Dert değil ama amacım anlatıp rahatlamak..

PeSpEmBe

Uyuduum ben Büyüdüüm ben
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
1.675
3
116
İzmir
Eşimden bugüne kadar hemen hiç iltifat almadım. Çalışan bir bayanım ve her gün üstüme başıma, kokuma, kişisel temizliğime son derece özen göstermeme rağmen eşim bi sabah bile bana güzel bir çift laf etmiyor dış görünüşümle ilgili. Evde bazen sırf ona güzel görüneyim diye kendimce saçımı fönlüyorum , açıyorum vs . ama bunu bile farketmiyor, fark etse de bir şey demiyor.Dün bu sebepten kavga çıkardım, benim dış görünüşüm hiç mi ilgilendirmiyor seni diye . Bu sefer de: "ben seni her halinle seviyorum ." dedi.
Kendimi artık hiç güzel bulmamaya başladım, evde pijamayla geziyorum, saçımı onun inadına saçma sapan yapıyorum, kıyafetlerim bile artık gıcığıma gidiyor eşim nasıl olsa beni güzel bulmuyor diye içten içe kendimi beğenmiyorum. O beni her halimle güzel buluyormuş, ama insan duymayınca , hissettirilmeyince de olmuyor ki... Ne bileyim ya ben de kendimi 2 gündür acayip dipte hissediyorum , paylaşmak istedim sizinle...Yorum yapmanız bana iyi gelicektir , sevgiler...

acaba eşinizin yapısı böyle olabilir mi?
yani bu konularda fazla iltifat etmesini beceremeyen,duygularını yansıtamayan biri olabilir...
illa söylemek zorunda değil,bakışlarından,tavırlarından anlayabiliyorsanız sizi beğendiğini çok dert etmeyin
peki evlenmeden önce nasıldı?gene böyleyse o zaman sorun yok demektir...yapısı böyledir

evlenmeden önce kem küm 2 çift laf ederdi en azından.Şimdi çıt yok. Beceremiyor sanırm, ağzına yakışmadığını düşünüyor belki de.
Ama olan bütçemize olacak, bu küçük yerden bi gidelim, en güzel kıyafetleri alıcam kendime , en şıklarından... Çıt çıtlar takıcam saçıma, çok daha bakımlı olucam fark edememesi için kör olması gerekicek. Şimdiyse dipteyim malesef :(

canım benim bunun için kendini üzmene gerek yok.

bazı erkekler yapı olarak bazı şeyleri söylemede zorluk yaşarlar. ona göre belki seninle evlenmiş olması seni beğendiğinin ve sevdiğinin en önemli kanıtıdır. biliyorsun ki erkekler bizim bir kere söyledikleri "seni seviyorum. çok güzelsin" vb cümleleriyle bir ömür boyu idare etmemizi isterler.

onu böyle kabullenmeye ne dersin?

bencede bu yapı meselesi canım.. bende içimden severim.. hiç güzel laf edemedim nişanlıma,yakısıklısın demedim .. ne bilim bu bizleri de üzüyor ama bn eşinide anlıyorum.. yapı meselesi gercektende ..yoksa güzel buluyordur.bu kdr takma.

canım benim bunun için kendini üzmene gerek yok.

bazı erkekler yapı olarak bazı şeyleri söylemede zorluk yaşarlar. ona göre belki seninle evlenmiş olması seni beğendiğinin ve sevdiğinin en önemli kanıtıdır. biliyorsun ki erkekler bizim bir kere söyledikleri "seni seviyorum. çok güzelsin" vb cümleleriyle bir ömür boyu idare etmemizi isterler.

onu böyle kabullenmeye ne dersin?

ne kadar tatlı bir yaklaşım :) aynennn öyle canım. Bir kere baştan söyleyince anla artık zihniyetinde . Buna benzer bir şey söyledi bana . Ben de "o zaman seni seviyorum demeyelim artık birbirimize, nasılsa en başında söylemiştik." dedim.
Ama samimi yaklaşımın için sana çok teşekkür ederim mayıscadısı , çok iyisin ...kabullenmeye çalışmak en iyisi aslında , becerebildiğim yere kadar. Bi süre idare ediyorum sonra gene patlıyorum :))) evlilik de böyle bişi işte ...

bencede bu yapı meselesi canım.. bende içimden severim.. hiç güzel laf edemedim nişanlıma,yakısıklısın demedim .. ne bilim bu bizleri de üzüyor ama bn eşinide anlıyorum.. yapı meselesi gercektende ..yoksa güzel buluyordur.bu kdr takma.

