dert değil ama bi yorum yapın lütfen arkadaşlar

valla ben olsam işin içine art niyet girdiyse
hiç de düşünmüş almış demem
resmen kandırmış

burada bence 8-22-24 vs. ayarlardan ziyade en azından ''düşünmüş almış olsun'' demelisiniz (bence)
benim kızıma çeyrek bile gelmedi ama canları sağolsun Allah ta muhtaç etmesin diyip geçiyorum.
bence rezil olmadınız. dediğim gibi olsun düşünmüş diyin bir nevi hatıra olarak saklayın....

canım kuyumcunun öyle bi söyleyişi vardıki aşşağılar tarzda hani bilsem 8 ayar olduğunu gidip satmaya kalkmazdım bide şu var farkettiysen 8 ayar altını pek bilen yok yani kuyumcular bile hepsi satmıyomuş ucuz olacak diye böyle yapması bizi üzdü ki alabilecek durumları var onun bebeği olsa ben çeyrek alırım takarım hiç böyle kendimi harap etmem ucuz bulcam diye bu insan kardeşini benim eşimi çok seviyo sözde.. ben serkanı göremeden yapamam diyen bi insan canım zaten bize aldığı künyeden çeyrek daha pahalı bize çeyrek gelmedi yazmışsın..ben altın bu kadar pahalıyken sordum 30 dediler o kışın aldı anca 40a almıştır eşimin arkadaşları bile çeyrek taktı neyse insan ektiğini biçer bizim ona çeyrek takacağımızı sanmasın ona şok yaşatacağım...

ufak altın taksaymış bile daha iyi olurmuş bari 100 küsür bişeye yararmış ayrıca oda bişeymi bizim buralarda gelini ilk doğumunu yapınca bilezik takar kayınpeder bizimkilerde ufak altın takmıştı onu benim arkadaşlarımda taktı bi farkı olmalı ama herkez aynı derecede düşünemiyor canım boşver sende ona göre davranırsın benim kaynım bana hiç birşey yapmadı düğünde ama biz onlara 2 milyarlık düğün hediyesi yaptık düşün artık

selam kızlar benim sorunum görümcem;
6 ay önce oğlum oldu daha doğalı 1-2 hafta olmuştu görümcem eşimi arayıp biz eymene künye alcaz haberiniz olsun demiş hani başka kimse almasın diye bende sevindim bizi ne kadar düşünüyo yeğenini ne kadar seviyo diye düşündüm saf saf neyse aldılar getirip verdiler bende açıkçası pek beğenmedim geçen hafta satıyımda daha iyi bişi alıyım dedim onun aldığı 22 ayar gibi duruyo iyi para eder dedim kafa kafaya alırım dedim götürdüm kuyumcuya adam daha eline alır almaz bu sekiz ayar pek para etmez bu en değersiz altın dedi tarttı 2gr gelmesine rağmen 30tl etti inanın şok oldum ben 8 ayar altın olduğunu bile bilmiyodum satmadım tabi 14 ayarlar en az 150den başlıyo bide adam suratıma biz bu ayarda satmıyoz değersiz bunlar dedi wallahi rezil oldum eşimi aradım çok üzüldü oda şok oldu bide dediki ZATEN BEN ABLAMDAN BU ZAMANA KADAR DOĞRU DÜRÜST BİŞEY GÖRMEDİM DEDİ
bizim gibi evleri kira değil bişey değil bi tane kardeşinin çocuğu oldu inanın künye dışında bi tane takım alıp gelmediler o kadar cimriki görümcem alcaktık bulamadık hep bahane ben dışardan bi insan olmama rağmen onun kızına her doğum gününde bişey alıp gittim normaldede bişey beğendiysem alıyorum kızına
ama bu kendinede böyle nerde ucuz var onu alır kalite anlayışı diye bişey yok bunda kocası savuruyo içiyo parayı savuruyo buda nasıl sıksam diye bakıyo

gelen hediyenin satılması bence çok ayıp.

