Dert değil ama fikrinizi sormak istedim

KahveNutella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
624
1.035
113
Merhaba kızlar bunca derdin sıkıntının içinde yazdığıma da utanıyorum ama soruma daha uygun bir başlık bulursanız haber verin.
Sevgilim yaşça benden büyük ve iki kardeşi var.Yani ondan küçük benden de büyükler. Kıza ismiyle hitap ediyorum normal karşılıyor ama erkeğe ne demeliyim bilemiyorum.Yani ismiyle hitap etsem ben senin büyüğünüm asker arkadaşın mıyım dese yerin dibine geçerim,ağbi desem çok saçma onun büyüğüne aşkım canım diyorum küçüğüne ağbi diyorum

AĞBİ deme nolur..

İsmiyle hitap edeceksiniz tabi ki. Öyle bir tepki verirse de ben abi abla demeyi sevmiyorum, isminle hitap etmeyi tercih ediyorum der geçersin. Ben kendimden 20 yaş büyük görümcelerime isimleriyle sesleniyorum.
Cidden dert mi bu?

Haklısın canım dert değil de başka nereye yazayım nerede sorayım bilemedim.Teşekkürler cevap için

ağabeydir doğrusu biliyorum fakat "abi" şeklinde yazılmadığı sürece bu yazım şekli de Türkçe'de geçerlidir.Bunu kastettiyseniz tabi
Evet bunu kastettim ve çok itici.Ayrıca yaşça büyükmüş küçükmüş ne önemi var sert bir tepki gelmedikçe istediğin gibi hitap edersin.

İsmiyle hitap et tabiki.
Dert ettiğin şeye bak.
Yaşlar kaç?

Benim eşimin ablası eşimden 1 benden 2 yaş büyük. Eşim abla dediği için ben de abla diyorum ama hiç abla diyesim gelmiyor :) Bence sizin abi ya da abla demenize gerek yok onlar sevgilinizden küçükler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…