Ders notlarım üzerinde değişiklik yapmak istiyorum

kesinlikle yalan söyleme..
benimde 1. sınıf 1. dönemde 3 dersim vardı kaldığım.. ama hiç bir zaman aileme yalan söylemedim. yalan yalanı doğurur kesinlikle transcript karnenle oynama ilerde başka dersten kalmayacağının garantisi de yok.. üst üste derslerden kalırsan sene uzatmak zorunda kalırsın.. sen doğruyu söylee kurtul.
notlarında kendin oynasan bile için rahat edecek mi ?
bir sonraki dönem hiç ders bırakmayacağına emin misin ?

1. dönem kaldığım dersleri ailemin desteği ile verdim içim rahat onlardan bişey gizlemeye gelmiyor zaten:50:

Canım 1 dersten kaldıysan ve bu sınıf atlamanı zorlaştırmıyorsa söyleme bence..Seneye düzeltirsin o dersini..Ünv.yıllarından kendimden biliyorum 1 2 kırık vardı bilgisayardan yükseltmiştim sonra geçtim hepsini sorun olmamıştı..Pembe yalan bunlar:78:

Büyük şaşkınlıkla okudum.
Artık üniversite öğrencisisiniz.
Notlar konusunda en ince ayrıntısına kadar aileye hesap vermek bana çok garip geldi.

Bir de en başından ailenizi hazırlamanız lazım bazı olası durumlara.
Mesela "daha ilk yılım, adapte olmakta güçlük çekiyorum; alttan dersimin olması da çok normal" gibi cümleler söylemek gerekiyor.

Nasılsa verilir bir şekilde o ders; herkes yaşıyor bu durumu.

lisede bile aileme karne göstermiş insan değilim.
sonuçta sen de üniversitedesin,hem küçük bir yalan deyip başlamamak lazım.
belki daha sonra da benzer yalanlarla devam etmek zorunda kalacaksın.
aileni üniversiteli olduğuna, derslerinle ilgili sorumluluklarının da sana ait olduğuna alıştırmak zorundasın.
ha yok ben her yıl kendimce karnemi hazırlar giderim diyorsan da sen bilirsin.

elbetteki aileni senden iyi taniyamayiz... notlarini gorunce sana ne gibi tepkiler verebileceklerini bilemeyiz... fakat bence ne olursa olsun, dogrudan yana olmalisin, unutma ki yalan yeni bir baska yalani dogurur...:71:

Benim düşüncem ise bu araçtan bir an evvel kurtulmaktı eğer aracın bu durumu piyasada iyice duyulursa araç elimde patlayabilir yada bu benim hüsnü kuruntum bilmiyorum artık. Yeni alacağım arabayı da ayırttım alacağım araba bayide tek kalmış bir an evvel satılmadan almam lazım.
İçim pek rahat değil sanırım adama karşı dürüst olamadığım için.

ne oluyor??? :37: konuya ne alaka??

5 senedir üniversite okuyorum bir tek notumu bile bilmez ailem.
Neden çıktı alıyosun ki?

bende 4yıldır, ailemle yaşamama rağmen bilmezler 1 yıl kaldım hemde ama kaldığım yıl söyledim kurtuldum pek tepkide görmedim çünkü zorlanmıştım ilk yıl

gözümü onla açtım onla kapamayı nasip et allahım:Saruboceq:
askerliğide yiyelim, bende diyimki bir gün geldi bir gün kaldı.!!..:90:

Benim düşüncem ise bu araçtan bir an evvel kurtulmaktı eğer aracın bu durumu piyasada iyice duyulursa araç elimde patlayabilir yada bu benim hüsnü kuruntum bilmiyorum artık. Yeni alacağım arabayı da ayırttım alacağım araba bayide tek kalmış bir an evvel satılmadan almam lazım.
İçim pek rahat değil sanırım adama karşı dürüst olamadığım için.:51:

Dostum kafan iyi mi senin? :52::52::53::53:

Bu taktiği orta okulda denemiştim. Babam dersler konusunda oldukça katıydı. Düşük notlara çok kızardı. Karneme bir tane 2 gelmiş, (ingilizce:17:) değiştirip 4 yaptım. Çok zekiyim ya, babam anlamaz sandım. Ama anladı. Bağırıp çağıracak sandım ama hiç de öyle olmadı. Feci kırıldı, o gün hiç konuşmadı. Annem, sabaha kadar uyumadığını söyledi. Ertesi gün yanına çağırdı beni. "Bir daha zayıf bir not aldığında, kızacağımı bilsen bile karşıma dürüstçe gel. Çünkü dürüstçe getirdiğin o zayıf, yalandan bir iyi nottan değerlidir." demişti. Hiç unutmam o anı. Feci bir utanmayla birlikte, yeni bir bilince sahip olmuş gibiydim. Aydınlanma gibi bir şeydi sanırım. :77:

Yani diyeceğim o ki, belki azar işiteceksiniz ama hiç biri yalan söylediğinizi bilmenizden daha rahatsız edici olamaz. Elbet kızacaklar, siz nedenlerinizi açıklayacaksınız, belki anlamayacaklar ama nihayetinde o notu düzeltmenizi bekleyecekler. Oysa yalan, o düşük not gibi geçici bir şey değil. Vicdanınıza yapışıp kalacak. Kaç sene önce yaptığım şey hala vicdanımı sızlatır. Bir de ortaya çıktığını düşünün, size güvenleri kalmayacak, yalancı damgası yiyeceksiniz. O güveni de iyi bir not getirmek kadar çabuk geri getiremezsiniz.

En önemli şey vicdan rahatlığı.
Notunuzu değiştirerek günü kurtarabilirsiniz ama ailenize baktığınızda onları kandırmış olmaktan dolayı ne kadar sıkıntı çekeceğinizi bir düşünün.
Notlar yüzünden belki tepki alabilirsiniz. Belki diyorum çünkü belki de babanız bunu anlayışla karşılayabilecektir. Tek ders sonuçta. İsterse hepsi olsun.
Eğer bir gerginlik yaşarsanız bu birkaç günde sona erecektir.
Ama kandırdığınızda, kimse bunu sonsuza dek bilmese bile o hep içinizde kalacak.
Ve bir gün Allah uzun ömür versin, babanızdan ayrıldığınızda onu kandırmanızın acısı hiç içinizden çıkmayacak

Bu yaptığın hiç etik değil...
Her dersten kalsan bu yaptığını bir derece anlayabilirim...
Ama tek bir ders için bu yalana ne gerek var?

Back
X