtiyacı var arkadaşlarım?

bence şu an için sormayın

çünkü zaten şartınızı eşiniz kabul etmiş,barışmışsınız.

şu an için bu soruları erteleyin

haksız olduğunu kabullendirmekle elinize bir şey geçmez stratejik davranın.

henüz yeni barışmışken bu inatlaşmaya girmeyin bence

ben daha evlenmeden önce kendime söz vermiştim...eşimin ailesiyle ne olursa olsun ailesini eşime asla kötülemeyeceğim diye...çok şükür 5 yıllık evliliğimde kötü laf etmedim eşime hatta bazı olaylarda eşim onlara kırılmışken onun yüreği acımasın diye k.validelerimi savundum...

bence sizin hatanız ki haklı da olsanız k.validenizi eşinize şikayet etmek olmuş.bunu yapmamalıydınız...bekleyecektiniz , eşiniz kendi annesini sizden çok daha iyi tanıyor...ne zaman ne demek istediğini sizden daha iyi biliyor- bundan emin olabilirsiniz...

annesinin hatasını eşinize söylediğinizde eşiniz bunun doğru olduğunu bilse bile doğal olarak sinirlenmiş...sizi sevmediğinden değil, sizi anlamadığından değil...

içgüdüsel olarak annesini savunmuş...

bilmem anlatabildim mi...

bence gidin eşinize sıkı sıkı sarılın ve bir daha 3. kişileri ne olursa olsun aranıza sokmayın aranızda sohbet ve tartışma konusu yapmayın ...

söyledim hatta annemde arayayım eşinin yanında konuşayım dedi ama kabul etmedi zaten arasaydıda annesi inkar edecekti ve hemen ağlamaya başlayacaktı kadının huyunu iyi biliyorum

aynı kayınvalidem :)
Canım sen ne yaparsan yap, eşin kendisi anlamadıktan sonra anlatamazsın.
Bir süre seni anlar gibi yapsada yine desteği annesinden yana olur.
Bizde kayınvalidemle birgün tartıştık, eşimin yanında saldırdılar bana.
Kadın eşimin bilmediği bir konuda yeminler etti, getir kuranı el basayım dedi.
Ama o yalana benim annem şahitti. Eşim bana değil annesine inandı tabi.
Gerçi sonradan annem doğruyu açıkladı ama iş işten geçti.
Benim kayınvalidem asla oğlunu doldurmadığın söyler ama
sitem zamanlarında oğluyla hep aramız açıktır doldurmuyor ya hani !!!!
Çözüm yok bence, anne lafı araya girmezse sorun yok tabi kendine hakim olabilirsen.
Haksızlığa uğradığını bilsnde huzur için susmak gerektiğini öğrendim ben.
Belki çok zamanlar geçecek belki 10 belki 15 yıl geçecek
Ama ozaman eşlerimiz annelerinin yaptıklarını anlayacaklar.
Belki ailen eşinle konuşursa biz bu kızı sana emanet ettik annen yüzünden üzme derseler
bi ihtimalle hafifleyebilir diye düşünüyorum.Ama buda başka sorunlarada yol açabilir :(

bence eşim şartını kabul ettim nasıl olsa senin yüzünden ailemi sildim seninde biraz burnunun sürtsün diye düşünüyor herhalde. off bilmiyorum. umarım birgün anlar. ben ona annesini şikayet etmeyecektim aslında niyetim güzel güzel konuşmaktı ama ilk tepkisi büyük olunca konuşmak istediğim konu büyüdü büyüdü bu hale geldi.

canım bak eşin hatasını anlamış aslında şartını kabul de etmeyebilirdi duyduğun laflar hoş değil elbette acaba bir evlilik danışmanı bulup bir süre terapi görseniz belki ikiniz de hatalarınızı görürsünüz

Tatlim, daha tartismanizin üstünden cok az bir zaman gecmis, yeni dönmüssün eve.
Elbetteki eskisi gibi olursunuz.Sorun ikinizin anlasamamasi degilmis cünkü. Biraz zamana ihtiyaciniz var. Ve tabiki esinin verdigi sözü tutmasinada bagli hersey.
InsAllah mutlu olursun canim.

canım bak eşin hatasını anlamış aslında şartını kabul de etmeyebilirdi duyduğun laflar hoş değil elbette acaba bir evlilik danışmanı bulup bir süre terapi görseniz belki ikiniz de hatalarınızı görürsünüz
bende öyle düşündüm ama eşim terapistlerden psikologlardan hoşlanmıyor gelmeyecektir

Tatlim, daha tartismanizin üstünden cok az bir zaman gecmis, yeni dönmüssün eve.
Elbetteki eskisi gibi olursunuz.Sorun ikinizin anlasamamasi degilmis cünkü. Biraz zamana ihtiyaciniz var. Ve tabiki esinin verdigi sözü tutmasinada bagli hersey.
InsAllah mutlu olursun canim.
amin. bende zamanabıraktım artık

Sanırım bütün kaynanalar aynı...
Neyse eşin hatasını kabul etmese de sonuçta ailesini eve sokmama konusunda senle hemfikir...
Bu kararının arkasında durduğu sürece gerisini kafana takma...
Kaynanan sonuçta sizi ayırmaya çalışacaktır ama herşey sizde bitiyor...
Eşinle tekrar aranı düzeltmeye çalış...

evlilik terapistine gitmeye karar verdim. eşime söyledğimde ise dalga geçti sihirli değnekmi değdirecekmiş dedi böyle davrandıkça beni çileden çıkarıyor bu adam

bence bir tartışma yüzünden eşinize aileni sil demek çok büyük bir hata ve haksızlık
haksız bile olsa annesi nasıl sil dersiniz?
bu durumda eşiniz kısa vadede durumu kabullenmiş görünür elbette sizi kaybetmemek için ama orta ve uzun vadede bu isteğiniz en çok sizin canınızı yakar
hiçbir koca eşi için annesini silmez bunu asla unutmayın
bir anlık öfkeyle söylediğiniz bu sözün üstünde çok durmamanızı tavsiye ederim
bence eşinizden bir adım beklemek yerine siz bi geri adım atın
bence hiçkimse eşine aileni sil deme hakkına sahip değil
kayınvalidenizi sevmiyo olabilirsiniz o size haksızlık ediyo olabilir ama bunu çözmenin yolu eşinize dayatma yapmak değil en yanlış yol bu.
kayınvalidenizle aranızdaki problemi aranızda halletmek eşinize yansıtmamak en doğrusu
bunun yöntemini seçmek de sizin bileceğiniz bi iş

Back
X