• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert cok derman yok

doktor ne dedi peki ?

sanırım zor bi hayatınız var çocuğunuz da bundan etkileniyor olabilir

o huysuz evlat ıcın doktor kapılarında dolasan, o cocuk ıcın canını kurban eden kadınlarımız var... allahın verddıgı candan şıkayet etmemen keske olmasaydı demen benı cok ama cok uzdu... cocugunda aşırı davranıslar varsa psıkologdan yardım alabılırsın ama şikayet etme nolur...

1.Evvel çocuğunuza karş bakış açınızı değiştirin, onun yaramaz bir canavar değil
yaşıtların göre daha hareketli bir çocuk olduğunu düşünün. Ki zeki çocuk hareketli olur!
2. Bir psikolog veya pedagog ile görüşün.
3. Nerede hayır nerede evet diiyeceğinizi iyi ayarlayın, babası ile ağız birliği yapın
birinizin evet dediğine diğeriniz hayır demesin, ortak bir tutum sergileyin.
4. Çocuğunuzun özel bir çocuk olduğunu düşünün ve onun haklarına saygılı olun.
Başkalarının yanında incitmeyin, eleştirmeyin, küçk sorumluluklar vererek onu destekleyin.
5. Ona ayırdığınız zamanlarınız olsun belkide hoşunuza gitmeyen davranışlar sergileyerek
daha fazla ilginizi çektiğini düşünüyor olabilir. Çünkü bazı çocuklar uslu oldukları zaman
görünmezdir.
6. Abartmadan onu ne kadar sevdiğinizi hissettirin.

benı herkes byanlıs anladı ben kotu bır anne degılım

doktor ne dedi peki ?

sanırım zor bi hayatınız var çocuğunuz da bundan etkileniyor olabilir

evet zor demek basıt kacıyor ama elımden bırsey gelmıyor bende evlatlarım ıcın en ıyısını ısterım ama olmuyor ıste bu sene okula basladı ogretmenının yazdıgı ve doldurdugu forumla gıttım doktor okudu ve concardıne dıye bır ılac verdı ama kotu bır anne olsaydım o ilacları içirirdım basımdan sagmak ıcın ama dusundugunuz gıbı degılım ben sadece fıkır almak ıstedım

Çok bunalmışsınız anladığım kadarıyla , yazdıklarınızda samimi değil de bir anlık dolulukla yazdığınızı düşünüyorum. Oğlunuz hiperaktif olabiilir mi acaba ? Eğer dr teşhis koyup ilaç verdiyse kullanmanız gerekir ama insan tedirgin oluyor ve kıyamıyor tabii. Eğer hiperaktif ise dikkat dağınıklıığı ve dürtülerinde fazlalık vardır ki buda okuldaki başarısını ve ilişkilerini de etkiler. Terapi ve pedogog yardımcı olabiliyor bu konuda. Tavsiye alabilirsiniz. Bazen bunalsada insan, Allah evlatlarımızın yokluğunu göstermesin...

Son düzenleme:
Üzülmeyin..sanırım bunaldığınız bir anda yazdınız yazıyı birden öyle bir intiba uyanmış olabilir.
Şahsım adına kötü bir anne olduğunuzu düşünmüyorum.

tesekkur ederım benı anladıgınız ıcın gercekten degılım onlar ıcın canımı verırım sakın yanlıs anlamayın beledıyeden yardım cekı aldım busene ve ben o azıcık ceke yıyecek yerıne bana bırıncılıkle karne getıren ogluma haedıye aldım sırf onun ıcın o benım herseyım ama yasadıklarım benı bunallttı

evet zor demek basıt kacıyor ama elımden bırsey gelmıyor bende evlatlarım ıcın en ıyısını ısterım ama olmuyor ıste bu sene okula basladı ogretmenının yazdıgı ve doldurdugu forumla gıttım doktor okudu ve concardıne dıye bır ılac verdı ama kotu bır anne olsaydım o ilacları içirirdım basımdan sagmak ıcın ama dusundugunuz gıbı degılım ben sadece fıkır almak ıstedım

tamam üzülme artık üzüntüden ağzından o şekilde çıkmış olabilir

kötü anne olsan konuyu açma gereği duymaz kendi haline bırakırdın yavrunu

çocuğum yok o yüzden yardımcı olamıyorum ama birde pedagog la görüşseniz faydası olur belki

Ögretmenin verdiği form ile doktora mı gittiniz?

Yanlış anlamadım degil mi?