yapı meseleesi olduğuna katılıyorum canım ama 3 günlük dünyada insan hislerini nereye kadar içinde tutmalı ... SEvdiklerimize şimdi söylemeyeceksek, onları şimdi şımartmayacaksak nerede şımartacağız ? Öteki dünyada mı ?
Ben içimde bir şey tutmam pek, kızdıysam söylerim , sevdiysem söylerim, beğendiysem keza yine... O söylemeyince zoruma gidiyor...

erkeklerin sevgi anlayışı da bizimkinden çok farklı değil mi zaten?

bizler sevgimizi sadece yaptıklarımızla değil, sözcüklerimizle de ifade etmeyi seviyorken, onlar için bir öpücük bile yeterli olabiliyor. benim de eski erkek arkadaşım ona kendisini sevdiğini söylesem bile hani göstermiyorsun ki derdi. başlarda anlamıyordum ne demek istediğini. sonradan anlayınca elini tutmam, bir buse kondurmam çok hoşuna gidiyordu. :)

ben de 6 ay once dogum yaptim sezeryanla tam 17 kilo aldim ve su an hic fazlaligim kalmadi hamilelik oncesiyle ayniyim cok sukur.ama kizimi buyutmek ev isi kosusturma kendime bakamaz oldum makyaj yok sac bas daginik pijamalar kendimden nefret ediyorum bazen aynanin karsisina gecip kac sefer agladim.esim isten geldiginde pijamani yerim senin der ya da ne bileyim guzel seyler soyler yine de. ama kendimi bakimsiz buldugum icin arada guzel giyindigimde esimin agzindan pijamali halime soyledigi guzel sozleri duymadigim zaman kiyamet kopuyo.niye bana guzel bisey soylemiyosun die.belki de bazi seyler takinti haline geldiginde biz bayanlar daha fazlasini bekliyoruz heralde .daha once soylenenler aklimiza gelmiyo yada gormezden geliyoruz daha iyisini duymak icin.lafim sana deil gercekten PESPEMBE.kendi oz elestirimi yaptim esini sen daha iyi bilirsin belki cekiniyodur soylemeye ya da disa vuramiyodur sevgisini.

bunu mu dert ediyosun canım
benim eşimde söylemez bende ona söylemem
evde rahatıma düşkünüm süslü püslü dolaşmıyorum zaten ama dolaşsamda bir beklentim olmazdı eşimden
erkekler böyle şeyleri pek dillendirmezler takma kafana

bir kere eşiniz zaten evlenmeden önce sizi güzel sözlere boğup kendini farklı göstermemiş
yapı olarak böyle bir insandan evlendikten sonra ne bekliyorsunuz ki
bence birbirinizi olduğu gibi kabul edin. eşinizi değiştirmeye çalışmayın zaten değişsede bu kalıcı bir değişim olamaz
siz bu bakım olayını takıntı haline getirmişsiniz küçük yerdeyim yok daha değişik kıyafetler falan valla okurken şaşırdım

bir kere eşiniz zaten evlenmeden önce sizi güzel sözlere boğup kendini farklı göstermemiş
yapı olarak böyle bir insandan evlendikten sonra ne bekliyorsunuz ki
bence birbirinizi olduğu gibi kabul edin. eşinizi değiştirmeye çalışmayın zaten değişsede bu kalıcı bir değişim olamaz
siz bu bakım olayını takıntı haline getirmişsiniz küçük yerdeyim yok daha değişik kıyafetler falan valla okurken şaşırdım

Evet bakım olayını takıntı haline getirdim sanırım, dış görünüşüme çok önem veriyorum, eşim tarafından güzel ve çekici görülmek istiyorum.
Küçük bir yerdeyim, buradan gidince kendime çok bakıcam dedim, daha değişik kıyafetler, saç filan dedim. Bunda şaşırdığınız kısım ne ? Benim saçlarım röfleydi ve ben burada kuaför yok diye şu an boyatamıyorum, kıyafetlerimse hep aynı , durup durup aynı şeyleri giymek zamanla kötü hissetmeme yol açtı. Burada mağaza da yok doğru düzgün , bir şeyler alamıyorum yani. Bu ruh hali üzerine bir de böyle eli kolu bağlı durunca öyle söyledim.

Back
X