• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Dermal Sinüs Traktı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sonucumuzu aldık ama henüz dr gösteremedik.Bakacak prof. bir çalışma yapıyormuş hast yokmuş.İnternetten araştırdım bir sonuç öğrenemedim.Aşağıya sonucu yazıyorum bilgisi olan varsa lütfen yazsın.
Kuyruk sokumu çevresinde fibrotik değişiklik, bu düzeyde ciltten kuyruk sokumu yönüne uzanan fibrotik bant.

Merhabalar nihayet dr umuza ulaştık ve sonucumuzu gösterdik.Popodadi bu dleik kuyruk sokumuna doğru uzanıyormuş.Omurgayla falan alakası yokmuş.Takip edilmesi gerekmez.Bir problem yaratacak rahatsızlık değil dedi dr.İçimiz rahatladı ya 11 aydır kafamı yiyip bitirdi ne acaba diye.Allahım herkese sağlıklı günler diliyorum.

lizacım bişi sorucam sna oraya bastırdığında ağrı filan oluyomu benim kızım ağlamaya başlıyor oraya bastırdığımda.ayrıca etrafı doğum lekesi gibi kırmızı ve üzerinde kıllar var.seninkiside öylemi

merhaba byolog size bir şey sormak istiyorum. benim oğlumda da dermal sinüs var. şu an 2 aylık. etrafında sizinki gibi kırmızı lekeleer oluştu. bu lekeler geçiyor mu? neden oluşuyormuş biliyor musunuz? biz henüz emar çektirmedik. Anestezi yaptırmak istemedik.

merhaba byolog size bir şey sormak istiyorum. benim oğlumda da dermal sinüs var. şu an 2 aylık. etrafında sizinki gibi kırmızı lekeleer oluştu. bu lekeler geçiyor mu? neden oluşuyormuş biliyor musunuz? biz henüz emar çektirmedik. Anestezi yaptırmak istemedik.

Bizim lekelerimiz dogdugunda vardi sonradan olusmadi dogum lekesi olur ya cocuklarda bizimkisi oyle suan dokuz aylik olduk hicbir degisiklik olmadi buyuklugunde.biz mr cektirgimizde dort ayliktik eger usgde bisi cikmazsa bence cektirmenize gerek yok.ama iyi biryerde yaptirmanizda fayda var ufak bir tavsiye kabul ederseniz cok gecmis olsun.

Bizim lekelerimiz dogdugunda vardi sonradan olusmadi dogum lekesi olur ya cocuklarda bizimkisi oyle suan dokuz aylik olduk hicbir degisiklik olmadi buyuklugunde.biz mr cektirgimizde dort ayliktik eger usgde bisi cikmazsa bence cektirmenize gerek yok.ama iyi biryerde yaptirmanizda fayda var ufak bir tavsiye kabul ederseniz cok gecmis olsun.

usg de bi şey çıkmazsa derken neyi kastettiniz? sizin usg de ne yazıyordu? kusura bakmayın çok soru soruyorum. ama bu konuyla alakalı en çok sizden bilgi alabildim.

usg de bi şey çıkmazsa derken neyi kastettiniz? sizin usg de ne yazıyordu? kusura bakmayın çok soru soruyorum. ama bu konuyla alakalı en çok sizden bilgi alabildim.

Merhaba sırf bu soruyu cevaplamak için üye oldum.
Haziran 2010 doğum yaptım. Oğlumun bel bölgesinde dermal sinüs traktı vardı.
1 günlükken usg çekildi. Usg bu tür durumlarda yeterli bi görüntüleme yöntemi olmadığı için ileri tetkik için 1,5 aylıkken mr önerildi. Fakat mr’ı iki ayrı nöroşirurji prof. onayı ile 6 aylıkken çektirdim. Sonuçta oğlum duraya uzanan dermal sınus traktı ve gergin kord sendromu tanısı aldı. Şubat 15 opere oldu. Çok şükür bi sıkıntımız yok şuan