maden huyunu biliyorsunuz ,sizde bundan sonra ona göre hediye alırsınız.
siz iyi alıyorsunuz diye onunda iyi bişeyler almasını beklemeniz yersiz.

gelen hediyenin satılması bence çok ayıp.

maden huyunu biliyorsunuz ,sizde bundan sonra ona göre hediye alırsınız.
siz iyi alıyorsunuz diye onunda iyi bişeyler almasını beklemeniz yersiz.

ya çok kötü bişey isim yazan yeri ince çocuğun kolunu kesicek nerdeyse şuan onu kenara koyup para verip yenisini alamayız o yüzden satıp az bişi para ekleriz demiştim ama nerdeeeee ewet haklısın beniyi aldım diye onun iyi bişi alması gerekmez ama o kötü bişi aldı bende öle yapcam
bide şöyle düşün ben onu götürüp kuyumcuya göstermesem onun çocuğu olunca ben 8 ayar falan bilmiyodum valla alırdım 200tlye 14 ayar künye saf gibi götürüp takardım bence oda böyle düşündü anlamayız sandı iyi bişi gibi görüp onada iyi bişi takarız diye düşündü onun amacı buydu bence

Gerçekten de 8 ayar künyeyi bulmak da yetenek işi, demek ki cimrilik insana onu bile bulduruyor...
Aklıma benim görümcemi getirdin yani...
Takma kafana bence. Sen o kadar hediyeler aldığın halde onun kızına onun burnu bile yanmıyorsa yapacak birşey yok...

vay anasını 8 ayar altın mı varmış..bilmiyordum...
Bence yüzüne söyle,nerden buldun 8 ayar altını,pek heryerde satılmıyormuş,yerini söyle bizede lazım olur..sizin çocuğa bişeyler alırız deyiver..

Durumu iyi olmayan bir insan bile 8 ayar kunye almaz. Gider bir elbise alir o'da olmadi patik ust bas orer.. yine makbule gecer sonucta durumu iyi degil.. dogru duzgun bir sey alamayacaksan teneke alma bari..
ben olsam hemen derim cocugun bilegini kesiyo kunye degistiriyim diye gittim 8 ayar oldugundan bozdurmadilar nerden buldun diye sorardim vallahide billahide utanmam soylerken.. ama kesinlikle durumu iyiyse soylerim..

vay anasını 8 ayar altın mı varmış..bilmiyordum...
Bence yüzüne söyle,nerden buldun 8 ayar altını,pek heryerde satılmıyormuş,yerini söyle bizede lazım olur..sizin çocuğa bişeyler alırız deyiver..

çok tatlısın ya aslında böyle demek lazım ama diyememki bende bunu tavrımla göstercem artıkın

Ya arkadaşım bırak boşver, tavır falan yapma bence hiç, sekizse sekiz, üçse üç, neyse ney, Allah razı olsun abla de koy kenara, sonuçta o künyenin getireceği para ihya etmeyecek sizi.

Bırakın bu kadar düşünmeyi ya, yok o bana yaptı ben de ona yapayım, yok tavır alayım, laf sokayım, ne geçecek elinize? Onlar abla-kardeş, siz gelinsiniz unutmayın, yarın bir gün onlar iyi olur, arada olan size olur... daha da bu çarkın farklı işlediğini görmedim çünkü. O yüzden boşverin gitsin, ince hesaplar yapmayın bu kadar, siz kaybedersiniz.

8 ayar altınmı. . .Way be
Senin görümce çok becerikliymiş. .Şehri talan etmiştir heralde onu bulmk için
Onun birdaha çocuğu olrsa sen o künyeyi ona hediye et.Bu böyle nesillerden nesile geçsin de. Nasıl olsa zor bulunan bi altın de sempatiksalakcinni

ben yine tekrar edeyim kuyumcunun da hinliği olabilirCADIARZU müşterilere hurda altın yada düşük ayar altın satan bir çok yer var :1no2:bizim dükkanada böyle çok olaylar geliyor aldıkları altının fiyatını için geliyorlar farklı şeylerle karşılaşyorlardı :1shok:
bilmeden almış da olabilir bence sor

Ya arkadaşım bırak boşver, tavır falan yapma bence hiç, sekizse sekiz, üçse üç, neyse ney, Allah razı olsun abla de koy kenara, sonuçta o künyenin getireceği para ihya etmeyecek sizi.

