Derse girmeyen öğretmen!!!! arkadaş

misskokulumm

2 kızım 1 oğlum 🧿🧿🧿
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
7.245
17.396
773
41
Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!

öğretmen de bir tükenmişlik sendromu sezinledim :) bence siz değilde velilerin şikayet etmesi lazım

Evet sayın kk.bayanları uzunca süredir düşünüyorum.En sonunda burası aklıma geldi akıl danışacağım..zira eşim sen karışma sanane diyor..
ben çok bloklu büyük bir lisede görev yapıyorum..okul yapı itibariyle denetlenmesi zor şekilde büyük..idareciler de kayıtsız,bıkmış,yaşlı personel diyelim..
Bu ana karakter arkadaşla 2 senedir bu okulda çalışıyoruz..ve aynı branş öğretmeniyiz..bahsettiğim kişi bir erkek..
Şahıs geçen yıldan beri derslere girmiyor.Girse bile girdiğiyle çıkığı bir oluyor.bi fotokopi dağıtıyor yada öğrencinin birine kitap verip tahtaya yazması için görevlendirip çıkıp geliyor öğretmenler odasında ya kitap okuyor ya nette geziniyor yada çene yapıyor..Bu yıl onun girdiği sınıflara derse giriyorum.çocuklar da benzer şeyleri söylüyor..ben de susun bakıyım ayıp dedikoduya mı başladınız deyip lafı tıkıyorum ağızlarına...çoğu arkadaş da farkında ama genel olarak herkes arkasından konuşuyor.
Bu sabahtan örnek vereyim..arkadaş ilk dersin bitmesine 5 dk. kala gelmiş okula..bir arkadaş söyledi.2. ders ben öğetmenler odasında ufak bi işim vardı gittim geldim..bu geldi dersin 15. dakikasıydı.oturdu kitabını açtı ve okumaya başladı..sonraki ders ise teneffüste geldiğimizde kahve yapılmış kahve içmişti.biz geldğimizde kalktı yıkadı...
benim bu aşamada vicdanım sızlıyor artık 1 değil 2 değil..müdüre vs. gidip bir şey demek istemiyorum.ne yolla bu arkadaşı kendine getirebiliriz acaba?ben kendine süylüyorum bu arada geçen seneki sınıfların bir şey bilmiyor nasıl bu kadar yüksek notla geçtiler vs. diye ama adam pişkin..amaaann iyi çocuklar geçir ve notlarını nolacak sanki cebinden mi çıkıyor diye gülüyor bir de!!!
Kesinlikle müdahele etmelisiniz. Kendisine söylediniz eğer değişmediyse daha yetkili kişilere başvurun. O Çocuklarım vebali var

Çocuklar nazil olurda şikayet etmiyor sasirdim
Bence igrencilere fisildayin şikayet etsinler müdüre si arayi bozmayin

Çocuklar nazil olurda şikayet etmiyor sasirdim
Bence igrencilere fisildayin şikayet etsinler müdüre si arayi bozmayin
körler sağırlar birbirini ağırlar misali hem dersleri boş geçiyor hem yüksek notlarla geçiyorlar.Zira sıvan sorularını da önceden veriyor öğrencilere..Öğrenciler memnun hallerinden yalnız bir sonraki sene başka bir öğretmen girdiğinden derse kalakalıyorlar bu sefer sızlanmaya başlıyorlar..
öğrenciye de güven olmaz hiç gidin şikayet edin fln. diyemem gidip söylerler.bu yaştan sonra ispiyoncu diye anılmak da istemem doğrusu.

Sınıf öğretmeninin tenefüse çıkarmama cezasını bile büyüten velilerin üzerine,
bu büyük soruna ses çıkarmayan veliler çok tuhafıma gitti doğrusu..
ben endüstri meslek lisesinde çalışıyorum.öğrencilerimiz genel itibariyle sorunlu ailelerden geliyor yada ilgisiz aile çocukları..zaten biraz ilgi görseler böyle olmazlar büyük ihtimalle

belli ki mesleğini sevmiyor.
atanmak için yanan tutuşan bir ton öğretmen var.
o kahvesini evde de yudumlayabilir ha keza kitabını da evde okuyabilir.
aslında okul yönetimini bir kenara koy, MEB'e bile şikayet edilebilir.
herhalde öğretmenler odasında keyif çatsın diye para ödemiyorlar ona.

Nasıl okulmuş öyle. Öğrenciler ve veliler ne kadar duyarsız. İdareciler bu kadar kayıtsız nasıl olabilir? Kamera sistemi var her okulda.Burası neresi çok merak ettim.

Şikayet edebildiğiniz yere kadar şikayet edin.
Yazık Ya Hû!
Hem çocukların hakkına giriyor, hem atanmak için can atan bir sürü meslektaşının!
Vicdanı sızlar insanın!

Denk mevkide çalışıyorsunuz bir şey yapmanız ters tepebilir. İdare ile konuşun bence.

İdareci arkadaşlar hiç mi öğretmenler odasına gelmiyor?.. Nasıl bir okul böyle kim kime dum duma? Hizmetlilere falan söyleseniz onlar idareye çıtlatsa nasıl olur acaba? Daha olmadı güvendiğiniz bir Veliye Alo 147 yi aratın

belli ki mesleğini sevmiyor.
atanmak için yanan tutuşan bir ton öğretmen var.
o kahvesini evde de yudumlayabilir ha keza kitabını da evde okuyabilir.
aslında okul yönetimini bir kenara koy, MEB'e bile şikayet edilebilir.
herhalde öğretmenler odasında keyif çatsın diye para ödemiyorlar ona.
sevmiyor diyelim ama haftalık tam ekders almasını iyi bilir..haftasonu yetiştirme kursları akşam okulları hiç birini es geçmez..ben de sizin gibi düşünüyorum ve çok sinir oluyorum bugün hiç selam dahi vermedim!!

ben endüstri meslek lisesinde çalışıyorum.öğrencilerimiz genel itibariyle sorunlu ailelerden geliyor yada ilgisiz aile çocukları..zaten biraz ilgi görseler böyle olmazlar büyük ihtimalle

Bu konuda sizin yapabileceğiniz tek şey idarecilerle ciddi bir konuşma yapmak.
İki tutanakla düzeltir kendini söz konusu şahıs.

Yani herkes de idareci olmasın, herkes de öğretmen olmasın.
Bunu dert eden neden sizsiniz değil mi ama?
İdareciler o koltukta neden oturuyor?
Bu nedir?
Herkes işini düzgün yapsın..Sinir oluyorum..

körler sağırlar birbirini ağırlar misali hem dersleri boş geçiyor hem yüksek notlarla geçiyorlar.Zira sıvan sorularını da önceden veriyor öğrencilere..Öğrenciler memnun hallerinden yalnız bir sonraki sene başka bir öğretmen girdiğinden derse kalakalıyorlar bu sefer sızlanmaya başlıyorlar..
öğrenciye de güven olmaz hiç gidin şikayet edin fln. diyemem gidip söylerler.bu yaştan sonra ispiyoncu diye anılmak da istemem doğrusu.
Haklisiniz
Ama boyle bir durum beni de rahatsız ederdi
Başka rahatsız olan öğretmenler. Yok mu
Onlarla birlikte müdüre şikayete gitsiniz ?
Yada müdüre mail atin bir internet cafe den İsrarli bir şekilde i.hocanin derse girip girmediğini takip etmesini isteyin

Back
X