Evet, öyle sanırsın. Böyle bir konu açmamın sebebi şu aslında, takip ediyorum, kimisi kaynanasından şikayetçi yemeğini beğenmiyor diye, kimi kocasından şikayetçi benimle konuşmuyor diye, bir başkası komşusundan şikayetçi, sesleri çok geliyor diye, öteki daha boşanmadan bir başkasından hamile kalıyor, sonra bir çözüm aramaya çalışıyor.
Dertleri küçümsediğimden değil, ancak artık sahte hesaplar ile gerçekleri ayırt edemez olduk. Onu geçtim, az önce bir abla/ kardeş, her kimse bir konu açmış. Trafik kazası geçirmişler, eşinin bilinci kapalı, ve daha yaşına girmemiş çocuğu melek olmuş. Ve kim bilir daha ne derdi var.
Yani demem o ki, arkadaşıyla, komşusuyla, kaynanasıyla veya kayınbabasıyla, hatta eşi ile sorunu olanlar konuşarak, anlaşarak çözer de, ya sevdiklerini toprağa verenler ne yapacak? Acısını ancak içine atarlar. Kimseye dert yanamazlar. Paylaşamazlar. Için içini yer.
Allah herkese sabır,
Dertlilere deva,
Hastalara şifa,
Borçlulara eda versin.
Eşlerinize güvenmeyi, onlarla konuşmayı deneyin. Herşeyi geçtim, sevdikleriniz yanınızdayken, ona her zaman son kez sarılıyormuşcasına sarılın, bu anın tekrarı olmayabilir.
Yarına çıkacağımızın garantisi olmayan dünyada, fırıldak olmaya gerek yok.