• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide Yaş Farkı Fikirlerinize İhtiyacım Var

• Konu Sahibi Konu Sahibi evolve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben problemlerin olabileceğini düşünüyorum ama hayatta olmaz diye bir şey yok. mutluluk sizinle olsun

Bence 9 yaş çok fazla. 29 yaşında dedikleriniz 96 doğumlu nesil, ben 97liyim mesela ve 35+yaş ile aramızda çok fark var. 31 yaşındayken siz 40 olacaksınız ve fark burda açılmaya başlayacak. 5-6 olsa neyse ama 9-10lar artık nesil atlıyor hele şuan bizim kuşak olgun bi kuşak değil

Siz 38 yaşındaymışsınız. Evlilik düşünüyorsanız karşınıza çıkacak adaylar sizden büyük olabilir, ya da yaşıtınız bile olsa evlenip boşanmış, dul veya çocuklu olabilir...
29 yaşındaymış beyefendi de, az çok artık insanın olgunlaştığı bir yaş. Size açılmadan önce de defalarca düşünmüştür. O Emin demek ki sorun olmayacağından. Bence tek sorun yaş farkı ise oluru var. Bir düşünebilirsiniz. İlişki içindeki halini tanımak için biraz flört etmeniz daha iyi olur. Sizin de bir şeyleri kafanızda oturtabilmeniz için.
Sizin mutlu olacağınız şekilde olsun her şey.
Şimdi 38 var fiziksel olarak 25 gösteriyor enerji olarak da yaşınızı yansıtmıyorsanız sorun olmaz karşıdaki de küçük sayılmaz.

Siz 38 yaşındaymışsınız. Evlilik düşünüyorsanız karşınıza çıkacak adaylar sizden büyük olabilir, ya da yaşıtınız bile olsa evlenip boşanmış, dul veya çocuklu olabilir...
29 yaşındaymış beyefendi de, az çok artık insanın olgunlaştığı bir yaş. Size açılmadan önce de defalarca düşünmüştür. O Emin demek ki sorun olmayacağından. Bence tek sorun yaş farkı ise oluru var. Bir düşünebilirsiniz. İlişki içindeki halini tanımak için biraz flört etmeniz daha iyi olur. Sizin de bir şeyleri kafanızda oturtabilmeniz için.
Sizin mutlu olacağınız şekilde olsun her şey.
Konu sahibine yazacaktım kusura bakma.

Kişisel olgunlugunu ve ruhani yolculuğunu tamamlamış bir adamsa olabilir

Ama o yaş farkını belli edecek biriyse olmaz sizi çok yorar

Herkese merhabalar, arada kaldığım bir konu var ve sizlerden akıl almak istiyorum.
Ben 38 yaşındayım ve daha önce hiç evlenmedim.
Liseyi bitirdikten sonra aile sorunları nedeni ile egitimime devam edemedim. Uzunca bir muddet bu sorunlarla uğraştık. Bu sorunları cozdukten sonra orta öğretim Kpss'ye girerek atandım. Çalışma hayatına başladıktan bir kaç yıl sonra bir universite okumaya karar verdim. İki yıl sınava girdikten sonra ancak kazanabildim.
İkinci sınıfta iken biriyle tanıştım. Kendisi 29 yaşında. O da benim gibi lise kpss'sinden atanmış. Sonra iki yıllık sağlık bölümü okumuş. Kurumunu ve ünvanını değiştirmiş. Birde fakülte mezunu olabilmek için benim şu anda okudugum bölümü yazmış yani biz aynı okulda ve aynı bölümdeyiz. Lakin o 4. sınıf oldu bu yıl. Bende 3'e geçtim. Öğretim yılının başında alttan aldığı bir ders sebebi ile bizimle beraber derslere giriyordu. Yine böyle derse girdiği bir gün çıkışta benimde içinde olduğum arkadaş grubuna gelerek geçen hafta derse gelemediğini söyledi ve sadece geçen haftanın notlarına bir göz atabilir miyim diye gruba sordu kimse yardımcı olmayınca ben oldum. İlk tanışmamız bu şekilde gerçekleşti. O günden sonra yavaş yavaş diyalog kurmaya başladık, üst sınıf olduğu için bana çok yardımcı oldu. Bende ona alttan aldığı ders için oldum. Zamanla samimiyetimiz arttı. Ben ona hep sen çok iyi birisin keşke senin gibi bir kardeşim olsaydı derdim(Gerçekten çok iyi bir insan çok beyefendi).
O da bana hep iyiki bizden kardeş olmamış bizden kardeş olmaz falan derdi gülerek böyle şaka tarzında. Bende şaka yapıyor der nedenini sorgulamazdım.
Geçenlerde yine böyle kardeş konusu konuşulurken, bana "Sana uzun zamandır söylemek istediğim bir durum var. Ben seni kardeşim olarak görmüyorum hiç bir zaman o gözle bakmadım. Senden bana ya da benden sana asla kardeş olmaz/olamaz. Arkadaş, sevgili, hatta kim bilir belki bir eş olabilir ama kardeş olamaz.
Bu cümlelerden sonra ne geleceğini az çok anlamışsındır diye tahmin ediyorum. Ben seni ilk gördüğüm günden bu yana, senden hoşlanıyorum. Hatta bu hisler hoşlanma ötesine geçmeye başladı. Bunu sana çok kez söylemek istedim ancak belirli şartların oluşması gerekiyordu ve o zaman şimdi geldi artık ne olacaksa olsun ancak durum bu"
boyle bir mesaj attı ne yapacağımı şaşırdım. Tabiki olumsuz yanıt verdim. Gerekçe olarak ise aramızda 9 yaş fark oldugunu, benim ona o gözle bakmadığımı soyledim. Çok ısrar etti ve etmeye devam ediyor. En azından bir birbirimizi daha yakından tanımak için bir şansı hak ettiğimizi düşumuyorum diyor.
Kendisinden biraz bahsedecek olursam, çok beyefendi, oturmasını kalkmasını bilen, konuşmaları diksiyonu düzgün iyi yetişmiş birisi. Dış görünüş olarak ise gayet çekici biri. Düşünce yapısı olgun, maddi durumunun ise benden daha iyi olduğunu biliyorum.

