Dert byk:(

duygu_beyto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
302
1
96
36
Ankara
lutfen konu hakkında bilgisi olanlar paylassınlar....altkomsumuzun bir kızı var 18 yasında ve okumuyo evde falan diye bi akrabalarıla evlendirmeye karar verdiler kızı yazın...dun aksam yanıma cıktı aglayarak evlenemem ben die..neden istemiyomusun zorlamı veriyolar diye megersem bakire degilmiş lisede bunun okuldan alınmasına neden olan cocukmus yasadıgı kişide... simdide evlencegi kişide akraba olunca anlasamam rezil olurum sulaleye yayılır diyo :sm_confused: sizden yorumdan cok fikir bekliorm bunu aklınızda tutarak yazın,yargılamayın mumkunse yok niye yapmıs yanlıs dogru gibi bi yorum deil aradıgımız sadec care amaclı, ne yapabiliriz? kızlık zarı nerde dikiliyo ne kadardr bilen war mı yada baska bi cozum:sm_confused:

mrb,

hayatta herkes hata yapabilir eğer açık bir şekilde söyleyemiyorsa malesef söylediğinizden başka bir çözüm olmayabilir internetten iyice araştırmanızı tavsiye ederim benim bildiğim kadarıyla (internetten okumuştum ) bu işlem gerçekleşiyor ama hastaneler yapmıyor ancak özel doktora gidebilirsiniz ama onuda her doktor yapmıyormuş ve doktor tavsiyeleri bu işlemin evlenmeden birkaç gün önce yapılması gerekiyor sebebini hatırlamıyorum ama böyle daha iyi sonuç alınıyormuş.
bu arada maliyetli bir iş olduğunu biliyorum yani özel doktor muaynesi zaten pahalı 100 -200 arası bide bu işlem bayağı para tutar yani

bi kadın doğumcu ile görüşün.fiyat konusunu bilmiyorum ama evlenmeden bir önce falan yapılıyormuş..ma kız daha 18 yaşında..neden bu kadar erken evlendirmek istiyorlarki.yani sırf lisede erkek arkadaşı oldu diye mi?yazık

yargılanacak bişeyı kalmamıs zaten ufak dersın ama bu işlere nasıl aklı erıyor dıyede düşünmeden edemıyor ınsan aslında o işe aklı eriyorda ılerıde hayatına nasıl maal olacağını düşünemıyorlar yazık... zor bır durum dıktırmek te bence kotu bır düşünde karsındakı ınsanı kandırmıs olacaksın omur boyu esin olacak ınsanı kandırmıs olacaksın buda haınce bır dusunce bence... adam akıllı çocuğa anlatsın durustçe ve kımsenın duymayacağını belırterek bence daha etıkçe olur...

olan olmus...18 yasinda bence bunu esine aciklayipta kendini rezil etmemeli..yarin birgün bosanirlar veya cocuk kabullenmez herkese anlatir..akrabasida olsa güvenmesin o konuda yani..bence anlatmasin...tabiki diktirip onu kandirmakta iyi degil ama yapacak baska birseyi pek yok diktirsin..yoksa cocuk kocasida olsa zaman gelir basina kakar(bu kelimenin nasi yazildigini bilmiyrum)

bulunduğunuz yerdeki kadın doğum uzmanlarıyla görüşün.bu işi yapıp yapmıcaklarını öğrenin.bi randevu alıp gidin ve diktirin.bu saaten sonra kimseye derdini anlatamaz

bence de kız güvenip de eşim olcak vs die anlatmasın cocuga. o dar anlarda anlatılanlar bir zaman sora nasılda vuruluyor insanın yüzüne.kız onu düşünür kandırmayım diye ama erkek düşünmez bikaç yıl sora bu kız kırılır dilimi tutiim demez. vay sen sölesin sen bölesin.
kimseye güvenmesin. gidip bir dr a danısın en mantıklısı bu

bencede bir kadin dogumcuya gidin
o yapmiyorsa bile muhakkak doktorlar kimin yapabilecegini biliyor
o size yol gösterir.
maliyetinide ögrenirsiniz zaten islemi yaptirmadan bence acele edin
cünki yaz geldi bile ve gec kalmak hcte his olmayan seylere yol acabilir
saglicakla kalin

diktirmekte bir çeşit yalan ve kandırmak ama. ben bunu asla tasvip edemiyorum nedense. istemiyorum ,evlenmeyeceğim.,bir şey hissetmiyorum desin o zaman...