O formla Ram'a gidilir halbuki :37:

Cnm isyan etme yahu töğbe de eminim bilinçsizce yazmışsın allah yardımcın olsun pedagoga hemenn, sende terapiye.

evet hıperaktıf dıye bısey koydu psıkolog

hiperaktif cocuklar gercekten cok zordur , bunalmaniz var sanirim inanirimda cogu arkadas sozlerinizi yadirgamis ilk okudugumda kesin hiperaktif dedim cunki cogu hiperaktif cocugu olan annelerden duydum ama kotu donemlerde, bu rahatsizligi ciddiye alin, aile dostumusun cocugunda bulunmakta bu rahatsizlik ay da bir seminarlerine gittinde gitmistim , ben bile sadece gorup hastaligi anlayinca deneyimleri duyunca o an dedim ay cocuk istemem cok cok zor , bikere ozel egitim olmasi gerekiyor yani tedavi yoksa okulda cok zorluklar gecirir ilac almasi gerekiyor bazi anneler karsi ama böylelikle birazda olsa rahatsizligin onune gece bilirsiniz , sabirli olmalisiniz ve kotu anlamda demiyorum cocuguzu normal gormeyin daha farkli iletisim kurmalisiniz, kesinlikle tedavi altinda olmali , , cogu hemen kotu anlamda elestirmisler biraz empatie kurmadan,. sinir oldum, herkes bukadar vicdanli acaba bu dunya neden bu kadar vicdansiz anlamiyorum:26: allah yardimcin olsun canim ya

Peki sadece ilaç yazıp gönderdi mi?

Başka neler söyledi?

Bu arada arkadaşlar annemize kötü demeyelim, o aslında çok çok çokkkk özel bir anne.

canim benim psikiyatrist ilac yazabilir, psikolog sadece terapi yapabilir, buarada cok guzel demissin ozel bir anne

canim benim psikiyatrist ilac yazabilir, psikolog sadece terapi yapabilir, buarada cok guzel demissin ozel bir anne

Onu biliyorum da psikiyatr da sadece ilaç yazıp göndermez, en azından bundan sonrası için neler yapabileceklerini söylemiştir.

Bu anlamda sordum.

evet hıperaktıf dıye bısey koydu psıkolog

Hiperaktivite annem öğrencileri sağolsunı oldukça iyi biliyorum bu çocukları.Canım senin yapman gereken bu çocuğu sürekli hareket ettirmek spora filan bir kursa mutlaka gitmeli o enerji biraz olsun ondan bir şekilde çıkmalı yoksa evi altını üstüne getirir. İlacı genelde çocuklar evdeyken çok gerekmedikçe kullanmasanız daha iyi çünkü ilaç çocukları uyuşturuyor yani tedavi edici niteliğinden ziyade çocuklar sakinleşsin diye veriliyor.Ama okula gittiğinde muhakkak kullanmalı yoksa hiçbir dersi ne dinler ne de anlar. Hiperaktif bir çocukla uğraşmak çok çok zordur..Allah sabır versin..

Son düzenleme:

Peki sadece ilaç yazıp gönderdi mi?

Başka neler söyledi?

Bu arada arkadaşlar annemize kötü demeyelim, o aslında çok çok çokkkk özel bir anne.

evet hıcbırsey soylemedı ogretmenıde yerınde durmayan cok hareketlı bır cocuk oldugunu yazmıs sadece kullan dedı yoksa sureklı boyle olur dedı umranıye devlet hastanesınnde muslum kul dıye psıkolog

hiperaktif cocuklar gercekten cok zordur , bunalmaniz var sanirim inanirimda cogu arkadas sozlerinizi yadirgamis ilk okudugumda kesin hiperaktif dedim cunki cogu hiperaktif cocugu olan annelerden duydum ama kotu donemlerde, bu rahatsizligi ciddiye alin, aile dostumusun cocugunda bulunmakta bu rahatsizlik ay da bir seminarlerine gittinde gitmistim , ben bile sadece gorup hastaligi anlayinca deneyimleri duyunca o an dedim ay cocuk istemem cok cok zor , bikere ozel egitim olmasi gerekiyor yani tedavi yoksa okulda cok zorluklar gecirir ilac almasi gerekiyor bazi anneler karsi ama böylelikle birazda olsa rahatsizligin onune gece bilirsiniz , sabirli olmalisiniz ve kotu anlamda demiyorum cocuguzu normal gormeyin daha farkli iletisim kurmalisiniz, kesinlikle tedavi altinda olmali , , cogu hemen kotu anlamda elestirmisler biraz empatie kurmadan,. sinir oldum, herkes bukadar vicdanli acaba bu dunya neden bu kadar vicdansiz anlamiyorum:26: allah yardimcin olsun canim ya

sagolun gercekten sagolun ama ben belkı bılgı alırım devletın onlara sundugu bazı ımkanlardan haberdar olurum dedım herkes yanlıs anladı ama ben canımı verırım onlara

Back
X