Şimdi soruma gelecek olur isem, bu kişi ile biz olur muyuz. Bir şans vermeli miyim? Yaş farkından dolayı çekiniyorum. Daha evvel sadece 1 ilişkim oldu. O da çok kısa sürdü bu ailevi sorunlar dolayısı ile. Kendiside daha önce hiç evlenmemiş biri. Çok fazla arkadaşım olmadığı için konuyu buraya yazmak istedim. Aslında siteyi hep takip ederdim anvak üye olma gereki hiç duymamıştım bu olay olana dek. Burada çok güzel ve degişik fikirler var. Gerçekten yargılamadan insanlara yardım etmek isteyenler var. O sebeple benim sizlerin objektif fikirlerinize ihtıyacım var.
Hoşlanıyorsanız beğeniyorsaniz neden olmasın, kendiside size açılmadan önce epey düşünmüş. Yeni tanıdığım bir arkadaşım 45-50 yaş arasında kendinden 15 yaş küçük biriyle evlenmişti. Menopoza da erken girdiğinden biraz sorun yaşadığını söylemişti ama çok mutluydu. Karşılıklı beklentilerinizi konuşursanız daha iyi karar verirsiniz.

Eşimden 8 yaş büyüğüm aynı sizin gibi kardeşim olabilirsin demiştim 😊 ama beni ikna etti ve evlendik. Hem de 6. yıla girmek üzereyiz. Ailesinin tepkisini öğrenmenizi isteyenleri es geçmeyin. Benim eşim peşin peşin söylemişti ve hayat benim hayatım dediği için kimseye de laf düşmemişti.

Kadın erkek durumundan bağımsız olarak 9 yaş fark çok fazla malesef. Hayata bakış açısı farkı oluyor. Neredeyse jenerasyon farkı var. Denenebilir ama çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Tecrübeyle sabit

Bence cook fazla bir yas farki 9 yas. Kendimden 9 yas küçük herhangi biri benim için gerizekalı klasmanında, o yaşta ben de öyleydim 🫠 O kadar sene hayatta insan kendine çok fazla sey katıyor ve ayni yoldan yürümemiş biriyle hayata ayni bakamaz. Nedir çok fazla ortak nokta vardır, genc olan hayatta çok gun görmüştür falan o zaman belki yürür.
Bir de tabi her yas konusunda yazılan sey var o da biri 40 olunca diğeri 50 olacak, enerji tutmayacak falan. Erkek büyük olunca evet tercih etmeyeceğim bir birliktelik ama kadin büyük olunca sorunu erkek yaşayacak ve erkeklerin problemleri üstüne düşünmek benim işim degil 😅 o yüzden olabilir.

Tek sorun yaş farkı ise, diğer yönlerden uyum ve aranızda güzel bir enerji var ise şans verilebilir bence de. Gidişata göre karar verirsiniz, uymazsa devam etmek zorunda da değilsiniz zaten.
Bence de 9 yaş farkı biraz fazla ama taraflar da toy çocuk yaşında değil neticede.
Yaş farkı ile ilgili olumsuz yorumlar hayatınız boyunca karşınıza çıkabilir, kulağınıza gelebilir, gelecektir. Burada önemli olan, sizin başkalarının düşünce ve yorumlarını kafaya takıp takmamanız. Takarsanız yıpratıcı olabilir.

Back
X