lanet olsun kadını cendereye sokan zihniyete
kınıyorum bu düşünceyi
ne var yapmış karşılığı bu olmamalı
hiçbir erkek gördünüzmü evlenme arifesi gözyaşlarıyla önceden ilişkiye girdim diye ağlayan
değişmeli bu düzen
önce bizde değişmeli
biz değişmeliyiz
konuya gelince kadın doğumcuya gidin
bir arkadaşım vardı erkek arkadaşı herşeyi yaşamış kız arkadaşım anlatmak istesede kestirip atmış
oda doktorla konuşmuş 3 yıl önce 1200 tl idi
parasınıda şuan kocası o zaman erkek arkadaşı olan adamdan kredi kartıma yatıracağım diye aldı
haketti bence
beyaz olmayan beyaz olmayanı eleştirmemeli

kınıyorum bu düşünceyi
hiçbir erkek gördünüzmü evlenme arifesi gözyaşlarıyla önceden ilişkiye girdim diye ağlayan
değişmeli bu düzen
önce bizde değişmeli
biz değişmeliyiz
bir arkadaşım vardı erkek arkadaşı herşeyi yaşamış kız arkadaşım anlatmak istesede kestirip atmış
parasınıda şuan kocası o zaman erkek arkadaşı olan adamdan kredi kartıma yatıracağım diye aldı
haketti bence

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis kız arkadaşınızı değil, onu bu düşünceye sokan zihniyeti kınıyorum :olmaz:
kadın doğumcular yapıyordur mutlaka, onlarla görüşün.

netten şöyle bir şey buldum...

Kızlık zarı onarımı – dikimi (himenoplasti) ne zaman yapılmalıdır?
Bu yapılacak olan ameliyatın türüne bağlıdır. Kalıcı onarım her zaman yapılabilirken, geçici tamir evlenmeden 3-7 gün önce yapılabilir.

Dikilen bir kızlık zarı mutlaka kanar mı?
Hiç bir ameliyatın garantisi yoktur, ancak kalıcı onarımda büyük başarı sağlanmaktadır.

Dikilen bir kızlık zarının dikildiği başkaları tarafından anlaşılır mı?
Onarım yapıldığını ancak uzman bir hekim anlayabilir,başkası anlayamaz.

Kızlık zarı dikilmesi ilişki sayısına ve süresine bağlımıdır?
Bağlı değildir, çocuk doğurmuş kadınlarda dahi kızlık zarı tamir edilebilir.

Kızlık zarı tekrar tekrar onarılabilir mi?
Evet ,defalarca dahi tamir edilebilinir.

Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
ben maliyetini biliyorum teyzemin kaynının kızı olmuştu.geçen sene mayıs ayında doktor tanıdık die 500 e düşürdüler normalde 750 miş ve muayane parası almadılar...
ve kızıda yargılamamak lazım ne umutlar bağladı ne aşkla sevdi kimbilir .....

evlenmek zorundamı o kişiyle?anlayamadım istiyormu zorla mı?
acil bir kadın doğumcuyla görüşmeniz gerekli konuyla ilgili net bilgi alırsınız..

kınıyorum bu düşünceyi
değişmeli bu düzen
önce bizde değişmeli
biz değişmeliyiz
haketti bence

kesinlikle katılıyorum size, bu konulardaki okudugum her yorumunuza katıldıgım gibi.. bu zihniyete kesinlikle bir son verilmeli. arkadasınız da esine hakettigini en guzelinden vermis bence.. o ne oyle allah askına her sevgilim benimle yatsın ama karım bakire olsun

Kız daha 18 yaşında neden zorla evlendiriyolar.
Gerçekten bende anlamıyorum bu zihniyeti yaa erkekte böyle bir sorun olmuyo ama bayanlarda oluyo.
Bence ailesini ikna etsin evlenmesin en mantıklısı bu

evlenmeme gıbı bır caresı yok mu
yanı kızlık cart curt onu dusunmuyorm ama cok genc ya daha 18 yasında..
nasıl altından kalkıcak boyle zorla yapılan bır evlılıgın

Çok genç daha. Şimdi çocuğa söylese yarın evlendiklerinde yüzüne vurur. Söylemese kandırmış olur...
Tabiiki diktirmekten başka çare yok. Ama onunn başına bi büyük lazım. Yazık kıyamam yaaa. Çalışıyo olsa bi şekilde para birirktirir ilerde yaptırırdı. Ama evdeymiş bi de. Valla Bence ne yapıp edip gitmeli doktora.

Back
X