Ders kaydi

Akaibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
8.267
15.525
248
35
Merhabalar.
Kardesim eskisehir osmangazi uni kazandi. Kayit islemini e-devlet uzerinden yaptik.
Ders önkayitlari kendi fakultesi icin 20 sinde diye ilan verilmis. Nasil yapildigina dair de uni. Sitesinde uzuunca bir aciklama var.
Ama gelin gorun ki uni mezunu olup 4 sene boyunca her donem ders kaydi yapmis olmama ragmen bu aciklamadan hic bir sey anlamadim. Tum uni sistemler ayni midir bilemiyorum.
Bi paragrafta bu kaydin web uzerinden yapilabilecegi yazarken bir paragrafta islak imzali cikti onayindan bahsediliyor.

Gidisini carsamba gunune gore ayarlamistik. Simdi gitmek gerekiyor mu gerekmiyor mu emin olamadik. O uni bulunan hic bir tanidigimiz da yok malesef. Bir bilen varsa diyerek buraya yazmak istedim.
Bu kayit nasil yapilir ?

Eskisehirin yüksek lisans ilanlarindan bende hic bir sey anlamamistim.
Şöyle biliyorul yalniz ben diger unilerdeki duruma gore..
Bu yıl e devletten onkayit, ders baslama tarihinden önce onay.

Oradaki işlemleri takip edip kaydı yapıyorsunuz
Islak imzalı dediği okula gittikten sonra danışmanından çıktısını alacak ve hem danışman hem kendisi imzalayacak bu

genelde üniversitelerde internetten ders seçiliyor, sonra çıktı alınıp danışman hocaya imzalatılıyor. ıslak imza muhabbetinde kasıt bu olabilir mi acaba? olmazsa yarın üniversiteyi arayıp bölüm sekreterliğini bağlattırın, net bilgi alırsınız

Oradaki işlemleri takip edip kaydı yapıyorsunuz
Islak imzalı dediği okula gittikten sonra danışmanından çıktısını alacak ve hem danışman hem kendisi imzalayacak bu
Belirtilen tarihte sadece web uzerinden kayit yapilacak. Ilerleyen gunlerde okula gittiginde imza atabilir yani. Ayni gun olmasi sart degil?

Belirtilen tarihte sadece web uzerinden kayit yapilacak. Ilerleyen gunlerde okula gittiginde imza atabilir yani. Ayni gun olmasi sart degil?
Bizde değil yani oradan kayıt yapılır pazartesi danışman onaylar ilk bir hafta içinde öğrenci çıktıyı danışmandan alıp imzalar
Kayıt yaptıktan sonra danışmanının adını oradan görebilir
Okulu arayıp dahili numarasını öğrenin pazartesi sabah arayın görüşün

bu gun defalarca aradik ama tlfna cevap alamadik.
Imza evet ciktinin imzalanip hocaya teslimi ama anlamadigimiz konu bu teslime iliskin bir tarih belirtilmemis. Belirtilen tarihte teslim sart mi sonradan yapilabilir mi onu anlamadik.

Kalacagi yerden yardim istemek aklimiza gelmemisti bir de onu deneyelim.

Umarim oyledir. Gitmek sikinti olacak. Bu gun defalarca aradik pazar gunu oldugu aklimizdan cikmisti.

peki akademik takvimde ekle/bırak haftası gözüküyor mu? olmazsa o haftada halleder ders seçim işini, ilk sınıfta seçmeli ders falan çok sıkıntı olmaz zaten diye düşünüyorum. daha doğrusu hocadan imza ve teslim tarihini kaçırırsa, o haftaya kadar götürür, problem çıkmıyor genelde otomasyon sistemleri takıldığı için hiç bir iş tıkır tıkır değil zaten.
benim okulumda dönemin 3. haftası ekle bırak haftasıydı. tüm dersleri o zaman seçerdim ki ilk 3 hafta devamsızlıktan muaf olayım :) bu şekilde 4 yıl okudum

Benim okulumda da imza falan atmiyoduk. Internetten sec kaydet. Yanlissa da gerisini danisman hallediyodu. Imza falanda yoktu.
Ekle birak haftasi varmis. Olmadi dediginiz gibi oyle yapicaz. Tum planlari carsamba gidecek diye ayarlamistik bi afalladik:)

Ders seçme işlemi kapanmadan danışmanın onaylamasi gerekiyordu bizde.. bi sorun olursa add drop zamani hallolurdu.. hangi tarihler arasi ders seçme sistemi açık onu öğrenin..

Benim bildiğim birinci sınıfların ders kaydı otomatik olarak yapılır. Ders seçme konusu üst sınıflar içindir. Yine de üniversiteden üniversiteye uygulama değişebilir. En iyisi öğrenci işlerini arayıp bilgi almak olacaktır.

Benim okulum. Öncelikle sistemde belirtilen günde internet üzerinden ders seçimi oluyor. Öğrenci bilgi sistemine girip kayıt bölümünden istediği dersleri seçmesi gerekiyor kardeşinizin.
Ekle sil haftası var, 26 eylülde başlıyor yanılmıyorsam. O hafta içinde bölüm sekreterinden internet üzerinden seçtiği derslerin dökümünü alıp, danışmanına imzalatacak. Bir kopya danışmanda kalacak bir kopya kardeşinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…