Bırakın bu kadar düşünmeyi ya, yok o bana yaptı ben de ona yapayım, yok tavır alayım, laf sokayım, ne geçecek elinize? Onlar abla-kardeş, siz gelinsiniz unutmayın, yarın bir gün onlar iyi olur, arada olan size olur... daha da bu çarkın farklı işlediğini görmedim çünkü. O yüzden boşverin gitsin, ince hesaplar yapmayın bu kadar, siz kaybedersiniz.

buyrunnnnnnnnnbuyrunnnnnnnnnvereliniortakvereliniortak

ya çok kötü bişey isim yazan yeri ince çocuğun kolunu kesicek nerdeyse şuan onu kenara koyup para verip yenisini alamayız o yüzden satıp az bişi para ekleriz demiştim ama nerdeeeee ewet haklısın beniyi aldım diye onun iyi bişi alması gerekmez ama o kötü bişi aldı bende öle yapcam
bide şöyle düşün ben onu götürüp kuyumcuya göstermesem onun çocuğu olunca ben 8 ayar falan bilmiyodum valla alırdım 200tlye 14 ayar künye saf gibi götürüp takardım bence oda böyle düşündü anlamayız sandı iyi bişi gibi görüp onada iyi bişi takarız diye düşündü onun amacı buydu bence

onun yaptığı terbiyesizlik tabi.ona denecek çok fazla söz var aslında.
sizde bir güzel 8 ayar olduğunu laf arasında söyleyin.utanabilecek biriyse utanır belki...

8 ayar altınmı. . .Way be
Senin görümce çok becerikliymiş. .Şehri talan etmiştir heralde onu bulmk için
Onun birdaha çocuğu olrsa sen o künyeyi ona hediye et.Bu böyle nesillerden nesile geçsin de. Nasıl olsa zor bulunan bi altın de sempatiksalakcinni
[/QUO

ewet bu künye bizim aile de tarihi eser olarak kalırmış torunlardan torunlara aktarılırmış ayyyy çok güldüm ya sen çok yaşa emi inanın derdim para falan değil sadece kırıldım içime attım 1 haftadır.. burda paylaşıp rahatlamak istedim ki öylede oldu çok rahatladım çok teşekkürler yorumlarınız için benim gibi düşünenlerin olması beni çoook mutlu etti..

Hiç tavır filan yapmayın bence... O kendi ayıbı... Siz de ona aynı şekilde muamele yaparsınız zamanı geldiğinde...
Benim de görümcelerim hastane çıkışı bakmışlar doğacak kızıma, ama çok pahalıymış 40 liraymış iki görümce ortak alacaklarmış :))))
Bende gittim annemle herşeyini aldım 4x4 lük... ne aldın dediler, herşeyini aldım hiçbi eksiği yok siz zahmet etmeyin dedim bişey almak için...

Hiç tavır filan yapmayın bence... O kendi ayıbı... Siz de ona aynı şekilde muamele yaparsınız zamanı geldiğinde...
Benim de görümcelerim hastane çıkışı bakmışlar doğacak kızıma, ama çok pahalıymış 40 liraymış iki görümce ortak alacaklarmış :))))
Bende gittim annemle herşeyini aldım 4x4 lük... ne aldın dediler, herşeyini aldım hiçbi eksiği yok siz zahmet etmeyin dedim bişey almak için...

ewet canım bende o zamanı bekliyorum zaten seninkilerde az değilmiş ala ala onumu alıyolar bide ortak yani bu görümceler neden böyle ya bende olursam ilerde görümce en iyisini almaya çalışırım heralde...:1:

Back
X