• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derste yapacağım konuşma

selly64

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
Merhaba canlı derste ingilizce sunum yapmam gerekiyor. Hazırlık öğrencisiyim. Derste 6 - 7 dakika bir konu hakkında konuşacağım. Sınıftakilerin geneli kağıda yazıp ordan okuyor ancak hoca öyle yapanları anlıyor ve düşük veriyor. Ben 2 dk konuşma olunca ezberliyordum ezberlediklerimi konuşma tarzında söylüyordum ve spontane durduğu için göze atmıyordu. Ama bu konuşmayı ezberleyebilir miyim bilmiyorum. Önümde 5 gün var yaklaşık. Kağıda yazıp yapıştırıp okursam belli ederim takip edemem zaten çok uzun. Ezberlemeyi deniyorum şuan ama derste bir cümleyi unutursam bile konuşmanın akışı gider karışır gibime geliyor. Sizce daha kolay ve kalıcı nasıl ezberlemeliyim? Konuşurken kendimi ses kaydına aldım onu dinleyip ezber yapmaya çalışıyorum. Baska önerileri olan var mı? Ayrıca sunum yaparken heyecanımı ve nefes kontrolümü nasıl ayarlayabilirim?

Merhaba canlı derste ingilizce sunum yapmam gerekiyor. Hazırlık öğrencisiyim. Derste 6 - 7 dakika bir konu hakkında konuşacağım. Sınıftakilerin geneli kağıda yazıp ordan okuyor ancak hoca öyle yapanları anlıyor ve düşük veriyor. Ben 2 dk konuşma olunca ezberliyordum ezberlediklerimi konuşma tarzında söylüyordum ve spontane durduğu için göze atmıyordu. Ama bu konuşmayı ezberleyebilir miyim bilmiyorum. Önümde 5 gün var yaklaşık. Kağıda yazıp yapıştırıp okursam belli ederim takip edemem zaten çok uzun. Ezberlemeyi deniyorum şuan ama derste bir cümleyi unutursam bile konuşmanın akışı gider karışır gibime geliyor. Sizce daha kolay ve kalıcı nasıl ezberlemeliyim? Konuşurken kendimi ses kaydına aldım onu dinleyip ezber yapmaya çalışıyorum. Baska önerileri olan var mı? Ayrıca sunum yaparken heyecanımı ve nefes kontrolümü nasıl ayarlayabilirim?
Sunum esnasında anlattığınız konuyu analiz ederek anlatın. Kaçırdığınız bir şey olursa ekleme yapabilirsiniz belki yani inşallah. Hazırlanıyorsanız en iyi şekilde yapmaya çalışın kayıtlarınız ufak tefek yanlışlarınızı not alın sunum yaparken göz atın yine kağıdınız olsun tam parça sadece takıldığınızdq göz atın

ay çok mantıklı teşekkür ederim anahtar kısımları yapıştırmayı denicem

İngilizce öğretmeniyim evet bir öğrencim okursa anlarım, ezberlerse de anlarım .Sunumunuz ne ustune ?Sunumda slayt video gibi bir meteryal kullanabılecek mısınız?

Türkçesini ezberlersen sorun olmaz diye düşünüyorum. Ordan kafandan çevirerek gidersin.
ama ingilizcem çok iyi değil o yüzden hazırlığı geçemedim :( çevirme olayını hızlı halledebilsem hiçbir sorun kalmayacak aslında

Mot a mot ezber yaparak 6-7 dk. lik metni tutabilir misin aklinda?
noktasına virgülüne kadar ezberleyemem ama genel olarak vurgulamak istediğim şeyleri ezberlemek istiyorum. araya katacağım örnek cümleleri destekleyici cümleleri falan spontane söylüyorum genelde.
İngilizce öğretmeniyim evet bir öğrencim okursa anlarım, ezberlerse de anlarım .Sunumunuz ne ustune ?Sunumda slayt video gibi bir meteryal kullanabılecek mısınız?
kitap tanıtımı yapacağız. sınıfça ingilizcede pek iyi değiliz hoca ezberleme kısmına bir şey demez muhtemelen. ama ben kitaptan okur gibi ezberlediklerimi söylemekten ziyade konuşuyomuş gibi onu biraz yavaşlatarak araya o an aklıma gelebilecek örnekleri vererek ilerlemeyi düşünüyorum:)

Ezberinizi yapın ama özellikle değinmek istediğiniz noktaları kelime kelime görebileceğiniz bir yere not edin, takılınca atlayıp atlamadığınızı kontrol edersiniz.

noktasına virgülüne kadar ezberleyemem ama genel olarak vurgulamak istediğim şeyleri ezberlemek istiyorum. araya katacağım örnek cümleleri destekleyici cümleleri falan spontane söylüyorum genelde.

kitap tanıtımı yapacağız. sınıfça ingilizcede pek iyi değiliz hoca ezberleme kısmına bir şey demez muhtemelen. ama ben kitaptan okur gibi ezberlediklerimi söylemekten ziyade konuşuyomuş gibi onu biraz yavaşlatarak araya o an aklıma gelebilecek örnekleri vererek ilerlemeyi düşünüyorum:)
Sınıfça haklısınız uzaktan dil ancak yarım yamalak öğrenilir zaten.Tanıtımı paragraflara ayırın her paragrafın ılk cumlelerını not alın onlara bakmanız zaten sorun olmaz veli toplantısında bile maddeler yapıyor bakıyoruz bırseyı atlamayalım diye.Başarılar dilerim.

Merhaba, ezber yapmayı çok severim sayfalar dolusu ezber yapmisligim var üniversitedeyken. Sana tavsiyem yazarak ezberle her cümleyi defalarca ezberden yaz ve içinden tekrarla. Bu şekilde su gibi akici bisekilde sunumda yapardim ingilizce derslerimde

Basarilar

Bence ezberlemek yerine önce Türkçesini oluşturun konunun. Yani konuya ve anlatacaklarınıza hakim olun. Sonra onu kendi kendinize ingilizce olarak anlatmayı deneyin. Bilmediğiniz kelimeleri araştırıp ekleme yapın. Sadece bazı kelimeleri ya da anahtar kelimeleri yazın kağıda.

ezber yapmayın öncelikle dediğiniz gibi akış karışır. kağıdı bir kenara koyun ve anlatmak istediğiniz konuyu kendi cümlelerinizle kendi kendinize yüksek sesle anlatmaya çalışın. sunum kağıttan okumak değildir. ama kağıtlarınıza arada bir bakabilirsiniz. kimse yapacağı tüm konuşmayı ezberleyemez zaten. mühim olan konuyu kafada kronolojik bir sıraya oturtmak ve her bir madde için açılış cümlesini iyi hatırlamak.

Konuda her paragrafı hatırlatan kelimeyi yazın sadece. O kelimeye baktığınızda o paragrafta anlatacağınızı hatırlarsınız. Konuşma +ezber karışımı şeklinde devam edersiniz. Ben mesleki sunum ve eğitimlerimde öyle yapardım ve zorlanmazdım

Back
X