Şimdi sağlıkçı olmam (veteriner hekimim) ve konuyla ilgili birçok literatür ve kitap okumam nedeniyle çok teknik olmadan bildiklerimin bir kısmını aktarayım.
-kesinlikle mr gerekli (mr sistemine bağlı gaz anestezi istanbulda 1-2 yerde var en rahatı ve komplikasyıonsuz olanı bu)
-etrafındaki kırmızı bölge (hemangiom) geçmez. Bazı olgularda burada kıllanma olur
-dermal sinüs kendisi bi rahatsızlık olmayıp genellikle kapanma defektlerinin belirtilerinden biri.
Yani dst varsa hafiften ileri dereceye giden bir kapanma defekti söz konusudur. Önemli olan defektin derecesidir. dura (kabaca omurilikteki zar) ilişkili değilse ve omurilikte sorun yaratacak anomali yoksa operasyona veya takip etmeye gerek yok.
Aksi durumda bizimki gibi duraya uzanıyorsa ve başka bi durum varsa operasyon lazım.
Burada kritik nokta operasyon zamanı. Dr’ lar ve literatürler bunun için en kısa sürede operasyonu öneriyor.

geçmiş olsun

Merhaba size soru sormak istemiştim, 11.05.2012 tarihinde bebeğimiz doğdu 1 günlükken altını alırken bir delik farkettik yumuşak doku ultrasonu çekildi sonuçta sinüs traktı şüphesi söylendi ve ileriki aylarda mr çekilmesi önerildi. Çocuk doktorumuz Talha AKİL bunun sinüs pilonidalis olabileceğini söyledi. Ancak cocuk cerrahisi ve beyin cerahisinin görmesini istedi Beyin cerrahisi Yusuf ERŞAHİN omurilikten şüphelendi ama kesin bir şey söyleyemedi 3. ayda mr istedi Korkularımız var bebeğin altını açınca ağlıyor devamlı doktora sorduk ağrı olmaz dedi sizin bebeğinizde ağrı varmıydı? ayaklarını oynatıyor hareketlerinde bir sıkıntı yok rectumun bir parmak üstünde akıntı yok kızarıklık net anlaşılmıyor, tüylenme yok bu konuyla ilgili size nasıl ulaşabiliriz?

Merhaba size soru sormak istemiştim, 11.05.2012 tarihinde bebeğimiz doğdu 1 günlükken altını alırken bir delik farkettik yumuşak doku ultrasonu çekildi sonuçta sinüs traktı şüphesi söylendi ve ileriki aylarda mr çekilmesi önerildi. Çocuk doktorumuz Talha AKİL bunun sinüs pilonidalis olabileceğini söyledi. Ancak cocuk cerrahisi ve beyin cerahisinin görmesini istedi Beyin cerrahisi Yusuf ERŞAHİN omurilikten şüphelendi ama kesin bir şey söyleyemedi 3. ayda mr istedi Korkularımız var bebeğin altını açınca ağlıyor devamlı doktora sorduk ağrı olmaz dedi sizin bebeğinizde ağrı varmıydı? ayaklarını oynatıyor hareketlerinde bir sıkıntı yok rectumun bir parmak üstünde akıntı yok kızarıklık net anlaşılmıyor, tüylenme yok bu konuyla ilgili size nasıl ulaşabiliriz?

benim kızımda da dört günlükken emr çekildi doktoru dermal sinüs dedi sadece akıntı oluşmasın enfeksiyon kapmamasına özen gösterin dedi acaba ilerde kapanma ihtimali var mı doktoruna sormadım da gergin omoriliğe yol açar mı

benim kızımda da dört günlükken emr çekildi doktoru dermal sinüs dedi sadece akıntı oluşmasın enfeksiyon kapmamasına özen gösterin dedi acaba ilerde kapanma ihtimali var mı doktoruna sormadım da gergin omoriliğe yol açar mı

Arkadaşlar bebeğimizde aynı problem var. Kuyruk sokumunda bir delik var. Akıntı falan yok. Ultrasonda göremediler. Mr istediler. 20 günlük bebeğe mr nasıl çekilsin. Çok korkuyoruz. Sizlerin nasıl sonuçlandı? Allah hepimize yardım etsin

Merhabalar nasıl oldu bebeğiniz iyi misiniz neler yaptınız bu süreçte. Benim bebeğim de aynısı olmuştu ameliyat oldu şuan çok iyi şükürler olsun

Back
X