Ders çalışamıyorum,yardım edin.

RaspberrySyrup

Kara Murat benim!
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
1.154
589
248
Evet,ders çalışamıyorum ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Problemim YGS'ye 2 hafta kala başladı.Daha doğrusu problem olduğunu daha yeni farkediyorum.Konular erken bitince ben ders çalışmayı iyice bıraktım tüm hayatım telefonum ve mp3üm oldu.Resmen bağımlı oldum,irademe söz geçiremeyince kendime kızıp stres yapıyorum.Bu 2. senem üstelik,kaybetme lüksüm yok.
Odaklanamıyorum bir türlü.Sizlerde yaşadınız mı böyle şeyler,nasıl atlattınız,önerileriniz nelerdir? Bildiğiniz ders çalışma tekniklerini,telkinleri paylaşırsanız çok mutlu olurum yardıma ihtiyacım var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bak güzelim,yarını mağazaları,marketleri dolaşmakla geçir.Ama kıyafet filan bakmak için değil.Personelle bi konuş.Neler çekiyolarmış,kaç saat çalışıp ne kadar para alıyolarmış,kaç saat ayakta kalıp amirlerinden nasıl laflar yiyolarmış,eve kaçta gidiyolarmış, falan filan.Onlar seni ikna eder ders çalışmak konusunda :) Çünkü çoğu lise mezunu ve zamanında senin gibi yayılanlar :)

Az bir zaman oldugu icin stres yapmissinizdir. Sakin olun. Kazanacaginizi dusunun. Ve zaman kaybediyorum gibi de dusunmeyin. Bir kere mp3 ve telefonla ayni odaya oturmayin. Ders baslamadan once acin hareketli bi muzik biraz nefes alin. Kafaniz cok doludur kafanizi bosaltin. Gercekten insan calisamadikca kendine sinir oluyor. Arkadaslariniz suan haril haril calisiyolr boyle dusunup kendi kendinize hirslanin. :)) kendinize guvenin ben yapacagim diyin.ve havalar daha isinmadan calisin :). Basarilar diliyorum ayrica. Zaman kaybetmeye vaktim yoku at kafadan. Oyle boyle daha sonrada zaman kayboluyor arkadasim :)

Bunları biliyorum kendi ailemden de sorun benim bi türlü kendimi toparlayamamam o kadar düşünce varki beynimde geçen sene kazananları düşünüp mutsuz olduğum bile oldu.Yapmamam gerek ama yapıyorum,sanki ben ezikmişim gibi.Birilerinin beni silkeleyip kendime gelmemi sağlaması gerek,yanlış yoldayım biliyorum ama sorunum harekete geçememek.

Sabahları erken kalkabiliyorsan bu iyi bir avantaj. 7 de kalk yarım saat yürü geri gel
8,30 da kahvaltı vs bitmiş olsun ve masana otur
12 ye kadar sevdiğin derse çalış sonra ara ver 15 yada 16 ya kadar tekrar ara vererek çalış
Toplamda zaten 6 saat kadar çalışmış olursun
Bir gün hiçbir şey yapma kendine izin ver diğer gün erken kalkarak işe başla
Bende son bir haftadır boşladım bu yöntemi deneyeceğim artık
Çünkü geç uyanınca içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor

Ders calisamayan tek sen degilsin canim.. Benim de bitirme sinavim var yarin ama calismak icimden gelmiyor :/ senin yine 2 haftan varmis, herkes uyuyunca calisabilrsin daha etkili olur sessiz sakin. Telefonunu komple kapatabilirsin aklin orda kalmasin diye…

Dersaneye gidiyorum her gün mezun grubu olduğum için.Yürüyüş de yapıyorum yarım saatlik dersaneme her sabah yürüyorum ama nedense böyle anlamsız bir uyuşukluk çöktü.Bu dediklerini dersaneden döner dönmez yapacağım.10 saat çalışmam gerek hedefim için,Allah yardımcımız olsun.

