Dert dediğin meme kadardır, en büyüğü benimki sanırsın..

Ben de böyle yazdım bir konumda
Kimse anlamadı ne demek istediğimi

Seni anlıyorum, ama burası online dövüş standı oldu artık. Kimse bu konuyu ciddiye almaz.

Herkesin derdi kendine, boşver
Buraya yazacak kadar dirayet gösteren emin ol
Sosyal hayatta daha aktiftir. Cümleleri süsleyip, üzüntü kasmak moda oldu zaten

Kendimden biliyorum, aklım yerine gelince yazabildim annemden sonra
Galiba beni kasttettiniz ama ben 3 aydır hastaneye gitmekten başka hiç bir yere çıkmadım dışarı çıkmışsam eşimin yanına gidip onu görüp eve geri geldim konumu açarken üzüntü kasmis olabileceğim aklıma gelmedi sadece paylaşmak istedim dua için sadece her ağızda bir dua var diye sadece bu

Evet, öyle sanırsın. Böyle bir konu açmamın sebebi şu aslında, takip ediyorum, kimisi kaynanasından şikayetçi yemeğini beğenmiyor diye, kimi kocasından şikayetçi benimle konuşmuyor diye, bir başkası komşusundan şikayetçi, sesleri çok geliyor diye, öteki daha boşanmadan bir başkasından hamile kalıyor, sonra bir çözüm aramaya çalışıyor.

Dertleri küçümsediğimden değil, ancak artık sahte hesaplar ile gerçekleri ayırt edemez olduk. Onu geçtim, az önce bir abla/ kardeş, her kimse bir konu açmış. Trafik kazası geçirmişler, eşinin bilinci kapalı, ve daha yaşına girmemiş çocuğu melek olmuş. Ve kim bilir daha ne derdi var.

Yani demem o ki, arkadaşıyla, komşusuyla, kaynanasıyla veya kayınbabasıyla, hatta eşi ile sorunu olanlar konuşarak, anlaşarak çözer de, ya sevdiklerini toprağa verenler ne yapacak? Acısını ancak içine atarlar. Kimseye dert yanamazlar. Paylaşamazlar. Için içini yer.

Allah herkese sabır,
Dertlilere deva,
Hastalara şifa,
Borçlulara eda versin.

Eşlerinize güvenmeyi, onlarla konuşmayı deneyin. Herşeyi geçtim, sevdikleriniz yanınızdayken, ona her zaman son kez sarılıyormuşcasına sarılın, bu anın tekrarı olmayabilir.

Yarına çıkacağımızın garantisi olmayan dünyada, fırıldak olmaya gerek yok.

Galiba beni kasttettiniz ama ben 3 aydır hastaneye gitmekten başka hiç bir yere çıkmadım dışarı çıkmışsam eşimin yanına gidip onu görüp eve geri geldim konumu açarken üzüntü kasmis olabileceğim aklıma gelmedi sadece paylaşmak istedim dua için sadece her ağızda bir dua var diye sadece bu
Benim duam ne işe yarayacak?
Online dua amin kabul mu?

Halisiniz Allah sabir versin
Ama konu daki memeyi cozemedim:))

Olur mu öyle şey tabiki içten edilen her dua elbet kabul olur sadece dua etmenizi istemiş edersiniz ya da etmezsiniz bu size kalmış ama söylediğiniz çok yanlış
Ben her çare arayana dua ediyorum belki
Nerden çıktı bu polemik?
Samimiyetsiz buluyorum burdan dua isteyenleri

Ben her çare arayana dua ediyorum belki
Nerden çıktı bu polemik?
Samimiyetsiz buluyorum burdan dua isteyenleri
Polemik için yazmadım sadece kırıcı söylediğiniz o yüzden dedim size samimi gelmeye bilir ama insanlar gerçekten çaresiz kaldığında ya da içi dolduğunda yazıyor buraya günlük gibi
Ayrıca tanımadığımız insanlarla dertleşmek tanıdıklarımızla olandan daha çok moral veriyor insana sizin için öyle olmaya bilir ama zaten derdi olan insanlara ki o kişinin derdi gerçekten çok büyük Allah sabrını versin bu şekilde konuşmamalısınız kırıcı oluyor

Polemik için yazmadım sadece kırıcı söylediğiniz o yüzden dedim size samimi gelmeye bilir ama insanlar gerçekten çaresiz kaldığında ya da içi dolduğunda yazıyor buraya günlük gibi
Ayrıca tanımadığımız insanlarla dertleşmek tanıdıklarımızla olandan daha çok moral veriyor insana sizin için öyle olmaya bilir ama zaten derdi olan insanlara ki o kişinin derdi gerçekten çok büyük Allah sabrını versin bu şekilde konuşmamalısınız kırıcı oluyor
Dertleşmek başka
Dua dilenmek başka

Dertleşmek başka
Dua dilenmek başka
Siz gerçek misiniz yaa?
İnsanların buraya derdini yazmasını dua dilenmek olarak mı algılıyorsunuz ciddi misiniz? Yazık gerçekten o kadın ne durumda nasıl bir çöküntü içinde bunu düşünmüyorsunuz ve kadının buraya derdiniderdini yazmasını dua dilenmek olarak mı algılıyorsunuz umarım o duruma düşmezsiniz inşallah

Siz gerçek misiniz yaa?
İnsanların buraya derdini yazmasını dua dilenmek olarak mı algılıyorsunuz ciddi misiniz? Yazık gerçekten o kadın ne durumda nasıl bir çöküntü içinde bunu düşünmüyorsunuz ve kadının buraya derdiniderdini yazmasını dua dilenmek olarak mı algılıyorsunuz umarım o duruma düşmezsiniz inşallah
Samimiyetsiz buluyorum
Kendimden biliyorum. Buraya yazmak aklıma aylar sonra geldi. Kimseden dua dilemedim, sadece yazdım geçtim.
Bu kadar.
Bitti.

Başliğa neden bu kadar takılmış anlamadım herkes kendinin derdini daha büyük sanar demek istemiş ;)
Yalan dünya saçma sapan şeyleri boşa takıyoruz işte

Samimiyetsiz buluyorum
Kendimden biliyorum. Buraya yazmak aklıma aylar sonra geldi. Kimseden dua dilemedim, sadece yazdım geçtim.
Bu kadar.
Bitti.
3 ay geçmiş zaten mesela seninde yazdıklarını kimse anlamıyordu senin için yazanlar oluyordu annesinden sonra kafası yerinde degil diye senin böyle bir tepki vermene şaşırdım nurlar icinde yatsın anneciğin :dua:

3 ay geçmiş zaten mesela seninde yazdıklarını kimse anlamıyordu senin için yazanlar oluyordu annesinden sonra kafası yerinde degil diye senin böyle bir tepki vermene şaşırdım nurlar icinde yatsın anneciğin :dua:
İnsallah, ama şuna takıldım ya da konuları karıştırdım
Dua edin dedim mi ben? 2016 yılında kaybettim annemi, hala aklım yerinde değil.

Back
X