dert değil ama acil bir fikir lütfen??

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar kendi çapımda hobi amaçlı takı yapıyorum, öğreniyorum videolar izleyerek...
son öğrenmeye çabaladığım teknik şu resimlerde gördüğünüz düğümlü tarzlar...
az biraz öğrendim basit şekliyle yapabiliyorum, fakat size sorum şu, bu düğümler genelde gümüş tellerden yapılıyor, farklı malzemelerle de yapılıyor fakat okadar bakındım başka nelerle yapılabilir bulamadım....
malum gümüş teller pahalı, ben hobi amaçlı uğraştığım için zevk amaçlı malzemeler kullanmak istiyorum..
sizce bu düğümlü tarzlar başka hangi malzemelerle yapılabilir... deri ipler saçma mı olur, ?
yada böyle metalik renk ne olabilir? yada altın sarısı???

Eklentiler

• images (8).webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 83
  • images (9).webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 71
  • images (10).webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 88
  • indir (6).webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 69
  • indir (7).webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 93
Saçma olabilir belki ama aklıma ilk geleni yazmak istedim. Çok Telli kabloların dışını sıyırıp içinde ki telleri kullanabilirsiniz bakır ve gümüş renginde oluyorlar. Başarılar :)

yooo neden cocuksu olsun ayni renkler de kullana bilirsin amma rengarenk insnalar cok sever renkli takilari

takı alzeeleri satan yerlere baktım, orda genelde böyle düğüm şekli verebilecek pek bişey bulamadım, deri ipler var genelde...
bu renkli teller güzel şekil alır evet ama ben renkli şeyleri pek sevmiyorum, keşke şu resimdekilere benzer şekil alabilen birşeyler bulabilsem...

Saçma olabilir belki ama aklıma ilk geleni yazmak istedim. Çok Telli kabloların dışını sıyırıp içinde ki telleri kullanabilirsiniz bakır ve gümüş renginde oluyorlar. Başarılar :)

o tellerin dışını sıyırıp kullabilirim mantıklı aslında içindeki renk bakır rengi...
fakat çok ince olduğu için düğümler gözükmez...
üçbeş tel birleştirip yapsam bu seferde düğüm atmak çok zor olur, malum biraz karışık bir düğüm, beceremeybilirim...
yokmudur böyle değişik şekil alan ip gibi şeyler yaaa

Teller varmış canım gümüş olması şart değil.

bu videoda mor bir telle yapıyor mesela

Kolay şekil alabilen lehim teli var. Gümüş rengi fakat gümüş değil. Metresi 25_30 kuruş.

lehim telini biliyorum canım ama çok hassas değilmi, hemen eğilir bükülür düğüm işi bittikten sonra bile...
elinde yuvarlasan yuvarlanır yani babam kullanırdı lehim telini ordan hatırlıyorum....
acaba çeşitleri olan birşey mi ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…