Artık havalardan mıdır nedir,ya da fazla asıldım ilk dönem bunun boşalması bu sanırım.Evet gece daha iyi çalışabiliyorum cidden hava günlük güneşlikken hiç gelmiyor içimden.Başarılar diliyorum bazı şeyleri farketmemi sağladın :) telefonu kesinlikle gün içinde hayatımdan çıkartmalıyım.

Son düzenleme:
İnş yabancı dilden gireceksindir ve inş hala çalışmaya başlamamışsındır
Hatta hiç çalışma, mümkünse 200'ünde üstüne çıkma benim sıralamam için çok yararlı olursun.

Şaka bir yana;
çalışmaman sen hariç tüm lys adaylarının işine gelir.
Seni ezip geçmek isteyen binler var.
Onlara bu şansı verme!

Haha hayır eşit ağırlık :) evett böyle gazlara ihtiyacım var çok çok teşekkürler :) binler hariç kazık sorular var bir de..Kimseye şans vermemeliyim :)

Son düzenleme:

Tskler :) bu arada sunuda söylim, calisman gereken konulari kücük yapiskan kartlar var adini bilemedim simdi, ona yazip kapilara duvarlara yapistirabilirsin. Gelip gecerken okursun aklinda kalir :) ben daha önce yapmadim ama bizim ev hep onlarla doludur kardeslerim falan yapar hep

Son düzenleme:

İcine mi doğdu bilmiyorum ama şu an ufak ufak kartlara notlarımı almaya hazırlanıyordum :)

İcine mi doğdu bilmiyorum ama şu an ufak ufak kartlara notlarımı almaya hazırlanıyordum :)

Allah zihin acikligi versin basarirsin insallah :) kendine dua et, benide dualarinda unutma olurmu 😊

Ygs'den sonra bu his çok normal herkes de olur işte bu zamanda toparlanıp bırakmadan ders çalışan kazanır bunun bilincinde ol ve son 2 ay sık dişini sonrasında istediğin yerde olduğunda kazandığında ailenin gururu mutluluğu görülmeye değer. kişiden kişiye değişir ben olumsuzluklardan güçlenen bir insanım denemeye girdiğimde yapamadığımda eve gelip saatlerce çalışırım.

Ayni sorun bende ev islerinde var ede almanca kursuna gidiuor ders calisamamakta sorun bizde git ilik bir dus yap cnm toparlan ve elinden interneti birak o zaman olur bnde oyle oldu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

öncelikle bu stresten kurtulman lazım çünkü bunu takıntı haline getirmişsin. önce kafanı dağıt başka şeylerle ilgilen ders çalışırken kendini motive et yada ödüllendir kendini. herşey düzelir merak etme

Oncelilkle Allah sabir versin
Ayni yastayiz.bende gecen sene girdim.
Stres sebebin konu eksikligi olabilir.calisman gereken konular listeleyip sirayla calisabilirsin. Eleye eleye calisirsan eksiklikler aradan kacmaz.
Ayrica her dersten 2 kitap bitirmeni oneririm.
Ornegin mat.tan turevi calistin ornek soru cozdun o iki uc kitaptan tum testleri bitirebilirsin. Fem yayini cok iyi bu arada.
Bu arada ben son zamanlarda cikmis sorulari cozdum.bu bana 3 4 net getirdi her dersten.Cok benzerlerini sorduklar icin daha cok sinava yonelik oluyorlar.
Basarilar
Bol bol dua et. En guzel meditasyon.
Muzikten daha rahatlatici.

Son düzenleme:

Hedefin neresi ???

Evet,işte o mutluluk için artık çalışmaya başladım,ama olumsuzluk bana iyi gelmiyor.

Bırakıyorum artık :)

Evet stres en büyük düşmanım maalesef,teşekkür ederim :)

Tam üstüne bastın,konu eksikliklerim yüzünden stresliyim,özellikle mat-geo.Femdeyim zaten denemeleri bana baya bir şeyler kattı,çok teşekkür ederim tavsiyelerin için :)

Hedefin neresi ???
Pdr okumak istiyorum İstanbul'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…