Ders notlarım üzerinde değişiklik yapmak istiyorum

tatlımm sadece 1 ders için mi bunca sıkıntı?tek derdin bu olsun ben transkriptimi değil aileme sana göstersem sen oturup ağlarsın halime.hiiiiççç bir şey olmaz büt varsa onda verirsin olmzsa sene içinde verirsin kalmaz yani o 1 ders.
diğer konuya gelince sen artık üniversitedesin.lisede değil.karne gibi cıktı alıp aileye göstermek de neymiş.ailen sana güvenmiş şehir dışına göndermiş.uygun bi dille anlatsan zaten anlayışla karşılarlar.onlara bunun da altından kalkıcağının güvencesini ver bu kadar basit.sana başarılar diliyorum biraz rahat ol dersler konusunda :36:

üni de not göstermemi var arkadaş yapma ne panik yaptın bu kadar dersler nasıl diye sorarlar sende iyi dersin geçersin çıktı alıp göstermek tuhaf ilkokul lise değil ki gösterme :1:

kaldı ki benim için üniversitenin zamanında bitmesi önemlidir alttan alacağın dersler yok yeni dersler falan takılma büt var olmadı seneye verirsin.. ailene üniversitenin sistemini anlat onlarda kurcalamazlar zaten sen okulunu zamanında bitir dönem uzatma gerisi kolay ;)

Neden göstermen gerekiyor ki transkriptini?
Ben hiç almadım transkript, değil aileme göstermek (:

Dersinin kalması hiç anormal bir durum değil, lisedeki gibi vahim bir durum yok ortada.
Altı üstü bir ders, olabilir.
Telafisi de zor değil, belki sadece sınavına girecek geçeceksin.
Ailene bunu anlatman zor sanırım.
Ama belki de sen anlamayacaklarını düşünüyorsun.

cnm doğruyu söyle benm de 1 yılım uzadı bende ayrıydım derslerin zorluğundan bahset uğraşıp yapadığını vs.belki biraz kızarlar ama ötesini düşünselerde okuldan mı alırlar sanki,boşver doğru yoldan git sen 1 ders alttarafı benm 8 taneydii bak şimdi 4 yıllığı bitirdim ama..ilk kızarlar sonra hakverirler...yalan söyleme bence...

ayyy bende ünv tede 1.sınıfta kalmıştım :1::1::1: tabii ben çalışmıştım ama gezmiştimde..birde bizde o sene yeni gelen bir sisteme göre, ortalamayı geçemediğinde sene tekrarı yapıyordun ve sene tekrarındada sadece kaldığın dersleri alıyordun benim sadece matematik FF gelmişti, diğerlerinin çoğu CC falandı ama matematik 4 kredi olduğu için ortalamamı düşürmüştü hemde 0.01 lik bir eksikle düşürmüştü.. üsttende ders vermiyorlardı, daha önce aldığım için devam zorunluluğumda yoktu... ayyy ne kötü bir durumdaydım o zamanlar, aileme söylesem 1 ders için göndermezler o sene evde otururdum sadece sınvlara giderdim, bide 2.senemde eve çıkmama izin vermişlerdi...

bende söylemedim...

vicdan azabıyla bir sene geçirdim hemde boş boş.. ama o sene aklım başıma geldi, bir sonraki senelerde üstten dersler alarak bir dönem bir uzatmayla okulumu bitirdim.. mühendislik okumuştum ben... vayyy beee şimdi düşünüyorumda o zamanlar derdimden kanser olacaktım şimdii hatırlayıp gülüyorum sadece :1::1::1: ailem hala bilmiyor 2.seneyi boş geçirdiğimi, son sene söylemiştim uzattığımı.. bence takma kafana, ailenede söyleyip üzme onları ilk seneden ne yap et toparlamaya çalış..

ayyy inanmıyorum ben yanlış okumuşum sen sadece 1 dersten mi kaldın?? canım walla dert etme, bak ben sana yazdım neler yaşadığımı.. ailene söyle yaaa 1 dersten noolacak.. gezdiğini falan düşünmezler korkma lise mi bu? hiç zayıfsız bitirmek kolay mı? boşuna sıkıntı yapma kendine lütfeeeen :71:

canım adı üstünde üniversite..
notlarını lisedeki gibi ailene götürmene gerek yok.
ben 2 senelik okudum inş hafta içi mezuniyetim var. ama hiçbi zaman notlarımı alıp götürmedim. açıklamamı yaptım elbet ama onlar getir görelim biz sana güvenmiyoruz gibi ithamlarda bulunmadılar. anne baba çocuklarına her daim güvenir. önceden yaşanılan sorunlar yoksa tabi.
demem o ki daha 3 yılın var. her halukarda verirsin dersini. ben hiç bırakmadım 4 dönemde. çokda çalışmadım ne yalan söyliyim. bi ilk dönemde hukuk dersine çalıştığımı hatırlarım oda çok kalın bir kitaptı :1:
şimdi 3.50 ile mezun olucam. rahat olmalısın. illaki bitiyor. kendini sıktığınla kalırsın. dgs ye hazırlandım bu yıl düşün hem okul hem kurs hemde dgs kursu hepsini birlikte yaptım. öğrenmeye çalıştım ezberlemedim. umuyorum ki sende güzel yerlere gelirsin. ne olursa olsun yalansız git ailenin yanına...:34::34:

hay allahım... :) sen fazla takmışsın kafaya kusura bakma ama lise değil ki bu üniversite ve mutlaka kalınır bazı derslerden sonra verirsin seneye ne olacak, notları göstermene gerek yok karne gibi, boşver takma geçtim hepsini de seneye de verirsin...

bence doğru olanı söylemelisin bnm üni bitmek üzere ben aileme kağıt cıkartıp vermedm kaldığım ders yoktu ama herşeyi olduğu gibi anlat onlara anlayış gösterirler bence

Eğer ki notlarını değiştirip çıktısını götürsen ve bu bir şekilde ortaya çıkarsa işte o zaman sana inanmazlar. Ondan sonra sen istediğin kadar, gezmedim hep ders çalıştım de.. Sana kim inanır güvenlerini bir kere yıktıktan sonra? DÜRÜST OLMAKTAN BİR KERE VAZGEÇERSENİZ, BİR DAHA HİÇ BİR ZAMAN ESKİSİ KADAR MASUM OLAMAZSINIZ!..:20:

ah canım ya hiç bir şeycik olmaz sen rahat oll:))artık üniversiteye gelmişsin aklın başında da yani zaten vicdan azabını kendine göre duyuyorsun bence fazlası gereksiz vesvese olur yani ailen sonuçta ama bence biraz biraz ben daha çok düşünüyorum msjını ver

bence hayatta doğruları söylemekten vazgeçmemelisin
doğruyu söyle zaten 1 ders ne olacak ki seneye verirsin
burasının lise olmadığını onlar zaten anlayacaktır
üniversitede ders geçmek sadece çalışmayla mümkün değil malesef
egoları tavan yapmış bir hoca sırf zevk olsun diye de bırakabiliyor öğreniciyi
ilk basta kızsalar da anlayışla karşılarlar
güvenlerini zedeleme canını da sıkma:)

Geçen sene başladım üniversiteye..
Derslerin başladığı gün ben kalacağım dedim anneme..
Ve kaldım:1:
Bu sene tekrar aldım dersleri ve çok yüksek bir ortalamayla geçtim ilk dönemi.. 2. dönem yine 1 dersten kalacağım hem de kendi isteğimle :1:

Açıklamamı yaptım senin kendi sorumluluğun bizi ilgilendirmez dediler:1:

Üniversite lise gibi değil de geç:97:

üniverste öğrencisisin karne göstermek neyin nesi ki
aileni bilgilendirirsin tabi ama
karne filan görmek istemeleri çok saçma
ayrıca üniverste bu belki gelecek yıllarda da kalacaksın bunda ne var ki bütünlemeye filan kalmadan bitiren kaç kişi var
aileni alıştır dürüstçe söyle bence

Tabi ki de yalan söyleme yalan her zaman yalanı doğurur bir ders nedir ki ayrıca ders de çalıştım gezdim de birazcık de de ki dürüst olduğunu görsünler tabi ki gezeceksin ne var bunda

ailenin etrafında hiç mi üniversite okuyan birileri yok hiç bilmiyorlar mutlaka herkes 1 dersten de olsa kalmıştır bu kadar mı yabancılar üniversiteye.hem derslerin sınavların stresi var üzerinde bide üstüne ailenin vereceği tepki böyle ailelere çok kızıyorum çoçuklarının iyiyliklerini istreken onlara ne kadar kötülük yaptıklarının farkın da değiller arkadaşın yüzünde yaralar çıkmış stresten yazık gerçekten böyle strese girip düşün düşün insan dert sahibi olur ya pskolojisi bozulur.canım inş. ailen gerçekleri anlar görür sen her zaman dürüst davran. varsın onlar senin gezdiğini düşünsün, ama senin vicdanın rahat olur hem derslerine çalıştığun hemde yalan söylemediğin için...

Back
X