dersler

fiyonk35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.555
889
123
merhaba,arkadaslar.suan oyle daraldim bunaldim.9 yasinda 4.sinida giden bir cocugum var.beni cok bunaltiyor.tekbasina kesinlikle ders calismiyor.her dakka yaninda olmami istiyor.ben yanindan ayrildigim an ya oyuncak basinda yada bilgisayar basinda.ikizlerimde var.onlarla ilgilenmek durumunda kaliyorum.ben kardeslerinle ilgilenirken azcik kitap oku fiyorum yada calis diyorum ama yok.hadi kirilmasin uzulmesin diye onla biseyler yapiyorum ama hicbiseyden memnun olmuyor.hep kapris hep kapris.ona ilumli davranicam diye icime ata ata sjnir hastasi olucam.encok ders calismadigina uzuluyorum hic gayret yok napayim nasil davranayim bilmiyorum

merhaba,arkadaslar.suan oyle daraldim bunaldim.9 yasinda 4.sinida giden bir cocugum var.beni cok bunaltiyor.tekbasina kesinlikle ders calismiyor.her dakka yaninda olmami istiyor.ben yanindan ayrildigim an ya oyuncak basinda yada bilgisayar basinda.ikizlerimde var.onlarla ilgilenmek durumunda kaliyorum.ben kardeslerinle ilgilenirken azcik kitap oku fiyorum yada calis diyorum ama yok.hadi kirilmasin uzulmesin diye onla biseyler yapiyorum ama hicbiseyden memnun olmuyor.hep kapris hep kapris.ona ilumli davranicam diye icime ata ata sjnir hastasi olucam.encok ders calismadigina uzuluyorum hic gayret yok napayim nasil davranayim bilmiyorum
Onun üzüntüsü sizinkinden fazla bana kalırsa

Tabiiki biraz disiplinli olacaksınız,
Neden bu kadar kendinize bağımlı alıştırdınız.
Ödül ceza sistemi kurabilirsiniz.
Ornegin ders çalışmıyorsa bilgisayar açamasın gibi.
Tecrübeli anneler daha sağlıklı yorum yapabilir

herseyi denedim yok olmuyor.cok moralim bozuluyor bu duruma

surekli yok odecimi.yazmayi unuttum yok.kitabim okulda dolapta kaldi.surekli oyun oynamak istiyor.bazen ole daraliyorum.hrp basinda durucam iki dakka ayrilayim bitiyo

Yaşına göre beklediği ilgi normal düzeyde fakat siz ikizlerle birlikte ekstra bunaldığınız için böyle olumsuz yorumluyor olabilir misiniz?

İkizler'in olması sizin ilginizin sevginizin bölünmesi onun kendisiniçin önemsiyor hissettirmek olabilir o yüzden siz varken çalışıyor
Bir uzmandan yardım alabilirsiniz
Baba bu konuda size destek olmalı
aslinda ilgi hep onda.nekadar sinirlensemde hic belli etmemeye calisiyorum.ama okadar bunaldimki.babayla birlikte calismak istemiyor.hep illaki ben olucam yaninda.hic dikkatini vermiyor zaten.aslinda zeki bir cocik.dikkatli diblediginde yapabiliyor.bir uzmana gorunucez galiba artik

Kardeş kıskançlığı yaşıyor.
Sevginizi ve ilginizi paylaşmak istemiyor
Ha bir de yalnız değilsiniz emin olun bu durumu velilerin çoğu yaşıyor bu devirde çocuğu kendiliğinden ders başına oturan ebeveyn sayısı elin parmaklarını geçmiyor maalesef. Siz kitap okuma konusunda teşvik edin gerisi kendiliğinden gelir

Kardeş kıskançlığı yaşıyor.
Sevginizi ve ilginizi paylaşmak istemiyor
Ha bir de yalnız değilsiniz emin olun bu durumu velilerin çoğu yaşıyor bu devirde çocuğu kendiliğinden ders başına oturan ebeveyn sayısı elin parmaklarını geçmiyor maalesef. Siz kitap okuma konusunda teşvik edin gerisi kendiliğinden gelir
resmen yalvariyorum kitap oku diye.cok uzuluyorum onun adina.haa birde kendi basina ders calisanlari goruyorum.bizdemi bir tuhaflik var diyorum

Mesela toplamda odevi 10 sayfa. Simdi dakika tutuyorum 15 dakika icerisinde su kadar sayfayi yaparsan sana surpriz odul deyin. Daha sonra bu sureyi yavas yavas arttirin. Odul guzel bi sistem. Ceza olarak ta cok sevdigi bir seyden bir sureligine mahrum birakabilirsinjz cocugunuzu.

resmen yalvariyorum kitap oku diye.cok uzuluyorum onun adina.haa birde kendi basina ders calisanlari goruyorum.bizdemi bir tuhaflik var diyorum
Her cocuk ayni olmak zorunda degil. Bireysel farklilik denen bir sey var. Kimi saatlerce ders calismayi sever kimi sevmez sıkıcı gelir. Eglenceli hale getirebilirsiniz ders calismayi. Mesela internette isitme engelli ogrenciler icin hazirlanmis slayt seklinde hikayeler var. Slaytta ilk once gorsel geliyor. Cocuga sorarsinjz "sence burda ne oldu" diye. Daha sonra da okumasini saglarsiniz.

O gördüğünüz örnekler denizde damla öyle söyleyeyim. Ben her gün sizinle aynı dertten muzdarip velilerle muhatap oluyorum.
Yalnız şunu atlamayın çocuğa kitap oku demekle kitap okutamazsınız. Siz kardeşleriyle oyun oynarken ya da eğlenceli bir iş yaparken,siz tv izlerken kısacası siz ona göre kitap okumaktan daha cazip bir işle meşgulken o çocuk asla kitap okumaz. Sizi anlıyorum ikizlerle ilgilenmek müthiş zor bir durum ama çocuğunuzun kitap okuması için rol modele ihtiyacı var

Mesela toplamda odevi 10 sayfa. Simdi dakika tutuyorum 15 dakika icerisinde su kadar sayfayi yaparsın
Evet ben dk tutuyorum.. çok da etkisi oluyor.. sen yaparsın ya hem de 5 dk diyorum.. saati gösteriyorum.. yapıyor.. aaa ne çabuk bitti diyor..

çocuğa kitap oku demekle kitap okutamazsınız. Siz kardeşleriyle oyun oynarken ya da eğlenceli bir iş yaparken,siz tv izlerken kısacası siz ona göre kitap okumaktan daha cazip bir işle meşgulken o çocuk asla kitap okumaz. Sizi anlıyorum ikizlerle ilgilenmek müthiş zor bir durum ama çocuğunuzun kitap okuması için rol modele ihtiyacı var
Evet bu durumda size katılıyorum.. Hangi kitapları daha çok sevdiğini öğrenin mesela ejderha, saray, gibi konu içerikli, maceralı kısa hikayeleri tercih ederseniz etkisi olur. Kitap okumasını uyumadan önce 5 dk okusa az çok yeterli olur.
.....Tabi sizin ikizleriniz olduğu için sizin ki daha zor. En azından 1 dk 2 dk kitaplarını açıp konsantre olmasını sağlayın..ek çalışma yaparsanız da dk tutup çalıştırın...gelip gidip kontrol edersiniz.. aferin sana diye motive edersiniz..faydası olur..
Çocuklar genelde orta okula geçtikten sonra daha verimli oluyorlar... sağlıcakla büyütün çocuklarınızı...

Back
X